#آل_یس ۶
🔆 *«سلام علي ال يس»*
🔹 سلام نامي از اسماء الهی است، صاحب اين نام همواره از آسیب، عیب و گزند و نقص پیراسته است.
🔸 سلام نوعی تحیت و درود است ،اصل تحیت به معنای درخواست حیاتی عاری از کل آفات است. از آنجا که وجودمقدس امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف جلوه كامل اسامی خدای سبحانند از اين رو پيوست به حضرت انسان را تحت نام سلام خداوند سبحان قرار میدهد.
✳️ *معنای حقیقی اين نام مختص حضرت حق است و «آل یس» از آن جهت که تحت سلطه و تربیت کامل حضرت حق واقع شده بالتبع حامل اسم سلام خداوند در عالم ملک و ملکوت است.*
🔆 «سلام علی آل یس»
🌀 گویا زائر به میزان پیوست با امام، تشعشعات این نام را دریافت میكند و سیر کمالی را در سلامت تا وصال به معشوق طی میكند.
🌀 *انوار نام «سلام» اختصاص به عالم دنیا ندارد بلکه در قیامت بندگان صالح حق، با بهترین هدیه و تحیت که همین سلام است پذیرایی میشوند.*
📔 قرآن در آیه ٤٤ سوره مبارکه احزاب می فرمايد:
🔆 «تَحِيَّتُهُمْ يَوْمَ يَلْقَوْنَهُ سَلَامٌ وَأَعَدَّ لَهُمْ أَجْرًا كَرِيمًا»
🔆 «تحیّت آنان در روزی که او را دیدار میکنند سلام است؛ و برای آنها پاداش پرارزشی فراهم ساخته است.»
💠 *ذکر سلام در دنیا، موجب میمنت و برکت حیات انسانی بوده و در بهشت نیز فرشتگان با نام سلام از بهشتیان استقبال میکنند.*
📌 ادامه دارد ...
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
« *تنها جوانمرد عالَم *» 😭😭😭🔹سخنراني دكتر محمد دولتی 💯#پيشنهاد دانلود 💥نشر نيت ِ فرج مولاي غريبمان 🖤 🏴🏴
کانال مهدیاران
#آداب_معاشرت ۲٦
💢 *چه دستی نمك ندارد*
🔹 انسان گاه در زندگی گرفتار بیتوفيقیهايی میشود، خيرات يا عباداتی را كه قبلا توفيق انجام آنها را داشته از دست میدهد.
🔹 يا اينكه برای ديگران خدماتی را انجام میدهد كه اصلا به چشم آنها نمیآيد و به اصطلاح عاميانه گفته میشود دستش نمك ندارد اين نيز نمونه ديگری از بیتوفيقی است.
🌀 بايد تشخيص داد خيرات را كجا بايد خرج كرد كه ضايع نشود و از ميان نرود و فرد بعد از زحمات زيادی كه متحمل میشود به اين نتيجه نرسد كه دستش نمك ندارد.
♦️ *بیتوفيقی يك چرخه و يك گردونه است به اين شكل كه حتما او خود جايی كه نياز به تشكر از ديگران داشته غفلت ورزيده يا جايی كه نياز به كار و زحمتكشی بوده كم كاری كرده*، حتی ممكن است نيت ناخالص داشته يا اينكه برای رضايت خلق كار كرده نه رضايت خالق كارش قربة الی الله نبوده بلكه برای رضايت همسر، فرزند يا دوست و... بوده است از اين رو دچار اين بیتوفيقیها شده است
✳️ *زيرا اگر كار خالصانه برای رضای خدا باشد امكان ندارد اثرش در عالم گم شود*
✍️ گاهی مادر يك خانواده تنها يك سالاد ساده برای اهل خانه آماده میكند اما اين سالاد برای رضای خدا آماده میشود نه رضايت همسر و فرزندان از اين رو حتی اگر آنها تشكر هم نكنند اين مادر دلگير نمیشود چون او باخدای خويش معامله كرده نه با خلق و چون كار خالصانه است خدای سبحان مدافع اين مادر میشود و همه را به تشكر از اين مادر وا میدارد درحاليكه او اصلا نيازی به اين امر ندارد زيرا معاملهاش با خالق است وقتی برای خدا باشد او منتشر میكند.
