روزی در چنگال نظم ژئوپولیتیک "بازی بزرگ" بریتانیا
ایامی در اسارت نظم "جنگ سرد" شوروی
دو دهه در حصار نظریه "نظم نوین" ایالات متحده آمریکا.
و اینک در بحبوحه یک نقطه عطف تاریخی دیگری پس از خروج شوروی در سال 1989
خروج ارتش آمریکا و ناتو از افغانستان، ازجمله موضوعات حساسیت برانگیزی بود که توسط اوباما مطرح شده بود(اما به درخواست اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان، به تعویق افتاد.)
پس از حادثه 11 سپتامبر 2001، آمریکا با قصد حمله به افغانستان، به جهت ساخت یک نوع مشروعیت کاریکاتوری برای غارتگری خود، قرارداد استراتژیکی فی ما بین حامد کرزای و جورج بوش بست.
عمده مفاد این تفاهم نامه را مبارزه با تروریسم و همکاری های امنیتی و حمایت از افغانستان تشکیل داده بود.
اگرچه آمریکا در ظاهر با شکست طالبان، به برخی مفاد قرارداد عمل کرد، ولی در باطن، منابع طبیعی افغانستان را به مرز نابودی کشاند و دنبال بهانه برای حضور در منطقه ای بود که 3 ضلع برمودای شرقی ( "ایران-روسیه-چین") در آن حضور داشتند.
فی الحال ایالات متحده، دلیل خروج خود را مطالب واهی مبتنی بر مذاکرات صلح دوحه اعلام کرده است، اما باید توجه داشت که دلیل اصلی خروج آمریکا از این منجلاب، عدم توانایی در تامین هزینه های مالی این اشغالگری، در عین فقدان یک عمق راهبردی است و این خروج، یک انتخاب از سمت آمریکا نیست، بلکه یک ضرورت است.
وزارت خارجه فرانسه:
گفتگوها درباره توافق هستهای ایران باید به سرعت از سر گرفته شود و ما خواستار عبور از موانع فنی و سیاسی هستیم.
تفسیر نشریه فرانسوی فیگارو از تشدید تنش ها در عراق
نیروهای نظامی شیعه در عراق کارت تشدید علیه ایالات متحده را بازی می کنند.
در حالی که آمریکایی ها و ایرانی ها برای احیای توافق هسته ای در وین در حال مذاکره هستند ، شبه نظامیان شیعه نزدیک به تهران به فشار خود علیه ایالات متحده ادامه می دهند ، حتی اگر این به معنای درگیر شدن در یک بازی خطرناک باشد.
نیروهای شیعه استفاده از سلاح های پیچیده ، مانند پهپادها را افزایش داده اند. از آغاز سال جاری ، ۴۳ حمله منافع ایالات متحده در عراق را مورد هدف قرار داده است ، جایی که ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی مستقر هستند. استفاده های اخیر از هواپیماهای بدون سرنشین برای ائتلاف بین المللی به رهبری واشنگتن دردسرآور است ، زیرا این هواپیماها می توانند از سامانه های دفاع هوایی كه توسط ارتش آمریكا برای دفاع از نیروهای خود نصب شده است ، بگریزند. ماه آپریل گذشته ، یک هواپیمای بدون سرنشین پر از "TNT" در مقر ائتلاف بین المللی علیه داعش در فرودگاه اربیل سقوط کرد و در ماه مه ، یک "بمب هواپیمای بدون سرنشین" به پایگاه هوایی اسد عراق ، که ساکنان آن آمریکایی هستند ، برخورد کرد. آخرین حمله روز شنبه در اربیل نشانه دیگری است که این شبه نظامیان قصد عقب نشینی ندارند.
صد روز پیش از انتخابات قانونگذاری ، تنش بین نخست وزیر مصطفی الکاظمی و شبه نظامیان وفادار به ایران شدت گرفت. اما هر دو طرف فعلاً به خطوط قرمز یکدیگر احترام می گذارند. در این رویارویی نخست وزیر عراق اخیراً با دستگیری قاسم مصلح ، از رهبران قدرتمند حشدالشعبی متهم به ارتباطش با ترور دو معترض در كربلا ، امتیازاتی را به دست آورد. اما الكاظمی پس از حدود یك هفته زندان وی [تحت فشار حشدالشعبی] به دستگاه قضایی اجازه داد كه وی را آزاد كند. روز شنبه ، مصلح در کنار هزاران نیروی شبه نظامی که سلاح های خود را از جمله موشک ها به نمایش گذاشتند ، حضور یافت.
بلومبرگ :
دارایی های خالص خارجی عربستان سعودی پس از کاهش در یک دهه اخیر دوباره سقوط کرده است.
