فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شنبه های
به توان خدایی
حجت الاسلام مهدوی ارفع
اندیشیدن در #نهج_البلاغه
حکمت شش
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
@mahdavi_arfae
«نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی» را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.ultra_web.nahjolbalaghe&ref=share
💠 آیات و احادیثی که در برنامه حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی با موضوع " سیری در نهج البلاغه امیرالمومنین (حکمت ۱۵۰) " قرائت شد.
🔸 و مِنْهُمْ مَنْ عاهَدَ اللَّهَ لَئِنْ آتانا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَ لَنَکُونَنَّ مِنَ الصَّالِحينَ (۷۵)
🔸 فلَمَّا آتاهُمْ مِنْ فَضْلِهِ بَخِلُوا بِهِ وَ تَوَلَّوْا وَ هُمْ مُعْرِضُونَ (۷۶)
🔸 فأَعْقَبَهُمْ نِفاقاً في قُلُوبِهِمْ إِلي يَوْمِ يَلْقَوْنَهُ بِما أَخْلَفُوا اللَّهَ ما وَعَدُوهُ وَ بِما کانُوا يَکْذِبُونَ (۷۷)
🔹 بعضی از آنها با خدا پیمان بسته بودند که: «اگر خداوند ما را از فضل خود روزی دهد ، قطعاً صدقه خواهیم داد و از صالحان (و شاکران) خواهیم بود!» (۷۵)
🔹 امّا هنگامی که خدا از فضل خود به آنها بخشید ، بخل ورزیدند و سرپیچی کردند و روی برتافتند! (۷۶)
🔹 این عمل، (روح) نفاق را، تا روزی که خدا را ملاقات کنند، در دلهایشان برقرار ساخت. این بخاطر آن است که از پیمان الهی تخلّف جستند و بخاطر آن است که دروغ میگفتند. (۷۷)
⬅️ سوره توبه ؛ آیات ۷۵ الی ۷۷
------------------------------------
🔸 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) فرمودند :
« الزُّهْدُ كُلُّهُ بَيْنَ كَلِمَتَيْنِ مِنَ الْقُرْآنِ: قالَ اللّهُ سُبْحانَهُ: «لِكَيْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَكُمْ، وَلاتَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ». وَ مَنْ لَمْ يَأْسَ عَلَى الْماضى، وَ لَمْ يَفْرَحْ بِالاْتى فَقَدْ اَخَذَ الزُّهْدَ بِطَرَفَيْهِ »
🔹 تمام زهد بين دو كلمه از قرآن است: خداوند سبحان فرمود: «تا بر آنچه از دستتان رفته تأسف مخوريد، و بر آنچه به شما رسيده شاد نگرديد». پس آن كه بر گذشته اندوه نخورد، و بر آينده شاد نگردد هر دو جانب زهد را يافته.
⬅️ نهج البلاغه، حکمت ۴۳۹
------------------------------------
🔸 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) فرمودند :
« أَفضَلُ الزُّهدِ إخفاءُ الزُّهدِ »
🔹 برترین زهد، مخفی داشتن زهد است.
⬅️ نهجالبلاغه، حکمت ۲۸
------------------------------------
🔸 قلتُ لأبي عبدِ اللّه ِ عليه السلام : إنّا لَنُحِبُّ الدنيا ، فقالَ لي : تصنَعُ بها ما ذا ؟ قلتُ : أتَزَوَّجُ منها و أحُجُّ و اُنفِقُ على عِيالي و اُنِيلُ إخواني و أتَصَدَّقُ ، قالَ لي : لَيسَ هذا مِن الدنيا ، هذا مِنَ الآخرةِ .
🔹 به نقل از ابن ابى يعفور ـ : به امام صادق عليه السلام عرض كردم : ما دنيا را دوست داريم. فرمود : تا با آن چه كنى؟ عرض كردم : ازدواج كنم، حج بروم، خرج خانواده ام را بدهم، به برادرانم رسيدگى كنم و صدقه بدهم. حضرت فرمود : اين از دنيا نيست، اين از آخرت است.
------------------------------------
🔸 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) فرمودند :
« خُذْ مِنَ الدُّنْيا ما اَتاكَ، وَ تَوَلَّ عَمّا تَوَلّى عَنْكَ، فَاِنْ اَنْتَ لَمْ تَفْعَلْ فَاَجْمِلْ فِى الطَّـلَبِ »
🔹 از دنيا، آنچه را به تو رو كرد، بگير و آنچه را از تو روى گرداند [و به دست تو نيامد]، رها كن، و اگر اين كار را نمىكنى، دست كم، در طلب دنيا، زياده رَوى مكن.
