با توجه به فلسفهی غیبت و اینکه آن حضرت به شیوهی ناشناس در بین مردم زندگی میکنند و کسی از مکان وی هیچگونه اطلاعی ندارد در مورد قضیهی ازدواج حضرت، سه نظریه میتواند باشد
۱. حضرت ازدواج نکردهاند.
۲. حضرت ازدواج کردهاند ولی اولاد ندارند.
۳. حضرت ازدواج کردهاند و دارای فرزندانی هستند.
امّا از طرف دیگر چون مسئلهی غیبت اهم است و ازدواج مهم؛ ترک ازدواج با توجه به آن امر مهمتر، اشکالی ایجاد نمیکند و گاهی برای مصلحت بالاتر لازم و واجب است.
اگر بگوییم ازدواج نکرده و احتمال اوّل را قبول کنیم، لازم میآید که امام زمان (عج) یکی از سنّتهای مهم الهی را ترک کرده باشند و این با شأن حضرت سازگاری ندارد.
امّا احتمال دوّم که اصل ازدواج را قبول کنیم و بگوییم حضرت ازدواج کردهاند ولی اولاد ندارند که جمع شود بین سنّت اسلامی و عدم انتشار مکان حضرت؛ این نظریه به مشکل برمیخورد، چون باید قائل به این باشیم همسری که حضرت انتخاب کردهاند دارای عمر طولانی است، مانند خود حضرت که دلیل بر این نظریه نیست؛ و اشکال دیگر نیز هست و آن اینکه شرعاً جایز نیست حضرت، همسری بگیرند و با او شرط کنند که دارای اولاد نشود و او را از نعمت فرزند محروم کنند.
#کنفرانس ویژه مهدویت
#ازدواج_حضرت_مهدی
📒 آیا حضرت مهدی (عج) ازدواج کردهاند یا خیر؟
چنانچه ادّعا گردد که برخی حکایات مانند «جزیرهی خضرا» مدّعی فرزندانی برای حضرت هستند که این حکایت قابلقبول نیست و این حکایت را بهطور مبسوط که اشکالات متعددی بر آن مترتّب است رد کردهایم.
رجوع شود به مکان حضرت، داستان جزیرهی خضرا، همین کتاب.
بنابراین ما نه دلیل محکم و قانعکنندهای بر ازدواج حضرت داریم و نه سند قطعی و محکمی بر ازدواج نکردن ایشان، و این بحث هم هیچگونه ثمرهای برای ما ندارد چه حضرت ازدواج کرده باشند و چه نکرده باشند.دراسة فی علایم الظهور، ص ۲۳۲.
و اللهاعلم
لا احولُ عنها و لا ازولُ ابدا
جمعه است،
و
به عهدهای نیمه کارهام میاندیشم.
دربارهی اینگونه روایات و یا ادعیه باید گفت قابلجمع است با اولاد حضرت هنگام ظهور یا بعد از آن چنانچه عالم بزرگوار سید جعفر مرتضی عاملی میفرمایند چهبسا مراد اولاد حضرت بعد از ظهور باشد
نجم الثاقب، ص ۲۲۵.