👇👇👇
✅ وجوب خواندن #نماز_آیات برای #ماه_گرفتگی امشب
🌙ماه گرفتگی در روز سه شنبه ۲۵ تیرماه 1398 از ساعت ۲۳:۱۳ آغاز و در سراسر ایران قابل رویت است.
👈ساعت 2 و 44 ثانیه اوج گرفت جزئی ماه اتفاق میافتد و در ساعت 3:29 دقیقه و 39 ثانیه این گرفت جزئی به پایان میرسد.
💥روش خواندن نماز آیات:
✍️نماز آیات را به چند شکل میتوان خواند؛
🔰اول؛ نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد. دستور آن این است که نمازگزار بعد از نیت، تکبیر بگوید و یک حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع رود و سر از رکوع بردارد. دوباره یک حمد و یک سوره بخواند، باز به رکوع رود تا پنج مرتبه. بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده نماید و برخیزد و رکعت دوم را هم مثل رکعت اول بجا آورد و تشهد بخواند و سلام دهد.
🔰دوم؛ در نماز آیات نمازگزار میتواند، بعد از نیت و تکبیر و خواندن حمد، آیه های یک سوره را پنج قسمت کند و یک آیه یا بیشتر از آن را بخواند و به رکوع رود و سر بردارد و بدون این که حمد بخواند، قسمت دوم همان سوره را بخواند و به رکوع رود و همین طور تا پیش از رکوع پنجم سوره را تمام نماید. مثلا به قصد سوره «قل هو الله احد» بسم الله الرحمن الرحیم بگوید و به رکوع رود، بعد بایستد و بگوید: «قل هو الله احد» دوباره به رکوع رود و بعد از رکوع بایستد و بگوید: «الله الصمد» باز به رکوع رود و بایستد و بگوید: «لم یلد و لم یولد» و برود به رکوع، باز هم سر بردارد و بگوید: «و لم یکن له کفواً احد» و بعد از آن به رکوع پنجم رود و بعد از سر برداشتن، دو سجده کند و رکعت دوم را هم مثل رکعت اول بجا آورد. بعد از سجده دوم، تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
🔰سوم؛ اگر هم نمازگزار، در یک رکعت از نماز آیات پنج مرتبه حمد و سوره بخواند و در رکعت دیگر یک حمد بخواند و سوره را پنج قسمت کند، مانعی ندارد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
باسلام شروع طرح تابستانه کتاب(وزارت ارشاد) از امروزبا۳۵٪تخفیف.عناوین اخلاق و عرفان.فرهنگ و سیاست.تاریخ وفلسفه.رمان داستان شعر و بخش ویژه کودک و نوجوان.امکان مشاوره سیرهای مطالعاتی خانوادگی،دانشگاهیان ومساجد.جهت کسب اطلاعات بیشتر با تلفن ۳۲۲۲۹۰۳۸ تماس حاصل فرماییدیا به نشانی اراک روبه روی مسجد سیدها پاتوق کتاب مراجعه نمایید
📚@akefoon📚
ماهگرفتگی تا دقایقی دیگر
🔻 موسسه ژئوفیزیک تهران اعلام کرده: بخشی از ماه، ۳۲ دقیقه بامداد فردا پنهان میشود و در ساعت ۲:۰۱ بامداد به اوج میرسد و ۶۷ درصد از سطح ماه در سایه زمین قرار میگیرد. این ماهگرفتگی در ساعت ۳:۳۰ دقیقه به پایان میرسد.
🔻این پدیده طبیعی علاوه بر ایران در اروپا، آفریقا، استرالیا و آمریکای جنوبی به جز بخشی از شمال غرب آن و آسیا به جز شمال شرق آن دیده میشود.
@khabarsarasari
هدایت شده از منتخب کانالهای مذهبی
#علامه_طباطبائی
#مراقبه_و_محاسبه
وقت خواب، چهار پنج دقيقه اى در كارهايى كه روز انجام داده ايد، فكر كده و يكى يكى از نظر خواهيد گذرانيد، هر كدام مطابق رضاى خدا انجام يافته، شكر بكنيد و هر كدام، تخلف شده استغفار بكنيد. و اين رويه را هر روز ادامه دهيد. اين روش اگر چه در بادى حال. سخت و در ذائقه نفس تلخ مى باشد، ولى كليد نجات و رستگارى است.
📚دستورالعمل های عرفانی
🔖#توصیه_های_اخلاقی_علما 🔖
🔜 http://eitaa.com/attash 👈
🔜 http://eitaa.com/attash 👈
خاطرات زيارت امام #رضا علیهالسلام
از استاد علی صفایی حائری:
بخش زيبايى از حيات طيبه او به سفرهاى #مشهد تعلق دارد. چرا كه پايان ماه و اول ماه بعد خود را به مشهد مىرساند.
مىگفت: اگر جسم با دو روز حمام نرفتن بو مىگيرد، روح با يك نيت بد سياه و كدر مىشود. به همين خاطر به امام رضا(ع) پناه مىبرد. كه در زيارت يكشنبه حضرت زهرا(ع) آمده است: «انا قد طهرنا بولايتهم»؛ ما با ولايت آنان تطهير مىشويم.
