🖤 امام جواد علیه السلام و نارضایتی از زندگی در بغداد
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم
شخصی به نام حسین مکاری می گوید: در بغداد نزد امام جواد علیه السلام رفتم. در آن زمان امام به دلیل ازدواج با ام فضل، دختر مأمون، در رفاه و آسایش ظاهری به سر میبرد. وقتی وضعیت امام را دیدم، پیش خود گفتم این مرد دیگر هرگز به وطن خودش، مدینه، بر نمیگردد.
امام جواد علیه السلام مدتی سر پایین انداخت، سپس سرش را بلند کرد و با چهرهای برافروخته فرمود: ای حسین، خوردن نان جو و نمک در کنار حرم رسول الله (مدینه) برای من محبوبتر است از وضعیتی که اکنون مرا در آن مشاهده میکنی.
منابع:
بحار الانوار، ج 50، ص 48، ح 25
🖤 سفر کردن امام جواد در یک چشم به همزدن
علی بن خالد میگوید: در زمان خلافت معتصم شخصی را به اتهام آن که ادعای پیامبری کرده است با بند آهنین به گوشهی زندان افکندند، من که کنجکاو شده بودم برای ملاقات او بدانجا رفتم و دربان را چیزی دادم تا مرا نزد او راه دهد. چون زندانی را دیدم و اندکی با او صحبت کردم دانستم که مردی است در کمال فهم و فراست ذهن و کیاست.
پرسیدم: تو کیستی و چه ادعایی داری؟
گفت: من اهل شام هستم و سالها در مسجدی که محل سر مبارک حضرت سیدالشهداء علیه السلام بود به عبادت مشغول بودم. روزی رو به قبله نشسته بودم و به ذکر حقتعالی مشغول بودم که ناگاه شخص جوانی پیش روی من پدید آمد و گفت: برخیز برویم.
پس برخاستم و همراه او راهی شدم، چون مقداری حرکت کردیم خود را در مسجد کوفه دیدم. گفت: این جا را میشناسی؟ گفتم: آری، مسجد کوفه است. پس او به نماز ایستاد و من هم بدو اقتدا کردم و چون از نماز فارغ شدیم از مسجد خارج گشتیم، هنوز چند قدمی نرفته بودم که خود را در مسجد النبی صلی الله علیه و آله در مدینه دیدم، با هم به روضه مبارکه وارد شدیم.
او به پیامبر صلی الله علیه و آله سلام کرد و من نیز سلام کردم. او به نماز ایستاد و من نیز مشغول نماز شدم. پس از ادای نماز بیرون آمدیم، باز چند قدمی نرفته، خود را در مکه مکرمه دیدم! فرمود: اینجا را میشناسی؟ گفتم: آری، این جا مکه است و به طواف مشغول شدیم، آنگاه از مکه بیرون آمدیم و ناگاه خود را دوباره در مسجد راس الحسین علیه السلام یعنی همان جای اول دیدم.
❌ ادامه در پست های بعدی
از این حال در شگفت بودم تا آن که سال دیگر در همان اوقات، آن شخص آمد و دیگر بار مرا برای زیارت اماکن متبرکه همراه برد و چون خواست از من جدا شود او را قسم دادم و گفتم: تو را سوگند میدهم به حق آن کسی که چنین توانی به تو داده است که خود را معرفی کنی. فرمود: «من محمد بن علی بن موسی (حضرت جواد علیه السلام) میباشم.»
روز دیگر این جریان را با دوستان خود در جلسه ای در میان گذاشتم ولی آنان این خبر را افشا کرده و به وزیر معتصم (محمد بن عبدالملک زیات) اطلاع دادند.
او نیز مرا به جرم ادعای نبوت دستگیر کرد در حالی که چنین ادعایی ندارم و حقیقت امر را برای او شرح دادم ولی او به استهزاء گفت: او را آزاد کنید تا یک شبه از شام به کوفه و از کوفه به مدینه و از مدینه به مکه و آنگاه دوباره به شام بازگردد.