دارایی های خالص خارجی عربستان سعودی در ماه مه ۰.۸ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافت و پس از رسیدن به پایین ترین سطح در بیش از یک دهه ، بیشتر فرو ریخت. بر اساس گزارش ماهانه ذخایر موجود در بانک مرکزی پادشاهی ۱۳.۶۵ میلیارد ریال کاهش یافته است. دارایی های خالص خارجی عربستان سعودی در سال ۲۰۲۰ به طور قابل توجهی کاهش یافت ، زیرا درآمد پایین نفت باعث تنگنای امور مالی گردیده است.
این شاخص - که در سال ۲۰۱۴ پس از افزایش قیمت نفت بالغ بر ۷۰۰ میلیارد دلار بود - اکنون ۱.۶۲ تریلیون ریال (۴۳۲ میلیارد دلار) است. با این حال اکثر اقتصاددانان می گویند که این برای دفاع از ارزش ریال عربستان در برابر دلار کافی است و افزایش قیمت نفت می تواند ثروت بزرگترین صادر کننده نفت خام جهان را در ماه های آینده تقویت کند. قیمت هر بشکه نفت برنت در ماه ژوئن تاکنون به طور متوسط حدود ۷۳ دلار در هر بشکه بوده است ، در حالی که در ماه مه ۶۸ دلار و در آوریل ۶۵ دلار بود.
کشورهای خلیج فارس بر پایه منابع مالی صندوق پول
در منطقه خلیج فارس شاخص بیشترین پایه ثروت و منابع مالی متعلق است به امارات متحده عربی با ۷۰۹ میلیارد دلار سرمایه که بعد از چین و نروژ سومین صندوق با منابع مالی بزرگ جهان محسوب میشود. صندوق پول(SWF)، یک صندوق متعلق به دولتها است که متشکل از داراییهای مالی آنها مانند سهام، اوراق قرضه، اموال یا دیگر ابزارهای مالی است. در حقیقت این صندوقهای مالی هستند که مدیریت سازمانهای پس انداز ملی را برای مقاصد ذخیرهسازی ثروت یک کشور بر عهده دارند. ایران در میان ۷ کشور خلیج فارس با ۲۳ میلیارد دلار دارایی در جایگاه ۵ قرار دارد.
دولتِ سیزدهم زمینِ سوخته تحویل میگیرد؛
"ابراهیم رئیسی" فرصت آزمون و خطا را در انتخابِ اعضای کابینه ندارد!
مردم ایران بر سر روده و کثافتهای گوسفندی که گوشتش را سربازان انگلیس خوردهاند
این عکس در سالهای پایان جنگ جهانی اول(۱۲۹۷ ش)، در اطراف شهر بیجار گرفته شده است. قوای انگلیس که از سمت ترکیه و سوریه وارد ایران شده اند و به سمت تهران در حرکت اند، گوسفندی را برای طبخ غذای سربازان انگلیسی سر بریدهاند.
قصاب، امعاء و احشاء گوسفند را دور انداخته و مردم گرسنه برای برداشتن آن هجوم آورده اند. نسخه ی اصلی این عکس در موزه ی یادبود قربانیان جنگ در استرالیا نگهداری می شود.
اظهارات امروز وزیر خارجه آمریکا در دیدار با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی:
آمریکا و اسرائیل نسبت به ایران هدف مشترک دارند و گاهی اوقات از نظر تاکتیکها تفاوت داریم.
محمدامین باقری - پژوهشگر هسته بازاریابی سیاسی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):
نقد لطیف رهبر انقلاب به برخی تصمیمات شورای نگهبان در دیدار با مسئولان قضایی چند پیام مهم دارد:
۱. شاید برای نخستین بار باشد که رهبر انقلاب، چنین آشکار و بیّن، از عدم موافقت خود با برخی تصمیمات شورای نگهبان سخن میگویند.
مشخصاً، این بیان، صرف یک اِنباء ساده نیست، بلکه تمهیدی برای اصلاح و تقویت شوراست
در واقع با جمع بین این فرمایشها و آنچه در گذشته از سوی امامین انقلاب در مورد شورا بیان شده، نشان میدهد در عین لزوم صیانت ساختاری و نهادی، اما درون شورا که برآیند تصمیم جمعی نظرات و دیدگاه اعضا را نشان میدهد میتواند بهتر و دقیقتر عمل کند.
۲. شورای نگهبان، بر خلاف تصور برخی، دارای قدسیت و تنزّه نیست؛ قابل نقد است و نقد به شورا، نه وجاهت قانونی و شرعی مصوبات آن را مخدوش کرده و نه نافی نیت صادقانه و مومنانه اعضاء آن است. حتی رهبری هم میتواند با برخی تصمیمات شورا مخالف باشد و آن را بیان کند
۳. ایشان موافق همه تصمیمات شورا نیستند، اما در عمل آن را قانونی و لازم الاجرا میدانند. درست مثل نهادهای دیگر نظام، نظیر مجلس شورای اسلامی یا دولت. از این نظر تصمیمات شورا فضیلتی بر تصمیمات دیگر نهادها ندارد. هم قانونی است و هم قابل نقد و اصلاح.
