آیا میتوان وسائل تکیه، حسینیه و هیأت را در حسینیه و هیأت دیگر استفاده نمود؟
وسایل حسینیه، تکیه و هیئت، تا زمانی که قابل استفاده در خود آنها باشد باید در همان محل از آنها استفاده شود مگر اینکه احراز شود که وقف آنها به نحو عام بوده یا اهدایی و در اختیار متصدیان باشد یا واقعاً امکان استفاده در آنجا نباشد، که در اینصورت استفاده در حسینه یا هیئت دیگر مانع ندارد.
دونالد ترامپ در اولین سخنرانی خود پس از سوءقصد به جانش :
به چین و کشورهای دیگر گفتم اگر از ایران خرید کنید، اجازه نخواهیم داد که در این کشور هیچ کسبوکاری انجام دهید و بر هر محصولی که میفرستید، تعرفهای ۱۰۰درصدی یا بیشتر اعمال خواهیم کرد.
اگر من رئیسجمهور بودم، ایران ورشکسته بود، ایران هیچ پولی نداشت. حالا ایران ۲۵۰میلیارد دلار دارد. آنها همه این پول را در دو و نیم سال گذشته به دست آوردهاند. آنها ورشکسته بودند.
اصول ذکر شده در کتاب "سرمایه داری و آزادی" فریدمن
دولتها باید تمام قواعد و مقررات موجود بر سر راه انباشت سود را از میان بردارند.
دولت ها باید داراییهای تحت اختیارشان را که شرکتها بتوانند به نحو سودآوری اداره کنند به فروش برسانند.
دولت ها باید تامین مالی برنامههای اجتماعی را به میزان چشمگیری کاهش دهند.
مالیاتها در صورت ضرورت وجود، باید اندک باشد و از دارا و ندار با یک نرخ ثابتِ غیرتصاعدی وصول شود.
شرکتها باید آزاد باشند محصولاتشان را هر جای دنیا خواستند بفروشند
دولتها نباید برای حمایت از صنایع محلی یا حمایت از مالکیت سرمایهداران محلی بر صنایع هیچ تلاشی به خرج دهند.
همه قیمتها از جمله قیمت نیروی کار، باید بوسیله بازار آزاد تعیین شود. نباید هیچ حداقل دستمزدی تعیین شود.
بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، سازمان بازنشستگی و حتی پارکهای ملی باید خصوصیسازی شوند.
اندیشکده «چتم هاوس» طی یادداشت اخیر خود نوشته است که انتخابات زودهنگام پارلمانی فرانسه به دنبال عملکرد ضعیف حزب امانوئل ماکرون در انتخابات پارلمانی اروپا نهتنها نتوانست موقعیت وی را تقویت کند بلکه منجر به آشفتگی سیاسی و تضعیف قدرت ریاستجمهوری شد.
بر اساس این یادداشت اگرچه گردوغبارها هنوز فروننشسته اما چهار نتیجه در حال حاضر از این انتخابات میتوان گرفت که عبارتاند از:
1️⃣ وضعیت سیاسی: سیاست فرانسه با کاهش تمرکز بر ریاستجمهوری و تضعیف جمهوری پنجم، که بر قدرت رئیسجمهور بناشده، مواجه است. ماکرون با پیشبینی این شرایط، پیش از دور دوم انتخابات سفیران و مقامات ارشد بسیاری را منصوب کرد؛ زیرا انتظار داشت مجبور به اشتراکگذاری قدرت شود. این وضعیت جمهوری پنجم را به جمهوری چهارم با ائتلافهای ناپایدار پارلمانی نزدیکتر میکند.
2️⃣ موقعیت جهانی: در زمینه موقعیت جهانی، ماکرون بهمنظور حفظ نفوذ فرانسه و بازسازی شهرتش، در موقعیتی قرار دارد که وابستگی به تأیید نخستوزیر و مذاکره با ائتلافهای چندحزبی برای مسائل خارجی و دفاعی اجتنابناپذیر است. این وضعیت نهتنها به رهبری فرانسه در خارج آسیبزده، بلکه توانایی آن را در مقابله با بحرانهای بینالمللی نیز محدود کرده است، که این موضوع نگرانیهایی را در اتحادیه اروپا، بهویژه آلمان، به وجود آورده است.