⬅️ نهج البلاغه، حكمت ۳۹۳
------------------------------------
🔸 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) فرمودند :
« الْمَنِيَّةُ وَلاَآلدَّنِيَّةُ!وَالتَّقَلُّلُ وَلاَ التَّوَسُّلُ مَنْ لَمْ يُعْطَ قَاعِداً لَمْ يُعْطَ قَائِماً، الدَّهْرُ يَوْمَانِ: يَوْمٌ لَکَ، وَيَوْمٌ عَلَيْکَ؛ فَإِذَا کَانَ لَکَ فَلاَ تَبْطَرْ، وَإِذَا کَانَ عَلَيْکَ فَاصْبِرْ! »
🔹 مرگ آرى اما تن دادن به پستى هرگز وقناعت به مقدار کم آرى ولى دست نياز به سوى ديگران دراز کردن، نه. آن کس که با تلاش معتدل و صحيح چيزى را به دست نياورد با تلاش نادرست و بى رويه چيزى به دست نخواهد آورد. دنيا دو روز است: روزى به سود توست و روزى به زيان تو. در آن روز که به سود توست مست و مغرور مباش و آن روز که به زيان توست صابر و شکيبا باش.
------------------------------------
🔸 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) فرمودند :
« كَانَ لِي فِيمَا مَضَى أَخٌ فِي اللَّهِ، وَ كَانَ [يُعَظِّمُهُ] يُعْظِمُهُ فِي عَيْنِي صِغَرُ الدُّنْيَا فِي عَيْنِهِ، وَ كَانَ خَارِجاً مِنْ سُلْطَانِ بَطْنِهِ، فَلَا يَشْتَهِي مَا لَا يَجِدُ وَ لَا يُكْثِرُ إِذَا وَجَدَ »
🔹 مرا در گذشته برادرى خدايى بود، كوچكى دنيا در نظرش او را در نظرم بزرگ مىنمود. از سلطه شكمش آزاد بود، آنچه نمىيافت آرزو نمىكرد، و هرگاه میيافت زياده روى نداشت.
⬅️ بخشی از حکمت ۲۸۹ نهج البلاغه
#احادیث
#برنامه
➡️ @samtekhoda3
با سلام و عرض ادب ساعت 7 شب (ساعت19) وارد وبینار سخنرانی ارزشمند حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسین راجی بشید و از بیانات دقیق مفید درباره جهاد تبیین که مقام معظم رهبری فرمودند جهاد تبیین یک فریضه فوری ومهم هستش،
روی لینک آبی کلیک بفرمایید، وحضور برای اقشار مردم آزاد می باشد. لطفا انتشار دهید ، تا بقیه عزیزان هم شرکت کنند و استفاده کنند، و مطلب جهاد تبیین یاد بگیرن ومنتشر کنند
https://yun.ir/9dg2p1
#نشر_حداکثری_دهید
🌷{﷽}🌷
🌼 ⃟🌼
☆نهج البلاغه در آینه تصویر☆
ای مردم، انسان هر مقدار که ثروتمند باشد،
باز از خویشاوندان خود بینیاز نیست که از
او با زبان و دست دفاع کنند.
خویشاوندان انسان، بزرگترین گروهی هستند
که از او حمایت میکنند و اضطراب و ناراحتی
او را میزدایند؛ و در هنگام مصیبتها نسبت به او، پُرعاطفه ترین مردم میباشند.
📚نهج البلاغه خطبه ۲۳(بند۲)
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔️ @nahjolbalagheiha
•┈┈••✾❀🌼✿🌼❀✾••┈┈•
🌸✨﴾﷽﴿✨🌸
📖 گفتمان مشترک نیازامروز جامعه ✨
🗯💯خداونددرقرآن کريم یک چیزی فرموده اند انگار که تناقض است،از یک طرف می فرمایند: اگر تمام جن وانس وملک همه جمع شوندوکلمات خداوندرابنویسندتمام این هاخسته می شوندولی کلام خداوند پایان پذیرنیست،پس چرا خدا این همه کلام را در یک کتاب جمع کرده شده قرآن،
این چه راهبردی دارد به ما یاد می دهد⁉️هنر این نیست که یک حرف را هزارجلد کتاب کنید، هنراین است که هزار حرف را توی یک جلدکتاب جمع کنیدکه هم همه بخوانند،هم همه دست بگیرند،ما در این فضا در اصل توحُّدهستیم،یعنی اين تشتتی است که مابرای انقلاب ایجادکردیم ،ما یک اصل واحد داریم آن هم نهج البلاغه است،ازنهج البلاغه برویدجواب بدهیدنه ازکس دیگری.
❇️مولاامیرالمومنین علیهالسلام درحکمت" ۲۴۳ "نهج البلاغه شریف می فرماید:هرگاه پاسخ هاهمانندوزیادشد،پاسخ درست پنهان گردد.