۴. رهبر انقلاب در این خصوص که با کدام تصمیم شورا مخالفند توضیحی بیان نکردند؛ از این رو، تحدید نقد رهبری به صرف مساله احراز یا عدم احراز صلاحیتها، آن هم فقط در این دوره از انتخابات، تقلیل مساله و دادن آدرس غلط است. به نظر میرسد نقد به شورا باید از منظری بلندتر و با چشم اندازی وسیعتر صورت پذیرد.
به معنای دیگر، شاید بتوان برای نگهبانی ساختار حکمرانی نظام، بازتعریف نظاممند و البته مضبوط به قانونی را برای شورای نگهبان استیفاء نمود.
۵. شورای نگهبان گارد بسته چند دههای خود را که غالباً ناشی از لزوم صیانت نهادی آن بوده در برابر منتقدان دلسوز باز کرده و فرصت ترمیم و بازسازی را از خود دریغ نکند.
البته این نکته لازم به ذکر است که در سالهای اخیر، شورای نگهبان بیش از آنکه هدف نقدهای صحیح قرار بگیرد، آماج حملات کینهتوزانه و منفعت طلبانه بوده است.
این نقدهای بعضا نابجا و مغرضانه، گوشهای شورا را سنگین کرده و اندک نقدهای صحیح و مشفقانه را نیز بی اثر ساخته است. خوب است، شورای نگهبان آغوش خود را گشوده و نظام را در برابر برخی نقاط آسیبپذیر بیمه کند.
۶. مهمتر از آنکه اختلاف نظر رهبری با کدام تصمیم یا تصمیمات شورای نگهبان بوده است، نفس بیان و تایید وجود چنین اختلافی است.
اختلافی که ممکن است در بسیاری از تصمیمات نهادهای مختلف نظام با دیدگاه رهبری وجود داشته باشد، اما هیچگاه بیان نگردد.
تجربه دوران زعامت آیت الله خامنهای نشان داده است، بیان علنی و البته محترمانه چنین اختلافی، عملا چراغ سبزی برای یک اصلاح منطقی بوده است.
۷. با چراغ سبز رهبری، اکنون فرصت نقد شورای نگهبان بیش از هر زمان دیگر در دسترس نخبگان و کارشناسان این امر است. برای بهره برداری بهتر از این فرصت، ضروری است از نقدهای کلیشهای، سطحی، جهت دار و غیر کارشناسی پرهیز شود.
تکرار سخنان کلیشهای، شخصی، جناحی و غیرکارشناسی، هم جامعه را از این فرصت طلایی نقد صحیح محروم کرده و هم فرصت دیگر اصلاح و ترمیم را از نهاد پاسدار قانون و شریعت در نظام جمهوری اسلامی، خواهد ربود.
بانکها پارسال ۶۵ درصد تسهیلاتشان را فقط به ۱ درصد ثروتمند جامعه دادند!
بانکها سال گذشته حدود ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان وام دادند، فقط ۸ درصد آن به بنگاههای کوچک و متوسط داده شد، این عدد در کشوری مثل کره جنوبی ۸۶ درصد است.
چرا در کشور 85 درصد سپردهای بانکی
از لحاظ حجمی تنها متعلق به 2.5 درصد حسابها بوده
و مابقی این مبلغ به 97.5 درصد حسابهای دیگر تعلق دارد.
امیر علیرضا صباحیفرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش:
توانمندیهای راداری و دیدهبانی پدافند هوایی کشورمان در خصوص کشف و رهگیری انواع هواپیماهای رادارگریز بسیار چشمگیر است و در این زمینه توانمندیهای راداری ما در حدی است که نقطه کور راداری در کشور وجود ندارد و تا کیلومترها خارج از مرز هم رصد میشود.
وزیر امور خارجه جدید اسرائیل برای سفری دو روزه به امارات رفت
این اولین دیدار یک وزیر اسرائیلی از امارات پس از برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور در سال گذشته است.
علت این سفر افتتاح سفارت اسرائیل در ابوظبی و کنسولگری این کشور در دبی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا شهید بهشتی همسر آلمانی داشت؟
دلیل تبلیغات علیه شهید بهشتی چه بود ؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهمترین عامل بروز کبد چرب
حکیم حسین خیراندیش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید بهشتی :
این قابل قبول نیست که در جامعه اسلامی ما، در جمهوری اسلامی چندین ماه پس از انقلاب، هنوز کسانی گرسنه باشند و این فاصله طبقاتی جهنمی وجود داشته باشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"ریچارد مدهرست" مجری انگلیسی شبکه راشاتودی در واکنش به انسداد دهها سایت خبری توسط دولت آمریکا:
"اگر دولت آمریکا تلاش می کند شما را ساکت کند مطمئن باشید که کار درستی انجام می دهید"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام صادق (ع): اگر در جامعه اقشاری میبینید که هرچه کار و زحمت میکشند باز هم گرسنه هستند، بدانید سرمایهداران آن جامعه گناه میکنند و حق اینها را خوردهاند.
با سخنرانی استاد رحیم پور ازغدی