📿چرا رنگ کفن سفید است؟
کفن دارای 3 قسمت است، یک قسمت آن به دور کمر پیچیده می شود و قسمت دوم از شانه تا ساق پا را پوشانده و قسمت سوم پارچه ای است که سرتاسر بدن از بالا تا پائین را می پوشاند تا بدن درون پارچه متلاشی شود. پارچه کفن به رنگ سفید است زیرا رنگ سفید خاصیت فرار دهنده میکروب ها را دارد و میکروبهایی که از بدن خارج می شوند با برخورد به رنگ سفید به بدن باز می گردند.
پارچه ی کفن مستحب است که تمیز و سفید باشد شاید علت این امر رعایت نظافت و حفظ احترام به بدن مسلمان باشد. از سوی دیگر پارچه کفن مستحب است که از جنس پنبه باشد و اگر از حریر خالص باشد حرام است.
از دلایل دیگر آن می توان گفت یک رنگ بودن کفن همه مرده ها نشان از یکی بودن تمام مردم به هنگام مرگ است. رنگ سفید در تمام منابع مذهبی مستحب اعلام شده است نه واجب، اما طبق رسم و عرف بهتر است پارچه ی کفن به عنوان مظهر طهارت و پاکی سفید باشد.
در روایتی از پیغمبر اکرم (ص) نقل شده است که فرموده اند:
برای لباس، رنگی بهتر از سفیدی نیست، لباس سفید بپوشید و مردگان خود را به آن کفن کنید لذا پوشاندن میت با پارچه ای سفید، امری مستحب است.
به نظر می آید یکی از حکم تهای این حکم آن است که رنگ سفید خود دارای خواص بهداشتی گوناگونی است از جمله آنکه رنگ سفید خاصیت فرار دهنده میکروب ها داشته و در نتیجه مانع انتشار آن ها از بدن میت به بیرون می شود.
📚مکارم الاخلاق،ج 1، ص 196
📚تحریر الوسیله، ج 1، ص ۱۳۵
📚آئین بهزیستی اسلام،ج2، ص ۱۴۶
📖@moogharrabon
📿برای سه چیز بعد از سلام انسان باید دو سجده سهو نماید :
1️⃣ در بین نماز سهوا حرف بزند
2️⃣ یک سجده را فراموش کند
3️⃣ در نماز چهار رکعتی بعد از سجده دوم شک کند چهار رکعت خوانده یا پنج رکعت
🔸در جاهاییکه احتیاط واجب است سجده سهو بجا آورد :
1️⃣ در جائیکه که نباید را سلام دهد سهوا سلام دهد.
2️⃣ تشهد را فراموش کند اول قضای تشهد فراموش شده را انجام می دهد و بعد سلام داده و سجده سهو انجام می دهد.
🔸احتیاط مستحب است برای نشستن و ایستادن بی جا بلکه برای هر زیادی و نقصی در نماز سجده سهو بجا آورد.
📖@moogharrabon
📿دستور نمازشب کامل
💐 نماز شب 11 رکعت است:
💐💐 4 نماز دو رکعتی
💐💐 به نیت نافله شب
💐 مثل نماز صبح
دو رکعت به نیت شفع
رکعت اول: حمد ➕ ناس
رکعت دوم: حمد ➕ فلق
یک رکعت به نیت وتر
حمد ➕ 3 بار توحید ➕ فلق ➕ ناس
مستحبات قنوت نماز وتر 🌼🌼
☀️ استغفار 👈 70 مرتبه
🌺🍃 استغفرالله ربی و اتوب الیه
☀️ استغفار برای 40 مومن
🌺🍃 اللّهمَّ اغْفِر (فلانی) 👈 مثال: اللهم اغفر لِمحمد
☀️ عفو 👈 300 مرتبه
🌺🍃الهی الْعَفْو
☀️ 7 مرتبه ذکر پایین
🌺🍃 اللهم هٰذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ النّار
☀️ گفتن ذکر پایین
🌺🍃 ربِّ اغْفِرْلی وَارْحَمْنی وَ تُبْ عَلَیَّ اِنَّکَ اَنتَ التَّوابُ الْغَفورُ الرَّحیم
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
میتوان فقط به خواندن شفع و وتر, و یا حتی فقط وتر اکتفا کرد.
✍ میتوان قنوت نماز وتر را ساده و خلاصه تر خواند. مثلا فقط 70 بار استغفار و یا حتی کوتاه تر.
✍ هر قدر قنوت نماز وتر طولانی تر باشد, ثواب و برکات بیشتری خواهد داشت.
🌸🌸🌸🌸🌸
هر شب میتونید بعد از نمازعشا تا قبل از اذان صبح بخونید
📖@moogharrabon
📿 احکام تیمم
⭐️نحوه انجام تیمم:
✔️ در تیمّم چهار چیز واجب است:
الف. نیّت
ب. زدن کف دو دست با هم بر چیزى که تیمّم بر آن صحیح است.
ج. کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانى و دو طرف آن، از جایى که موى سر مى روید تا ابروها و بالاى بینى و بنابر احتیاط واجب، دستها باید روى ابروها نیز کشیده شود.
د. کشیدن کف دست چپ بر تمام پشت دست راست، و سپس کشیدن کف دست راست بر تمام پشت دست چپ.
☘فتوای برخی از فقها در نحوۀ انجام تیمّم بدل از وضو و بدل از غسل چنین است:
در تیمّم بدل از غسل، قبل از اینکه پشت دستها را مسح کند، احتیاط مستحب آن است که یک بار دیگر (بار دوم) دست ها را بر زمین بزند و مجدداً با آن، پشت دست راست و سپس پشت دست چپ را مسح کند. و برخی دیگر از فقها این استحباب را در تیمّم بدل از وضو نیز قائل اند.
✔️ تیمّم بر خاک و اقسام سنگها صحیح است. و بنا بر احتیاط واجب در حال اختیار (که سنگ یا خاک وجود دارد) بر گچ و آهک پخته و آجر پخته و سفال و بر سنگ معدن مثل سنگ عقیق تیمّم نشود.
-------------------------
📚خامنهاى، سید على، أجوبة الاستفتاءات، ص 40، س 209، نشر دفتر معظم له، قم، 1424 ق.
📚 خمینى، سید روح اللّٰه موسوى، توضیح المسائل (محشی)، ج 1، ص 386، م 701، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه، قم، 1424 ق.
📚ر.ک: همان، ج1، ص 379، م 685.
📖@moogharrabon
📿احکام نماز جماعت
❓پرسش
کدام نمازها را می توان به جماعت اقامه کرد و کدام را نمی شود به جماعت خواند؟
📝پاسخ
نماز جمعه باید به جماعت برگزار شود و نمی توان آن را به طور فرادا به جا آورد.
- همچنین مستحب است نمازهای واجب (چه نماز ادا و چه قضا) به جماعت خوانده شود.
- مستحب است نماز آیات به جماعت خوانده شود.
*نکته:
نماز مستحب را نمی شود به جماعت خواند؛ مگر:
1. نماز «استسقاء» که برای آمدن باران می خوانند؛
2. نماز عید فطر و قربان.
📚منبع: کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش مسجد، ص 313.
📖@moogharrabon
📿شیطان
حضرت آیت الله تولایی خراسانی(ره) در سخنرانی خود در مسجد جمعه اصفهان، در سال 1392 قمری می فرمود:
امام زمان علیه السلام به شما نزديك است، او به شما مهربان است، گوش به آواز شماست. شيطان گولتان نزند. شيطان بين شما و بين امام زمان فاصله مي اندازد. يك القائات خلافي را در نفس شما ميكند، و من مي خواهم آن القائات را هم باطل كنم. گاهي شيطان در دل شما اين مطلب را القا مي كند، و مي گويی: اي واي! من كجا، امام زمان كجا؟ من رو سياهم، من خرابم، من معصيت كارم، امام زمان علیه السلام تف هم به صورت من نمي اندازد. اگر من بگويم: يا صاحب الزمان، عوضِ لبّيك مي گويد، كوفت. اين ها القائات شيطان است. مطلب اين طورها نيست.
