#معرفیِکتاب
✅ فارابی، فیلسوف فرهنگ
📝 استاد دکتر رضا داوری اردکانی
اشاره؛
🔺فارابی در مقام مؤسس فلسفه اسلامی به مسئله #تبادلفرهنگی توجه کرده است که در عصر ما نه فقط حل مسائل جهان توسعه نیافته، بلکه درک و فهم آینده عالم متجدد و نوع بشر به آن بستگی پیدا کرده است.
🔺اگر قبول رسوم و فرهنگ غرب را امری درست و مفید یا ضروری و ناگزیر بدانیم و بخواهیم با استمداد از نظر فارابی درباره وضع فعلی عالم در نسبتی که با #فرهنگغربی دارد حکم کنیم، باید بگوییم که قبول نظام زندگی غربی بدون اخذ اساس فلسفی این نظام مایه پریشانی و آشوب فکری میشود. آشنایی با این اساس و فرهنگ غربی وقتی حاصل میشود که دریابیم علم و سیاست و ادب و قواعد و قوانین عالم غربی که در سراسر جهان انتشار مییابد بر چه مبنایی استوار است و در چه شرایطی ممکن است رشد و بسط و قوام پیدا کند.
🔺امروز که ما دوباره در عصر انتقال قرار گرفته ایم باید به شرایط امکان انتقال علم و تفکر و شرایط همسخنی فرهنگ ها بیندیشیم. در این اندیشه، فارابی می تواند پیشرو و آموزگار ما باشد.
در این کتاب با توجه به اینکه فلسفه فرع بر نسبت خاص انسان با حقیقت وجود است و این نسبت خاص در ادوار مختلف تاریخ فلسفه صورتهای مختلف داشته است، مسائل فلسفه مدنی فارابی مطرح شده و به اجمال مورد بررسی قرار گرفته است.
@monir_ol_din
#امتدادحکمت
💥دولتاسلامی از منظر فلسفه سیاسی علامه طباطبائی(رحمةاللهعلیه)
✅سؤالاتی که ناظر بر موضوع این جلسه مطرح است؛
1. فلسفه سیاسی علامه طباطبائی مبتنی بر چه مبنایی ترسیم میشود؟ آیا بر مبنای #اعتباریات است؟ با چه تفسیری از اعتباریات؟
2. برای حل مشکله #نسبیت در نظریه اعتباریات چارهای اندیشیده شده است؟ یا اینکه این مشکله برای ترسیم مفهوم دولت اسلامی مانعیت ندارد؟
3. آیا تعریف دولت اسلامی از درون فلسفه سیاسی علامه #استخراج میشود یا با تعریف مدرن از مفهوم دولت، در فلسفه سیاسی علامه #پیگیری میشود؟
@monir_ol_din
#مُعرفیِشخصیّت
💥حجةالاسلاموالمسلمین استادحمیدپارسانیا(زیدعزه)، از شاگردان حکیم متأله آیتاللهجوادیآملی(دام ظله)، هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و از متفکرین جبههعلمیانقلاباسلامی.
ایشان از کسانی است که، در زمینه تولید و ترویج #علوماجتماعی برخاسته از میراث فلسفی اسلامی علیالخصوص اندیشه فلسفی #فارابی بسیار زحمت کشیدهاند.
@monir_ol_din
#مُعرفیِکتاب
📖جهانهای اجتماعی
📝حجةالاسلاموالمسلمین استادپارسانیا
💥این کتاب در بافت ادبیاتی علوم اجتماعی نگاشته شده است، اما برخاسته از میراث فلسفی فارابی در تحلیلهای اجتماعی است که در دو کتاب السیاسة المدنیة و آراءاهل المدینة الفاضلة و مضاداتها، آمده است.
@monir_ol_din
#خیلیمهم
🔺 پرونده امتداد حکمت در اندیشه فلاسفه مسلمان را در ادامه راهبرد کلان این کانال، آغاز کردیم و بنای مستمر بر پیگیری آن را داشتیم، لیکن موضوعی بسیار #مهم پیش آمده است که ضرورت دارد موقتاً این موضوع را کنار بگذاریم و در مجالی دیگر به آن بپردازیم.
🔺 آن موضوع خیلی مهم طرح مسئله #هوشمصنوعی در فضای علوم اسلامی است. متولیان این امر، همایشی را برای این موضوع تدارک دیده و مصاحباتی را با بزرگان و اساتید حوزه انجام میدهند. در دغدغه و نیت خالصانه این عزیزان تردیدی نیست، اما سؤالات و ابهاماتی خیلی جدی پیرامون نقش پذیری هوش مصنوعی در علوم اسلامی وجود دارد که در ویژهنامه مورد نظر به آن پرداخته خواهد شد.