☘️ امام على عليهالسلام میفرمايد:
🔆 «من توفيق الرجل وضع سره عند من يستره و احسانه عند من ينشره»
🔆 *«از موفقيت مرد آن است كه رازش را نزد كسى بسپارد كه آن را مىپوشاند و احسان و نيكىاش را به كسى كند كه آن را منتشر مىسازد.»*
📘 غرر الحكم، ج ۱
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
#شب_جمعه
#امام_حسین_علیهالسلام
✍️ آیت الله بهجت میفرمودند:
✳️ «مجلس ابا عبدالله مانند زیر قُبه حضرت است.»
🔹️ *هر مجلسی که به نام اباعبدالله علیهالسلام برپا شود گویا دل را راهی کربلا میکند، در حرم، کنار ضریح مطهر هم آنجا که دعا مستجاب است*.
🔹️و هرجا نام حسین ذکر میشود
گویا چشمِ دل؛ قبر مطهر را میبیند.
💠 زیرا حسین فاطمه کریم بن کریم
نمی پسندد کسی در حسرت دوری از حرم قرار بگیرد.
🌀 *پس راه را برای همه نزدیک میکند.*
🔸 آری، او مدفن خود را در قلوب مومنین قرار داده و آنجا را کانون محبت خود ساخته است که:
🔆 «اِنَّ لِلْحُسَيْنِ مَحَبَّةً مَكْنُونَةً في قُلُوبِ الْمُؤْمِنينِ»
📘 بحار الانوار، ج ٤٣، ص٢٧٢
🔸️ پس هر شب جمعه، هرکجا که باشیم در خلوت و جلوت با نام و یاد حسین، جان و دلمان را زیر قبه میبریم و دست ارادت و تعظیم بر سینه اخلاص گذاشته و از عمق جان عرض میکنیم:
✨ *«السلام علیک یا مظلوم یا ابا عبدالله»*
✳️ و ظهور فرزندش را از خداوند متعال خواستار میشویم
✨ *«اللهم عجل لولیک الفرج سهّل له المخرج واجعلنا من خیر انصاره واعوانه»*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردى»
🍀🍀🍀🍀
🍀🍀🍀
🍀🍀
🍀
📝 مسیر یاری
3️⃣1️⃣ قسمت سیزدهم
چگونگی غیبت امام
🔷 در این رابطه، دو رویکرد متفاوت وجود دارد که یکی مبتنی بر نظریهی «غیبت شخص» و دیگری مبتنی بر نظریهی «غیبت عنوان» است .
🔷 منظور از غیبت شخص ، پنهان بودن شخص حضرت و دیده نشدن جسم او و مراد از غیبت عنوان ، ناشناس بودن امام در میان مردم و پی نبردن آنان به هویت ایشان است .
عموم شیعیان بر این اعتقادند که آن حضرت در جامعه حضور نامحسوس دارد و به صورت ناشناس و بی نام و نشان به شهرها و مناطق گوناگون سیر و سفر میکند .
🔶 امیرمؤمنان(ع) به حذیفه یمانی فرمود :
👈🏻 به خداى على سوگند كه حجت ، قائم ✨ بر امت است ، در راهها قدم مىزند ، به خانه ها 🏠و کاخ ها وارد می شود ، در شرق و غرب زمین 🌎 گشتوگذار میکند ، گفتهها را مىشنود و بر جماعت سلام مىكند ؛ او مىبیند 👀 اما شناخته نمىشود تا هنگامی که وعدهاش فرا رسد و منادى از آسمان آواز دهد كه امروز روز شادى فرزندان على(ع) و شیعیان او است . (الغیبة، نعمانی، ص 144)
🔹ادامه دارد ...
#مسیر_یاری
🍃🌸🍃🌸🌸🍃🌸🍃
#آل_یس ۷
🔆 *«سلام علي ال يس»*
✍️ گفته شد ذکر سلام در دنیا، موجب میمنت و مباركی است و در بهشت ملائك با نام سلام از بهشتیان استقبال میکنند.