3️⃣ محدودیتهای مالی فرانسه: پس از کاهش احتمال رویکارآمدن دولت تحت رهبری تجمع ملی (RN)، بازارهای مالی احساس آرامش کردند. بااینحال، کابینه آینده باید امور مالی عمومی را بهبود بخشد و انضباط مالی سختگیرانهای را اعمال کند تا کسری بودجه ۵.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی و بدهی عمومی بیش از ۱۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی را مدیریت کند، که این اقدامات باید مورد تأیید بروکسل و شرکای بینالمللی بهویژه آلمان قرار گیرد.
4️⃣ چندپارگی در جامعه فرانسه: این انتخابات سه بلوک سیاسی را برجسته کرد: «ژان لوک ملانشون» در سمت چپ افراطی، «مارین لوپن» در سمت راست افراطی، و نیروهای میانهرو. این تقسیمبندیها نشاندهنده یک چشمانداز سیاسی بسیار قطبی و پراکنده است. آنچنانکه رئیسجمهور «ماکرون» این وضعیت را به نزدیک شدن به یک «جنگ داخلی» تشبیه کرد.
در جمعبندی این یادداشت میتوان گفت اگرچه حزب راست افراطی نتوانست قدرت را در فرانسه به دست بگیرد، اما وضعیت سیاسی، موقعیت جهانی، وضعیت مالی و جامعه چندپاره فرانسه تحت تأثیر یک پارلمان معلق قرار خواهد گرفت و این وضعیت میتواند منجر به بیثباتی در نهادهای سیاسی کشور شود.
همچنان که تذکر به خواهر مسلمان خود را در مسئله حجاب، لازم میدانیم، تکلیف مهمتر ما و شما، تذکر به مسئولان است.
اگر در این زمینه از مسئولان مطالبه کنید و از آنها گزارش عملکرد و به ویژه گزارش خروجی کار را بخواهید، مشکل و چالش کشف حجاب، مرتفع میشود، و الا این مشکل، حل نمیشود.
اگر در تذکر به آن خانم راحت سخن گفتید و در برابر آن مسئول، صدایمان لرزید این میشود ناعدالتی...
همچنان که آن خانم درباره حجابش و در قبال جامعه، مسئولیت دارد، وظیفه آن مسئول در این خصوص بیشتر و مهمتر است.
چرا از مسئول مطالبه نمیکنیم؟
محبوبترین اسم نوزادان در اروپا
مؤسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه (INSEE) فهرست محبوبترین نامهایی که برای کودکان متولد شده در سال گذشته انتخاب شده را به تازگی اعلام کرد که در میان آنها نامهایی اصیل مانند «لوئیز، گابریل، آمبره» نیز دیده میشوند.
بر این اساس ۱۰ نام پرطرفدار میان فرانسویها برای نوزادان دختر به ترتیب عبارت بودند از: لوئیز، آمبره، آلبا، جاد، اِما، رُز، آلما، آلیس، رومی و درنهایت آنا.
بررسیهای کارشناسان مرکز «BabyCentre» در بریتانیا حاکی از آن است که در این کشور، پنج نام برتر انتخاب شده برای نوزادان دختر به ترتیب عبارت بودند از: اولیویا، آملیا، ایسلا، لیلی و آوا.
در بریتانیا انتخاب نام «محمد» برای پسران جایگاه اول را به خود اختصاص داده و «نوآ» یا همان نوح نیز دوم است. سپس نامهای «تئو، اولیور و آرتور» قرار میگیرند.
جبهه حسین(ع)
یکی از مباحث دهه محرم امسال حجت الاسلام قنبریان بحث جبهه حسین(ع) بود.
برخی موضوعات طرح شده در این بحث:
• ضرورت قرآنی جبهه سازی مقابل اربابان زمین
• جبهه علوی سر مرز شیعه و سنی نبود جبهه ای علیه طاغوت اموی بود؛ درون خود سنیان بسیار داشت
• اقلا ۴نفر وقت ملحق شدن به جبهه حسین(ع) سنّی اند! اگر یک نما از مختارنامه نحوه ی نماز اینان را نشان می داد...
• واجبات و محرمات مهم اند امر و نهی هم دارند اما همه مرز جبهه برای تقابل نیستند...
• فاسقان و شل دینداران درون جبهه حق چه می شوند؟
• تشیع عقیدتی و مناسکی در زمان صادقین(ع) مرز هویتی شد اما مرز جبهه تقابل نه! کماکان جبهه علیه ارباباً من دون الله ماند!
• در ماجرای امپراطوری عثمانی و صفویه، شیعه و سنی مرز جبهه تقابل شد یا باز همان ارباباً من دون الله!
• امروز غزه مرز جبهه است ولی حجاب واجبی قابل پیگرد؛ لکن مرز جبهه برای تقابل نیست!