🔺از محضر عزیزان تقاضا دارم، چنانچه نکات و نقدهایی دارند در قالب #یادداشت برای انعکاس در اختیار کانال بگذارند.🌹
#هوش_مصنوعی
#علوم_اسلامی
@monir_ol_din
#معرفیهمایش
1⃣ نظر به پيشرفتهای گستردهی هوش مصنوعی، میتوان از آن در #حل برخی از مسائل دشوار یا پرهزینه در علوم اسلامی بهره گرفت و با صرفهجویی در وقت و همچنین افزایش دقت، گام بلندی در جهت #پیشرفت این علوم برداشت. به علاوه با بهکارگیری ابزار قدرتمندی همچون هوش مصنوعی توسط محققین، دریچههای تازهای از مسائل جدید علمی گشوده خواهد شد.
2⃣ گستردگی موضوعات، مبانی و اطلاعات متعدد، عدم امکان عملی التفات همه جانبه به تمام علوم دينی در یک لحظه، ضرورت جستوجوی عمیق و دقیق و هوشمند در میان کتب و ... از مواردی هستند که به روشنی بر ضرورت توجه به حضور هوش مصنوعی در مسیر استنباط علوم اسلامی حکم میکنند.
3⃣ بیترديد اين اقدام نیز همچون ساير اقدامات علمی-اجتماعی میبايست #آسیبشناسی شود و گامهای دقيق و مطمئنی برای زمينهسازی اين حضور فراهم شود ولی لزوم شناخت آفات و آسيبها و مقابلهی با آنها، منافاتی با ضرورت حرکت به سمت استفاده از اين ابزار قدرتمند در راه #تولیدعلوماسلامی ندارد.
4⃣ در همین راستا، اولين همايش ملی «هوش مصنوعی و علوم اسلامی» بهمنظور همافزايی و تبيين بيشتر اهداف و توانايیها، در ۴ آبان سال ۱۳۹۹ در قم برگزارشد تا با گردهمایی صاحب نظران علوم حوزوی و دانشگاهی، علاوه بر شناخت ظرفیتها، فرصتها و تهدیدها، زمینههای هر چه بهتر این خیزش محقق گردد.
http://aiis.najafsys.ir/fa/
@monir_ol_din
• | هوشمصنوعی و علوماسلامی | •
۱. حقیقت #هوشمصنوعی چیست؟ آیا صرفاً ابعاد تکنولوژیکی دارد یا اینکه از مبانی نظری نیز برخوردار است؟
۲. نسبت هوش مصنوعی با #علوماسلامی چیست؟ چه نقشی در #تولید نظریه دینی دارد؟
@monir_ol_din
r_12_201114112946.pdf
1.75M
▫چکیده مقالات پذیرفته شده در اولین همایش «هوش مصنوعی و علوم اسلامی»
✔ مروری گذرا بر عناوین مقالات، تاحدودی فضای علمی حاکم بر همایش را نشان میدهد و همچنین حکایت از تلقی دست اندرکاران همایش از نسبت میان هوش مصنوعی و علوم اسلامی دارد.
@monir_ol_din
euronews - اخبار بین المللی در مورد هوش مصنوعی
https://per.euronews.com/tag/artificial-intelligence
🔺مرور عناوین این اخبار، تصویری از هوشمصنوعی در دنیای امروز در اختیار ما میگذارد که شاید در مطالعه مقالات به دست نیاید.
@monir_ol_din
💥تعریف ساده هوش مصنوعی
🔺هوش مصنوعی یا artificial intelligence شاخه ای از علوم رایانه است که هدف اصلیاش آن است که ماشینهای هوشمندی تولید کند که توانایی انجام وظایفی که نیازمند به #هوشانسانی است را داشته باشد. هوش مصنوعی در حقیقت نوعی شبیهسازی هوش انسانی برای #کامپیوتر است و منظور از هوش مصنوعی در واقع ماشینی است که به گونهای برنامهنویسی شده که همانند انسان فکر کند و توانایی تقلید از رفتار انسان را داشته باشد.
🔺این تعریف میتواند به تمامی ماشینهایی اطلاق شود که بگونهای همانند ذهن انسان عمل میکنند و میتوانند کارهایی مانند حل مسئله و یادگیری داشته باشند. اساس هوش مصنوعی آن است که هوش انسان و طریق کار آن بگونهای تعریف شود که یک ماشین بتواند آن را به راحتی اجرا کند و وظایفی که بر آن محول می شود را به درستی اجرا کند. #هدف هوش مصنوعی در حقیقت بر سه پایه استوار است: یادگیری،استدلال و درک.
#پروندههوشمصنوعی
@monir_ol_din