🔺تابلوی آزمون بزرگ؛ ذبح حضرت اسماعیل (ع)
✍ اثر استاد فرشچیان
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────
🔺نگاره " قربانی حضرت اسماعیل (ع) " ، نسخه فالنامه ، قرن ۱۶م
💥تذکر: انتشار نگارههای تاریخی، صرفاً صورت گزارشی دارد وگرنه ما در پی تایید محتوا یا همسویی با نمادهای هنری (مثل نوع نگارگری فرشتگان یا انبیاء عظام علیهم السلام) در آن نیستیم. با تشکر از گفتوگوهای تراثی.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
noormags-جلوه_های_آیینی_عید_قربان_در_فرهنگ_مردم-1106493.pdf
820.3K
⚫️ نسخه PDF
📚 جلوههای آیینی عید قربان در فرهنگ مردم
✍ به قلم شهرزاد دوستی | فصلنامه فرهنگ مردم
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
10007713970406.pdf
919.7K
⚫️ نسخه PDF
📚 به دنبال مطالعه تطبیقی در تاریخ: ذبح حضرت اسماعیل(ع) در متون مذهبی با برخی یافتههای باستان شناختی از بابِل-بین النهرین
✍ به قلم خلیل الله بیک محمدی - مطالعات باستان شناسی پارسه
👈 نکته: مقاله را نقادانه بخوانید؛ مخصوصا با توجه به فقر مطالعات تطبیقی در این عرصه و فقر مستندات تاریخی آن از تمدن بابل؛ با این حال طرح مسئله و طرح احتمالات پایانی مقاله، بویژه در ریشهیابی تمایزات دو سوژه (مطالعات قرآنی و باستانشناختی) قابل استفاده است. در هر حال، پرونده این موضوع همچنان باز است و به روشهای جدیدتری نیاز دارد.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🟢 خلعت دولت و حلوای قدرت!
👈 یک هشدار مهم به مردم و نامزدهای ریاستجمهوری!
💥 استاد علی ابوالحسنی مُنذِر (ره) | سال ۱۳۷۴🔻
1⃣ جامهای کهنه اما به قامتِ انسانی فرهیخته، هزاران بار بهتر است از خلعتِ ارباب دولت بر پیکر تشنگان قدرت!
2⃣ هان ای رفیق! حلوای قدرت سخت شیرین است و خُمارِ ریاست بس نوشین؛ و ناگزیر است مگس، دکه حلوایی را!
4⃣ کسانی حقیقتاً قادر به اجرای عدالت و انجام ماموریتند که علاوه بر آشنایی با احکام شرع، اژدهای نفس خویش را به حربۀ تهذیب، سرکوفته و دارای نفسی پاک و مهذّب باشند
5⃣ از ضروریترین ویژگیها در انتخاب کارگزاران و مسئولین، دین و دانش و هنر و پختگی و فرزانگی و قانونمندی است.
باید برای مسئولیتهای اجرایی و خصوصا برای پستهای کلیدی کشور، افراد شایستهای برگزیده شوند که پخته، بردبار، مطلع، دوراندیش، دلسوز و مجرّب باشند. و در یک کلام بایستی: «بحران سوز» باشند؛ نه «بحران ساز».
6⃣ ملاک در انتخاب اشخاص برای مسئولیتهای گوناگون، نه به اصطلاح خوشگلی چشم و ابروی افراد، بلکه "اهلیت علمی و عملی" آنان است؛ لذا امام راحل در حکمی که برای تنفیذ ریاست جمهوری صادر مینمود، همواره آن را به رعایت شرایط لازم برای این مسئولیت خطیر (حفظ تقوا و سرپیچی نکردن از قانون) مشروط میکرد.