آقايان! بچّه هاي شما، مخالفت زياد مي كنند. ما خودمان هم بچه بوديم، مخالفت با باباهاي خود داشته ايم. بچّه، معصيت و مخالفت پدر و مادر را زياد مي كند، شيشه را مي شكند، استكان را مي شكند، هزار تا فضولي مي كند، ولي با تمام اين مقدّمات، رویش به بابایش زیاد است. باز صبح كه مي شود، به بابايش مي گويد: پولم بده، بابايش از او رنج ديده است، امّا در عين حال مي گويد: بابا! براي من دوچرخه بخر. بابا هم با اينكه از اين بچّه بدش مي آيد، باز هم توجّه مي كند، برايش دوچرخه مي خرد، برايش كفش مي خرد، كتاب و كيف مي خرد و پول ته جيبي به او مي دهد. اين درست است؟
به خدائي كه مي پرستيد، امام زمان علیه السلام از بابا به شما مهربان تر است، به خدائي كه مي پرستيد، بايد روي شما به امام زمان علیه السلام بازتر باشد، از روی شما به پدر و مادرتان. نمي گويم معصيت كنيد، نخير. نمي گويم مرتكب محرّمات شويد. نمي گويم ترك واجبات و مستحبّات كنيد. در ارتكاب حرام، در ترك واجب، امام زمان علیه السلام رنجيده مي شود، مهموم مي شود. امّا با همه این مقدّمات، باز شما يتيم هایي هستيد كه به منزله فرزند براي او هستيد، فرزند معنوي او هستيد. درست توجه كنيد. من نمي گويم دعاها را نخوانيد، نمي گويم زيارتها را نخوانيد. امّا به همه شما مي گويم، به همه طبقات می گویم، مخصوصاً بچه ها به شما مي گويم، همانطوري كه با بابای خودت رفتار مي كني، با امام زمان علیه السلام رفتار كن. همان طوري که خودماني از بابايت مي خواهي و حرف مي زني، با امام زمان علیه السلام حرف بزن و بخواه. همانطوري كه به بابايت مي گوئي بده، به حضرت بگو. فهميديد؟ هيچ آدابي مجو. امام زمان علیه السلام را از خودت دور نبين. بابايت را در شبانه روز، چند ساعت مي بيني، با كمال پر روئي، با دل پراميد، به بابايت مي گوئي: آقاجان! فلان چيز را برايم بخر، آقاجان! فلان چيز را می خواهم، درست است؟ هر بيست و چهار ساعت، همين طور با خودِ امام زمان علیه السلام حرف بزن. به خود امام زمان علیه السلام (قسم)، اگر راه دوستي و محبّت، اين طوري را که من می گویم، راه انداختي، خيلي زود به مقاصدت مي رسي. امام زمان علیه السلام دور نيست، امام زمان علیه السلام كَر نيست، امام زمان علیه السلام به شما بي مهر نيست. اين حرفي كه من مي گويم روي بخار معده نمي گويم، پشت اين حرف به كوه بند است. امام زمان علیه السلام به شما عنايت و لطف دارد، به صريح توقيع منيعي كه از ساحت مباركش به «شيخ مفيد»، شرف نزول و عزّ صدور پيدا كرده است. برويد تو وادي عمل تا ببينيد. تا وارد وادي عمل نشوي، اين مطلب را نمي فهمي.
به بابايت می نگري، و وقتي با او حرف مي زنی، رويش را ترش مي كند، امّا در عين حال بابايت است. به او نگويی، به چه كسي می گويی؟ والله امام زمان علیه السلام از او بالاتر است. به آن حضرت چنین بگو: بابایم، يابن العسكري! بد هستم، معصيت كار هستم، تو از من پرهيز مي كني. بس كه بدم با من ملاقات نمي كني. به من چخ هم مي گویي. سنگ هم مي زني. امّا با تمام اين مقدّمات، سگ تو هستم، ياالله بده. بايد تو خودت به سگت استخوان بدهي، جلوي او يك لقمه نان بياندازي.
