#اصول_تشکیلات
برای روند تشکیلاتی شدن، تربیت تشکیلات ضروری است.
یک تشکیلات کارآمد، وقتی حاصل خواهد شد که روند تشکیلاتی شدن به خوبی در عناصر صورت گرفته باشد
و همچنین فضای ارتباطی بین عناصر تشکیلات
با عناصر درون تشکیلات یا بیرون تشکیلات فضایی در حیطهی اخلاق حسنه باشد.
و کاملا روشن است که این همه، بدون عنصر تربیت در تشکیلات غیر ممکن است؛
لذا لازم است تشکل ها به مسالهی تربیت
نگاهی ویژه داشته باشند.
@morabaa
تقویت مربی اتحادیه انجمن های اسلامی
دانش آموزان استان کرمان
#اصول_تشکیلات
#هدف🎯
در یک تشکل اسلامی، همه چیز در خدمت اهدافی است که بر مبنای آرمان های اسلامی تعیین گردیده است، بنابراین ارزش حقیقی هر فرد فارغ از عنوان و جایگاه سازمانی او به میزان نقش آفرینی او در تحقق اهداف است.
فلذا هرگاه یک عضو یا یک تشکل، احساس کند که فرد یا گروه دیگری، وظیفه ای را که به عهده وی گذاشته شده است ، بهتر انجام میدهد بدون تعصب کار را به او واگذار نماید و خود را در انجام هرچه بهتر کار همکار و همراه او بداند.
@morabaa
تقویت مربی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان کرمان
#اصول_تشکیلات
گناه و عقاب مضاعف در تشکیلات
هر یک ازدانسان ها وظایفی دارد که در آن ضعفهای شخصی خود را سخت مراقبت میکند. یک نفر تا بیرون یک تشکیلات است، ضعف شخصیاش، ضعف شخصی است. وقتی وارد تشکیلات می شود، ضعف شخصیاش همراه با یک نوع امکان سرایت و سوار بر یک مرکب تیزپا و تندرو است. در تشکیلات گسترش ضعف ها ممکن است خطرناک تر و شدیدتر باشد و به همین دلیل مراقبت از ضعفهای شخصی افراد الزم است. سوءظن ها، بدگمانی ها، بد تفسیر کردن ها، این ها همه از چنین ضعف هایی هستند و باید خیلی مراقبت شود.
برای این که این ضعف ها تا ضعف شخصی است، یک گناه است؛ ولی وقتی در یک جمع بود، گناه مضاعف است و عقابش هم مضاعف است. هم عقاب این دنیایش مضاعف است و هم عقاب آن دنیایش؛ چراکه نتیجه زحمات فراوان انسان های تلاشگر در راه خدا با چنین ضعفهایی به هدر میرود و حبط و ضایع میشود و تلاشهای انسان در آن دنیا هم به هدر میرود.
شهید بهشتی
@morabaa
تقویت مربی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان کرمان
#اصول_تشکیلات
مراقبت از ورود میکروبها از بیرون به تشکیلات
مکرر دیده میشود که خصلتهای بیرونی بعضی از افراد درون تشکیلات در جهت مخالف این ویژگیها به کار میافتد و آهنگ تخریبی پیدا میکند. آفت این ویژگیها خودخواهیهای شخصی، خودمحوری ها، سوء ظن ها، بدگمانیهای بی جا نسبت به یکدیگر و نسبت به هر حرکت و نسبت به هر کار است و گاهی دیده میشود مربیان تربیتی فکر میکنند منشأ و مایه این سوء ظنها بدگمانی در درون کار تشکیلاتی است؛ ولی گاهی این طور نیست. افراد با آن خصلتهای منفیای که دارند، وقتی وارد یک تشکیلات میشوند، در حقیقت با خودشان این میکروبها را وارد تشکیلات میکنند. به همین جهت است که یکی از واجبات تشکیلات این است که دائماً مراقب باشد تا میکروبها از بیرون وارد پیکره و عمق تشکیلات نشوند.
