🌺 شیخ نخودکی (ره):
هر روز #صـــــدقه دهید ولو به
وجه مخــــتصر برای توفــیق و
گشایش در ڪار ، هر صـــبح از
تلاوت قـــرآن مجید مخصوصا
سوره #یـــس غفلت نڪن!
---------------------------
@resane_ahkam
🌺🌺🌺
به اطلاع کلیه قرآن آموزان وعلاقه مندان گرامی می رساند:
کلاس تدبر در خطبه فدکیه از سه شنبه ۹۷/۱۰/۴ ازساعت ۹الی۱۰ توسط سرکار خانم دریایی در موسسه جامعه الثقلین برگزار می گردد.
افتخاری دیگر در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی
آیین معرفی و جشن امضا کتاب باحضور محمدرضا حدادپور جهرمی
خالق:#کف_خیابان و...
زمان :پنجشنبه ۶دیماه ساعت ۱۶
مکان:اراک؛ابتدای خیابان محسنی،سمت راست،کتاب طلائیه
@booktalaeieh
💠 حضرت استاد فاطمی نیا :
سحرها را از دست ندهيد؛ ولو دو ركعت هم اگر می توانيد نماز (نافله شب) بخوانيد.
در اين زمانه هم كه به بركت موبايل و تلويزيون و... اكثر مردم تا نيمه شب مشغول و سرگرم هستند!
سحرها را ضايع نكنيم ، اگر نماز مستحبی هم نخوانديم ، حداقل ده مرتبه «يا ارحم الرّاحمين» بگوييم !
اگر آن را هم انجام ندادي اقلاً رو به قبله بنشين و بگو: «سبحان الله والحمدلله و لا اله الّا الله و الله اكبر»
اگر در چند سحر با جانت اين جمله را بگويی ، عالمت عوض می شود.
-----------------------------
@resane_ahkam
هدایت شده از مهدیاران | mahdiaran
🌸 سلامِ خدا بر تو ای مولود مبارک مریم، در روزی که متولد شدی و در روزی که با ظهور مهدی موعود، از آسمان به بهشت زمین می آیی و همراه و پشت سر او به نماز می ایستی...
🌹میلاد #حضرت_عیسی مبارک
✅ واحد مهدویت مصاف👇
@Mahdiaran
▪️إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
🔻حضرت آیت العظمی شاهرودی درگذشت
🔻درگذشت این عالم بزرگوار را به بازماندگان مکرّم ایشان وملت ایران تسلیت و علوّ درجات ایشان را که از شاگردان و نزدیکان امام راحل عظیمالشأن و از وفاداران به انقلاب و مقام رهبری و از خدمتگزاران راستین نظام جمهوری اسلامی بودند، از خداوند متعال مسألت مینماییم. "کانال خبر سراسری"
@khabarsarasari
علیرغم تلاش پزشکان آیت الله هاشمی شاهرودی ساعت ۲۲ و ۳ دقیقه امشب به لقاء الله پیوست
🔻قرار است پیکر ایشان در حرم حضرت معصومه(س) خاکسپاری شود
🔻مراسم ایشان متعاقبا اعلام می گردد
@khabarsarasari
👇👇👇
♨️آیا ارتباط و ازدواج با جن ممکن است؟
✍️ پاسخ:
✅ درباره مسله جنیان باید گفت حقیقت آن است که اجمالاً میدانیم جن گاهی در زندگی انسان تأثیر گذاشته و بعضی از انسانها نیز در زندگی جنیان مؤثر میباشند اما این موضوع به دلیل پنهان بودنش همراه با قصه سازیهای زیادی شده است که به بسیاری از داستانها نمیتوان اعتماد کرد.
