♦️سموم ارتباطی با فرزندان♦️
♦️انتقادگری زیاد و غر زدن :
اگر فکر می کنید که با انتقادهای وقت و بی وقت می توانید دلبندتان را به شاهراه موفقیت و خوشبختی هدایت کنید متاسفانه سخت در اشتباه هستید چون این کار نه تنها او را از شما دور می کند بلکه باعث می شود به شما به عنوان یک فرد غرغرو نگاه کند بنابراین دیگر توجهی به صحبت هایتان نخواهد داشت.
♦️قطع کردن صحبت فرزندتان:
با این کار نه تنها به طور غیرمستقیم به او یادآور می شوید که برای حرف هایش اهمیتی قایل نیستید و به نوعی او را به سکوت دعوت می کنید بلکه به او آموزش می دهید که او نیز می تواند با دیگران چنین رفتاری را داشته باشد.
⚠️ وقتي بچه ي دوم به دنيا آمد، بچه ي اول بزرگتر به نظر ميرسد.
🔺بايد كارهايش را خودش انجام
دهد، تا مادر بچه ي دوم را بغل كند.
🔹حالا بايد مراقب رفتار خودش باشد چون دومي خواب است و مادر خسته است.
🔺دومي كه راه افتاد حالا بايد بخشنده شود، موهايش كشيده شود، گاز گرفته شود!
❗️لطفا مراقب باشيد!
با بدنيا آمدن بچه ي دوم قرار نيست بچه ي اول ناگهان بزرگ شود.
گاهي بايد با هر دو مثل هم برخورد كنيد.
به هر دو كمك كنيد لباس بپوشنددر حاليكه لباس دومي رو ميپوشانيد، سر اولي داد نزنيد كه: زودباش دير شد!
‼️مواظب باشيد بزرگ شدن را مرحله ايي دردناك از زندگيش نكنيد!
🔸عوامل زیر در رشد و شکل گیری شخصیت کودک نقش دارند و باید مورد بررسی قرار گیرد
۱. دلایل پرحرفی کودک
🔻یکی از مهم ترین علتهای پر حرفی در کودکان حس کنجکاوی و تمایل به دانستن همه چیز است.
🔻یکی دیگر از علت های پرحرفی در کودکان نیاز به جلب توجه است.
🔻گاهی ترس کودکان نیز به زیاد صحبت کردن آنها منجر می شود.
☄اگر والدین به فرزندشان به اندازه کافی توجه کنند و برایش به طور اختصاصی وقت بگذارند اما باز هم فرزندشان به طور غیر عادی صحبت کند باید به دنبال ریشه های روانی قضیه بگردند.
✅نباید فراموش کرد که گاهی نیز کم حرف زدن کودکان میتواند نشانه ای از بروز مشکل در کودک است.
۲ - تربیت جنسی
🔻هیچوقت جلوی دیگران پوشک یا شلوار کودکتان را عوض نکنید و به او یاد دهید که زیر پوشک یا شلوارش حریم خصوصی اوست.
۳.کودک درمانده تربیت نکنید.
همیشه کارت خرابکاریه!!
هیچ وقت حرفمو گوش نمیدی!!
یکبار ازت یه کاری خواستما ببین چکار کردی این جملات به کودکان درمانده بودن را می آموزد.
۴- نصیحت ممنوع
نصیحت کودک را به صورت مستقیم انجام ندهید نه تنها تاثیر گذار نخواهد بود بلکه باعث شکاف در ارتباط با کودک خواهد شد.
گاهی با عروسکهای انگشتی و از طریق آنها کودک را نصیحت کنید.
❌ والدین عزیز لطفاً در مشاجرات خود، فرزندان را درگیر نکنید.
✅ گاهی اوقات والدین بخاطر تنش و دعواهای خود، برای مقابله با طرف مقابل ، فرزندان را وسیله و ابزار انتقام از همسر میکنند، که این کار آسیب های عمیق روحی، روانی و احساسی را به فرزندان وارد می کند.
از این عمل به، یارگیری در خانواده تعبیر می شود
❌ یارگیری در خانواده می تواند موجب فروپاشی خانواده، خیانت، و طرد شدن همسران و آسیب های روحی و روانی به فرزندان شود. از جمله
کاهش اعتماد به نفس فرزندان
افزایش اضطراب و استرس در فرزندان
اختلال در یادگیری و عدم تمرکز
و .....