#شهید_بهشتی
@morabaa
تقویت مربی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان کرمان
#اصول_تشکیلات
قرآن همه اش دستورات تشکیلاتی است
همه می دانیم که یک گروه پنجاه نفری متشکل میتواند یک جمعیت پانصد نفری بی تشکل را تار و مار کند و از پا در بیاورد. نگویند که احزاب و تحزب ها با منطق قرآن سازگار نیست. کدام منطق قرآن؟ قرآن همه اش دستورات تشکیلاتی است. نماز جماعتی که ما مسلمانان میخوانیم، تمرین یک تشکل است . مگر در مسجدهای مختلف، امام جماعتها متعدد نیستند؟ هر کدام با یک عده نماز میخوانند. آیا این نماز جماعتها در مساجد گوناگون در ایام هفته کمک به تشکل است یا ضد تشکل؟ ما حرکتهای میلیونی را از همین مساجد و جماعتها و علاقهها و اعتمادهایی که در مساجد به وجود آمده بود، توانستیم راه بیندازیم و برای این مقدار از تشکل، مساجد و روحانیت متعهد آگاه و رهبری فقیه مسئول کافی است.
می دانید چرا دشمنان نمیخواهند شما متشکل باشید؟ چون میخواهند به سر شما همان را بیاورند که آن دو تا دزد به سر آن هفت نفر یزدی آوردند. هفت نفر یزدی مسافر بودند و با هم توی راه میآمدند . قافله ای کوچک بود. دو دزد به این قافله برخورد کرد و همه آنها را تارو مار کردند و هر چه داشتند بردند . وقتی به یزد رسیدند، خانواده و آشنایانشان آنها را ملامت کردند که شما هفت نفر چه طور از پس دو تا آدم برنیامدید؟ گفتند: برای این که آنها دوتا بودند «همراه» و ما هفت نفر بودیم «تنها». گفتم برخی از این «دوتا»های همراه میخواهند شما سی و شش میلیون باشید «تنها» و آن وقت بر گرده شما سوار بشوند.
#شهید_بهشتی
@morabaa
تقویت مربی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان کرمان
#ماه_رمضان
ماه رمضان عمری دوباره برای تربیتی شگفت انگیز است.
✍ هر تحول و انقلابی، اگر از قلب آغاز شود؛
میماند و ... میشکفد و کمکم ذائقهی قلب تغییر میکند، و میچرخد بسمت نور !
شبیه قلبهایی که در ماه همنشینی با خالق یگانه، تغییر ذائقه دادهاند، و خیز برداشتهاند؛ تربیت میکنند و تربیت میشوند برای تغییر مسیر تاریخ♡
#آری ؛
" عشق به تربیت" رمز ماندگاریست!
@morabaa
ویژه تقویت شبکه پشتیبان اتحادیه انجمن های اسلامی استان کرمان
🌙 مهمترین تغییر و احساس معنوی که باید در ماه رمضان داشته باشیم چیست؟
🔻عوامل مختلفی میتوانند به تقویت معنوی ما در این ماه کمک کنند. اما اولین عامل ایجاد احساس معنوی در ماه مبارک رمضان این است که باور کنیم مورد احترام ویژۀ پروردگار هستیم. شاید مهمترین عنصری که باید در ماه رمضان وارد فضای روحی و فکری خودمان کنیم این باشد که درک کنیم «ما در این ماه گرامی داشته شدهایم» یعنی باید این کلام سول خدا(ص) را باور کنیم که فرمود: «و شما در این ماه از سوی خداوند گرامی داشته شدهاید؛ وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کَرَامَةِ اللَّه» (خطبۀ شعبانیه؛ امالی صدوق/۹۳)
🔻با اینکه این باور یک احساس شیرین به دنبال دارد، و انسان طبیعتا احساسات شیرین را دوست دارند، اما خیلیها نمیتوانند این را باور کنند، شبیه کسانی نباشیم که آنقدر در نزد خودشان بیمقدارند وقتی به آنها احترام گذاشته میشوند، این احترام را به خود نمیگیرند، گویی اصلاً خودشان را لایق احترام نمیدانند و آدم حساب نمیکنند. این غیر از تواضع است این احساس حقارت را گناه موجب میشود و ابلیس دامن میزند.
🔻خداوند متعال ما در این ماه گرامی داشته است. و این خیلی کمک میکند به آدم شدن ما. به فرمودۀ رسول خدا نفس ما در این ماه تسبیح است خواب ما عبادت است اعمال ما قبول میشود دعای ما مستجاب میشود اصلا ما در این ماه مهمانیم. مهمان دیگران عزیز خداست مهمان خود خدا چقدر عزیز خدا خواهد بود؟
#رمضان
@morabaa
ویژه تقویت شبکه پشتیبان اتحادیه انجمن
های اسلامی دانش آموزان استان کرمان