مىگفت: زيارت امام رضا(ع) مثل حمام است. و با اين نياز به درگاه امام(ع) مىشتافت.
روزى يكى از مريدان مشهدى گفته بود: بياييد منزل ما خالى است. ايشان از آدرس خانه آن جوان پرسيد و پاسخ شنيد كه مثلا: نخ ريسى! فرمود: دور است. من جايى دور و بر حرم مىخواهم. پرسيدند: چرا اينقدر نزديك؟ فرمود: آخر آلودهها لب حوض مىنشينند!
آن قدر يقين به رافت و دست گشايشگر آقا داشت كه وقتى گدايى در نزديكى حرم امام رضا(ع) از او چيزى خواست، با آن همه دست و دلبازى محل نگذاشت و اعتنايى به او نكرد.. و وقتى اصرار فقير را ديد، فرمود: بىسليقهاى! آدم در كنار دريا از يك پيت حلبى آب نمىخواهد!
@resane_ahkam
🔹امام على (ع) :
🍃بزرگوار كسى است كه خود را بالاتر از اين داند كه براى نيكيهايش عوض نيكو انتظار داشته باشد
📚ميزان الحكمه، جلد ۱۰، صفحه ۹۱
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
👇👇👇
♨️سوال:
🔰ابوبکر و عمر چرا کنار رسول خدا (ص) دفن شدند؟ آیا وصیت خودشان بود یا دخترانشان اینگونه خواستند؟ آیا آنان چنین حقی داشتند؟
✍️پاسخ:
✅هر دو گزینه برای این امر محقق شده است یعنی هم خودشان خواستند و وصیت کردند و هم دخترانشان به این کار اصرار داشته اند با اینکه به هیچ وجه اجازه این کار دست آنان نبود و شرعا و قانونا تمام ورثه پیامبر می بایست اجازه این کار را می دادند .
🖊 اما متاسفانه همان هایی که بعد از رحلت پیامبر (صلى الله عليه و سلم) تنها یادگار پیامبر اکرم(صلى الله عليه و سلم) یعنی حضرت صدیقه شهیده فاطمه زهرا سلام الله علیها را از ارث محروم کردند و گفتند پیامبر چیزی به ارث نمی گذارد خودشان ادعای میراث داری تمام اموال و داراییهای مادی و معنوی پیامبر را کردند و با غصب آن برای خودشان حتی سهم قبر در کنار وجود مقدس پیامبر اکرم(صلى الله عليه و سلم) قرار دادند.
📍به طور نمونه به دو روایت اشاره می کنیم:
🔹قاسم بن محمد گويد: ابو بكر به عايشه وصيت كرد كه او را پهلوى پيغمبر خدا صلى الله عليه و سلم خاك كنند و چون بمرد گور او را بكندند و سرش را به نزد شانههاى پيغمبر نهادند و لحد او را به لحد پيمبر متصل كردند. (1)
🔹نیز در روایات اهل سنت هست که عمر بن خطاب در زمانی که ضربه خورده بود فرزندش را فرستاد که از عایشه برای دفن شدن در کنار پیامبر و ابوبکر اجازه بگیرد.(2)
🖊حال یک نکته پیش می آید. ابوبکر چه سهمی از خانه پیامبر داشت که دستور داد در آن دفن شود؟ عایشه چه کاره بود که اجازه دفن در کنار رسول الله را صادر کرد؟ لاجرم اهل سنت باید چنین بگویند:
این مکان نه برای آن دو نفر و نه برای رسول خدا بلکه با توجّه به حقی که حفصه و عائشه در این زمین داشتند در این زمین دفن گردیده اند.
🖊در جواب خواهیم گفت: این فرضیه از دو حالت خارج نخواهد بود.
الف: مهر
ب: ارث
هر یک از این فرضیه ها را با هم بررسی می کنیم.
🔺اگر بگویند به عنوان مهریه هست. باید خدمتشان عرض کنیم که در قران کریم خداوند متعال چنین فرموده است:
(( یا ایها النبی انا احللنا لک ازواجک الاتی اتیت اجورهن)) *احزاب۵۰*
(( ای پیامبر ما آن همسرانت را که مهرشان را داده ایی برایت حلال کردیم))
پس این دلیلی است که پیامبر اکرم در زمان ازدواج مهریه را پرداخت کرده است. جالب اینجاست که جناب عایشه در ذیل همین آیه چنین گفته است:
کتاب الأم – الإمام الشافعی – ج ۵ – ص ۱۵۰
عن عائشة انها قالت ما مات رسول الله صلى الله علیه وسلم حتى أحل له النساء
(( عایشه نقل می کند که فوت نکرد رسول خدا مگر اینکه حلال بودند برای او زنانش))
مسند احمد – الإمام احمد بن حنبل – ج ۶ – ص ۴۱
سنن الترمذی – الترمذی – ج ۵ – ص ۳۵
قالت عائشة ” ما مات رسول الله صلى الله علیه وسلم حتى أحل له النساء ” هذا حدیث حسن صحیح .
خب این هم دلیل دیگری که ثابت می نماید. جناب حفصه و عایشه مهریه خویش را گرفته اند.
🔺ب: ارث
وقتی رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم از دنیا رفت صاحب نه همسر بود و در حالی که هر یک از آن نه نفر نسبت به آن مکان یک هشتم بیشتر سهم الارث نداشته در نتیجه برای هر کدام یک وجب در یک وجب مسافت جا بیشتر نمی ماند . آن وقت چگونه آن دو نفر این مقدار مکان اضافه را اشغال و غصب نموده اند؟
و آن گاه از سوی دیگر چه شده است که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از پدرش ارث نمی برد ؟ ( و ابوبکر به این بهانه که پیامبران از خود ارث به جا نمی گذارند حضرت فاطمه زهرا س را از فدک محروم می کند ) امّا عائشه و حفصه که همسران آن حضرت بودند ارث می برند؟
🖊انتهای کلام:
جناب ابوبکر و عمر در کنار قبر پیامبر اکرم دفن شده اند. مگر خداوند متعال نفرموده است: در خانه رسول وارد نشوید مگر هنگامی که به شما اجازه داده شود. از چه کسی اجازه گرفتند؟ جناب عایشه؟ جناب حفصه؟
🍀 طبق دلایل ما.
اولا: ایشان مهریه خویش را قبلا گرفته اند. و این فرضیه باطل هست.
ثانیا: فرضیه دوم ارث به دو بخش تقسیم می شود.
الف: اگر کلام جناب ابوبکر را قبول کنیم ( پیامبر فرمود: ما پیامبران ارث نمی گذاریم) پس ارثی در کار نبوده است. و غصب شده است. و اصلا با چه حقی در جایی که هیچ حقی در آن ندارد دستور می دهد در آنجا دفن شود؟
ب: اگر روایت ابوبکر را قبول نکنیم. جناب عایشه و عثمان حق استفاده از سه وجب اتاق را داشته اند. و برای استفاده از باقی زمین باید از زنان دیگر رسول خدا و همچنین فرزند ان حضرت اجازه بگیرند.
حال آیا اجازه گرفتند؟آیا این غصب اتاق رسول خدا نمی باشد؟
1. تاريخالطبري/ترجمه،ج4،ص:1565
2. کنز العمال – المتقی الهندی – ج ۱۲ – ص ۶۸۹
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
🌷 شخصی از آیت الله #بهجت (ره) پرسید ، کسی شغل مناسبی پیدا نمی کند چه بکند ؟
🍁 ایشان فرمودند : نماز جعفر طَیّار بخواند .
📗 نسخه هاے شفا بخش ، ص ۱۲۹
----------------------------
@resane_ahkam
أَلسَّلٰامُ عَلَیکَ یٰا عَلی اِبنِ موسَی أَلرّضٰآ أَلمُرتَضٰی
🔸خاطره استاد صبرآمیز از آیت الله #بهجت(ره):
🌸حافظ قرآنی از آقای بهجت پرسید : آقا از حرم حضرت رضا علیه السلام بگویید ، مشهدیم چه بخواهیم؟ فرمود شما یکی از آیات بهشت را برایم تلاوت کن. جوان آیه { فِيهَا مَا تَشْتَهِيهِ الْأَنفُسُ وَتَلَذُّ الْأَعْيُنُ ۖ وَأَنتُمْ فِيهَا خَالِدُونَ } را خواند ( آنچه دلها بخواهد و چشم لذت ببرد هست و جاودانه آنجایید ) فرمودند: حرم آقا قطعه ای از بهشت است. اینجا هم آنچه دل بخواهد و چشم لذت ببرد هست ، کیست که بداند کجاست وچه باید بخواهد! ...
--------------------------
@resane_ahkam
#روزه_در_ترقی_سالک_خیلی_تأثیر__داره
🔺از محضر عارف کامل حضرت
#آیت_الله_کشمیری سوال کردیم
در دستورات علماى اخلاق براى سلوك، صوم، عزلت،جوع،صمت وارد شده است.
كدام يك ازاينها در ترقى سالك تأثيردارد؟
فرمودند: صوم [روزه]
--------------------------
@resane_ahkam
#آیت_الله_مشکینی:
گاهی سجده های طولانی انجام دهید و اصـرار کنیـد تـا #اشک تان جـاری شـود، روایــت دارد با اصــرار فــراوان ، درهای آسمان باز می شـود خداوند می فرماید: ملائک ببینید بنده من چه میکند.
------------------------------
@resane_ahkam
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸تا دیر نشده، هر کاری میتوانید برای ظهور بکنید🔸
هر کاری که به ذهنتان میآید در این دوره و زمانه، تا ظهور نشده بکنید. جلوترها نگران این بودیم که بمیریم [درحالیکه] ظهور نشده؛ حالا نگرانیم بمانیم [درحالیکه] ظهور شده [باشد] ! چون بعد، [امام زمان علیه السلام] از ما میپرسد که وقتی من نبودم شما چکار کردید؟ چه چیزی به ایشان بگویم؟
@haerishirazi