یاد خدا ۶۷.mp3
10.46M
مجموعه #یاد_خدا ۶۷
#استاد_میرباقری |#استاد_شجاعی
√ چطور میشه شبیه خدا شد و کسی رو بدون هیچ توقع و نیازی دوست داشت؟
🌏 ندای مُنْتَظَر
@montazar_59
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استوری | #استاد_شجاعی
کسی که اتفاقات مهم این روزها را نمیتواند بفهمد؛
بزودی با ظهور امام زمان علیهالسلام غافلگیر شده و توان انتخاب و حرکت از او سلب خواهد شد.
🌏 ندای مُنْتَظَر
@montazar_59
📌 آیا ریشههای مظلومیت امیرالمؤمنین(علیه السلام) همچنان باقیست؟ 3⃣2⃣
🔘 جایگاه درونی و بیرونی حسادت
🔘 نشانه صداقت در داشتن محبت
جایگاه درونی و بیرونی حسادت
بخشی از بحث حسادت کاملاً فردی است و نیاز دارد که انسان اعماق وجودش را در سحرگاهان جستجو کند و عمیقاً با خدا راز و نیاز بکند تا بتواند حسادت را ریشهکن کند. در ادامه بحث باید به چهار مقدمه توجه کرد.
اولاً: قلب انسان لایههای مختلفی دارد و خیلی پیچیده است. قلب انسان لایههای بسیار عمیقی دارد که برخی از آنها بر انسان مخفی است.
ثانیاً: خداوند متعال به شدّت به قلب انسان اهمیت میدهد. خداوند قلبی که از ما میخواهد قلبی است که کاملاً خالص باشد. عرش خدا قلب مؤمن است و ما اتفاقهایی را که در پروندۀ اعمالمان و از آن مهمتر در قلب خود رقم میزنیم، خداوند متعال آن را لحاظ میکند. خدا به سرّ بندۀ خودش نگاه میکند و همان را میآورد و در عمل مقدر او قرار میدهد. امام صادق(علیه السلام) میفرماید: مَنْ أَسَرَّ سَرِيرَةً رَدَّاهُ اَللَّهُ رِدَاءَهَا إِنْ خَيْراً فَخَيْرٌ وَ إِنْ شَرّاً فَشَرٌّ (کافی، ج٢، ص٢٩۴). خداوند متعال به قلب بندگان خودش نگاه میکند و انسان باید به شدّت مراقب قلب خودش باشد.
ثالثاً: حسادت، از اعماق قلب انسان خبر میدهد و شاید پنهانترین بدیای است که به سادگی نمیشود آن را شناسایی کرد. حسادت، یکی از محلهای خیلی مهم برای امتحان دیگر چیزها، مثل ایمان به خداست. تا آدم نسبت به کسی حسّ حسادت پیدا بکند، مثل این است که یک آتشی، پنبه را بسوزاند؛ حسادت هم ایمان را اینطور میسوزاند. موضوع حسادت در امتحان قلب، موضوع بسیار کلیدی و حساسی است. از ابعاد مختلف ما موارد قلبی و روحی حسادت را باید بیشتر تأمل کنیم.
رابعاً: شکلگیری یک تمدن خوب و یک جامعه خوب در زندگی اجتماعی انسان، بدون دخالت قلبهای نورانی و عبور از چالش حسادت امکان ندارد. تمدنها باید تکلیف خودشان را با قلب نورانی انسان، در موضوع حسادت روشن کنند. همانقدر که این موضوع عمیقاً قلب انسان را درگیر میکند، تمدنها، تجمع انسان، زندگی اجتماعی، قوانین، شیوۀ حکمرانی و همۀ اینها را درگیر میکند.
نشانه صداقت در داشتن محبت
محبت، نقطه مقابل حسادت است ولی از کجا بفهمیم که در محبت خود به اهل بیت(علیهم السلام)، صداقت داریم؟ اهل بیت(علیهم السلام)، برخی از ابراز محبتها را تأیید نمیکردند. یک اتفاقهایی باید توی قلب بیفتد. اینکه من حسادت ندارم، به تنهایی کافی نیست، بلکه باید اتفاقهای دیگری هم بیفتد. مثلاً یکی از آداب شیعیان این بود که وقتی به محضر اهلبیت(علیهمالسلام) میرسیدند، میگفتند: «جُعِلتُ فداک»؛ فدای تو بشوم. این یعنی حسادت نداشتن، کافی نیست؛ بلکه میخواهم فدای تو بشوم. جنون و شیدایی که در اربعین مشاهده میشود که مؤمنین همه هستی خود را فدای دیگر مؤمنین میکنند، علامت صداقت در محبت به اهل بیت(علیه السلام) و نداشتن حسد است.