📚 منبع: با استفاده از کتاب آینه دار طلعت یار ، اثر استاد ابوالحسنی منذر، بخش بایدها و نبایدهای عرصه سیاست و تکمیل آن با کتاب دیدهبان بیدار.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی:
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
💥 دکتر موسی نجفی پاسخ میدهد🔻
1⃣ در جریانشناسی فکری استاد ابوالحسنی منذر (ره) و استادش آیت الله شیخ حسین لنکرانی (ره) به چه شاخصهایی میرسیم؟
2⃣ چرا این دو شخصیت، در برابر جریان روشنفکری غربگرا و پروتستانتیسم اسلامی (از جمله دکتر شریعتی) صفبندی کردند؟
3⃣ چرا پس از انتشار کتاب افشاگری، جریان غربگرا به استاد ابوالحسنی حمله کرد؟
🔰کلیپ ویژه🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ | نقد افکار دکتر شریعتی با تکیه بر جریانشناسی استاد ابوالحسنی (منذر)
💥 پای سخن دکتر موسی نجفی🔻
1⃣ زمانی که هیچکس جرات نقد آقای شریعتی را نداشت، استاد مُنذِر (ره) نقد بسیار مهمی از منظر پروتستانتیسم بر او نوشت
2⃣ ایشان جریان پروتستانتیسم اسلامی را در تاریخ معاصر معرفی کرد و تقابل دو قرائت از اسلام را به نمایش گذاشت: تقابل اسلام "ولایی و اجتهادی" با اسلام "روشنفکری" (در قالب مواجهه شهید مطهری با دکتر شریعتی)
3⃣ مرحوم ابوالحسنی در کتاب افشاگری، جریان انحرافی در عصر انقلاب را از دهه ۶۰ روشن ساخت و آینده را پیشبینی کرد.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
⚪️ صفویهستیزی از کسروی تا دکتر شریعتی!
👈 ما آخر نفهمیدیم که تشیّع علوی با تشیّع صفوی چه فرقی دارد و چگونه علمای شیعه بعد از صفویه، با قبل آن قابل تفکیکند؟
💥 انتقاد دکتر ولایتی از دکتر شریعتی در بزرگداشت استاد ابوالحسنی (منذر)؛ ۱۳۹۰🔻
🔹 تاریخنگاری معاصر ما بعد از پیدایش مشروطه، به سمت دین زدایی حرکت کرد و استاد ابوالحسنی (منذر)، خدمت بزرگی را در بازگرداندن دین به برداشتهای تاریخی انجام داد و یک تاریخنگاری ایرانی – اسلامی را به نمایش گذاشت. آثار ایشان درباره صفویه و دفاع از حکیم ابوالقاسم فردوسی و شیخ فضل الله نوری و... در همین راستا بود.
🔹[از جمله] یکی از پیامدهای تاریخنگاری [سکولار] بعد از مشروطه، صفویه ستیزی است. ستیز با صفویه در تاریخنگاری [ سکولار ] معاصر بدین جهت است که صفویه پایه گذار یک حکومت مبتنی بر محبت و پیروی اهل بیت (علیهالسلام ) بود . در واقع ستیز با صفویه، به طور غیر مستقیم، ستیز با علمایی [مثل حضرت علامه مجلسی، محقق کرکی، شیخ بهایی و ...] بود که حکومت صفوی را روی تقویت تشیع در ایران حمایت میکردند. اکثریت صاحبان علم معاصر دوره صفویه کسانی بودند که مؤیّد این سلسله بودند ؛ منهای مظالمی که وجود داشت مثل بقیه [شاهان و سلسلهها].
🔹اصلاً بنای آنها [ تاریخنگاران سکولار ] این بود با صفویه بستیزند و شما صفویهستیزی را از آنجایی که کسروی [در آثارش] مینویسد تا دیگران [میبینید] ؛ حتی کسانی که خود را خواهان دفاع از تشیّع میدانستند، میگفتند: «ما داریم از تشیّعی دفاع میکنیم که غیر صفوی است، ها ! یعنی تشیّع علوی»! [نگاه کنید به کتاب تشیع صفوی و علوی دکتر شریعتی]
🔹که حالا ما نفهمیدیم که فرق تشیّع علوی با تشیّع دوره صفوی دقیقاً چیست؟ چون بخش مهمی از بزرگان شیعه از بعد از صفویه هستند ؛ حالا چجوری میتوان اینها را از هم جدا کرد که بخشی از آنها علوی هستند و بخشی از آنها صفوی هستند ؛ ما که نفهمیدیم ! و بعد هم مگر غیر از این بود که در مشروطه، پرچم عدالتخواهی را همین علما برداشتند [ولی متاسفانه] بست نشینی سفارت انگلیس آمد و جایگزین مهاجرت علما به حرم حضرت معصومه (س) شد. تکاپوی ملا علی کنی و میرزای شیرازی و علمای بزرگ ما هم در دوران معاصر [از بعد از صفویه] صورت گرفت.
