جمعه ها را همه از بس که شمردم بی تو
بغض خود را وسط سینه فشردم بی تو
بسکه هر جمعه غروب آمد و دلگیرم کرد
دل به دریای غم و غصه سپردم بی تو
تا به اینجا که به درد تو نخوردم آقا
هیچ وقت از ته دل غصه نخوردم بی تو
💔 #غروب_جمعه
🌷 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
عکس غروب جمعه پس از باران
به امید طلوع ظهور
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
❤️یکی از روزها که حضرت آقا تشریف برده بودند به جمکران، حدود ساعت دو شب به حضرت آیتالله العظمی بهاءالدینی خبر میدهند که آقا صبح بعد از نماز میخواهند تشریف بیاورند منزل شما. تیم حفاظت ساعت چهار صبح برای آماده کردن شرایط به منزل ایشان میروند که متوجه میشوند آقای بهاءالدینی، پیرمرد ۹۰ ساله جلوی در خانه ایستادهاند. میگویند: آقا چرا با این کهولت سن اینجا تشریف دارید؟ ایشان میفرمایند برای دیدن رهبر بزرگ انقلاب، من از همان ساعتی که شما زنگ زدید آمدهام استقبال!»
🌹گرامیباد سالروز درگذشت آیتالله حاج سید رضا بهاءالدینی(۲۶تیر۱۳۷۶)
🕊شادی روحشان صلوات
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
#مطلب دوم؛
#رسالت و جایگاه نماز جمعه؛
در نظام فکری و اعتقادی اسلام هیچ یک از امر و نهی ها، واجب و حرام ها، مکروه و مستحب و مباح ها بدون حکمت نیستند. زیرا تمامی احکام و فرامین اسلامی از جانب خداوند حکیم و دانای به اسرار صادر گردیده است. بنابراین هیچ تاکید و ترغیبی و هیچ انذار و تحذیری بی علت انجام نمیگیرد.
باتوجه به این بیان، میتوان چنین استنباط کرد که تاکید های فراوانی که از طرف شارع مقدس برای اقامه نماز جمعه انجام می گیرد و تعابیر بسیار عمیق و آگاهی بخش که از زبان پیشوایان معصوم در مورد عظمت این عبادت به ما رسیده است بدون شک بر اساس اهداف بلند و اغراضی ارزشمند بوده است بنابراین به صورت مختصر به رسالت عظیم نماز جمعه اشاره میکنیم:
۱) رسالت تربیتی و تزکیتی : نماز جمعه رسالت تربیتی و تزکیتی خود را از راه ها و شیوه های گوناگونی دنبال میکند که یکی از آن ها تقوا است. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، از کارهای بسیار مشکل همین توصیه به تقواست. در این مورد میفرمایند: به نظر من امر به تقوا برای کسی که خودش در آن حد از تقوا نباشد که بخواهد مردم را امر به تقوا کند خیلی کار سختی است.
۲)رسالت علمی و آموزشی : رهبر انقلاب اسلامی، در دیدار ائمه جمعه در سال ۷۱ فرمودند: مسئله مهم مسئله کیفیت بخشیدن به نماز جمعه است که نکته اصلی و وظیفه اصلی ماست. نماز جمعه باید مشعل هدایت باشد یعنی سرشار از مطالب هدایت کننده باشد که نمازگذار احساس کند چیزی اخذ کرده که احتیاج به کار و تلاش دارد.
۳) رسالت تبیین و تحلیل مسائل سیاسی: امام خمینی در کتاب تحریر الوسیله فرمودند: در خطبه ها سزاوار است درباره ی مصالح دین و دنیای مسلمان صحبت کنند و هرکس فکر می کند دین از سیاست جداست، جاهل و نادان است.
۴) رسالت پاسداری از مرزهای فرهنگی عمومی: رهبر انقلاب می فرمایند: اگر به فرهنگ عمومی به معنای تصحیح عادات و اخلاق و روش زندگی مردم که عمده فرهنگ کشور هست بپردازیم مشکلات اقتصادی مان، حل خواهد شد. هم مصرف ما کم خواهد شد و هم تولید و درآمد زیاد می شود.
۵) رسالت ایجاد و تحکیم وحدت: اسلام جماعت و وحدت را رحمت میداند، لذا یکی از رسالت های بسیار مهم، همین است. رهبر انقلاب اسلامی میفرماید: ملت ما گمان نکنند که نماز جمعه یک نماز عادی است. بلکه باشکوهمندی هایی که دارد برای نهضت کوتاه عمر ما یک پشتوانه محکم و در پیشبرد انقلاب ما موثر است.
۶) رسالت افشای منافقان: منافقان به این دلایل با نماز جمعه مخالفت کردند؛
الف) در سایه نماز جمعه وحدت مسلمان تقویت می شود.
ب) نماز جمعه نمود حاکمیت و اقتدار مسلمان است.
ج) نماز جمعه تبلیغات سوء و زهرآگین منافقان را خنثی می کرد.
د) نماز جمعه نمایش قدرت سیاسی جامعه اسلامی است.
ه) نماز جمعه امیدواری دوستان و ناامیدی دشمنان را فراهم می کند.
منبع
#رسالت و جایگاه نماز جمعه (سید رضا تقوی)
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
هدیه به پیشگاه آقا امام محمد باقر علیه السلام، صلوات
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
14.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️شهادت امام باقر( علیه السلام) بر عموم شیعیان تسلیت باد◾️
🖋مقام معظم رهبری :
▪️امام باقر (علیه السلام) در دو جبهه مبارزه کرد...
۱.فکر و اندیشه اسلامی
۲.درگیری و برخورد سیاسی
▪️مبارزه فرهنگی در مکتب امام باقر ( علیه السلام) ...
#امام_شناسی
#سلوک_انقلابی
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
حاجمحمود_کریمی_یادگار_کربلا_منم_.mp3
3.72M
🔊 #صوتی
📌 سبک #زمینه
📝 یادگار کربلا منم...
👤 حاج محمود #کریمی
▪️ویژهٔ شهادت #امام_باقر
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
#مطلب سوم؛
#ائمه جمعه و پدیده های مخرب اجتماعی؛
رهبران و مربیان دلسوز و آگاه نسبت به محیط اجتماعی و تحولاتی که در این محیط انجام میگیرد به شدت حساسیت داشته و دارند زیرا همیشه تلاش آن ها این بوده است که از طریق آماده سازی محیط، دست یابی به هدف را تسهیل کنند. فضاسازی از راه های مختلف انجام می گیرد که در اینجا به چند مورد اشاره می شود؛
۱) جریان سازی:
برای فضا سازی و ایجاد دگرگونی های ذهنی جامعه، باید هدایتگران و مبلغان در حوزه فرهنگ عمومی موج های مثبت ایجاد کنند و عموم مردم را نسبت به آن حساس کنند تا مردم نسبت به آن موضوع عکس العمل مناسب از خود بروز دهند. مانند امر به معروف و نهی از منکر که تماما به نفع جامعه اسلامی است. پدیده ی اجتماعی دیگر احیاء ائمه امر بوده است. به معنای زنده نگه داشتن حوادث و پدیده های اجتماعی که جنبه فرهنگی و عقیدتی گسترده ای دارد. شهید مطهری در این باره می فرماید: رهبری یک فرد یا یک نسل در همه ی احوال و همه شرایط یکسان نیست، متفاوت است. از این رو باید دقیقاً اندیشید که به چه نحو باید صورت گیرد و چه نسخه ای داده شود.
۲)تنظیم شعائر:
از دیگر عواملی که در جریان سازی اجتماعی و ایجاد فضای مناسب، نقش مهمی را ایفا می کند، 《 تنظیم شعائر 》 است. شعائر جمع شعیره و شِعار به معنای نشانه و علامت است. بنابراین به معنای نشانه های برجسته، و بارزی گفته می شود که سرشار از مفاهیم دینی و اسلامی است. بنابراین با این تعریف؛ نماز جمعه و نماز های عید قربان و فطر، با توجه به شکل و اجرای آن از شعائر الهی محسوب می شود.
۳) ایجاد تنفر عمومی نسبت به زشتی ها:
با دقت و تامل می توان گفت که امکان دوام و بقای یک پدیده ی زشت وقتی است که زمینه های اجتماعی مناسب فراهم شده باشد. یکی از راه های موثر در مهار نابسامانی ها و کنترل جریان های مخرب اجتماعی، ایجاد تنفر عمومی نسبت به آن است. در نظام تعلیم و تربیت اسلامی، هرکس باید در پاسداری از مرزهای عقیده و اخلاق کوشا و متعهد باشد این می شود یک وظیفه دینی، در بعد فراشخصی میتوان به ائمه جمعه و بیانات ایشان در ایراد خطبه ها به عنوان یک ابزار مهم در جلوگیری از فساد و فحشا و نابسامانی اجتماعی، اشاره داشت.
در این باره مولای متقیان میفرمایند: ¤حیا جلو کار ناپسند و زشت را می گیرد.¤
یکی از روشهای دشمنان دین و اسلام، بویژه مهاجمان فرهنگی در عصر ما این بوده که قباحت و حرکت بسیاری از کارها، در جامعه شکسته شود متاسفانه تهاجم در عرصه فرهنگی موفق بوده است و دشمن در این راه از نویسندگان و روزنامه نگاران بهره گرفته است و شاهد بوده ایم نه تنها با هجمه ای وسیع مقدسات را به چالش کشانیده بلکه بذر تردید نسبت به انقلاب را در اذهان پاشیده است. البته هوشمندی و فراست رهبر فرزانه انقلاب جلوی بسیاری از این حرکات را گرفت و با هشدارهای مکرر خطر را گوشزد کردند ولی شناسایی این عوامل و برخورد با آن بهای عظیمی بود که جامعه آن را پرداخت.