• تعیین مرز ولی امر می خواهد...
چرا دادگاه متهمان کرسنت نتیجه نداد؟
مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس نوشت:
۱- محکومیت اولیه متهمان کرسنت سال ۹۱ صادر شد.
۲- روحانی که زنگنه را به مجلس معرفی کرد حکم هم نقض شد!
۳ـ بعدا دوباره پرونده به جریان افتاد و حکم قبلی تایید شد.
۴- زنگنه در نامهای به رئیس قوه قضاییه متهمان را ستود و خواستار اعمال ماده ۴۷۷ شد!
۵- چندی بعد زنگنه وزیر وقت نفت در نامه جدیدی به رئیس قوه قضاییه اعمال ماده ۴۷۷ را پیگیری کرد. آن زمان آقای محسنی اژهای معاون اول و در جریان کامل پرونده کرسنت بود.
۶- اما یک دخالت مهم دیگر همه چیز را متوقف کرد: نامه علی شمخانی دبیر وقت شعام که مانع ابلاغ حکم نهایی شد؛ علت مبهم است.
"زاکانی برای خرید چند دستگاه اتوبوس و تاکسی برقی دو میلیارد دلار به چین میدهد، چین همزمان با یک میلیارد دلار در ترکیه کارخانه خودرو برقی میسازد. تحریم نعمت است!"
👆👆👆
این توئیت در روزهای گذشته وایرال شد، اما ماجرا چیست؟
👇👇👇👇👇
طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، تعداد اتوبوس فعال در تهران نسبت به سال ۹۵، بیش از ۵۵ درصد کاهش یافته و به ۲۷۰۰ دستگاه رسیده، درحالیکه نیاز تهران حداقل ۷ هزار ناوگان بوده و حالت مطلوب، فعالیت ۱۱ هزار اتوبوس شهری است.
عقبماندگی وحشتناک در دولت روحانی و نیاز اورژانسی تهران به ناوگان جدید، باعث شد که شهرداری تهران قرارداد خرید ۲۵۰۰ اتوبوس برقی و ۲۵ هزار تاکسی برقی را با تولیدکنندگان داخلی امضا کند.
اما این اقدام کافی نبود و شهرداری تهران برای نوسازی ناوگان با چینیها وارد همکاری شد و قراردادی به ارزش ۱.۶۷ میلیارد یورو برای خرید ۲۵۰۰ اتوبوس برقی، ۲۷.۵ هزار تاکسی برقی، ۱۰ هزار ون برقی و ۱۵۰ هزار موتور برقی امضا کرد.
همچنین در این قرارداد، درباره انتقال تکنولوژی و ایجاد خط تولید اتوبوس با یک کنسرسیوم ایرانی توافق شد، تا علاوه بر تامین این نیاز اورژانسی، بستر تولید داخل این ناوگان نیز ایجاد شود.
پس درباره توئیت بالا چند نکته وجود دارد:
۱- قرارداد با چین برای خرید چند دستگاه نیست و یک قرارداد بزرگ، آن هم با وجود تحریمهاست.
۲- با توجه به عقبماندگی شدید و نیاز اورژانسی، فرصتی برای پاسخ به نیاز تهران صرفا با ساختن کارخانه در داخل کشور نیست.
۳ـ البته در قرارداد در کنار واردات، برای انتقال تکنولوژی و ایجاد خط تولید نیز برنامهریزی انجام شده.
۴ـ از حداکثر توان داخلی نیز برای تامین ناوگان استفاده شده.
احتمالا تنها دلیل انتقاد از این قرارداد، تسویه حساب سیاسی با علیرضا زاکانی باشد، وگرنه نوسازی اندک ناوگان فرسوده تهران اگر شایسته تقدیر نباشد، مستحق تخریب نیز نیست؛ آن هم در قالب چنین قرارداد بزرگی با چین.
ظهور حمایتگرایی و ملیگرایی در نیمه اول قرن بیستم
جنگ جهانی دوم و سقوط اقتصادی سال ۱۹۲۹ به ضرورت مبارزه با فقر شدت بیشتری بخشید. قدرت های غربی بعد از جنگ جهانی دوم، این اصل را پذیرفتند که کشورهای دارای اقتصاد بازار لازمست تا حدی حقوق اولیه شهروندان را رعایت کنند تا شهروندانِ سرخورده دوباره به جستجوی ایدئولوژیهایی جذابتر مثل کمونیسم و فاشیسم نروند.