🔰 دکتر ولایتی در جای دیگر اعلام داشت:
🔹ایران بدون صفویه از اعتبار فعلی برخوردار نمی شد و بازسازی هویت ایران مدیون صفویه است. تمام حکومت های ایران پس از صفویه سرسفره صفویه نشستند و ایران یکپارچه امروز مدیون صفویه است. صفویه فرهنگ اهل بیت را در کشور احیا کرد زیرا که تمسک به اهل بیت (ع) همان تمسک به اسلام است، صفویه تشیع را در ایران احیا کرد و با تشیع باعث اتحاد کشور شد. تشکیل سلسله صفویه شرایط را برای آزادی ،آموزش و پژوهش فراهم آورد و ایران را به مکانی برای علما و محققان شیعه تبدیل کرد.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🛑 استاد ابوالحسنی از ارتحال خود خبر داد!
👈 + انتشار فیلم برای اولین بار
🔰 ماجرا چیست؟!
1⃣ در بزرگداشتی که در ایام درگذشت مرحوم استاد ابوالحسنی به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، بعد از سخنرانی دکتر داوری اردکانی و دکتر موسی نجفی، نوبت به دکتر موسی حقانی رسید.
2⃣ از آنجا که آقای دکتر حقانی (رییس پژوهشکده مطالعات تاریخ معاصر ایران) صمیمی ترین دوست آن مرحوم بود، حدس میزدیم که به ناگفتههایی متفاوت اشاره میکند. باری، دکتر پشت تریبون قرار گرفت و با چشمان اشکبار سخنان خود را ایراد کرد. مجلس با حضور بزرگان حوزه و دانشگاه، جو سنگینی داشت اما صحبتهای دکتر حقانی جو را شکست و خاطره شگفت وی، تعجب حاضرین را برانگیخت.
در ادامه قسمتی از سخنرانی ایشان را برای نخستین بار میبینید:
🔻🔻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ | رازی که فاش شد❗️
🟢 دکتر موسی حقانی: استاد ابوالحسنی (منذر)، در روزهای آخر عمر، از ارتحالش خبر داد! (سال ۱۳۹۰)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
28.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 کلیپ | نگو امام علی؛ بگو #امیرالمومنین علی علیهالسلام!
👈 خاطرات شیرین استاد پیشوایی (ره) از استاد #ابوالحسنی_منذر (ره) "بخش دوم"
👈 کوچکترین انحراف و لغزشی در افکار استاد ابوالحسنی راه نداشت | او سر ملاکهای خودش با کسی تعارف نمیکرد.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🛑 همراهان عزیز کانال اسرار تاریخ
👈 سلام و درود صمیمانه ما را پذیرا باشید
1⃣ روزهایی که بر ما میگذرد، چهلمین روز پرکشیدن رئیس جمهور فقید و خادم الرضا "علیه آلاف التحیه و الثناء"، #شهید_رئیسی عزیز و همسفران ایشان است.
2⃣ ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه خادمین ملّت ایران، از خداوند متعال مسئلت داریم امروز فردی برای مسند ریاست جمهوری انتخاب گردد که همچون شهید رجایی و شهید رئیسی، پایبند به مبانی تشیّع بوده و ادامه دهنده گفتمان انقلاب اسلامی ایران باشد؛ و حتی بتواند برخی آسیبها و مشکلات تاکنون حل نشده را حل و فصل کند.
3⃣ ایران عزیز، اکنون در شرایط خاصی قرار دارد و فضای خاص ملی، منطقهای و جهانی، شدیداً نیازمند رئیسجمهوری است که عمیقاً دغدغه استقلال ایران و اعتلای تشیّع را دارا بوده و از جریان #غربگرا، #سازشکار، #نئو_لیبرال، #هویت_ستیز، #التقاطی و #مردمینمای_ضد_مردمی نباشد. بایستی توانمند باشد تا بر مشکلات داخلی و خارجی فائق آید. ولی پافشاری جریان غربگرا و غفلت بخشی از جبهه هویتگرا، خطری بسیار جدی در این روزها است. نیک بنگرید که رای ما، صرفاً به افراد نیست؛ بلکه یک گفتمان و جریان را حاکم میکند و بعداً در قبال تک تک اعمال و رفتار آن دولت، مسئول خواهیم بود. هشیار باشیم که همچون برخی وقایع تلخ تاریخ، با تفرقه و نزاع و اختلاف، زمینه را برای قدرتگرفتن معاندین فراهم نکنیم؛ در غیر این صورت پشیمانی هیچ سودی نخواهد داشت. به فرمایش گهربار امیرالمومنین علیهالسلام گوش فرادهیم که حسن مطلع و خیر ختام است؛ حاصل آن اینکه: کسانی که از تاریخ عبرت نگیرند، لاجرم خود عبرت تاریخ خواهند شد!
🤲 اللهم لاَ تُسَلِّطْ عَلَيْنَا مَنْ لاَ يَرْحَمُنَا
💥 و نَجِّنا مِن کلِّ همّ و شدّه و غم
اللهُمّ اِلیکَ الحَمد و اِلیکَ المُشتَکی يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
♨️ آنچه که من خيلی حسرت و غصهاش را میخورم
👈 بهترین درس برای دیپلماسی روز!
💥گفتاری از حضرت استاد منذر (ره)🔻
▪️بنده معتقدم نخبه كشي فرهنگي به هيچ وجه كمتر از نخبه كشي سياسي نيست و شايد هم بدتر از آن باشد. من، در درجه اول به خودم و بعد به ديگران توصيه مي كنم كه بياييم از حب و بغض هاي جناحي و پيش فرض هاي ايدئولوژيك و اظهار نظرهاي عجولانه و غير منصفانه (كه بعضا با ژست علمي و روشفكري صورت مي گيرند)، دست برداريم و تاريخ را با پژوهش و تحقيق و دقت وانصاف بيشتري بررسي كنيم تا براي نسل فعلي عبرت شود.
▪️آن چيزي كه من خيلی حسرت و غصهاش را میخورم، فقدان «عبرت» است. اگر اسرار تاريخ ايران و علمكرد رجال اين سرزمين، همان گونه كه در واقع هست، بر ما مكشوف گردند، بهترين درس براي ديپلماسی امروز كشورمان وحل مشكلات و معضلات داخلي و خارجي اين مرز و بوم است كه بعضا غير قابل حل مینمايند. ما با ضعف يا سوء فهم تاريخي خويش، خود و نسل هاي اين سرزمين را از دستيابي به عبرت ها و تجارب راستين تاريخ ايران محروم مي كنيم و خواندن و نوشتن و تحليل كردنمان بر اساس منافع و اهداف شخصي و حزبي و جناحي است. ابتدا به خودم و سپس به ديگران توصيه میكنم كه ابزار و لوازم كافي براي تحقيق دقيق، عالمانه و منصفانه تاريخ را فراهم آوريم و از آنچه مستقيم و غير مستقيم به درک خالص و ژرف تاريخیمان آسيب میزند، بپرهيزيم.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
39.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 کلیپ | #ایستاده_در_طوفان
💥 پای سخن استاد شیخ علیاکبر مهدیپور🔻
👈 استاد #ابوالحسنی_مُنذِر (ره)؛ الگوی مُمتاز در دفاع از شعائر حسینی (ع) و فقهای شیعه
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
بزرگترين حماسه تاريخ.mp3
4.78M
┈┅ ❁❁ ┅┈
🎶 #پادکست_اختصاصی
💥 عاشورا؛ بزرگترین حماسه تاریخ
🎙پای سخن #محمدصادق_ابوالحسنی
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺عکس کمیاب تاریخی
💥انتشار برای نخستین بار
👈 فقیه عاشورایی، حضرت آیت الله شهید حاج شیخ فضل الله نوری رضوان الله علیه | بزرگمردی که میگفت: داعیه ما همان داعیه کربلاست و با خونِ سرخ، اندیشه سبز خویش را ماندگار ساخت.
▪️ این تصویر نادر را از بساط یکی از عتیقهفروشان تهرانی پیدا کردیم. با تشکر از آقای سید علی شهیدی، نوه دکتر سید جعفر شهیدی (ره)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