💢آن سه #دانشجو که بودند؟
⬅️مرداد سال ۱۳۳۲، دولت مصدق با کودتای آمریکایی سرنگون و شاه به قدرت بازگشت. در آذر همان سال، نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با شاه وارد ایران شد. این سفر با اعتراض دانشجویان به حمله و کشتار در دانشکده فنی تهران ختم و امروز بعنوان روز دانشجو مشهور و ثبت است.
.
اما...
۱. این واقعه ده سال قبل از ظهور فردی بنام آیت الله خمینی در سپهر سیاسی ایران رخ داد.
۲. ده سال پیش از شروع انقلاب امام در سال چهل و دو، اولین اعتراض بزرگ و شعار مرگ بر آمریکا توسط دانشجویان غیرمذهبی و غیر انقلابی طرح و عنوان شد.
۳. سه دانشجوی کشته شده، عضو حزب توده و جبهه ملی بودند:
1⃣ احمد قندچی: از هواداران جبهه ملی و دکتر مصدق.
2⃣ مصطفی بزرگنیا: عضو کمیته مرکزی سازمان جوانان حزب توده.
3⃣مهدی شریعت رضوی: از کادر جوانان حزب توده
۵. مسئولیت حمله به دانشکده فنی تهران و کشتار دانشجویان با ارتش بود و در این دوره هنوز ساواک شکل نگرفته است.
👈دانشجو امروزی باید از خود بپرسد: چرا دانشجویان دهه سی #ضد_آمریکایی بودند؟ چرا زمانیکه هنوز فردی به نام امام خمینی حرکتی آغاز نکرده، شعار مرگ و مخالفت با آمریکا سر داده میشود؟ محوریت آن اعتراضات هم جریان مذهبی نبود.
❌نقطه آغاز دشمنی آمریکا با ایران، جمهوری اسلامی یا انقلاب اسلامی نیست، آغاز کننده این دشمنی نیز از سال ۱۳۵۷ جمهوری اسلامی نبود، باید تاریخ را درست مرور و روایت کرد. اصلی ترین مساله مخالفت آمریکا با دولت ملی و مستقل مصدق بود که قصد داشت نفت ایران را ملی کند...
🌸روز #دانشجو گرامی باد 🌸
#جهادتبیین
🔻چرا ۱۶ آذر روز دانشجو نامیده شد؟
🔹سوم آذر ۱۳۳۲، اعلامیه کوتاه دربار از سفر نایب ریاست جمهوری آمریکا، ریچارد نیکسون و همسرش به ایران در بازه زمانی هجدهم تا بیست و یکم همین ماه خبر میدهد. همین روزها خبر برقراری مجدد روابط سیاسی ایران و انگلستان هم منتشر میشود. این روابط مهر ۱۳۳۱ در اعتراض به بیاعتنایی انگلستان به بحث ملی شدن صنعت نفت، از جانب ایران قطع شده بود. حالا کمتر از چهارماه پس از کودتا، مصدق در دادگاه نظامی دارد محاکمه میشود، شاه قرار است برای سفیر انگلستان فرش قرمز پهن کرده و میزبان معاون رئیسجمهور آمریکا باشد.
🔹دهم آذرماه، روزنامه اطلاعات با چاپ عکسی از فضلالله زاهدی و وزیر دفاع در کنار رئیس هیئت مستشاری آمریکا در ایران، از اعطای نشان همایون درجه دوم به او با موافقت شاه خبر میدهد. چهارشنبه یازده آذر سفیر کبیر آمریکا در ایران، کاردار جدید را به وزارت خارجه معرفی میکند. چهاردهم آذرماه، تیتر یک روزنامه اطلاعات این است: «از امروز روابط سیاسی ایران و انگلیس برقرار گردید»
🔹اینها همه یعنی بر باد رفتن رویای مصدق-کاشانی و همهی زحماتی که برای ملیشدن صنعت نفت کشیده شده بود.
🔹چهاردهم و پانزدهم آذر راهپیماییهای پراکندهای در دانشگاه تهران و اعتصاباتی در بازار صورت گرفت. ۱۶ آذرماه دانشجویان وقتی وارد دانشگاه شدند، نیروهای گارد را دیدند که اطراف و داخل دانشگاه مستقر شدهاند. ساعت ده صبح وقتی چند سرباز با مسلسل وارد کلاس نقشهبرداری میشوند، همه از ترس فرار میکنند. چند دقیقه بعد نیروهای گارد رسما به دانشکده فنی حمله میکنند. مصطفی چمران که خود، یکی از این دانشجویان است نُه سال بعد این لحظه را اینطور توصیف میکند: "رگبار گلوله باریدن گرفت و چون دانشجویان فرصت فرار نداشتند، به کلی غافلگیر شدند و در همان لحظه اول عده زیادی هدف گلوله قرار گرفتند. هماو میگوید بدن مجروحین در حدود دو ساعت در وسط دانشکده افتاده بود و خون جاری بود تا بالاخره جان سپردند.