جن میتوانند با بعضی از انسانها ارتباط برقرار کنند. چنان که بعضی از آنها با انسان ارتباط برقرار می کردند. در مورد انبیا و ائمه(ع) در روایت آمده است که چنین ارتباطی داشتند و گاهی نیز ارتباط جن مشرک و کافر با بعضی از انسانها موجب افزایش گمراهی و طغیان آنها می شد: «و انه کان رجال من الانس یعوذون برجال من الجن فزادوهم رهقاً؛ و این که مردانی از بشر به مردانی از جن پناه میبردند و آنها سبب افزایش گمراهی و طغیان می شوند».(۱)
بنابراین جن چه مؤمن و چه کافر با انسان ارتباط برقرار میکنند و این موضوع به صراحت در قرآن و روایات و حکایات نیز وارد شده است.
از سوی دیگر بنا بر آیات قران مسلم است که جنها هم مانند انسان ها، توالد و تناسل دارند، در چند آیه در وصف حوریان بهشتی آمده است که«لم یطمثهن انس قبلهم ولا جان»(۲)
حوریان بهشتی را قبل از شوهرانشان، نه آدمی و نه جن دست زده است.
این آیه به وضوح دلالت دارد بر این که جن هم آمیزش دارد و تکثیر نوع آن به وسیله مقاربت نر و ماده صورت میگیرد اما این که بین آنها و انسانها ازدواجی صورت میگیرد یا خیر؟
پاسخی قطعی نمیتوان به آن داد ولی برخی از مفسران براساس آیه ۲۶ سوره الرحمن ؛ "فیهِنَّ قـاَصِرَاتُ الطَّرفِ لَم یطمِثهُنَّ اِنسٌ قَبلَهُم ولا جانّ؛(۳) در آن باغهای بهشتی زنانی هستند که جز به همسران خود عشق نمیورزند و هیچ انس و جن پیش از اینها با آنان تماس نگرفته است. ازدواج جن با انسان را ممکن دانستهاند. (۴ )
ولی ما برای این نوع ازدواج به نمونهای دست نیافتیم تا بگوییم این ازدواج در دنیا واقع میشود یا نه ؟ یا این که نشان دهد که اگر جنی با انسانی ازدواج کند فرزند او جن خواهد شد یا انسان.
پینوشتها:
۱. جن (۷۲) آیه ۶.
۲. رحمان (۵۵) آیه ۵۶ و ۷۴.
۳. همان.
۴. الفرقان فی تفسیرالقرآن، ج ۲۷ ـ ۲۸، ص ۵۲، مؤسسه اعلمی، تفسیرکبیر، فخررازی، ج۱۰، ص ۳۷۴، داراحیاء الثراث العربی .
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
♨️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰بعد از حضرت عیسی (ع) و قبل از حضرت محمد (ص) چه کسی بر روی زمین حجت بود؟
✍️پاسخ:
✅حضرت علی (ع) می فرمایند: «اللَّهُمَّ بَلَى لَا یَخْلُو الْأَرْضُ مِنْ قَائِمٍ لِلَّهِ بِحُجَّةٍ إِمَّا ظَاهِراً مَشْهُوراً أَوْ خَائِفاً مَغْمُوراً؛[۱] زمین هیچ گاه از حجتهاى خدا خالى نمى ماند، خواه آشكار و مشهور باشد یا بیمناك و مستور.»
همچنین حضرت در توصیف زمان بعثت رسول اکرم (ص) می فرمایند: خدا پیامبر اسلام را هنگامى مبعوث فرمود كه از زمان بعثت پیامبران پیشین مدّتها گذشته، و ملّتها در خواب عمیقى فرو خفته بودند.[۲]
از کنار هم گذاشتن این دو کلام می توانیم نتیجه بگیریم که در زمانی که بین عروج حضرت عیسی (ع)، تا زمان بعثت رسول اکرم بوده ، دوره هایی وجود داشته که یا رسولی در آن نبوده و حجت الهی غیر رسول بوده (مثل اوصیای پیامبران) یا اینکه حجت الهی، فرد مشهور و آشکاری نبوده است.