🌏 ندای مُنْتَظَر
@montazar_59
⭕️ هر عملی که انسان انجام بدهد، یک «ظاهر و پیکر خارجی» و یک «باطن و جانی» دارد. میزان ارزش عمل از نقطهنظر عالم اعتبار [و مردم دنیا] همین پیکرهای خارجی است، و پیکر عمل هرچه بزرگتر و چشمگیرتر باشد میگویند: «آن عمل بهتر است!» هرچه جمعیّت زیادتر باشد، میگویند: «این عمل بهتر است!»
🔹انسانی که شبها تا به صبح عبادت کند، مثل ربیع بن خُثَیم که شبها تا به صبح بیدار بود،میگویند: «این عمل، خیلی خیلی مهم است!»
🔹امّا اگر ظاهر عمل کم باشد [در نظر این ظاهرگرایان] قدر و قیمتی ندارد! بارگاه امیرالمؤمنین قیمتی ندارد، چون بارگاه نداشت و خود حضرت دوتا طِمر کهنه¹ بر تنش بود! مالک اشتر قیمتی نداشت و مردم آشغالِ سبزی به صورتِ او پراندند، چون در ظاهر پیکری نداشت!
🔹امّا دستگاه معاویه بارگاه داشت، سفره داشت، غذاهای متنوّع داشت، پولها میداد، چشمگیر بود و خیلی مهم بود! طوری بود که اگر کسی میخواست از آن منظره تجاوز کند، مشکل بود! اصلاً [ذهن و قلب را] میربود!
🔹در مجلس او حاضر میشدند و هنگام ظهر یک سفره کشیده میشد که انواع و اقسام غذاها در آن بود. غذاهایی بود که از روغنِ مغزِ سرِ بعضی از پرندگانِ خاص با عسل خاص و زعفران خاص تهیّه میکردند. هر کسی حاضر است، سرِ این سفره بیاید و بهرهمند شود!
📝 علامه طهرانی قدّساللهسرّه
ادامه 👇
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚 #مبانی_اخلاق، ج ٢، ص ٣۵
۱. طمر: جامهٔ کهنه
🌏 ندای مُنْتَظَر
@montazar_59
⭕️ امّا در دستگاه امیرالمؤمنین این سفره نبود. أنبان خشکیدهای بود که مهر آن را میشکافت و درِ آن را باز میکرد و از آن میخورد! مردم جاهل به این توجّه نمیکنند و به آن توجّه میکنند!
🔹امّا باطنی در این هست! باطن را همه نمیفهمند؛ افراد درّاک¹ میفهمند که قضیّه چیست! مسئله، خیلی مهم است!
🔹انسان باید درک کند که این سفرهای که درست میشود، از کجا درست شده است؟ برای کیست؟ برای کدام پیر زن است؟ برای کدام شخص یتیم است؟ این برای بیتالمال مسلمین است و باید صرف مسلمین بشود، امّا تبدیل به این صورت شده است! وضع این سفره براساس باطل و ظلم است، و گسترش آن خلاف عدل است!
🔹این سفره برای صید کردن ارواح مردم است، تا مردم را بهسوی جهنّم صید کند و برُباید! اینها دقّتهایی است که باید در معنا بهکار برود تا «روحیّۀ این سفره» معلوم بشود! امّا این نظرها نیست؛ مردم میآیند و سر سفره مینشینند و میروند، و بر روح معاویه صلوات هم میفرستند و تمام میشود و میرود!
🔹امّا آن کسانی که دیدِ بیدار دارند، تمام این مُداقّهها² را میکنند و لب نمیزنند و یک قدم هم نزدیک نمیشوند و میگویند: «اینجا شرک است، بتپرستی است، خُدعه است! اینها شیرینی نیست؛ زهر است! اینها غذای لذیذ نیست؛ اینها آتش جهنّم است، اینها چرک است، اینها صدید³ است، اینها حمیم است و امثال اینها!»
🔺اینها خوب درک میکنند!
📝 علامه طهرانی قدّساللهسرّه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚 #مبانی_اخلاق، ج ٢، ص ٣۶
1. درّاک: خیلی با فهم و درایت
2. مداقّه: دقّتورزی
3. صدید: چرکین و متعفّن و پلید
🌏 ندای مُنْتَظَر
@montazar_59
10.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 حرفهای به ظاهر منطقی کفار رو بشناسیم!
👈 این یکی از آمادگیهای دوران ظهور است
🌏 ندای مُنْتَظَر
@montazar_59
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 الفبای زندگی رو به بچهها یاد بدیم!
👈 این موضوع رو قبل از هر چیزی به کودکان منتقل کنیم
🌏 ندای مُنْتَظَر
@montazar_59
11.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📝مدیون توایم ...
🎥نماهنگی زیبا بمناسبت روز معلم کاری از گروه سرود نجم الثاقب
📎 #روز_معلم
🌏 ندای مُنْتَظَر
@montazar_59