🍃 بهشت دارالسلام است كه نام «سلام» خدای سبحان در آنجا گوش بهشتیان را نوازش میدهد در واقع بهشت فضایی است که از هر گونه کلام لغو و بیهودهگويی مبراست.
📔 قرآن در آیه ۵۸ سوره مبارکه یس میگويد:
🔆 «سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحیمٍ»
🔆 «با سلام [ی پرارزش و سلامت بخش] که گفتاری از پروردگاری مهربان است.»
✳️ *در ابتداء صاحبان بهشت - حضرات معصومین علیهمالسلام- تحت نام سلام قرار میگیرند و به تبع ایشان، محبین و شیعیان از بركت اين نام بهرهمند میگردند.*
💠 با عبارت «سَلامٌ عَلى آلِ یس» زائر به منشأ و مصدر تطهیر و تزکیه عالم اقرار میكند و به بركت اين نام طهارت و پیراسته شدن از رذائل اخلاقی را تقاضا میکند.
🔸 سلام به تعبیر دیگر یعنی «اَنَا مُسَلِّمٌ عَلَيْكَ»؛ *«من درمقابل تو تسلیم هستم».*
☘️ تسلیم بودن کامل زائر در مقابل امام مطرح میشود.
🌀 او با اين سلام تسلیم خود را در مسیر بندگی و در جاده عبودیت اعلام میكند و تواضع و فروتنی و خاکساریش را برامام عرضه میدارد.
🔰 *فاصله انسان خاكی تا وصال به قرب الهی به میزان تسلیم او در مقابل امام است.*
🔸 زائر در این سلام اعتراف دارد که، امام سلامتی کامل را از ناحیه خداوند دریافت كرده است پس سلامتی روح و جسم، ظاهر و باطن او وابسته به تسليمش در مقابل امام است.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
#ال_يس ۴۶
🔆 *«السَّلاَمُ عَلَیْکَ يَا بَقِيَّةَ اللهِ فِي أَرْضِهِ»*
🔆 *«سلام ما بر تو ای باقی ماندهی خدا در خلق زمين»*
✍️ گفته شد بقيه الله در معانی و مفاهيم متعدد به كار رفته است در ادامه میگوييم:
✳️ *«رحمت واسعه»*
🌀 ۳- بقیه الله به معنای رحمهالله نیز آمده است.
🔸 امام بهعنوان رحمت واسعه خداوند در میان مخلوقات تجلی دارد تا بشر با پناهندگی به ایشان مشمول رحمت خاص حضرت حق قرار گیردوبا تابش نور ولایت به حیات حقیقی دست یابد.
🔆 «اللّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِرَحْمَتِكَ الَّتِى وَسِعَتْ كُلَّ شَىْءٍ»
📘دعای كمیل
☘️ رحمت خداوند گسترش تام دارد و با اين سلام «السَّلامُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ» زائر طالب قرار گرفتن تحت رحمت واسعهی خداوند سبحان است که از طریق امام نمایان میشود.
🔹 فیوضات الهی همواره در حال نزول و بارش است و زائر با پیوست به امام تحت این رحمت گسترده قرار میگیرد. آب حیات، مانند برف و باران از آسمان نمیبارد، و چون چشمه از زمین نمیجوشد بلکه از جان سرچشمه میگيرد، از دل میجوشد و فرد را به هدایت امام به حیات طیب میرساند.