ای مردم! امام زمان علیه السلام شاه شماست، ارباب شماست، پدر شماست، معلّم شماست، هر سمتي را كه هر بزرگي به شما دارد، امام زمان علیه السلام هم آن سمت را به شما و با شما دارد. خدا او را مرجع و ملجأ و پناه ما و کهف حصین قرار داده است. يك قدري با او حرف بزن، توي كوچه و بازار كه راه مي روي، با او رسماً حرف بزن و بگو: آقا، مولا! گره در کار من است، یاالله اين گره را باز كن. به او مراجعه كن و حرف بزن. به چه دليل بين خودتان و امام زمانتان فاصله قائل شده ايد؟ يك هفته، يك ماه، همين طور که گفتم خودت را لوس كن، نونور كن، با او پيوند بگير، آن وقت ببين چه بر سرت مي آورد؟ این کار، پيوندت را با حضرت محكم می کند، دل مبارك حضرت را به تو متوجّه مي كند.
📚سخنرانی های مسجد جمعه اصفهان، سال 1392 مجلس دوازدهم
📖@moogharrabon
📿نماز شب
حضرت آیتالله جعفر سبحانی تبریزی:
🔸 لازم است در هر کاری، از جمله عبادات و مستحبات، تعادل و حد وسط را رعایت کرد.
اما در میان مستحبات، آنکه میتواند واقعا رحمت حق را بر انسان نازل کند، نماز شب است.
🔸نماز شب چیزی نیست که ما به آسانی آن را ترک کنیم.
یعنی واقعا کسی که میخواهد درهای رحمت به رویش باز بشود، در میان نوافل، نافله شب مقدم است.
📚 نسیم هدایت، رهنمودهای بزرگان به طلاب جوان
📖@moogharrabon
#حدیث_روز
✍امام هادی علیه السلام:
بر زیردستان خشمگین شدن نشانه پَستی است
📚بحارالانوار، جلد78، صفحه370
امروز پنجشنبه
۱۵ تیر ماه
۱۷ ذی الحجه ۱۴۴۴
۶ جولای ۲۰۲۳
📖@moogharrabon
📿شهید مطهری :
انتظار «وظیفه» است اما وظیفه، انتظار نیست! یعنی ما موظفیم که منتظر و امیدوار به آینده باشیم ولی وظیفهٔ ما صرفاً این نیست که منتظر باشیم. انتظار مثبت همان است که توأم با آمادگی است.
📚 کتاب یادداشتها، ج ۹، ص ۳۹۴
📖@moogharrabon
📿جلسه استراحت
بعضی از مردم بعد از سجده دوم نماز، سریع بلند میشن و شروع به خوندن رکعت بعدی میکنن.
📛 در حالی که این ممکنه درست نباشه.
✍️ توی رکعت اول و سوم جلسه استراحت داریم، دقیقا بعد از سجده دوم، یعنی به نظر بعضی از مراجع، مستحب و به نظر بعضی دیگهشون واجبه که سر از سجده که برداشتیم یه کم بشینیم بعد پا شیم برای رکعت بعدی.
👌 به این نشستن کوتاه، جلسه استراحت میگن.
📚 رساله چند مرجع، مسئله 1075.
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📿حکم شرعی استفاده از اینترنت دیگران
⁉️استفاده از اینترنت وای فای دیگران که پسورد ندارد،و یا هک کردن رمز وای فای، چه حکمی دارد؟🤨
📖@moogharrabon
📿 قصد بر خواندن حمد به جای تسبیحات اربعه
🔹کسی که عادت دارد در رکعت سوم و چهارم تسبیحات اربعه بگوید، اگر تصمیم گرفت سوره حمد بخواند ولی به خاطر غافل شدن از این تصمیم، بر طبق عادت تسبیحات را خواند، نمازش صحیح است و همچنین است اگر عادت به خواندن حمد دارد و تصمیم بگیرد تسبیحات بخواند، ولی در اثر غفلت حمد را بخواند.
🔸 خواندن حمد و سوره به جای تسبیحات اربعه از روی غفلت
اگر در رکعت سوم یا چهارم، در اثر غفلت و یا به گمان اینکه در رکعت اول یا دوم است، حمد و سوره بخواند و در رکوع یا بعد از آن متوجه شود، نمازش صحیح است.
📚 رساله نماز و روزه آیتالله خامنهای، مسأله ۱۸۶ و 187.
📖@moogharrabon