🔹۱۸ آذر، نیکسون طبق برنامه به تهران آمد. شاید یکی از تلخترین قابهایی که از این سفر سه روزه در تاریخ ایران به یادگار ماند، حضورش در تالار دانشکده حقوق و اعطای دکترای افتخاری به او بود. چهار روز پس از به رگبار بستهشدن دانشجویان دانشگاه تهران، حالا دکتر سیاسی، رئیس دانشگاه، میزبان نیکسون شده بود. نیکسون لباس دکترای افتخاری دانشگاه را بر تن کرد، عکس یادگاریاش را گرفت و تهران را ترک کرد. اما از آن سال، ۱۶ آذر به یاد سه شهیدِ قربانیشده پیش پای آمریکاییها، روز دانشجو نامیده شد.
🌹 ١٦ آذر مال دانشجوى ضد نیکسون است، دانشجوى ضد آمریکا است، دانشجوى ضد سلطه است.
🔴امام خامنه ای: ۱۶ آذر مال دانشجوی ضد آمریکااست
♦️این ممیزات جنبش دانشجوئی ما از روز اول اســت تا امــروز. اگر کســی مدعی جنبش دانشجوئی باشد، اما این ممیزات را نداشته باشد، صادق نیست. دست جنبش دانشــجوئی نمیتواند در دست کسانی باشد که در فلســطین قتل عام میکنند... این جنبش دانشجوئی نیست. جنبش دانشجوئی خصلت و خاصیتش در کشــور ما الاقل اینجور اســت که ضد اســتکباری، ضد ســلطه، ضد دیکتاتــوری و طرفدار عدالت است. شروع این حرکت یا مقطع شناخته شده این حرکت، همین ۱۶ آذر اســت.
#دانشجوضدسلطه است.
🔴حجاب استایل، نابودی فرهنگ حجاب با حجاب
🔶 گاها ابزاری که برای امری ابداع میشود میتواند آثار معکوسی داشته باشد. برای مثال احترام که یک ویژگی اخلاقی مثبت است، به انسان متکبر موجب افزونی ظلم و بی حرمتی میشود و تلاش برای فراهم کردن آسایش بیشتر باعث تضعیف قوای جسمانی وکارکرد خود انسان میشود.
حال مساله حجاب استایل ها هم دقیقا از این قاعده پیروی میکند، حجابی که برای جلوگیری از تبرج و جلوه گری های زنانه است به بهانه تبلیغ حجاب تبدیل به ابزاری برای تبرج و خود نمایی زن میشود.
⬅️اتفاقا دشمن حجاب استایل هارا بیشتر دوست دارد و بر روی آن ها سرمایه گذاری هم میکند چون آنها خیلی بهتر از گلوله ها میتوانند مفهوم حجاب را از درون تهی کنند، و یک فرهنگ جدیدی در راستای کالا انگاری زن به وجود آوردند.
حجاب برای تبلیغ نیاز به حجاب استایل ندارد، بلکه نیاز به زنانی دارد که توانسته اند هویت دینی خود را به درستی شکل دهند و حضور اجتماعی آگاهانه و عالمانه دارند.
.
🦋مروری بر وصیت نامه سردار سلیمانی4️⃣
قسمت چهارم
🌷🌷🌷
🦋رهبر عظیم الشان :
" ... از طرفی دارای درایت و تیزهوشی بود، خیلی تیزهوش بود .این مسئلهی بروز یک جریانِ به ظاهر مذهبیِ متمایل به یکی از فرقهها و علیه مقاومت را ایشان مدّت ها قبل پیشبینی کرد؛ که به من گفت. گفت [طبق] آن چیزی که من دارم می بینم در وضع دنیای اسلام -اسم آورد از بعضی از کشورها- یک جریانی دارد به وجود میآید؛ بعد از مدّتی داعش به وجود آمد.
در ادارهی اموری که با کشورها ارتباط داشت و او در آن ها دخیل بود، با کمال عقل و درایت رفتار می کرد. "
7️⃣2️⃣روز تا سومین سالگرد💔
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha