۲- حسرت و پشیمانی
أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ النَّظَرُ سَهْمٌ مِنْ سِهَامِ إِبْلِیسَ مَسْمُومٌ وَ کَمْ مِنْ نَظْرَهٍ أَوْرَثَتْ حَسْرَهً طَوِیلَهً ؛ امام صادق(علیهالسلام) فرمود: نگاه (حرام) تیری از تیرهای مسموم شیطان میباشد؛ و چه بسا نگاه حرامی که حسرت و پشیمانی (روانی) طولانی را به جای میگذارد. (کافی ۵ ص ۵۵۹)
3- افسردگی شدید و گاه همراه با خودکشی
انحطاط و دور افتادگی از اصل خود با دیدن انواع و اقسام فیلمها و به وجود آمدن احساس پوچی و بی هویتی و دور شدن از یاد خدا و هجوم تاریکیها و بیماریهای روانی انسان را به سمت خود کشی سوق میدهد.
۵- ایجاد روابط ناسالم
با به نمایش گذاشتن انواع فیلمهای شهوت انگیز و روابط نامشروع کم کم روابط ناسالم بین زن و مرد نامحرم عادی شده و منجر به فساد خانواده و اجتماع میگردد.
۶- افزایش جرایم توسط نمایش تصاویر خشونت بار
سهل و آسان نشان دادن کشتار و قتل و هر گونه جنایت با سلاح سرد و گرم ترس بیننده را فرو میریزد و موجبات بالا رفتن آمار جرم و جنایت در جامعه را پدید میآورد.
۷- ترویج مدگرایی و ارائه مدهای آرایشی و پوشش زننده
امام صادق (علیهالسلام): اوحی الله عز و جلالی النبی من الانبیاء قل للمؤمنین: لا تلبسوا لبس اعدائیو لا تطمعوا طعام اعدائی ولا تسلکوا مسالک اعدایی، فتکونوا اعدائی کما هم اعدائی : خداوند بزرگ به پیامبری از پیامبرانش وحی نمود که به مؤمنین بگو: لباس دشمنان مرا نپوشید، غذای آنان را نخورید و از راه آنان نروید (آنان را الگوی خود قرار ندهید) که در این صورت از دشمنان من محسوب میشوید، همان طور که آنان دشمنان من هستند. (علل شرایع ج ۲ ص ۳۴۸)
۹- از بین رفتن قبح روابط غیر اخلاقی در بین مردم
قال الله تبارک وتعالی: ان الذین یحبون ان تشیع الفاحشه فی الذین آمنوا لهم عذاب الیم: برای کسانی که دوست دارند درباره مؤمنان تهمت زنا شایع شود ، در دنیاو آخرت عذابی دردآور مهیاست خدا می داند و شما نمی دانید. (نور / ۱۹)
۱۰- نابود کردن فرهنگ مردم جهان، اعم از سنتها، آداب و رسوم
۱۱- تلاش بر ایجاد هیجانات، خوشیها، تفریحات، سرگرمیهای کاذب در بین مردم
۱۲- ایجاد فرهنگ مصرف و تبلیغ کالاهای غربی و دور نگه داشتن مردم از خودکفایی.
۱۳- سست شدن بنیان
اختلاف بین خانواده بین همسران – مرزها و حریم خانواده را میشکنند – طلاق و جدایی را فراهم میکنند. (قال الله تبارک تعالی: قوا انفسکم واهلیکم نارا: خود و خاندانتان را از (عذاب) آتش حفظ کنید. (تحریم/ ۶)
۱۴- الگوگیری غلط
قال رسول الله (صلی الله علیه وآله): لا یتبه الزی بالزی حتی یشبه الخلق با لخلق، و من شبه به قوم فهو منهم: شکلها به یکدیگر همانند نمیگردد، جز آنکه خلق و خوها به هم نزدیک گردد، و هرکس خود را شبیه گروهی سازد، از آنان به شمار میرود. (ره توشه، ص ۳۰۳)
۱۵- ایجاد فراموشی هدف
علی(علیهالسلام): من کانت الدنیا اکبر همه طال شقاؤه و غمه : آن شخص که دنیا بزرگترین هدف وی باشد، همواره گرفتار بدبختی و اندوه خواهد شد. (میزان الحکمه، ج ۲ ص ۹۰۹)
۱۶- فراموشی معاد
إِنَّ الَّذِینَ یَضِلُّونَ عَن سَبِیلِ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِید به ما نَسُواْ یَوْمَ الحْسَابِ
کسانی که از راه خدا گمراه شوند، عذاب شدیدی به خاطر فراموش کردن روز حساب دارند! (ص / ۲۶)