علی بن خالد میگوید: در یکی از روزهای دیگر که به ملاقات زندانی رفتم نگهبانان را دیدم که مضطرب و پریشانند. گفتم: چه شده است؟
گفتند: آن زندانی، دیشب غایب شده با آن که با غل و زنجیر بسته شده بود. معلوم نیست به زمین فرو رفته یا به آسمان رفته است.
من دانستم که او از انفاس قدسیه حضرت جواد الائمه علیه السلام آزادی یافته است..
منبع: اصول کافی: ۱/۴۹۲؛ بحارالانوار: ۵۰/۳۸.
6.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنرانی شهادت امام جواد (علیه السلام )
(استاد عالی)
15.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴برایامامزمانمچهکنم؟
🏴ویژهٔ شهادت #امام_جواد علیه السلام
🎥 کلیپ تصویری
حاج سیدمجید بنی_فاطمه
#شهادت_امام_جواد ع
#ماه_ذی_القعده
❀͜͡🥀
•┈—┈—┈✿┈—┈—
enc_16871003049376181651076.mp3
7.12M
مداحی کوتاه
حاج محمود کریمی
1_5270297041.mp3
1.63M
کرامتی از امام جواد (علیه السلام)
محمدبن سهل قمی در بیانی در مورد امام جواد (علیه السلام ) می گویند که روزی به دیدار امام رفتم و در دل آرزو کردم که ای کاش می توانستم لباسی به یادگار و تبرک از امام بگیرم اما خجالت کشیدم و برگشتم.
#امام_جواد علیه السلام
🎙#استاد_رفیعی
⏱#سخنرانی_کوتاه
📺#صوتی
┄┄┅═✧❁🎙❁✧═┅┄
در مسیر اسلام ناب
مثلث نیازمندی ها
از نگاه امام نهم انسان مومن به سه چیز نیاز دارد:
۱- توفیقی از سوی خدا.
توفیق یعنی توجه یعنی لیاقت.
خدا به مومن توجه و به او لیاقت بندگی و خدمت به مردم رو عنایت کند.این بهترین توفیق الهی است.
بقول سعدی:
شرف مرد به جود است و کرامت به سجود
هر کس این هر دو ندارد عدمش به ز وجود.
۲ - پند دهنده ای از درون.
یعنی انسان خودش، خودش را نصیحت کند.شاید منظور امام از واعظ درونی، همان وجدان بیدار انسان باشد که خدا در قرآن بدان قسم خورده است"و لا اقسم بالنفس اللوامه؛ سوگند به نفس سرزنش گر(وجدان بیدار).
وجدان بیدار واعظی است که انسان سخت بدان محتاج است.
وجدان بیداراست که میگوید:
ربا ممنوع مال حرام ممنوع رشوه ممنوع دزدی ممنوع اختلاس ممنوع دروغ ممنوع پارتی بازی ممنوع اذیت و آزار ممنوع تجاوز به حقوق دیگران ممنوع خوردن مال یتیم ممنوع و بی حیایی ممنوع"بل الانسان علی نفسه بصیره".
۳ - پذیرش پند و اندرز از کسی که پندش می دهد.
پذیرش پند از هر کس جایز و پسندیده است و پذیرش پند از انسان دلسوز قطعا لازم است. بقول حافظ:
نصیحتی کنمت بشنو و بهانه مگیر
هر آنچه ناصح مشفق بگویدت بپذیر
دیروز در جلسه فرمانداری تاکستان وجدان های بیدار معتمدین مومن که عامل به پندهای درونی خود بودند ، دلسوزانه مسئولان استان و شهرستان حاضر در جلسه را نصیحت و امید است مسئولان طبق سخن امام جواد علیه السلام پند پذیر باشند و مشکلات شهرستان تاکستان بویژه آب شرب و اشتغال جوانان را که دغدغه همگان است حل و فصل کنند.
شهادت مظلومانه امام محمدتقی جواد الائمه علیه السلام تسلیت.
🏴🏴
🌻🍃🌻🍃🌻🍃🌻🍃🌻🍃🌻