اما شناخت بعضی از حجت های الهی در این دوره ممکن است. مثلا طبق نظر بعضی از مفسران، یاران حضرت عیسی (ع) بعد از عروج ایشان صاحب ماموریت هایی شده اند و حجت الهی بوده اند:
«إِذْ أَرْسَلْنا إِلَیْهِمُ اثْنَیْنِ فَكَذَّبُوهُما فَعَزَّزْنا بِثالِثٍ فَقالُوا إِنَّا إِلَیْكُمْ مُرْسَلُونَ[یس/۱۴] هنگامى كه دو نفر از رسولان را بسوى آنها فرستادیم، امّا آنان رسولان (ما) را تكذیب كردند پس براى تقویت آن دو، شخص سوّمى فرستادیم، آنها همگى گفتند: «ما فرستادگان (خدا) به سوى شما هستیم!»
در تفسیر نمونه، ج۱۸، ص: ۳۴۱ آمده « در اینكه این رسولان چه كسانى بودند در میان مفسران گفتگو است، جمعى گفته اند: نام آن دو نفر" شمعون" و" یوحنا" بود و نام سومین" بولس" و بعضى نامهاى دیگرى براى آنها ذكر كرده اند. و نیز در اینكه آنها پیامبران و رسولان خداوند بودند و یا فرستادگان حضرت مسیح ع (و اگر خداوند مى فرماید ما آنها را فرستادیم به خاطر آنست كه رسولان مسیح هم رسولان او هستند) باز در میان مفسران گفتگو است، هر چند ظاهر آیات فوق موافق تفسیر اول است.»
در بیان جزئی تر دو دوره متفاوت، حدیثی از امام صادق (ع) نقل شده است که: مردم بعد از عیسى (ع) ۲۵۰ سال بدون امام ظاهرى گذراندند ... میان عیسى و محمد (ص) پانصد سال فاصله بود كه در ۲۵۰ سالش پیغمبر و عالمى در میان مردم ظاهر و با نفوذ نبود یعقوب ابن شعیب راوى حدیث گوید عرض كردم مردم در دین دارى خود چه میكردند فرمود به دین عیسى (ع) عمل میكردند عرض كردم چه حالى داشتند فرمود مؤمن بودند سپس فرمود زمین همیشه داراى یك عالم و رهبر دینى است كه اهل ایمان مى توانند از او استفاده كنند.[۳]
از دیگر حجت هایی که برای این دوره نام برده شده، می توان به اسامی زیر اشاره کرد (شمعون)، (ملیخا)، (انشوا)، (دسیخا)، (نسطورس)، (مرعیدا) و (بحیراى راهب).[۴]
[۱]. تحف العقول عن آل الرسول ص ۱۷۱.
[۲]. خطبه ۸۹ نهج البلاغه.
[۳]. كمال الدین و تمام النعمة، ج۱، ص: ۱۶۱.
[۴]. داستان پیامبران یا قصه هاى قرآن از آدم تا خاتم، ص۷۰۰.
🌎مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
♨️ @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
❤️ #وظایف_مشترک_زن_و_شوهر
6⃣ سپاسگزاری قلبی و زبانی
#حجت_الاسلام_حسینی_قمی
💠 @samtekhoda3
این بقیه الله:
سلام بر شما که به موقع، حماسه میسازید
زمان شناسید و فعالیت را به نشستن و سکون
و
تأثیر مثبت بر خلقت را بر روزمرگی ترجیح میدهید
👈همايش عظيم ميثاق باولايت
نكوداشت حماسه9دي
امشب مسجدالزهراهپكو.