همین ضرورت بود که در آن دوره به خلق سرمایه داریِ معقول انجامید. یعنی تامین اجتماعی در ایالات متحده، بهداشت و درمان عمومی در کانادا، رفاه عمومی در بریتانیا و حمایت از کارگران در فرانسه و آلمان
جوّ مشابهی در جهانِ در حال توسعه شکل گرفت که به آن توسعهگرایی یا ملیگرایی جهان سومی اطلاق می شد.
اقتصاددانان توسعه گرا استدلال می کردند که کشورهایشان فقط در صورتی می توانند از چرخه فقر خارج شوند که به جای خام فروشی منابع شان به اروپا و آمریکا (که قیمت هایشان روند نزولی طی می کرد)، راهبرد درونزای صنعتی شدن را پیش بگیرند.
♦️بازتاب حمله پهپادی انصارالله یمن به تلآویو در رسانههای خارجی
🔹 سی ان ان: مقامات اسرائیل در حال بررسی شرایط و کمبودهای امنیتی احتمالی مرتبط با انفجار مرگبار یک هواپیمای بدون سرنشین در تل آویو هستند. این حادثه که در روز جمعه رخ داد، اولین حمله توسط انصارالله یمن به تل آویو بود که منجر به کشته شدن یک مرد و زخمی شدن حداقل 10 نفر شد.
🔹 الجزیره: این حمله پهپادی به تل آویو، اولین حمله حوثیهای یمن به این شهر بوده و نشاندهنده رشد توانمندیهای نظامی آنها است. حوثیها به عنوان متحد ایران شناخته میشوند، اما این لزوماً به معنای دست داشتن مستقیم ایران در صدور دستور حمله نیست.
🔹 بلومبرگ: در یک حمله پهپادی مرگبار به تل آویو، حوثیهای یمن مسئولیت آن را بر عهده گرفتند و اعلام کردند که دوباره این شهر و نقاط دیگر اسرائیل را هدف قرار خواهند داد.
🔹 آسوشیتد پرس: حمله حوثی ها با یک پهپاد ساخت ایران به تل آویو، یک کشته و حداقل 10 زخمی بر جای گذاشت. تحلیلگران و سرویسهای اطلاعاتی غربی ایران را به تسلیح حوثیهای یمن متهم میکنند اما تهران این ادعا را رد میکند. در سالهای اخیر، نیروی دریایی آمریکا چندین کشتی حامل سلاح و قطعات موشکی از ایران به مقصد مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن را رهگیری کرده است.
🔹 سی بی اس نیوز: انفجار ناشی از پهپاد در نزدیکی کنسولگری ایالات متحده در تل آویو رخ داد، اما هدف دقیق این حمله مشخص نیست. سه مقام آمریکایی به سیبیاس نیوز اعلام کردند که هیچ کشتی نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ برای کمک به رهگیری پهپاد مستقر نبوده و حمله تنها توسط یک پهپاد انجام شده و بخشی از یک حمله گسترده نبوده است.
🔹 رویترز: یک پهپاد دوربرد ساخت ایران که توسط شبهنظامیان حوثی یمن پرتاب شده بود، صبح روز جمعه مرکز تلآویو را هدف قرار داد و باعث کشته شدن یک نفر و زخمی شدن چهار نفر شد. این انفجار که به نظر میرسد از دریا نشأت گرفته و زنگ خطر حمله هوایی را به صدا در نیاورده، چند ساعت پس از تأیید ارتش اسرائیل مبنی بر کشته شدن یکی از فرماندهان ارشد حزبالله در جنوب لبنان رخ داد.
🔹 ان بی سی نیوز: حمله پهپاد به دفتر سفارت آمریکا در تل آویو منجر به کشته شدن یک نفر شد. ارتش اسرائیل اعلام کرد که به دلیل خطای انسانی، هشداری در مورد این حمله صادر نشده است.
🔹گاردین: حمله پهپادی به تلآویو موجب کاهش احساس امنیت و نگرانی شدید در میان ساکنان این شهر شد. اسرائیلیهایی که در نزدیکی مرز با لبنان زندگی میکنند، از حملات پهپادی و موشکی حزبالله نگران و شهروندان اسرائیلی نزدیک به مرز با غزه نیز در حالت آمادهباش در مقابل تهدیدات موشکی قرار دارند.
🔹 لوس آنجلس تایمز: حمله پهپادی به تلآویو ممکن است نگرانیها درباره گسترش جنگ در غزه را احیا و خطر شعلهور شدن آتش جنگ در سراسر منطقه را دوباره به وجود آورد. نگرانیهای ناشی از حمله پهپادی به تلآویو در تضاد با امیدهای تازهای است که به پایان عملیات نظامی اسرائیل در رفح و ایجاد شرایط مناسبتر برای مذاکرات مربوط میشود.
