* رسانه ها و ترويج مد
شبكههاي تلويزيوني داخلي از طريق فيلمها و سريالها كه غالباً در خانههاي اعياني و شرافي و با بازنمايي سبك و مدهاي رايج اين قبيل طبقات ساخته ميشوند، شبكههاي ماهواره، مجلات و پايگاههاي فعّال اينترنتي، انواع مدهاي جديد را تبليغ ميكنند و از اين طريق، زمينه را براي گرايش خانوادهها و بخصوص جوانان به سوي مدهاي نو مهيا ميسازند.
از آنجا كه پايه و اساس مد و مدگرايي، تقليد است؛ ضروري است ابتدا به نقد و بررسي تقليد بپردازيم. تقليد غالباً يك رفتار منفي و مذموم تلقي ميشود. چنانچه مولوي هم در اين راستا فرموده است:
از محقق تا مقلّد فرقهاست / اين يكي داوود و آن ديگر صداست
مردمان را تقليدشان بر باد داد / اي دو صد لعنت بر اين تقليد باد
مذمّت كنندگان تقليد، آن را ويژگي برخي حيوانات و پرندگان مانند طوطي دانسته اند.از اين رو معتقدند تقليد در شأن يك انسان كمال يافته نيست كه مختار و موجودي انتخابگر آفريده شده است.
در قرآن كريم هم تقليد در دين و شريعت مذمت شده است:
وَإِذَا قِيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنزَلَ اللّهُ قَالُواْ بَلْ نَتَّبِعُ مَا أَلْفَيْنَا عَلَيْهِ آبَاءنَا أَوَلَوْ كَانَ آبَاؤُهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ شَيْئًا وَلاَ يَهْتَدُونَ (بقره/170)
«و هنگامي كه به آنها گفته شود از آنچه خدا نازل كرده است پيروي كنيد، ميگويند: بلكه ما از آنچه پدران خود را بر آن يافتيم پيروي مينمائيم، آيا نه اين است كه پدران آنها چيزي نميفهميدند و هدايت نيافتند؟!»
اما به نظر ميرسد اين مذمتها مربوط به تقليد منفي و نامعقول است. نه تقليد مثبت و معقول. لذا اين پرسش پيش ميآيد كه مگر تقليد مثبت ومعقول هم داريم؟
بسياري از فنون و مهارتها در واقع با تقليد بين ملل و جوامع گسترش يافته است. براي مثال گاو آهن را يك قومي ابداع كرده است، سپس در بين ساير ملل گسترش يافته است. يا طرز كشت بسياري از محصولات يا طرز ساخت بسياري از بناها و اجزا بناها. يا خاكريز زدن در جبهههاي جنگ يا كانال كندن در خطوط مقدم جنگ همگي بر اساس تقليد گسترش يافته است. چنانچه نقل است در جنگ خندق، مسلمانان با تقليد از ايرانيان از طريق سلمان فارسي، اقدام به حفر خندق نمودند و پيروز شدند.
پس تقليد مبتني بر عقلانيت و خردورزي نه تنها منفي نيست بلكه باعث رشد و توسعه است.
حال نوبت به بررسي اين پرسش مي رسد كه آيا تقليد موجود در مد ومدگرايي از نوع منفي ومذموم است يا از نوع مثبت و معقول؟
متأسفانه تقليد موجود در مدگرايي معاصر، اكثراً منفي و كوروكورانه است. چون در اكثر مواقع مشاهده ميكنيم شكل و شيوه مورد تقليد، نه با عقل ميسازد و نه با معيارهاي علمي و ديني. براي مثال شيوه اصلاح سر رايج در برخي گروههاي موجود در جوامع غربي با هيچ يك از موازين زيباشناختي سازگار نيست. اما متأسفانه مورد تقليد در جامعه ما واقع ميشوند. يا شيوه برخي از نواها و موسيقيها نه تنها با ذائقه فرهنگي ما سازگار نيست، بلكه اساساً با اصول علم موسيقي هم سازگاري ندارد و نوعي توهين و فحش به ساحت موسيقي تلقي ميشوند. اما با تقليد از برخي سبكهاي رايج در غرب، در جامعه ما رايج ميشوند.
يا تا همين اواخر پوست سياه و چهره سياه يك ويژگي منفي تلقي ميشد و دارندگان آن، انسانهاي درجه دو يا نيمه انسان تلقي ميشدند. اما همينك بعضاً افراد با تحمل رنجهاي فراوان، هزينههاي سنگيني متحمل ميشوند تا صورت را سياه و به اصطلاح برنزه كنند. به اين ترتيب ديري نميپايد كه آويزان كردن حلقههاي كلفت و درشت از بيني و شاخ و دُم گذاشتن هم به تبع برخي افراد قبائل آفريقايي يا سرخپوستي مد ميشود.
اما اگر شيوههايي از پوشش و غيرپوشش در جوامع ديگر رايج باشد كه مورد تأييد عقل و شرع باشد، با حفظ هويت و اصالت فرهنگي خود، تقليد و اقتباس از آنها مذموم نخواهد بود.
از طرف ديگر گاهي مدجديد ناشي از تقليد نيست، بلكه حاصل ابتكار و خلاقيت يك طراح لباس يا خياط و غيره است. در اين صورت هم اگر مطابق با موازين شرع و عقل باشند، موجه و معقول خواهند بود.
* نتيجه نهايي
مد و مد گرايي كه غالباً ريشه در زيبايي جويي و تنوع طلبي دارد، اگر در چهارچوپ موازين شرعي و عرفي باشد و اگر مورد تأييد عقل باشد، اشكالي ندارد، بلكه نيك ارزيابي مي شود. اما اگر ناشي از تقليد كوركورانه و ميمون وار از بيگانگان باشد، بسيار مذموم و منفي ارزيابي مي شود كه در شأن انسانهاي كمال يافته و فرهيخته نيست.
* موازين و بايدها و نبايد هاي شرعي
1.مد و مد گرايي نبايد منجر به اسراف شود. لباس و غير لباس از وسايل زندگي هنگامي دور انداخته ميشود كه يا پاره شود يا مندرس و رنگ و رو رفته شود يا تنگ و كوتاه شود و از اين قبيل، و الا صرف به بازار آمدن مد و مدل جديد نميتواند مجوز و دليل عقلاني براي دور انداختن يك كالا باشد. اين كار يكي از مصاديق اسراف است و اسراف از جمله گناهان كبيره است.
وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ (انعام/ 141)
وَأَنَّ الْمُسْرِفِينَ هُمْ أَصْحَابُ النَّارِ ( غافر /43)
وَإِنَّ فِرْعَوْنَ لَعَالٍ فِي الأَرْضِ وَإِنَّهُ لَمِنَ الْمُسْرِفِينَ (يونس/ 83)
2.مد اقتباس شده بايستي مطابق حدود شرعي باشد. يعني لباس بيرون در خانمها به غير از صورت و دستها، بقيه قسمتهاي بدن را بپوشاند و همچنين چسبنده، مهيج و تحريك كننده نا محرمها نباشد.
وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَايُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ ... وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (نور/31) «و به زنان با ايمان بگو ديدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاكدامنى ورزند و زيورهاى خود را آشكار نگردانند مگر آنچه كه طبعا از آن پيداست و بايد روسرى خود را بر سينه خويش [فرو] اندازند و زيورهايشان را جز براى شوهرانشان و... آشكار نسازند... نكنند و پاهاى خود را [به گونهاى به زمين] نكوبند تا آنچه از زينتشان نهفته مىدارند، معلوم گردد اى مؤمنان همگى [از مرد و زن] به درگاه خدا توبه كنيد اميد كه رستگار شويد»
طبق اين آيه پوشاندن گردن و سينه واجب است. چون مي فرمايد: «روسري يا مقنه را تا سينه فرو بيندازند». كه متأسفانه ميبينيم گاهي رعايت نميشو
3. رعايت عرف جامعه؛ براي مثال عرف جامعه ما پوشيدن شلوارك بوسيله مردان در بيرون از خانه را قبيح و زشت تلقي ميكند.
4.پرهيز از مباهات و فخر فروشي؛ فراوان ديده شده كه لوازم موجود در منزل مانند لوازم صوتي و تصويري يا لوازم راحتي مثل مبل و ... از كيقيت خوبي برخوردارند. اما صرفاً به خاطر فخر فروشي به فاميلها يا دوستان با تحمل هزينههاي گزاف تغيير داده ميشوند. بنابراين انگيزه اصلي اكثر مدگراييهاي افراطي و نامعقول، فخر فروشي و احساس تفاخر است، توجه به جايگاه فخر و فخر فروشي در دين كمال اهميت را دارد.
