ربیع رو بالاخره تبریک بگیم یا نگیم؟
عزاداری رو ادامه بدیم یا ندیم؟
پیامهایی از دیروز در حال انتشاره که ربیع رو تبریک نگید. عزاداریهارو ادامه بدید تا ۸ ربیع. چون تو این روزها حمله به خانه حضرت زهرا هست. شهادت حضرت محسن هست. ایام غصب خلافت امیرالمؤمنین هست و یا مثلا دهه محسنیه راه بیاندازیم و عزاداری کنیم.
پاسخ
۱_یه قاعدهکلی: هر وقت پیامی دیدید که داره یه چیز جدید یا یه کار جدید رواج میده مخصوصا تو مسائل دینی، حتما قبل از انتشار، دربارش تحقیق کنید.
۲_بله از لحاظ تاریخی برخی از این روزا مصادفه با موارد بالا. البته تاریخ حمله اصلی و شهادت حضرت محسن در اوایل ربیع نیست. اما آیا اینارو علما و بزرگان ما نمیدونستن؟ که عزاداری نمیگرفتن. و بعد ماه صفر عزاداریهارو تعطیل میکردن؟ ما تازه فهمیدیم؟ بله این روزها، روزهای حزن است باید حرمت این روزهارو خویه رعایت کنیم. ولی اینکه بخوایم مراسمات جداگانه بگیریم خیر.
۳_اگر بخوایم اینطوری به قضایا نگاه کنیم تمام سال سالروز یک جنایت یا یک خیانت به اهل بیت هست. آیا اجازه داریم هر روز مردم رو به عزاداری توصیه کنیم؟
۴_قطعا هر دههعزاداری به مراسمات ما اضافه بشه مثل دهه محسنیه یا هرچیز دیگهای اولین آسیبی که داره اینه که دهه مهمی مثل محرم رو تحتالشعاع قرار میده و از اهمیتش کم میکنه. دومین آسیبش اینه که مردم بعد از دوماه عزاداری این دهه جدید رو همراهی نخواهندکرد و قطعا بی احترامیهایی به اهل بیت بوجود خواهد آمد. کما اینکه همین الان هم مذهبیا متهمن به اینکه کل سال توعزادارین و شادی ندارن و اسلام دین اینطوریه و....
۵_منظور از اینکه میگیم عزاداری نکنیم فراموشی این اتفاقات نیست. شیعه سرش کلاه نمیره و این اتفاقات رو قطعا فراموش نمیکنه. ما کل روزها وکل سالها از سقیقه و غصب جانشینی پیامبر حرف میزنیم. و تو همه روضهها در هر روز سال روضه حضرت زهرا میخونیم. کمااینکه در روزهایی که از آخر صفر گذشت در روزهای شهادت پیامبر و امام حسن بیشترین روضهای که خونده شد روضه حضرتزهرا بود. و در ماههای بعد ایام فاطمیه هم مجدد تکرار خواهد شد. اضافه شدن دهههایی مثل دهه محسنیه قطعا ایام فاطمیه رو خراب میکنه.
افراط در هرکاری در انتها به تفریط خواهد رسید.
۶_در مسائل دینی خیلی باید مراقب بود تا تحریف، بدعت و یا وهن در دین بوجود نیاد. این موضوعات معمولا از طرف شیعیان انگلیسی پیشنهاد میشه که ترویجش بسیار خطرناکه. در مسائل دینی چشم ما به علما، بزرگان و در راس آنها ولایتفقیه باید باشه نه دیگران.
بهمین مقدار بسنده مینماییم.
✍ حسین دارابی
@Hoseindarabi
👆نکاتی درباره اول ربیع و دهه محسنیه
از این پیام به بعد
چند نکته هم اضافه شده که در اینستاگرام میتونید مطالعه کنید👇
Instagram.com/hosein_darabi.ir
🔷 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی این پاسخ را برای ایام محسنیه داده:
👇👇👇
♨️سوال:
🔰در رابطه با دهه محسنيه توضيح دهيد و در صورت صحت آن چرا اطلاع رساني نشده است؟
✍️پاسخ:
🔰با توجه به اينکه زمان دقيق هجوم به خانه حضرت زهرا(سلام الله عليها) که منجر به زخمي و مجروح شدن پاره تن رسول الله و کشته شدن فرزندش محسن شده است،مشخص نيست،لذا براي شهادت حضرت محسن هم نمي توان تاريخ دقيقي ارائه کرد.
👈 هجوم به خانه آن حضرت در چند نوبت اتفاق افتاد و آخرين هجوم که منجر به مجروح شدن حضرت زهرا(سلام الله عليها) شد،طبق قرائن و شواهد حدود چهل تا پنجاه روز بعد از رحلت رسول خدا(صلي الله عليه و آله) بود.
💥 #ایام_محسنيه که در اين سالهاي اخير مطرح شده است،هيچ سابقه تاريخي در بين شيعيان و محبان اهل بيت(عليهم السلام) نداشته است و به نظر مي رسد حرمتي است که اهداف باطلي را دنبال مي کند که محبان و عاشقان اهل بيت(عليهم السلام) متأسفانه بدون توجه به اهداف اينگونه حرکات،به آن عمل مي کنند.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
.
💢#سلبریتی_فحاش
جالب اینجاس خودشون در #سیاست و #اقتصاد و قوانین مختلف کشور که سر از هیچکدومش در نمیارن، دخالت میکنند فضولی به حساب نمیاد.
[توئیت میذارن و باعث به قتل رسیدن طلبه بیگناه میشوند، فضولی نیست؟ خراب کردن زندگی یک خانواده تقصیر شما نیست؟]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ کانال برتــر حجاب
✅ برگزیده ی رصدنمای فضای مجازی
🌸 eitaa.com/joinchat/3093102592Cc9d364a057
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🔴 #پرحاشیه | با سلبریتی های هنجارشکن برخورد نمی کنید؟!
.
#رئیسی #قوه_قضائیه #سلبربتی #متین_ستوده #مهناز_افشار #سحر_قریشی #حجاب
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ کانال برتــر حجاب
✅ برگزیده ی رصدنمای فضای مجازی
🌸 eitaa.com/joinchat/3093102592Cc9d364a057
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا اگر کسی دعای عهد را چهل صبح بخواند، یکی از یاران امام زمان (عج) خواهد شد؟
✍️پاسخ:
✅مرحوم شيخ عباس قمي روايتي را از امام صادق ـ عليه السلام ـ نقل مي کند مبني بر اين که اگر کسي چهل صباح دعاي عهد را بخواند ازياران قائم ما باشد و اگر پيش از ظهور آن حضرت بميرد خدا او را از قبر بيرون آورد که در خدمت حضرت باشد.[۱] ظاهر اين روايت با توجه به معني صباح که در مجمع البحرين و برخي کتب لغت آمده است مي رساند که دعا بايد چهل روز پي در پي قبل از اذان ظهر خوانده شود.
👈زمان فضیلت خواندن دعای عهد پس از نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب است.
"و صبح به لحاظ فقهی از طلوع فجر صادق تا طلوع خورشید محسوب می شود. ولی عرفاً تا یکی دو ساعت از بر آمدن آفتاب را هم شامل می شود."
👈البته گفتني است که در مستحبات خيلي دقت لازم نيست و اگر قدري وقت آن ها جابجا شود اشکال ندارد ولي اگر انسان بخواهد به دستوري که داده شده عمل نمايد بايد دقيقا همانگونه که سفارش شده رفتار کند.
👈در ضمن قابل توجه است که روايات موجود به هيچ وجه خواندن اين دعا را عامل ديدن حضرت بيان ننموده اند، بلکه اگر شرايط استجابت دعا رعايت شود، باعث خواهد شد ان شاءالله پس از ظهور دعا کننده از جمله ياران حضرت ـ عجل الله تعالي فرجه الشريف ـ قرار گیرد.
📚پي نوشت:
۱.مفاتيح الجنان، شيخ عباس قمي ره ، دعاي عهد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
با خدا قهر نکن.mp3
3.22M
💠 حجت الاسلام و المسلمین #عالی
🔰موضوع : با خدا قهر نکن‼️
💝حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
"کانال رسمی استاد #عالے و #رفیعے"
JOin 🔜 @aali_rafiei ™
13.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آموزش حجاب و حیا به فرزندان
🔴 #استاد_تراشیون
❣ @hamsar_ane❣
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین
جهت شادی ارواح طیبه شهدا و امام شهدا و ارواح مومنین و مومنات، علی الخصوص والدین و سایر ذوی الحقوق صلوات!
بنده هم شهادت امام یازدهم شیعیان، ابوالمهدی، حضرت امام حسن عسکری خدمت شما تسلیت میگم.
خیلی حرف ها تو ذهنم برای امشب آماده کرده بودم که عرض کنم و از فضائل و اندیشه های امام یازدهم صحبت کنیم. اما به نظرم رسید درباره موجی که چند روز هم درباره چند همسری و این مسائل راه افتاده خدمت شما نکاتی را عرض کنم:
🔹نکته اول:
صیغه یا همون عقد موقت و یا چند همسری در نگاه اول، ممکنه برای بعضی ها از شیرینی و جذابیت خاصی برخوردار باشه و برای توجیهش از بسیاری از آیات و روایات و اجتماع و این ور و اون ور دلیل قطار هم بچینن!
و ممکن برای عده ای هم اینقدر زشت و قبیح باشه که حتی حواسشون نباشه و هر چی از دهنشون درمیاد بگن و حتی خدایی نکرده به آیات و روایات و بزرگان هم توهین آشکار بکنن و ...
پس نمیشه و صلاح نیست که باهاش احساسی و یا سطح پایین نگاه کنیم و هر چی از ذهنمون گذشت، به زبون بیاریم. چون الان هم به راحتی به زبان آوردنش تبعات داره و هم به راحتی رد کردنش!
من معتقدم که این از جمله مسائلی بود که ما در این چهل سال، فرصت داشتیم که درست و متین مطرحش کنیم تا دیگه نه مستمسک سیاسی یه مشت آدم لا حول ولا قرار بگیره و نه بیفته تو دست عده ای که دنبال سوتی و نقطه ضعف از اسلام و اهل بیت و علما و تاریخ هستند و نه یه عده ای دیگه جوری بشینن تو تلوزیون بدون هیچ پیش فرض و فرهنگ سازی، از چند همسری دفاع کنند که یهو همه شوکه بشن و گارد بگیرند!
پس نتیجه اول اینکه: کسی اجازه نیست بدون اطلاعات دقیق، درباره یک فرع فقهی و علمی اظهار نظر کارنشناسانه بکنه! ما حتی دفاع ضعیف از این مسئله را هم به نفع اسلام نمیدونیم! بلکه باید دستمون پر باشه که بتونیم پست بذاریم و درباره اصل مسئله شرعی و یا تبعاتش حرف بزنیم!
🔹نکته دوم:
قاعده و جمله معروف «حلال محمد، حلال است تا روز قیامت و حرام محمد حرام است تا روز قیامت» را بارها از منبرها شنیدید. کاملا هم درسته و جای هیچ تردیدی نیست.
اما همین حرام و حلال، شرایطی داره که حتی اگر به مرحله احکام ثانوی و شرایط خاص حکومتی و اجتماعی نرسیم، بازم دقت داره و نمیشه برای همه چیز استعمال کرد!
پس اگر شرایط تغییر کنه، حکم هم تغییر میکنه و تکلیفی که به عهده مکلف وجود داره، با تغییر شرایط، عوض خواهد شد.
از جمله شرایطی که سبب میشه همین صورت مسئله «چند همسری» و یا «ازدواج موقت» تغییر کنه و محتاج دقت از طرف مکلف باشه، حداقل پنج شرط عرفی و وجدانی است که با اندک مراجعه به نفس و عقل سلیم، میشه فهمید که برای تک به تک ما چه حکمی پیدا میکنه:
1. سبب تنوع طلبی نشه: یکی یکی یکی سراغ زن و ناموس مردم نرفتن که جای خود داره! حتی دلمون هم نخواد!
2. سبب به چشم خریدار به نوامیس مردم نگاه کردن نشه: اینکه با چشم هرزه، بگیم کاش این جور میشد و یا کاش با این بودم، عین بیمار دلی و مسمومیت فکری است که نیاز به درمان داره! و درمانش هم صیغه و چند همسری نیست!
3. بدونیم که با این کار، علاوه بر ارضا، اشباع هم صورت میگیره و نفس آدم قانع میشه: قناعت نفس از خودداری به تعدی و دست دارازی به نوامیس مردم، اگر با همسر حلال و سالم اول صورت نگیره، با دومی و سومی و ... هم بعید است که صورت بگیره!
4. توان رعایت حقوق و عدالت وجود داشته باشه: از تکالیفمون درباره همسر اول ذره ای کم نذاریم. البته اگر همسر اول فقط به این فکر کنه که الان که پیش من نیست، پیش یکی هست که داره چیزایی که من با عشق در اختیارش میذاشتم، اون با شهوت، از یکی دیگه تمنا میکنه، بزرگترین اتفاق منفی و زمینه اتفاقات بد بعدی را فراهم میکنه!
(بعدش نشینیم بگیم غیرت زن بد هست و اصلا زن چیکاره است و ...! فقط با این حرفها داریم عزیزانمون را از اسلام زده میکنیم و الکی توجیهش میکنیم.)
5. بدونیم که وابسته نمیشیم و کسی هم الکی وابسته خودمون نمیکنیم و اگر به هر دلیلی، رابطه قطع شد، دنبال جایگزین و یکی بهتر از قبلی نباشیم! اصطلاحا اعتیاد به بیماری رابطه پیدا نکنیم!
خب این شرایط حداقلی این ماجرا!
پس یه حدو حدود وجدانی و عرفی وجود داره که باید رعایت بشه و اگر رعایت نشه، زمینه بسیاری از خیانت های پنهان و آشکار را با دست خودش وارد زندگیش کرده!
🔹🔹اما دو نکته مهم:
1. کسی که مبتلا به بیماری رابطه شده (بیماری رابطه: کسی که کلا حال میکنه با یکی به صورت مخفیانه و یا خارج از چارچوب ارتباط داشته باشه و دو شخصیتی بازی کنه!) به حضرت زهرا سلام الله علیها قسمش میدیم که به جای بد کردن اسلام و احکام و ... برو پیش یه روانکاو و خودتو درمان کن! تو مریضی عزیزدلم! هر چی هم صیغه کنی و به جای چهار تا زن دائم، بعدد ما احاط به علمک هم زن دائم داشته باشی، بازم دلت یکی میخواد که یواشکی هوای هم داشته باشین! پس قسمت دادم برو خودتو درمان کن! دوره درمانش یکسال طول میکشه اما انشالله خوب میشی!
2. اگر کسی به خاطر مریضی حادّ همسر و یا مسافرت های طولانی و ضروری و یا کلا هر عذر و مشکل حادی که خداوکیلی حاد و غیر قابل تحمل باشه، با رعایت نکات پنجگانه بالا، زمینه براش وجود داشت اما ترجیح داد گناه کنه ولی حلالِ مشروطِ الهی را به جا نیاره، هر بلایی سرش اومد حقش هست و نمیتونه برای فردای قیامتش دلیل و حجتی داشته باشه.
پس لطفا هیجانی تصمیم نگیریم. ما همون قدر که بدون ملاحظه شرایط پنچگانه بالا وارد شدن در این مسئله را جایز نمیدونیم، کسی که شرعا و عرفا و وجدانا (مطابق نکته آخری که گفتیم) براش واجب هست و تنها راه نجاتش همینه اما میره گناه میکنه، محکوم میکنیم!
این از خطاب و صحبت بنده با آقایون!
👈 ولی یه بعد خیلی مهم و جذاب داره که خطاب مسئله با خانم هاست که میخواستم مطرح کنم تا یه طرفه به قاضی نرفته باشیم و شرایط انواع بانوان هم ملاحظه کرده باشیم، اما صلاح نیست و فعلا شرایط جامعه ما به نحوی نیست که بشه راحت مطرحش کرد و توصیه و نکات علمی و فقهی ارائه بدیم. پس بدونید که حواسم به این طرف ماجرا هم هست اما چه کنیم که گفتن نگید!
امیدوارم شاد و آرام و امیدوار باشید.
لطفا مراقب خودتون و نگاهتون و دلتون و ایمانتون باشید.
#حدادپور_جهرمی
#دلنوشته_های_یک_طلبه