یامهدی 💐
👇👇👇
♨️سوال:
🔰هنگام قیامت آیا کعبه هم ویران می شود؟
✍️پاسخ:
✅در اینباره به طور خاص مطالبی از احادیث یا آیات به دست نیامد. اگر بخواهیم با توجه به کلیات نظر بدهیم باید بگوییم که: در قیامت زلزله های مهیب و وحشتناکی رخ می دهد که تمام کوه ها را مانند غباری در هوا می پراکند. پس هیچ چیز باقی نخواهد ماند. مقداری از اوصاف قیامت در قرآن این گونه بیان شده است:
إِذَا السَّمَاءُ انفَطَرَتْ* وَ إِذَا الْكَوَاكِبُ انتَثرَتْ* وَ إِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ؛[انفطار، آيات ۱ الي۳] آن گاه كه آسمان بشكافد،* و آن گاه كه ستارگان پراكنده شوند،* و آن گاه كه دریاها به هم بپیوندند.
إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ* وَ إِذَا النُّجُومُ انكَدَرَتْ* وَ إِذَا الجْبَالُ سُیرِّتْ؛[تکویر، آيات ۱ الي۳] چون خورشید بىفروغ شود،* و چون ستارگان فرو ریزند،* و چون كوهها از جاى خود بشوند.
وَ تَكُونُ الْجِبَالُ كَالْعِهْنِ الْمَنفُوشِ؛[قارعه/۵] كوهها چون پشم رنگارنگ حلاجى شده مىگردد.
إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالهَا(۱) وَ أَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا؛[زلزله آيات ۱و۲] آن گاه كه زمین لرزانده شود به سختترین لرزههایش،* و زمین بارهاى سنگینش را بیرون ریزد.
اما یک احتمال دیگر نیز می توان درباره کعبه داد. و آن اینکه از زمین بالا رود، همانگونه که این مطلب درباره زمین کربلا بیان شده است:
حضرت على بن الحسین علیهما السّلام فرمودند: خداوند متعال بیست و چهار هزار سال قبل از اینكه زمین كعبه را خلق كند و آن را حرم قرار دهد زمین كربلاء را آفرید و آن را حرم امن و مبارك گرداند، و هر گاه حق تعالى بخواهد كره زمین را لرزانده و حركتش دهد (كنایه از قیامت باشد) زمین كربلاء را همراه تربتش در حالى كه نورانى و شفّاف هست بالا برده و آن را در برترین باغهاى بهشت قرار داده و بهترین مسكن در آنجا مىگردانش و ساكن نمىشود در آن مگر انبیاء و مرسلین این زمین بین باغهاى بهشت مىدرخشد همان طورى كه ستاره درخشنده بین ستارگان نورفشانى مىنماید.[۱]
اما شاید روز قیامت، پایان تاریخ کعبه باشد، همان گونه که در بعضی از روایات، سنت های کعبه تا روز قیامت مستمر معرفی شده است.
خداوند عزّ و جلّ دوست داشت كه سایر بندگان و عبادت كنندگان، مانند ملائكه عبادت كنند، لذا در آسمان چهارم محاذى عرش خانهاى قرار داد كه بدان ضراح مىگفتند، سپس در آسمان دنیا خانهاى بنا نهاد كه آن را بیت المعمور مىگفتند و آن محاذى ضراح بود، آنگاه خانه كعبه را وضع نمود در برابر بیت المعمور و محاذى آن، و آدم ابو البشر را دستور داد تا بگرد آن طواف كند، و خداى عزّ و جلّ بر آدم گناهش را ببخشود و این امر در اولاد آدم تا روز قیامت جارى گشت.[۲]
از امام ششم علیه السّلام كه: خدا آفریدهاى بیش از فرشتهها نیافریده، و البته هر روزى ۷۰ هزار فرشته فرو شوند، و بگرد بیت المعمور بگردند، از آن پس فرو شوند و گرد كعبه گردند، از آن پس بزیارت قبر پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله آیند و بر او سلام دهند، سپس بیرون روند، و مانند آنها پیوسته تا روز قیامت فرو شوند.[۳]
[۱]. كامل الزیارات، ص: ۲۶۸.
[۲]. عیون أخبار الرضا علیه السلام، ج۲، ص: ۹۱.
[۳]. بحار الأنوار ، ج۵۶، ص: ۱۷.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی