📢📣سرانجام تلسکوپ فضایی جیمزوب با گذشت سی روز از پرتاب، به خانه جدید خود رسید.
🛰تلسکوپ فضایی جیمزوب که سوار بر موشک آریان پنج در روز چهارم دی ماه سال هزار و چهارصد به فضا پرتاب شده بود به مقصد نهایی خود یعنی نقطه لاگرانژ دو رسید.
🔴این تلسکوپ آخرین مرحله از مانورهای پیچیده در سفر پر فراز نشیب خود را به انجام رساند. طی مانور MCC۲ که مدت کوتاهی قبل از رسیدن "وب" به مقصد انجام شد، پیشرانهای این رصدخانه بزرگ فضایی بار دیگر روشن شد تا "جیمزوب" در محل مورد نظر قرار گیرد.
.
🔺🔻از آن جا که هیچ دوربینی برای نظارت بر این تلسکوپ وجود ندارد نمیتوان رسیدن آن را تماشا کرد اما مهندسان برای دنبال کردن روند کار آن و بررسی سلامت "وب" از حسگرها استفاده میکنند.
🔰تلسکوپ فضایی جیمزوب که به صورت تا شده به فضا پرتاب شده بود، در سفر سی روزه خود مراحل آمادهسازی و راهاندازی مختلفی را از سر گذراند. این تلسکوپ با گذشت ۱۲.۵ ساعت از پرتاب، برای بار اول پیشرانهای خود را روشن کرد. با گذشت یک روز آنتن آن نصب شد و به دنبال آن پیشرانها برای بار دوم روشن شدند. در روز سوم صفحههای خورشیدی باز و در روز ششم گسترده شدند. با گذشت ده روز محافظهای خورشیدی وب به طور کامل نصب شدند و آینه ثانویه آن در روز یازدهم به طور کامل در جای خود قرار گرفت.
.
🔰آینه اصلی این تلسکوپ نیز با گذشت چهارده روز به طور کامل نصب شد. تنظیم هر هجده بخش آینه تا روز بیست و هشتم به طول انجامید و تنظیمات دیگر همچنان ادامه خواهد داشت.
این رصدخانه گردان فروسرخ به کاوش تشعشعات اجرام فضایی میپردازد.
#اخبار_نجومی
@mosaferanrkahkeshan:)
🔻شیوهنامه برگزاری «مسابقات علمی پژوهشی پژوهش سراهای دانش آموزی کشور» در ۱۱ رشته و بیش از ۶۰ زیر رشته (گرایش) به مدارس ابلاغ شد.
- محورهای اصلی مسابقات شامل رشته های نجوم، زیست فناوری، رباتیک، کد نویسی کامپیوتر، سلول های بنیادی، فناوری نانو، انرژی های نوین، گیاهان دارویی، ادبیات و علوم انسانی، هوا و فضا، و آزمایشگاه علوم تجربی می باشد.
- تمامی دانش آموزان دوره دوم ابتدایی، دوره اول متوسطه، و دانش آموزان متوسطه نظری و فنی و حرفه ای و کار و دانش می توانند در رشته ها و گرایش های ویژه هر مقطع شرکت کنند.
- مهلت ثبت نام از طریق سامانه همگام تا هفته سوم اسفند ماه (۲۰ اسفند) و مهلت ارائه اثر برای شرکت در مرحله منطقه ای تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ هست.
- این مسابقات با تاکید بر کشف و رشد توانمندی های دانش آموزان در حوزههای مختلف مهارتی و تحصیلی برگزار می شود .
@mosaferanekahkeshan ♡
• Amazing Earth: Satellite Images from 2021
🌀 #بروز_با_ناسا
• https://nasa.gov/feature/amazing-earth-satellite-images-from-2021
• زمین شگفت انگیز : تصاویر ماهواره ای از سال 2021
•~ در سال 2021، ناوگان ناسا از ماهوارههای رصد زمین، و همچنین ابزارها و فضانوردان در ایستگاه فضایی بینالمللی، لحظات جذابی را در سیاره ما ثبت کردند . از رکوردشکنی امواج گرما گرفته تا رویدادهای مرتبط با بیماری همه گیر، تصاویر موجود در این لیست برخی از رویدادهای زیبا و پیچیده ای را که در سال گذشته در سیاره ما رخ داده است را به نمایش می گذارد .
• برای ادامه مطالب بر روی لینک کلیک کنید 🆗
• @mosaferanekahkeshan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽این ویدئو به شما نشان میدهد که میدان دید تلسکوپ فضایی جیمز وب برای رصد اجرام کیهانی چگونه است. این تلسکوپ هم اکنون در نقطه لاگرانژ ۲ قرار دارد.
🌝 در این مدار تلسکوپ همگام با زمین به دور خورشید میچرخد.
#تلسکوپ_جیمز_وب
{@mosaferankahleshan}
#نکته_نجومی
🗓 لیست گروه های اعزامی ماموریت آپولو :
🔺 در هر گروه ، فرمانده C و خلبان واحد مربوط به ماه LMP ، روی ماه نشستند . درحالی که خلبان واحد CMP در سفینه ماند .
✅ #تیکه_کتاب
#اکتشافات_فضا
@mosaferanekahkeshan ¡¿
◾️ سفینه فضایی درحالی که دور زمین می گشت ، جهت کنترل موتورها ، ارتباطات رادیویی، دوربین ها و بخش های دیگر ، تست می شد . اگر مشکلی وجود داشته باشد ، یک روبات آن را رفع می کند و یا شاید چند فضانورد برای تعمیر آن فرستاده شوند . اگر هر چیزی کار خود را به درستی انجام دهد ، سفینه می تواند از زمین بلند شده تا سفر طولانی خود را آغاز کند .
#اکتشافات_فضا 🚀
$ @mosaferanekahkeshan $
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 | #قرآن_نجوم
وَالسَّمَاءِ وَالطَّارِقِ ◇ وَمَا أَدْرَاكَ مَا الطَّارِقُ ﴿٢﴾ ◇ النَّجْمُ الثَّاقِبُ ﴿٣﴾
• بررسی ستاره های نوترونی 🌟
@mosaferanekahkeshan ¡¿
﷽
『☡ ✯❦ دانستنی ✯❦ ➬』
💠 | گردبادی از ستاره ها :)
✔️ بازوهای مارپیچی کهکشان NGC 3318 به صورت تنبلی بر روی این تصویر از تلسکوپ فضایی هابل ناسا/ESA قرار گرفته اند. این کهکشان مارپیچی در صورت فلکی Vela قرار دارد و تقریباً ۱۱۵ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. ولا در ابتدا بخشی از یک صورت فلکی بسیار بزرگتر بود که به نام آرگو ناویس پس از کشتی افسانهای آرگو در اساطیر یونانی شناخته میشد ، اما ثابت شد که این صورت فلکی غیرقابل انعطاف بسیار بزرگ است. آرگو ناویس به سه قسمت مجزا به نامهای کارینا، پوپیس و ولا تقسیم شد - هر کدام به نام بخشی از آرگو نامگذاری شدند. همانطور که شایسته یک کهکشان در صورت فلکی الهام گرفته از دریاست، لبههای بیرونی NGC 3318 تقریباً شبیه بادبانهای کشتی است که در یک نسیم ملایم میوزد.
📝 اعتبار متن: آژانس فضایی اروپا (ESA)
🌃 اعتبار تصویر: ESA / هابل و ناسا، رصدخانه جنوبی اروپا (ESO)، R. J. Foley;
👨🏫 قدردانی: آر.کلمبری
#یک_فنجان_نجوم ☕️
┄┄ ┉┉┉•••◂ 𖦹💛🧡𖦹▸•••┉┉┉ ┄┈
● • @mosaferanekahkeshan • ●
از این ماه چخبر ؟ بهمن ماه.mp3
3.15M
📻 #رادیو_فضا
✔️ این قسمت ؛ بهمن ماه
🎧 #از_این_ماه_چخبر
⬅️ صورت های فلکی بهمن ماه :
1⃣ جبار
2⃣ ارابه ران
⬅️ ستاره های معروف :
1⃣ رجل الجبار - ابط الجوزا ( صورت فلکی جبار )
2⃣ عیوق (صورت فلکی ارابه ران )
⬅️ رصد های بهمن ماه :
• سحابی بزرگ جبار
• خوشه M38
[ جزئیات بیشتر در پادکست 🎧 ]
● @mosaferanekahkeshan
🌀 #بروز_با_مسافران_کهکشان
🔻 باران الماس 💎 در سیارههای اورانوس و نپتون حقیقت دارد!
• یکی از پدیدههای شگفتانگیز سیارههای غولپیکر یخی مثل اورانوس و نپتون، بارش الماس است. دانشمندان دادههای اندک خود را با آزمایشها و مدلسازی ریاضی ترکیب کردند و شرایط فضای داخلی این سیارهها را از جمله بارانهای الماس آنها شبیهسازی نمودند .
• بخش زیادی از سیارههای نپتون و اورانوس که غولهای یخی نامیده میشوند، از آب، آمونیاک و متان تشکیل شده است، اما این غولهای یخی......
[ برای ادامه مطلب به وبلاگ مسافران کهکشان مراجعه کنید ] ⬇️
~` http://mosaferanekahkeshan.blogfa.com/post/43
----------*------------*--------------
🔭 انجمن نجوم مسافران کهکشان
@mosaferanekahkeshan ♡
• مسافران کهکشانی گل 🌸😊 تبریک میگم بُرد تیم ملی مون 🇮🇷 رو خدمت شما ... ان شاءالله که همیشه بترکونیم 💪✌️
@mosaferanekahkeshan...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📝 #نکته_نجومی
•~` پنج تصور نادرست درباره خورشید و ماه
🆔 @mosaferanekahkeshan