منبع
# رسالت و حایگاه نماز جمعه، بخش ائمه جمعه و پدیده های مخرب اجتماعی.
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
#مطلب چهارم؛
#آداب و اسرار خطبه نماز جمعه؛
بدیهی است به دنبال کسب آگاهی، احساس وظیفه و اداء تکلیف مطرح است و انسان در مراحل مختلف باید نسبت به اوضاع جاری در کشور، منطقه و جهان موضع گیری مناسب و شایسته داشته باشد و به وظیفه خود عمل نماید.
نماز جمعه به ملاحظه این که جنبه عبادی سیاسی دارد، و آنچه مهم است نیاز مادی و معنوی شرکت کنندگان است. لذا خطبه آن باید جامع هر دو جنبه باشد وفقط بر یک موضوع دلالت نداشته باشد. خطبه نماز جمعه باید مشتمل بر معارف و اخلاق، سیاست و اقتصاد، و جنبه های گوناگون دیگر باشد.
امام راحل در کتاب تحریر الوسیله چند وظیفه اساسی برای خطیب جمعه بر می شمرد که در خطبه نماز جمعه باید گنجانده شود:
الف) نخستین مطلب این که شایسته است خطیب جمعه بخشی از خطبه را به بیان مصالح دینی و دنیوی مسلمانان اختصاص بدهد تا سعادت دنیا و آخرت مردم تضمین شود.
ب) مردم را از آنچه در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی می گذرد آگاه سازد. مردم از اوضاع جاری منطقه و جهان، آنچه در داخل و خارج کشور در ارتباط با ملل اسلامی مطرح است نسبت به آنها از طریق خطبه نماز جمعه آگاهی پیدا کنند.
ج) نیازمندی های مادی و معنوی مسلمانان در خطبه نماز جمعه، باید مطرح بشود و از مسئولین خواسته شود اهتمام بیشتری برای حل مشکلات معیشتی مردم داشته باشند.
د) باید مردم در جریان امور سیاسی و اقتصادی کشور قرار بگیرند. به ویژه آن امور سیاسی و اقتصادی که در سرنوشت جامعه مؤثر است در استقلال کشور دخیل است. و در ارتباط با حفظ و صیانت کیان اسلام تلقی می شود، باید نسبت به آن ها حساس بود، واکنش نشان داد. و آنچه ضروری است مردم از آن با خبر بشوند، باید آن را برای مردم بیان نمود.
بابد خطیب جمعه به این مهم توجه داشته باشد که نمازگزاران باید نفع و ضرر ارتباطات و معاملات سیاسی و اقتصادی و روابط بین الملل را بدانند و در جریان قرار بگیرند.
منبع
#آداب، احکام و اسرار نماز جمعه (سید محمد امین )
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
🔴پیام رهبر انقلاب به مناسبت فرارسیدن ایام حج
🔹حضرت آیتالله خامنهای در پیامی به مسلمانان جهان بهمناسبت ایام حج، استمرار حسرت دلهای مشتاق از حضور در ضیافت بیتالله را امتحانی گذرا خواندند و با تأکید بر لزوم کمرنگ نشدن پیامهای حج، مقاومت در برابر قدرتهای متجاوز بهویژه آمریکا را از جمله این پیامهای متعالی دانستند.
🔹 ایشان ضمن اشاره به مشکلات و ناگواریهای دنیای اسلام، سربرافراشتن عناصر مقاومت و بیداری بخصوص در فلسطین، یمن و عراق را از واقعیتهای امیدآفرین منطقه خواندند و تأکید کردند: وعده صادق الهی، نصرت مجاهدان است و نخستین اثر این مجاهدت، بازداشتن آمریکا و دیگر زورگویان از دخالت و شرارت در کشورهای اسلامی است.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
🔹بسم الله الرّحمن الرّحیم
والحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و صحبه المنتجبین و مَن تَبِعهم بِاحسان الی یوم الدّین. برادران و خواهران مسلمان در سراسر جهان!
🔹امسال نیز امّت اسلامی از نعمت عظیم حج محروم ماندند و دلهای مشتاق، با آه و افسوس، ضیافت در خانهی محترمی را که خدای حکیم و رحیم برای مردم بنا نهاده است، از دست دادند.
🔹 این دوّمین سال است که موسم شادمانی و بهجت معنوی حج، به موسم فراق و حسرت تبدیل میشود و بلای بیماری همهگیر، و شاید نیز بلای سیاستهای حاکم بر حرم شریف، چشم مشتاق مؤمنان را از مشاهدهی نماد وحدت و عظمت و معنویّت امّت اسلامی محروم میسازد و این قلّهی پُرشکوه و سرافراز را با ابر و غبار میپوشاند.
🔹 این امتحانی همچون دیگر امتحانهای گذرای تاریخ امّت اسلامی است که میتواند فردایی تابناک در پی داشته باشد؛ مهم آن است که حج در شاکلهی حقیقیاش، در دل و جان آحاد مسلمانان زنده بماند و اکنون که کالبد مناسکیِ آن موقّتاً حضور ندارد، پیام متعالی آن کمرنگ نشود.
🔹 حج، عبادتی پُر رمز و راز است. ساخت و ترکیب زیبای حرکت و سکون در آن، سازندهی هویّت فرد مسلمان و جامعهی مسلمان و نمایشدهندهی زیباییهای آن در چشم جهانیان است. از سویی دلهای آحاد بندگان را با ذکر و خشوع و تضرّع، عروج معنوی میبخشد و به خدا نزدیک میکند، و از سویی با پوشش و پویش یکسان و حرکات هماهنگ، برادران را که از چهارگوشهی جهان گِرد آمدهاند، به یکدیگر پیوند میدهد، و از سویی برترین نماد امّت اسلامی را با همهی مناسک پُرمعنی و رازآلودش در برابر چشم جهانیان میگذارد و عزم و عظمت امّت را به رخ بدخواهان میکِشد.
🔹امسال، حجّ بیتِ معظّم در دسترس نیست ولی توجّه به ربّالبیت و ذکر و خشوع و تضرّع و استغفار در دسترس است؛ حضور در عرفات میسّر نیست امّا دعا و مناجاتِ معرفتافزا در روز عرفه میسّر است؛ رَمی شیطان در منیٰ ممکن نیست امّا دفع و طرد شیاطین قدرتطلب در همه جا ممکن است؛ حضور یکپارچهی بدنها در گِرد کعبه فراهم نیست امّا حضور یکپارچهی دلها بر گِرد آیات روشن قرآن کریم و اعتصام به حبلالله وظیفهی همیشگی است.
🔹ما پیروان اسلام که امروز از جمعیّت عظیم، سرزمین گسترده، ثروتهای طبیعی بیشمار، و ملّتهای زنده و بیدار برخورداریم، باید با داشتهها و ممکنهای خود، آینده را رقم بزنیم. ملّتهای مسلمان در ۱۵۰ سال اخیر، نقشی در سرنوشت کشورها و دولتهای خود نداشته و به جز استثناهای معدود، یکسره با سیاست دولتهای متجاوز غربی مدیریّت شده و دستخوش طمعورزی و دخالت و شرارت آنها بودهاند. عقبماندگیِ علمی و وابستگی سیاسیِ امروزِ بسیاری از کشورها محصول آن انفعال و بیکفایتی است. ملّتهای ما، جوانان ما، دانشمندان ما، علمای دینی و روشنفکران مدنی ما، سیاستورزان و احزاب و جمعیّتهای ما، امروز باید آن گذشتهی بیافتخار و شرمآور را جبران کنند؛ باید بِایستند و در برابر زورگویی و دخالت و شرارت قدرتهای غربی «مقاومت» کنند.
🔹همهی سخنِ جمهوری اسلامی ایران که دنیای استکبار را نگران و خشمگین کرده است، دعوت به این مقاومت است: مقاومت در برابر دخالت و شرارت آمریکا و دیگر قدرتهای متجاوز و به دست گرفتنِ سررشتهی آیندهی دنیای اسلام با تکیه بر معارف اسلامی.
🔹طبیعتاً آمریکا و همراهانش در برابر عنوان «مقاومت» دچار حسّاسیّتند و به انواع دشمنی با «جبههی مقاومت اسلامی» کمر بستهاند. همراهی برخی از دولتهای منطقه با آنان نیز واقعیّت تلخی در جهت تداوم آن شرارتها است.
🔹صراط مستقیمی که مناسک حج -سعی و طواف و عرفات و جمرات- و شعائر و شُکوه و وحدت حج به ما نشان میدهد، توکّل به خدا و توجّه به قدرت لایزال الهی، و اعتماد به نفْسِ ملّی، و اعتقاد به تلاش و مجاهدت، و و عزم راسخ ب حرکت و انید وافر به پیروزی است.
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse
🌸عرفه آمده از یار خبر نیست چرا؟
🌻چقدر ناله زنم آه ، کجایی آقا؟
🌸رمضان که نشد و این عرفه هم نشد و....
🌻پس قرار من و تو کی و کجا ای جانا
#پایگاه مصلای قدس خواهران قم
@mosallgodse