#گفتمان_مهدوي
🚨 #خروج_يماني(10)
🎌 3. #مختصّات_قیام_یمانی(5)
ز) 📌 #فرجام_قیام_یمانی
گفتیم که نقطه مقابل یمانی، دشمن سرسخت امام مهدی(ع) یعنی سفیانی است که یمانی با وی درگیر می شود. در مجموعه روایات اهل بیت(ع) خبری مبنی بر شکست یمانی به ما نرسیده است. البته در «الفتن» ابن حمّاد از خروج کننده دیگری از یمن نیز نام برده شده است که مردم را مانند کشتار عصر جاهلیت می کشد و رنگ پرچمش زرد است. او نیز با سفیانی درگیر و در نهایت مغلوب می شود.1⃣اما با توجه به نوع اعتقاد و روش بر حقّ یمانی موعود و رنگ متفاوت پرچم او با فرد یاد شده، حکم به تفاوت حرکت این دو شخص داده شده و گفته شده شاید وی قحطانی، قیام کننده ظالمی که از سفیانی شکست می خورد و به دست یمانی موعود کشته می شود، باشد.
در خصوص فرجام قیام یمانی موعود، که از او با صفت منصور یاد شده، در روایاتی از امام صادق(ع) نقل شده است: «سفیانی با هر کسی که با او درگیر شود، چیره می شود مگر یمانی.. .. سپس یمانی را هدف قرار می دهد. پس یمانی برای دفع شرّ او به پا می خیزد و سفیانی در پی جنگ های فراوان و درگیری های سخت شکست می خورد و یمانی او را دنبال می کند. در نتیجه، جنگ ها و شکست های سفیانی زیاد می شود. پس یمانی، سفیانی و پسرش را کنار رود «لوّ» در میان اسیران می یابد و آن دو را تکه تکه می کند».2⃣
📚منبع :
1⃣الفتن .ص 212، جزء 4، ح 850.
2⃣الفتن .ص 199، جزء 4، ح 809.
┏━━━↬◆↫━━━┓
🌹 @Mortaja313
┗━━━↬◆↫━━━┛
#پرسمان_مهدوی
🗯 آيا شيعيان هنگام ظهور در مقابل حضرت مي ايستند ؟
•••••●•💠•°• #مرتجي •°•💠•●•••••
✍پاسخ:
🔹اگر به معناي شيعه دقت شود روشن ميشود که شيعه مقابل آقا قرار نميگيد. شيعه کسي است که امامت اهل بيت(ع) را پذيرفته و دلش در گرو محبت آنان است.
🔹او سعي ميکند رفتارش متناسب با روش اهل بيت باشد. ناراحتي آنان را نميخواهد. شيعه به کربلا اهميت ميدهد.
او منتظر ظهور است و خود را براي ياري حضرت آماده ميکند. و اگر خطايي کرد در صدد جبران برمي آيد.
🔹البته ممکن است کسي نام شيعه را بر خود گذاشته باشد؛ ولي اعتقادي به امامت اهل بيت نداشته باشد(نه اين که در مواردي دچار اشتباه عملي شود) و ولايت آنان را باور نکرده باشد.
چنين فردي ممکن است در زمان ظهور، امام را نپذيرد و در مقابل حضرت قرار بگيرد.
┏━━━↬◆↫━━━┓
🌹 @Mortaja313
┗━━━↬◆↫━━━┛
#پرسمان_مهدوي
🗯 معناي اين جمله كه ميگويند: «هنگام ظهور، از اسلام و قرآن، چيزي جز نام باقي نمانده است»، چيست؟
•••••●•❣•°• #مرتجي •°•❣•●•••••
✍پاسخ:
منظور اين است كه مردم از محتواي اسلام و قرآن و حقيقت آن، دور ميشوند. اين دور شدن، به چند شکل اتفاق ميافتد.
1⃣ توجّه بيش از حد به ظاهر و غفلت از محتوا و پيام :
مردم، به جاي آن كه به دنبال فهم معاني قرآن باشند، بيشتر به خواندن آن و لحن و صوت ارزش ميهند؛ امّا هرگز براي ترجمه و تفسير و فهم پيام قرآن، زماني را اختصاص نميدهند. چنين افرادي، جز اسمي از قرآن نميدانند و نزد آنان، قرآن، همان صداهاي زيبا است. يا تمام همت افراد، نوشتن قرآن به خطهاي زيبا و چاپ انواع قرآن در خطها و اندازهها و رنگهاي مختلف است؛ اما در معناي قرآن، فکر نميکنند. نزد اين گروه، قرآن جز خطي خوش نيست.
2⃣ تفسير به رأي توسط افراد غير متخصص و گمشدن هدف اصلي قرآن :
به قدري معاني مختلف و برداشتهاي غير معقول از قرآن عرضه شود و به قدري اختلاف قرائتها و تكثرگراييها رواج و مقبوليت يابد كه معناي اصلي قرآن و منظور الهي از نزول آن، بين مردم گم شود و كسي نداند منظور خداوند، از نزول فلان آيه يا سوره يا كلِّ قرآن و اسلام، چيست. در اين صورت نيز از قرآن و اسلام، جز اسم چيزي نخواهد ماند؛ زيرا هر كس حرفي خواهد زد و آن را حرف اسلام و قرآن قلمداد خواهد كرد.[1]
💠🔹علاوه بر اين که اين تعابير، حالت غالبي دارد؛ يعني، غالب مسلمانان از حقيقت اسلام و قرآن، فاصله ميگيرند؛ ولي در همان حال، گروهي هستند كه عمل به دستورهاي قرآن و اهداف اسلام را در متن زندگي خود قرار ميدهند؛ به ويژه شيعيان كه تحت تعاليم اهلبيت(علیهم السلام) هستند.
📚پي نوشت :
[1] . تفسير فرات كوفي، ص139.
┏━━━↬◆↫━━━┓
❣ @Mortaja313
┗━━━↬◆↫━━━┛