🔹 فرانس 24: رژیم صهیونیستی روز جمعه اعلام کرد که به حمله پهپادی به تلآویو، پاسخ خواهد داد.
🔹 «یدیعوت آحارنوت»: این پهپاد حدود دو هزار کیلومتر را پیمود، این پهپاد در مقایسه با موارد قبلی، جدید محسوب میشود و این سبب شد که سامانه های راداری و رصد ارتش اسرائیل را به هم بریزد.
روزنامه کیهان:
«علی شکوریراد، هادی خانیکی، محسن رنانی، فاطمه مهاجرانی، محمدجواد ظریف، محمدجواد آذریجهرمی، علی عبدالعلیزاده، محمد قائمپناه، سیدرضا صالحی امیری، علی ربیعی، الیاس حضرتی، حسین مرعشی، محمد صدوقی، شهیندخت مولاوردی، حسین عبده تبریزی، نورالدین آهی، عباس عبدی، علی تاجرنیا، فیاض زاهد، محمدرضا جلاییپور و علی طیبنیا»
در میان این افراد و همچنین برخی اعضای کمیتههای انتخاب وزیران، اسامی برخی بازداشتیهای فتنه و آشوب ۱۳۸۸ (شورش علیه جمهوریت و انتخاب مردم)، متهمان پرونده فساد کرسنت، متهم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان، شریک نزدیک شهرام جزایری (مفسد اقتصادی دوره موسوم به اصلاحات)، متهمان سوءمدیریت در دولت روحانی، متهمان اجرای سند ضد فرهنگی و ضد اسلامی ۲۰۳۰ و... دیده میشود و جای شگفتی است که افراد ناصالح و ناشایستی از این دست بخواهند در مسند معرفی وزیر و مدیر بنشینند و به اسم گرهگشایی از معیشت مردم، حجم خسارتهای دولت قبل خود را چند برابر نمایند.
عزاداری دهه دوم محرم
سخنران:
حجت الاسلام علی خزاعی
مداحان:
نریمان پناهی
محمد ابراهیمی اصل
1403/04/30 تا 1403/05/05
20:00 الی 23:00
خ پیروزی خ ششم نیروی هوایی فرعی ۶/۳۴ سی متری فلکه چهارگوش مسجد علی ابن ابی طالب
عزاداری دهه دوم محرم
سخنران:
حجت الاسلام پناهیان
1403/04/30 تا 1403/05/06
20:00 الی 22:00
خ ولیعصر خ بزرگمهر دانشکده کاربردی دانشگاه هنر
رسانههای صهیونیستی پس از حمله پهپادی ارتش یمن به تلآویو نوشتند:
نهادهای امنیتی و نظامی برای بازگرداندن بخشی از بازدارندگی اسرائیل باید یحیی سریع را ترور کنند!
بعضیا گفتن چرا سعید جلیلی در مراسم عزاداری در محضر رهبر انقلاب حضور نداشته
این عکس رو سایت Khamenei.ir از حضور جلیلی در مراسم شبهای محرم منتشر کرده. آقای جلیلی همیشه در مراسمات حضور پیدا میکنن ولی بین مردم مینشینن.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید:
ایران اگر اراده کند میتواند در کمتر از دو هفته به سلاح هسته ای دست یابد.
امیرالمومنین ، حکومت را با رأی اکثریت مردم پذیرفت
اما با رأی اکثریت اداره نکرد...
بر اساس مصلحت اکثریت اداره کرد
نه بر اساس مصلحت و نفع و خوش آمد اقلیت دینی و مذهبی و اقتصادی و سیاسی و ...
کاری که ظریف و پزشکیان میکنن، سوء استفاده از رأی مردم است
کارزار درخواست از قوه قضاییه برای برگزاری علنی جلسات دادگاه متهمان کرسنت و انتشار صورت جلسات قبلی دادگاه، ۲۰۰ هزار امضا را رد کرد.
🔹در توضیح این کارزار جمع آوری امضا آمده است: با توجه به اهمیت موضوع مبارزه با فساد و روشنگری برای افکار عمومی از قوه قضاییه تقاضا میشود جلسات باقی مانده از دادگاه کرسنت را علنی برگزار کند یا صورت جلسات دادگاه های برگزار شده را در اختیار رسانه ها قرار دهد.
🔴 علاقه مندان برای شرکت در این کارزار می توانند از لینک زیر امضاء و حمایت کنند.
https://www.karzar.net/134964