✅ *بنابراین امام که مظهر نام رحیم خداوند است به تمام انسانها احاطه داشته و افاضه ایشان مانند خورشید قطع ناشدنی به همگان میرسد.*
✨ از وی ار سایه نشانی میدهد
✨ شمس هر دم نور جانی میدهد
✨ سایه خواب آرد تو را همچون سمر
✨ چون بر آید شمس انشق القمر
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
بهداشت_روان ۳۷
✳️ *پاسخ بدی را با خوبی دادن*
✨ *نکویی کن به آن کاو با تو بد کرد!*
📘 امام سجاد علیهالسلام در دعای بیستم، فراز نهم فرمودند:
🔆 «وَ سَدِّدْنِي لِأَنْ أُعَارِضَ مَنْ غَشَّنِي بِالنُّصْحِ وَ أَجْزِيَ مَنْ هَجَرَنِي بِالْبِرِّ»
🔆 «پروردگارا! مرا محکم کن(توفیق ده) تا با آن که به من نیرنگ زده؛ با خیرخواهی معارضه نموده و آن که را از من دوری کرده، با انجام خیرات گسترده پاداش دهم»
☘️ *بنده در این فراز از خدای سبحان میخواهد تا به او توانایی دهد که بدی را با نیکی پاسخ دهد! یعنی خیرخواه کسی باشد که به او نیرنگ زده و خیرات فراوان برای کسی انجام دهد که از او دوری گزیده است.*
🔸 البته خیررسانی، همیشه به معنای ارائه خدمات نیست؛ گاه خیرخواهی برای فرد خیانتکار آن است که با زبانی نرم و لطیف، به او فهمانده شود که خیانت او آشکار شده و در صورت ادامه دادن، عاقبت نامطلوبی در انتظار او خواهد بود.
✳️ در بهداشت روان، مقابله به مثل در بدیها وجود ندارد. کملطفی و رفتار نادرست دیگران، در شخصیت و علمکرد فرد تأثیر نداشته و او همچنان به انجام عمل صحیح ادامه میدهد و این نشانه توانایی فوقالعاده اوست.
💠 سلامت روان انسان را به جایی میرساند که ملاک او برای خیرخواهی و خیررسانی، خوبی طرف مقابل نیست؛ بلکه این کار سیره دائم او شده است.
📌 البته لازم به تذکر است گاه، با توجه به شرایط و سوءاستفاده کردن طرف مقابل، مقابله به مثل در بدیها نیز لازم است؛ به جهت آن که او «خوب بودن» را وظیفه افراد ندانسته و گمان نکند که دیگران به دلیل ناتوانی، جسارت پاسخگویی به رفتار ناپسندش را ندارند.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
#توانمندیها ۱۵
💠 *برخورداری از دعای خیر مومنین و خوبان؛ عامل توانمندی*
🔆 «وَأَمَّا إِن كَانَ مِنَ أَصْحَابِ الْیمِینِ فَسَلَامٌ لَّكَ مِنْ أَصْحَابِ الْیمِینِ»
🔆 «اما اگر کسی از اصحاب یمین باشد؛ (به او گفته میشود): «سلام بر تو از سوی (کسانی) که از اصحاب یمین هستند!»»
📔 سوره واقعه، آیات ۹۰ و ۹۱
✅ طبق این معنا، اصحاب الیمین به گونهای زندگی میکنند که شایستگی دریافت دعای خوبان را داشته باشند؛ برای مثال با خیررسانی گسترده به اطرافیان و پرهیز از رذائلی چون کبر، غرور و تفاخر خود را در سفره دعای آنان جای میدهند.
✅ بنابراین *عامل توانمندی، بهرهمندی از دعای خوبان است و برای به دست آوردن آن لازم است انسان تلاش نماید و با ارائه خدمات و انفاق به مؤمنین از دعای آنان بهرهمند شود.*
🌸 حال که خدماترسانی به مؤمنین چنین بازگردانی در زندگی دارد و موجب جلب دعای آنان و در نهایت کسب توانمندی میشود؛ اگر فردی به حضرات معصومین علیهمالسلام خدمتی نماید؛ دعای آنان چه اثر فوقالعادهای در زندگیاش خواهد داشت و از چه میزان توانمندی برخوردار میشود؟!
💢 *در مقابل اگر فردی از خیررسانی و ارائه خدمات به سایرین خودداری کرده و در کنج زندگی خویش خلوت گزیند؛ خود را از دعای خوبان محروم ساخته و زمینه ناتوانی خویش را ایجاد کرده است.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندداری
بچهها اینجوری بیایمان میشن!
🎧 #بشنوید| نکتهای ظریف در مورد خراب شدن پایههای ایمان در فرزندان توسط یک رفتار غلطِ پدر و مادر
بعدزهـراتوشـدیمـادرمـانوڪـرها
#یاامالبنین🖤
لا عشق الا الحسین علیه السلام