* دو نكته پاياني پيرامون مد و مدگرايي
1. «مد» يك بحث ميان رشته اياست. به رشتههاي جامعه شناسي، روان شناسي، انسانشناسي، فقه، اخلاق، مربوط ميشود. بنابراين بحث جامع و كامل درباره مد و مدگرايي بايستي با حضور كارشناسان اين رشتهها صورت بگيرد.
2. زينت و تجمّل (زيبا سازي) را نبايستي با مد و مدگرايي خلط كرد. زينت و تجمّل با چارچوب خاص مورد تأييد و توصيه اسلام است.
1 . آيا شيك پوشى و خودآرايى اشكال دارد؟ چرا برخى با آن مخالفت مى كنند؟ آيا اين نظر شخصى آنان است و يا قانون اسلام است؟···
2 . آراستگى در سيره معصومان (علیهماالسلام) چه جايگاهى داشت ؛ آيا آنان هم به عنوان مثال به سر و روى خود مى رسيدند؟!··
3 . آيا در نوع پوشش و آرايش، اصول ثابت و مشخصى وجود دارد و يا در هر زمان بايد متناسب با شرايط آن روز باشيم؟···
4 . آيا ما در انتخاب نوع و شيوه پوشش و آرايش آزاد هستيم؟ تا چه مقدار مى توانيم به سليقه خودمان نوع پوشش و آرايش را انتخاب كنيم؟···
5 . آيا مى توان هر دختر و پسرى را كه به ظاهر خود مى رسد متهم كرد؟ چرا بعضى ها در دانشگاه و يا در بيرون دانشگاه در اين مسئله حساس و سخت گيرند؟···
شنيده ايم كه موهاى سر پيامبر (صلی الله علیه وآله) بلند بوده است و يا ايشان براى موى سر خود فرق باز مى كردند؛ آيا اين موضوع صحت دارد؟ در صورتى كه جواب مثبت است پس چرا بعضى ها به جوانى كه موى سرش بلند باشد و فرق سر بگذارد، نگاه حقارت آميز مى كنند؟···
7 . چرا زنان بيرون از خانه نبايد آرايش كنند؟ دلايل آن از نظر منطقى چيست؟ آيه مربوط به آرايش بانوان در كدام سوره از قرآن كريم مى باشد و در چه منابعى حدود آن مشخص شده است؟···
. 8چرا پوشش فقط براى خانم ها واجب شده است؟ آيا اين مسئله و حكم در قرآن آمده است؟ در واقع چرا خانم ها بايد چادر بپوشند
9 . اگر پوشيدن لباس مشكى در دين اسلام مكروه است، چرا زنان چادر مشكى به سر مى كنند و يا مردم در ايام عزادارى پيراهن مشكى مى پوشند؟···
10 ناخن بلند، زيبايى خاصى به دست مى دهد پس چرا برخى افراد مذهبى به اين كار نگاه بدبينانه اى دارند؟···
11 . آيا درست است كه پيامبر حدود يك سوم از درآمدش را براى عطر هزينه مى كرده است؟
12با توجه به اين كه پيامبر براى استعمال عطر اهميت زيادى قائل بودند، پس چرا از نظر شرعى، استفاده از بوى خوش براى زنان به هنگام بيرون رفتن از خانه ممنوع شده است؟ سؤال من اين است كه اگر بوى خوش استعمال نكنيم، بوى بد عرق هم براى خود و هم براى ديگران آزاردهنده است، راه حل چيست؟···
13 . از چه زمانى موضوع مدگرايى در ايران مطرح شد؟ آيا ما ايرانى ها در همه تاريخ به داشتن مد غربى افتخار مى كرديم؟···
14 . مدگرا بودن چه عيبى دارد؟ مگر نه آن است كه انسان ذاتا تنوع طلب است و سرانجام بايد مد جديدى بيايد وگرنه براى هميشه همه تقريباً مثل هم باقى مى مانند! آيا مى توان از مد خوب و بد سخن گفت و يكى را انتخاب كرد؟···
15 محيط و مدگرايى
پرسش با توجه به اينكه ما نمى توانيم جدا از فضاى دانشگاه و دوستانمان زندگى كنيم و انواع مدها پيش روى ماست، چطور ممكن است كه با آنها هم رنگ نشويم؟···
16 انگيزه روانشناختى مدگرايىپرسش بعضى از دوستانم هر از گاهى تيپ عجيب و غريبى پيدا مى كنند، آيا اين گرايش افراطى به مد ارتباطى با حالات روحى و روانى آنان مى تواند داشته باشد؟ چطور مى توانم آنها را راهنمايى كنم؟·
17انگيزه اجتماعى مدگرايىپرسش
آيا انگيزه هاى اجتماعى مى تواند در گرايش جوان به مد و مدگرايى مؤثر باشد؛ راه درمان آن چگونه است؟··
18پيامدهاى منفى مدگرايىپرسش
. در بعضى از سخنرانى ها و نوشته ها، آن چنان درباره مدگرايى جوانان مى گويند كه انگار چنين كارى «خلاف» است!··
19لباس مشترك بين زن و مرد،
چگونه مشخص مى شود ایاازمصادیق پیروی ازمد است؟
از دختر جوانی پرسیدند:
از چه نوع آرایشی استفاده می کنی ؟
گفت: اینها را به کار می برم :
برای لبانم.............راستگویی
برای صدایم ..............ذکر خدا
برای چشمانم .........چشم پوشی از حرامات
برای دستانم .............کمک و یاری به مستمندان
برای پاهایم ..............ایستادن برای نماز
برای قامتم.........سجده بردن برای خدا
برای قلبم..........حب خدا.