✍اول باید به یک متن واحد معتبری که گوینده اش معصوم (عليهم السّلام) است برگردیم ،وبعد نهایت نسبت باشرایط امروز که اجمالا بيانات رهبرانقلاب هم بودتفصیلا برویدبخوانید تا به شماثابت شودمثل اینکه برای امروزنوشته شده،
🎤مقام معظم رهبری می فرمایند : "تدبر" درنهج البلاغه پشتوانه حل همه مشکلات امروز ماست.
#پ_ن_نهج_البلاغه کتاب بردباری و استواری ایمان و تحمل دشواری ها در آزمون های سخت روزگار یگانه ولی و جانشین پیامبر اکرم (صلی علی علیه و آله وسلم )است «بیایید روزی ده دقیقه نهج البلاغه بخوانیم»💕
📚قرآن کریم/لقمان/آیه ۲۷
🎤استادگرامی حجتالاسلام والمسلمین مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید | مثالی زیبا از مدل کار برخی در #جهاد_تبیین
⁉️ برنامه روزانه سردار سلیمانی چه بود؟ اگر بشنوید #حاج_قاسم روزی ۱۲ساعت میخوابید چه میکنید؟!!
♨️ تمام دشمنان ۱۲۴هزار پیامبر و ۱۴معصوم به میدان آمدهاند؛
❌ اما عدهای هنوز جهاد را جدی نگرفتهاند!
🔶 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
🆔 @soada_ir
اطلاع رسانی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷 " هو الحیّ " " ۷اصل اقتدار " قسمت سیزدهم : در بیان
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
" هو الحیّ "
" ۷اصل اقتدار "
قسمت سیزدهم :
✅در توضیح اصل هفتم اقتدار ، عرض کردیم بدون شک زمینه قدرت و قوّت و پیشرفت هر کشوری در تمام زمینه ها ، عبارت است از منابع انسانی .
✅جمعیت جوان کشور ، برگ برنده ای ویژه برای نقش آفرینی و پیشرفت جامعه خواهد بود . نمونه بارز آن حضور چشمگیر و پرشور جوانان در جبهه های دفاع مقدس و رقم زدن پیروزی های بزرگ و عاقبت به پایان بردن این نبرد با سربلندی و افتخار به نفع ملت ایران بود .
✅کاهش زاد و ولد در سالیان اخیر و غفلت از آثار سوء آن در ابعاد گوناگون، کشور ما را به نرخ رشد منفی نزدیک کرده ودر صورتی که روند ، به همین شکل پیش رود دیری نمی گذرد که جمعیت کشور به حدود ۳۰میلیون نفر رسیده و نیمی از این تعداد بالای ۶۰ سال سنّ خواهند داشت که فقط مصرف کننده هستند .
در این فرصت به عوامل وضعیّت موجود و راهکارهای حل این معضل نمی توانیم بپردازیم ؛ تنها به این نکته اشاره می کنیم که حرکت جدّی و همه جانبه از سوی ، مسئولین ، نهاد های فرهنگی ، حوزه های علمیّه و آحاد مردم ضرورت دارد تا به لطف خدا از این" تله ی جمعیتی " رهایی یابیم .
🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️
✅بحمدالله در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در این سلسله یادداشت ها سعی کردیم ، مفید و مختصر ، جایگاه فعلی نظام جمهوری اسلامی را از نظر اصول اقتدار بررسی کرده و به مقدار توان و فرصت ، در هر مورد ، دستاوردهای جمهوری اسلامی را بیان کنیم .
✅اکنون در یک مرور مجدّد در می یابیم که جمهوری اسلامی در چهار مقوله ی
نظامی ،
امنیّت داخلی،
تاثیر گذاری بر تحوّلات بین المللی
و
علم و فناوری
واقعا در رتبه ی شایسته ای ایستاده است .
امّا در سه مولّفه ی
اقتصاد،
فرهنگ
و
نیروی انسانی
دچار ضعف و اشکالاتی می باشد .
✅نکته ی قابل توجه این است :
بخش هایی که درآن شاهد رشد و پیشرفت هستیم به طور عمده تحت اشراف و نظر مقام معظم رهبری اداره می شود .و سه موضوعی که در آن ها شاهد ضعف و نارسایی هستیم اکثراً منطقه ی عملیّاتی دولت ها ست .
بنابراین اگر عزم و اراده دولت ها (دولت به معنای عام) در این موارد هم ، عملیّاتی کردن رهنمودهای رهبر فرزانه و تحقق منویّاتِ ایشان باشد که برگرفته از آموزه های اصیل اسلام و انقلاب است ، قطعا در این موارد هم شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش خواهیم بود .
🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️
✅لازم به ذکراست اصل این مطالب ، از کتاب " اصول اقتدار" تألیف حجت الاسلام والمسلمین راجی اخذ شده و در صورتِ نیاز ، توضیحات و شواهدی به آن اضافه شده است .
🔹️🔸️🔹️🔸️🔹️
"الحمد لله ربّ العالمین"
(۱۴)
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha