هدایت شده از برداشت های نادرست از احکام
صلوات بر پیامبر
مردم فقط به هنگام گفتن یا شنیدن نام حضرت محمد صلی ا... علیه و آله وسلم صلوات می فرستند، در حالی که برای سایر اسماء و القاب حضرت نیز ذکر صلوات وارد شده است.
بنابراین به هنگام شنیدن نام محمد، احمد و یا القاب مصطفی و رسول و نبی یا کنیه او همچون ابوالقاسم، ذکر صلوات وارد شده است.1
مسأله: به هنگام شنیدن نام پیامبر صلوات مستحب است در هر شرایطی حتی در بین نماز.2
1. عروة الوثقی ج1 ص705
2. توضیح المسائل مراجع ج1 ص630 م 1124
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
هدایت شده از برداشت های نادرست اعتقادی
بشارت آغاز ماه ربیع الاول
🔸با پایان یافتن ماه صفر و حلول ماه ربیع الاول شاهد رواج یک برداشت نادرست و باور غلط در جامعه هستیم، که در شرایط کنونی از طریق پیامک و شبکه های اجتماعی، منتشر میشود.
این باور غلط که به صورت بشارت بهشت از قول پیامبر (ص) در راستای خوشنودی ایشان از پایان یافتن ماه صفر و آغاز ماه ربیع الاول صورت میگیرد، متأسفانه باعث شده اصل و شأن حدیث، مورد غفلت قرار گرفته و مفهوم آن وارونه جلوه داده شود.
و اما اصل واقعه چیست؟
لازم به ذکر است این روایت در شأن یکی از بهترین صحابهی پیامبر بزرگوار اسلام (ص) است که به دلیل رواج آن باور غلط، محور حدیث به کلی فراموش شده است.
این حدیث در باب «معنى قول النبی ص من بشرنی بخروج آذار فله الجنة» از کتاب معانی الاخبار (النص / 204) و همچنین کتاب علل الشرایع مرحوم شیخ صدوق (ج 1 / ص 175) و در روضة المتقین فی شرح من لا یحضره الفقیه اثر مرحوم محمد تقی مجلسی (ج 13 / ص 3) و با سلسلهی سند بیان شده است.
سلسله سند به صحابی بزرگوار، عبدالله بن عباس منتهی میشود که ایشان اصل واقعه را اینگونه توصیف میکند:
از ابن عباس نقل شده که گفت: روزی پیامبر (ص) به همراه تعدادی از اصحابشان در مسجد قبا نشسته بودند، رسول خدا (ص) فرمود: اولین کسی که الان بر شما وارد میشود، مردی از اهالی بهشت است، برخی از اصحاب تا این سخن را شنیدند، برخاسته و از مسجد خارج شدند، تا دوباره وارد شده و اولین کسی باشند که بهشت بر او واجب میشود، پیامبر (ص) متوجه شده و به بقیه اصحاب که نزد ایشان بودند، فرمودند: اکنون جماعتی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر، بر شما وارد میشوند، (ولی از میان آنها) کسی که پایان یافتن ماه آذار (نام یکی از ماههای رومی معادل ماه خرداد و در آن زمان معادل ماه صفر) را بر من بشارت بدهد، اهل بهشت است، آن جماعت برگشتند و وارد شدند و ابوذر رضی الله عنه نیز همراهشان بود.
پیامبر به آنها فرمود: ما در کدامیک از ماههای رومی هستیم؟
ابوذر گفت: یا رسول الله! ماه آذار به پایان رسیده است.
پیامبر فرمود: ای اباذر! من این مسأله را میدانستم ولی دوست داشتم قوم من بدانند که تو مردی از اهالی بهشتی، و چطور اینگونه نباشد، در حالی که تو بعد از من به دلیل محبتت به اهل بیتم، از حرم من طرد (تبعید) میشوی، تنها زندگی میکنی و تنها میمیری، و قومی که امر کفن و دفن تو را انجام میدهند، به واسطهی تو خوشبخت میشوند، آنها دوستان من در بهشتی هستند که به پرهیزکاران وعده داده شده است.
تذکر فوق برای بیان این مسأله است که در بین کتب حدیث، تنها روایتی که اشاره به پایان یافتن ماه صفر و آغاز ربیع داشته باشد، همین روایت است؛ بنابراین لازم است جامعهی مؤمنین، در عین توجه به مناسبتهای دینی از ترویج باورهای غلط و وارونه از دین اجتناب کرده و با آغاز ماه ربیع الاول، یادآور بزرگواری، زندگی و منش حضرت اباذر به عنوان یار باوفای امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیه السلام و یکی از صحابهی پیامبر صلی الله علیه و آله باشند که به مقام اهل بیتی ایشان نائل شد. («یا أباذرّ، إنّک منّا أهل البیت» أمالی مرحوم شیخ طوسی / النص / ص 525).
با توجه به مضمون روایت ذکر شده، امید است که با آغاز ماه ربیع، مانند گروهی که با دفن و تکریم حضرت اباذر علیه السلام، به عنوان «دوستان پیامبر صلی الله علیه و آله در بهشتی که به پرهیزکاران وعده داده شده» معرفی شدند، ما نیز با یادآوری مقام و تأسّی به او که در راه محبت اهل بیت و وفاداری به ایشان، در سختترین شرایط، جانش را فدا کرد، به جایگاه ایشان نائل شویم.
پی نوشت:
جهت مطالعه بیشتر مراجعه کنید به کتاب تلخیص مقباس الهدایه علامه مامقانی / تلخیص و تحقیق: استاد علی اکبر غفاری صفت / انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام / چاپ اول / سال 1369 / ص 245
🌱
کانال برداشت های نادرست اعتقادی👇
http://eitaa.com/joinchat/2691956738Cec06dd8967
هدایت شده از 🌸 دختــران چــادری 🌸
🌸 ممنون که با دقت مطالعه میکنید 🌸
این که #دختر شما به شما میگوید:#بابایی، دلیل بر این نیست که او هنوز کوچک است
پدرو مادر عزیز، آیا از بلوغ و اثرات آن چیزی میدانید؟
درست است فرزندان شما در پایان#نه_سالگی بالغ میشوند و معمولا نگاهشان نسبت به مرد#نگاه خاصی میشودولی نگاه مرد بیماروهرزه دل در هرسنی نسبت به آنان ممکن است متفاوت شود.و اورا کسی می بیندکه درک میکند شهوت چه معنایی دارد.
این که دست دخترچهاروپنج وشش یانه و ده ساله خود رامیگیری و با#پوشش_نامناسبی به خیابان میآوری و عکسهایش را در#فضای_مجازیبرای #لایک به اشتراک میگذاری و کسی در کنار،شما به او چیزی نمیگوید دلیل بر این نیست که در نبود شما هم چیزی به او نگویند.و دلیل بر این نیست که مردی با دیدن او تحریک نشود؛ آیا از آمار #تجاوز به #کودکان در دنیای امروز مطلع هستید؟
وقتی مادر در دروان کودکی دخترش رابه بهانه ی کودک بودن آنچنان که شایسته ی دختر بودن او است لباس نپوشاند و درجامعه حاضر کند، اولین گام در به حراج گذاشتن حیا و عفت دخترش را برداشته است،چون دخترک کم کم به بی حجاب بودن عادت می کند و بزرگ می شود
وحالا که بزرگ شد حتی اگر همان مادر که به دست خود لباس حیای او را دریده بخواهد به او با حجاب بودن را یاد دهد نمی تواند
چراکه ریشه ی حجاب که همان حیا است به دست همین مادر در دوران کودکی از بین رفته است
اولیاء دین سفارش نمودندکه فرزندان راقبل ازرسیدن به سن بلوغ به تکالیف شرعی عادت دهید تا در موقع رسیدن به سن بلوغ نتایج بعضی ازتکالیف برای آنها مقداری ملموس و محسوس باشد.وسائل الشیعه جلدیک صفحه ی صدونودوسه
✅شاید به همین علت است که پیامبربه اسماء میفرمایند:ای اسماء! زن، وقتی به حدّ بلوغ رسید،نباید جایی از بدن و اندامش دیده شود، مگر صورت ودستها.سنن ابی داود،ج2،ص383
.
عصر_عاشورا بود
هنگامی كه حضرت_رقیه(س)
¤بعد از شهادت پدر
¤و سیلی خوردن از دست شمر
¤و اصابت كعب نی به بازو
¤و پاره شدن گوش،
عمه اش زینب س را می بیند از هیچكدام از این مصیبت ها شكایت نمی كند.