هدایت شده از LORD
بزرگترین لینکدونی ایتا👍
کانال و گروه خود را رایگان تبلیغ کنید
روی لینک زیر کلیک کنید👇
http://eitaa.com/joinchat/970850315C64937f0505
☀️🌾🌸🌾
🌻بسم الله الرحمن الرحيم
📗 #کتاب #مکیال_المکارم ؛
#شناخت_کتاب👇
کتابی که به سفارش #امام_زمان_عج نوشته شد
📝نویسندهی این کتاب گرانقدر، «سید محمد تقی موسوی اصفهانی» ماجرای نوشتن مکیال المکارم را چنین تعریف میکند:
💝«...تا این که کسی را در خواب دیدم که با قلم و سخن نتوان او را توصیف نمود، یعنی مولا و حبیب دل شکستهام و امامی که در انتظارش هستیم.✨او را در خواب دیدم که با بیانی روح انگیز چنین فرمود:
🌸«این کتاب را بنویس و عربی هم بنویس و نام او را بگذار: مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقائم.»
همچون تشنهای از خواب بیدار و در پی اطاعت امرش شدم...»
◀️او در ادامه تعریف میکند که به دلیل مشکلات زندگی تا مدتی نمیتواند کتاب را بنویسد تا اینکه در سفر حج، مبتلا به وبا میشود و با خدا عهد میبندد که اگر خوب شود، کتاب را به اتمام برساند.💫پس از اتمام سفر و رهایی از بند بیماری، کتاب مکیال المکارم را نوشت و به قول خودش این کتاب: «همچون بهشتی بالا بلند و عالی مرتبه است و ثمراتش در دسترس و نزدیک به فهم، هیچ سخن بیهوده ای از آن نشنوی، در آن چشمه ها (ی علم و معرفت) جاری است.»
📖و به راستی، هیچ کتابی همچون مکیال المکارم، شما را با وظایف و حقوق بنده نسبت به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) آشنا نمیکند.✨از طرف دیگر، الطاف امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) نسبت به بندگان در کتاب به طور مفصل بیان شده است که باعث میشود وقتی آن را میخوانید احساس کنید این کتاب زنده است و نفس میکشد.💗احساس میکنید برگ برگش آنقدر برایتان مهم است که میخواهید همیشه آن را دسترس داشته باشید و هر از چند گاهی نگاهی به خطوط نورانیاش بیندازید.
📝ترجمهی این کتاب در دو جلد منتشر شده است و تعداد بابهای کتاب مکیال المکارم، هشت باب است که در هر کدام به موضوعی خاص پرداخته شده است:
1⃣شناختن امام زمان (عجل الله تعالی فرجه)،
2⃣اثبات امامت ایشان،
3⃣قسمتی از #حقوق_آن_حضرت نسبت به ما،
4⃣لزوم دعای ما برای امام،
5⃣نتایج دعا برای فرج،
6⃣بهترین اوقات دعا،
7⃣چگونگی دعا برای فرج و
8⃣تکالیف منتظران.
📗این کتاب از جمله کتب مفید و ضروری برای هر شیعه محسوب میشود و خواندن این کتاب برای تمامی شیعیان منتظر توصیه میشود. @montzeran
✍ اندر حکایات گروه های #مختلط #مذهبی در پیام رسان ایتاء !!! 😊
ده و بیست دیقه صبح🕰
کاربر یاس (خانم) :
سلام سلام کسی نیست ؟! 😇
کاربر دریا (خانم)؛ انلاین هستن ولی حالشو ندارن جواب بدن ! 😒
همون لحظه؛
کاربر عمار (آقا) سلام علیکم!
کاربر دریا درجا ! سلاممممم برادر احوال شما خوبین الحمدالله؟!😊
(عه چرا جواب سلام یاس رو ندادی؟!)
یاس همون لحظه:
واااای از دست اینا مزاحما😫
سید محسن انلاین میشن!😎
مزاحم رو فقط من میتونم ادم کنم💪
خواهر بیزحمت ایدیشو بدین🔫
راستش بلاکش کردم چتشم پاک کردم😰
(خب چرا خالی میبندی ک بمونی توش😕)
در همین لحظه اقا امیر انلاین میشن و یه مطلب میزارن درباره #حجاب و اینکه چجور پوشش هایی تحریک کنندس!🔞
تمام خانمهای گروه هم الحمدالله انلاینن
و پشت هم نظر میدن! 😋
اقایونم دونه دونه تشریف میارن و بحث بین خواهران و برادران مذهبی(نما) بالاگرفته درباره قسمت هایی ک بیشتر #تحریک کننده ست و انواع مدل های مانتوی باز و بسته و شلوار های تنگ! 👗👘💄👠
البته ناگفته نماند ک یک خط در میان؛ #استغفرالله و #پناه_برخدا هم ارسال میشود بین پیامها ! 😊
بلهههههه خواهر استغفرالله ازین مانتوهایی که تمام #حجم_سینه رو نشون میده😔
بله برادر پناه برخدا از #شر این دختران #بی_حیا .... 😔
[خوده شیطون الان پناه برده بخدا از شر این حجم بی حیایی در #کلام شما !!! 😳😳😳]
کاربر: (بانومحدثه*متاهلم پی وی=بلاک)
انلاین میشن
به به چ بحث داغی ! 🔥🔥🔥
اقا محسن شما هم خوب واردینا😉😂😂😂😉😉
این شکلکا ☝️یعنی؛ برادر ! پی وی بیایی بلاکی❌ ولی تو گروه تا دلت میخاد بگو و بخند!
اتفاقا یه #آیه هم داشتیما تو قرآن دربارش؛ که شوخی و بگو بخند با نامحرم تو #خلوت فقط گناهه؛ تو جمع عیبی نداره راحت باش !!! 😊
ولی نمیدونم چرا هرچی میگردم پیداش نمیکنم !!
احتمالا زیر همون آیه هست ک میگه #حیا فقط تو لباس پوشیدنه تو خیابونه! حیا داشتن برای حرف زدن تو دنیای مجازی دیگه چ صیغه ایه ؟!! 😒
همچنان کاربر یاس اصرار داره که پی ویش پره مزاحمه...
یکی نیست بگه بگرد دنبال یه راه حل دیگه برای #جلب_توجه برادران!😒
اصلا گیریم سرشار از مزاحمتی!!!
اینجا مگه کلانتری محلتونه یا شعبه مرکزی پلیس #فتا در ایتا ؟! 😧
⚜🔰⚜🔰⚜🔰⚜🔰⚜🔰⚜
خـواهـر مـن ❕❗️❕
#حیا کن از همکلامی #غیرضروری با #نامحرم در فضای!!! 😞
شما مگه سوار اتوبوس میشی یهو میری قسمت اقایون میشینی وسط پسرا حال و احوال میکنی باهاشون؟؟؟؟؟😳
نه نمیکنی اینکارو! ❌
چون #حیا میکنی ازین کار !
اون حیا رو چرا با خودت نمیاری تو فضای مجازی؟!!! ☹️☹️☹️
بــرادر مـن ❕❗️❕
شما کی تاحالا وسط خیابون پریدی جلوی دختر مردم و براش دلسوزی کردی و نشستی پای درد و دلش؟!!😳
هیچ وقت !!! 😊
چرا ؟؟! چون #حیا کردی ازین کار!
خجالت کشیدی از #ظاهرت !!!