بلکه شكایت حضرت رقیه(س) به عمه اش این است كه می گوید:
یا عمتاه هل من خرقة أستر بها رأسی عن أعین النظار
ای عمه جان آیا پارچه ای هست كه سر خود را از نامحرمان بپوشانم؟
┘◄منبع :بحارالانوارجلد 45صفحه
🌸🍃🌸🍃
✅ ڪانال برتـــر حجابـــ
✅ برگزیده ی رصدنمای فضای مجازی 🔰
💟 eitaa.com/joinchat/3093102592Cc9d364a057
هدایت شده از 🌸 دختــران چــادری 🌸
⛔️ بزرگان چشم و دل سیر هالیوود !
خدارو شکر که " آزادی" به آمریکایی ها چشم و دل سیری داده!😐
با سند ۲۰۳۰هم کوچیک و بزرگشون تربیت جنسی شدند!!
🆔 @Clad_girls 🍃🌸
هدایت شده از 🌸 دختــران چــادری 🌸
4_5992596103776699721.mp3
4.68M
🌱🌹با امام زمان عجل الله #شوخی میکرده از بس با آقا صمیمی بوده ...
🌹🌱 #یا_صاحب_الزمان چقدر مهربانی آقا❤️ دست ما رو هم بگیر😭
#استاد_عالی
🆔 @Clad_girls ✨
هدایت شده از 🌸 دختــران چــادری 🌸
✉️ #ارسالی_شما👆👆👆
سلام
امروز شیپور یه آگهی عجیب منتشر کرده😳🙁
🔴 آدم نمیدونه چی باید بگه😔
🆔 @Clad_girls
هدایت شده از 🌸 دختــران چــادری 🌸
مــے گـفـتـ:🗣
اگر میگویـید الگویتانـ
حــضرت زهرا(س) استـ باید
کاری کنید ایشان از شما
راضے باشند و حجاب
شما فاطمے باشد.
👤| #شهید_ابراهیم_هادے
| @Clad_girls
هدایت شده از اطلاع رسانی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا آغاز سال قمری از اول محرم است در حالی که اول ربیع الاول روز هجرت پیامبر (ص) از مکه به مدینه بوده است؟
✍️پاسخ:
✅در عصر جاهلی یعنی زمانی که هنوز پیامبر اکرم(ص) به پیامبری مبعوث نشده بود، مردم آن زمان ماه محرم را به عنوان نخستین ماه سال قرار داده بودند و سال جدید نزد آنان با شروع ماه محرم آغاز میگردید.(۱)
علت انتخاب ماه محرم این بود که مردم پس از انجام اعمال حج به خانه و سرزمین خود باز میگشتند و قریش نیز از میزبانی حاجیان فارغ و اموال تجارتی خود را نیز در این ایام فروخته آماده تجارتی جدید میشدند.
با هجرت پیامبر (ص) از مکه به مدینه در سال سیزدهم بعثت که در ماه ربیعالاول اتفاق افتاد، این حادثه تاریخی و این ماه مبدأ تاریخ مسلمانان قرار گرفت. بنابراین از همان سالِ نخستینِ هجرت این واقعه مبدأ تقویم مسلمانان گردید.(۲) در ابتدا این تقویم به صورت ماه شماری بود به این معنا که مثلا میگفتند: «فلان واقعه، چهل و نه ماه پس از هجرت بوقوع پیوست»
شیوه تاریخ گذاری بر اساس «شمارش ماهها» قبل از هجرت حضرت محمد(ص) سابقه نداشته و پس از هجرت نیز دیری نپاییده و در سالهای پنجم و ششم هجری یا کمی دیرتر به تدریج منسوخ شد و تا حدودی جای خود را به شیوه تاریخ نگاری بر اساس: «سال شماری» داد اما بدلیل آنکه بسیار کم مورد استفاده قرار میگرفت این شیوه نیز داشت به دست فراموشی سپرده میشد.
گسترش اسلام به مناطق امپراطوری ایران و روم، و بستن پیمانهای متعدد نظیر صلح، خراج، جزیه و... نیاز به تاریخی دقیق را مورد توجه قرار داد. این مسائل خلیفه دوم را بر آن داشت برای رسمیت بخشیدن به تاریخی منظم و دقیق جلسهای مشورتی برگزار نماید. به نوشته «طبری» تاریخ نویس مشهور جهان اسلام: «عمر, اصحاب پیامبر را گردهم آورد و گفت: مبدأ تاریخ را چه روزی قرار دهیم؟
امیرمومنان علی بنابیطالب(ع) فرمود: مبدأ تاریخ مسلمانان را باید از روزی قرار داد که پیامبر مهاجرت کرد و سرزمین شرک را ترک نمود».
پیشنهاد امام این بود که که ماه ربیعالاول به عنوان مبدا تقویم و روز اول ربیعالاول یعنی همان روزی که حضرت محمد (ص) از مکه خارج شدند به عنوان اولین روز تقویم رسمیت یابد. اما متاسفانه از آنجایی که عمر بن خطاب بنایش بر مقابله و تقابل با امیرالمومنین علی علیه السلام بود اصل پیشنهاد که: «تقویم مسلمانان هجری، یعنی بر اساس هجرت» باشد مورد قبول همگان واقع شد اما عمر بن خطاب بر اساس «رسوم عهد جاهلیت» مبدأ تاریخ را محرم همان سالی قرار میدهد که پیامبر در آن سال هجرت فرمودند كه از لحاظ زمانی دو ماه و دوازده روز زودتر از رسیدن پيامبر به مدينه بود.(۳)
نتیجه: مبدا تاریخ مسلمانان بنابر پیشنهاد امیرالمومنین علی علیه السلام روز اول ربیع الاول قرار گرفت اما پیشنهاد دیگر حضرت که روز اول ربیع الاول, روز اول سال قمری قرار گیرد با مخالفت عمر بن خطاب مواجه شد و وی متاسفانه به رسم جاهلیت همان اول محرم را روز اول سال قرار داد.
پی نوشتها:
(۱). جواد علی، المفصل فی تاریخ العرب قبل الاسلام، قم، منشورات شریف رضی، چاپ اول، ج ۸، ص ۴۶۰.
(۲). تاریخ طبری, ج۳، ص۹۲۳.
(۳). تاریخ طبری, ج۳، ص۹۲۶.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
هدایت شده از ⛔ هوس/online ⛔
آقایی با همسرش♀️♂️ مشکلی داره!
و این آقا ♂️مشکلش رو با یک خانمی تو محل کار مطرح می کنه... می ره با یک خانمی در محل تحصیل صحبت می کنه... با یک خانمی از طریق فضای مجازی ارتباط برقرار میکنه و مشکلاتش رو در میون میذاره...
👈 این کارها رو انجام می ده تا از طریق همدلی و مشورت مشکلاتش رو حل کنه... خانوم هم راهکارهای خوبی برای بهبود رابطه ی این دو نفر می ده ولی🤔مگه می شه از یک رابطه ناسالم یک نتیجه درست گرفت!
😶بین اون خانوم و آقا به واسطه همدلیِ ایجاد شده رابطه ی احساسی ایجاد می شه و دیگه همسرِ اون آقا براش جذابیتِ قبل رو نداره و یک ضربه ی بسیار بزرگ به زندگیش می خوره و در بسیاری از موارد کار به طلاق کشیده می شه و حالا این آقا می ره با اون خانم که قرار بود مشکلش رو حل کنه ازدواج می کنه و البته ادامه ماجرا که همین زندگی خودش چقدر مشکل و بی اعتمادی داره و چقدر شکست ها منتظر زندگی هست... و البته این قضیه ممکنه برعکس هم باشه که یک خانمی بره با یک مرد دیگه مشکلاتش رو برطرف کنه...
کمی برگردیم عقب تر↪️... اصلا مشکل اصلی یک اختلافی بین یک زن و شوهر بود که یکیشون خواستند با یک رابطه نادرست حلش کنند که گرفتار یک رابطه ی ناسالم و عاقبت بد شدند که البته به گوشه ای از اون اشاره شد...
🚫 موردی که مثال زده شد فقط یک نمونه از رفتارهایی است که افراد می خواهند از یک مسیر نادرست مشکل خود را حل کنند، موارد بسیار زیادی از این خطاها در زندگی وجود دارد که خیلی راحت اگر از همان ابتدای مسیر درست اقدام شود از عاقبت بد می توان در امان بود
📛⛔️📛⛔️📛⛔️📛
✍ بر روی خرابه هایِ خاطرات تلخ شما ؛
پلی میسازیم ب نام #تجربه؛برای رسیدن به #معصومیت های از دست رفته 💚👇👇
eitaa.com/joinchat/3779723272C22d0624772