اینجا هم از اسم و عکس #مذهبی پروفایلت خجالت بکش سید و حاجی و فلان و فلان .... !!!! 😔
#مذهبی_نما
#حیای_مجازی
#گروههای_مختلط @montzeran
🎈ســـلام همراهاڹ همیشگي...
با یڪ مجموعہ جدید از سخنرانيهاے استاد شجاعي عزیز در خدمتتونیم😊
✔️مجموعہ #دلبر_همہ_چیز_تمام
ایڹ مجموعہ شرحي زیبا است بر اساس اصوڸِ انساڹ شناسي، بر ذڪر لاإلہَ إلّا اللّہ،
👌ڪہ جزء مہم تریڹ اذڪار بہ شمار ميرود...
مثڸ همیشہ همراهموڹ باشید
#دلبر_همہ_چیز_تمام ۱
خـ❤️ـدا، دلبــرِ هزار چہره است
و با هزاراڹ چہره دور و برت جلوه ڪرده❗️
👌بہ هر جا ڪہ نگاه ميڪني
دارے جلوه اے از خدا رو ميبیني!
تمریڹ ڪڹ،
چہره هاے خدا رو تشخیص بدے
#استاد_شجاعي @montzeran
توکل برخدایت کن؛
کفایت میکندحتما؛
اگرخالص شوی بااو؛
صدایت میکندحتما"؛
اگربیهوده رنجیدی؛
ازاین دنیای بی رحمی؛
به درگاهش قناعت کن؛
عنایت میکندحتما"؛
دلت درمانده میمیرد؛
اگرغافل شوی ازاو؛
به هروقتی صدایش کن؛
حمایت میکندحتما"؛
خطاگرمیروی گاهی؛
به خلوت توبه کن بااو؛
گناهت ساده میبخشد؛
رهایت میکندحتما"؛
به لطفش شک نکن هرگز
اگردنیاحقیرت کرد؛
تورسم بندگی آموز؛
حمایت میکندحتما"؛
اگرغمگین اگرشادی؛
خدایی راپرستش کن؛
که هردم بهترینهارا
عطایت میکند حتما
@montzeran
🌷 غربت اسلام در آخرالزمان؟
🌺 پیامبر (ص) فرمود:
اسلام غریب ظهور کرد و در آخرالزمان نیز غریب خواهد شد.
چه بسیارند مسلمانان که از اسلام جز پوسته ای وارونه بر خویش ندارند.
از امام علی (ع) پرسیده شد:
آن زمان چه زمانی است پاسخ گفته شد:
زمانی است که پست فطرتان همه جا را پر می کنند،
بزرگواران کمیاب می شوند
روزگاری است که پادشاهان چون درندگان، تهیدستان طعمه آنان،
راستی غارت می شود و دروغ فراوان می گردد. مردمانشان با زبان تظاهر به دوستی دارند اما در دل دشمن هستند.
گناه همه جا را فرا میگیرد و علنی به گناه افتخار می کنند
و اسلام را چون پوستینی واژگونه می پوشند
📚 نهج البلاغه،خطبه 108
@montzeran
💔 قلب آدم گاهی ناراحت میشه دکتر میره... میگه آقای دکتر خیلی این قلب منو اذیت میکنه...
♨️ روایت داره گناه دردش از همه ی اون دردا بیشتره برا قلب...
◾️یه گناه آدم بکنه ، یه سیاهی در قلب پیدا میشه... اگر پشیمان بشه، توبه کنه، سیاهی برطرف میشه...
⬛️⬛️ اگه نه ! گناه باز انجام بده ، این سیاهی اضافه میشه...باز دو مرتبه گناه میکنه ، سیاهی اضافه میشه، ⬛️⬛️⬛️⬛️⬛️
💥اگه توبه نکنه.... کارش گاهی به جایی میرسه تمام قلب رو سیاهی میگیره...!
دیگه خیلی مشکله این آدم هدایت بشه...!
@montzeran
هدایت شده از چـــادرےهـــا |•°🌸
چالش #رفیق_شهیدمن
هیچ کس از دوستی با شهدا ضرر نکرده و پس از آشنایی دریچههای نویی در زندگی پیش چشمانش باز شده است. شهدا در رفاقتشان سنگتمام میگذارند و تنها کافی است یک قدم ......
شهیدمحمدرضاا تورجی زاده
کانال اسپانسر👇
@mahsolfarhangi
کانال برگزار کننده چالش😍👇
@Chaadorihhaaa