❌ تاثیر دعوای والدین در برابر فرزندان و یارگیری فرزندان قسمت دوم
✅ دعوای والدین اثرات مخربی بر روح و روان فرزندان می گذارد بگونه ای که برخی از این آثار تا آخر عمر گریبان گیر فرزندان خواهد شد.
1⃣ افزایش استرس و اضطراب:
فرزندانی که شاهد دعوای والدین خود هستند، ممکن است احساس بیثباتی و ناامنی کنند و در مواجهه با مشکلات زندگی دچار نگرانی و ترس شوند
2⃣ کاهش اعتماد به نفس و خودپنداره: فرزندانی که شاهد دعوای والدین خود هستند، ممکن است احساس گناه و عدم ارزش خود کنند و فکر کنند که علت دعوای والدین هستند
❌ تاثیر دعوای والدین در برابر فرزندان و یارگیری فرزندان قسمت سوم
3⃣ اختلال در یادگیری و تمرکز: فرزندانی که در خانواده پرتنش هستند، ممکن است در تمرکز بر روی تکالیف و فعالیتهای آموزشی دچار مشکل شوند و نمرات پایینتری در مدرسه بگیرند این موضوع میتواند باعث کاهش عملکرد تحصیلی و کم شدن انگیزه یادگیریو علاقه آنها به درس شود
4⃣ اختلال در روابط اجتماعی: فرزندانی که شاهد دعوای والدین خود هستند، در برقراری روابط سالم و مثبت با دیگران دچار مشکل می شوند و رفتارهای نامناسبی مانند خشونت، تنهایی، عصبانیت، سرکشی و یا فرار از واقعیت از خود نشان می دهند
❌برای جلوگیری از این تأثیرات منفی، والدین نباید در برابر فرزندان مشاجره و دعواکنند .
همچنین، والدین باید سعی کنند با روشهای درست و آموزش، اختلافات خود را حل کنند و از خشونت، توهین و نادیده گرفتن طرف مقابل خودداری کنند
✅ در صورت نیاز، والدین میتوانند از مشاوره خانواده استفاده کنند تا راهحلهایی برای بهبود رابطه خود پیدا کنند
▫️قانون گذاشتن در خانه
منزل شما نیاز به قوانین و مقررات مشخصی دارد. چنانچه این قوانین وجود نداشته باشد کودک شما نمیداند که وظیفهاش چیست. در ضمن، شما هم نمیتوانید کودک را تنبیه کنید یا پاداش دهید.
اگر در خانه ساعت رفتن به خواب مشخص نباشد، شما نمیتوانید به کودک خود بگویید "چرا دیر میخوابی؟".
اگر برای استفاده از کامپیوتر و تلویزیون قانونی نداشته باشید، نمیتوانید به کودک خود بگویید که چون "از کامپیوتر زیاد استفاده کرده"، پس به این علت او را از کامپیوتر محروم میکنید.
مفهوم "دیر"، "زیاد" و نظایر آن زمانی معنا پیدا میکند که شما از قبل آنها را مشخص کرده باشید.
پس اگر در منزل شما قوانین مشخصی وجود ندارد، باید در انتظار بینظمی کودک نیز باشید.
8.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تازه داشتیم یاد میگرفتیم هوش مصنوعی چجوری نوشته میشه...، که این هولوگرامها هم اومدند!!! حس بدی به آدم دست میده. توی این زمانه هستیم و انگار نیستیم. سرعت ما با سرعت تکنولوژی اصلا همفاز نیست. هضم این تحولات واقعا سخته.
#تیکه_کتاب
نگرانیهایتان را سبکسنگین کنید، آنها را یکبهیک بنویسید و سپس تصمیم بگیرید که اصلاً قدرت یا امکان مقابله با آنها را دارید یا خیر. این تمرینی است که از رواقیون روم باستان به ما رسیده است. چیزهایی وجود دارد که میتوانید رویشان تأثیر بگذارید و در مواردی هم نمیتوانید. دلیلی ندارد که بابت آنچه توان تغییرش را ندارید پریشان شوید.
❇️❇️❇️❇️❇️❇️
📛هرگز تصور نکنید کم رویی و خجالتی بودن نشانه ادب و متانت است
❇️کودک باید بتواند در مواقع لزوم از حق خود دفاع کند.
جواب بدهد،
مخالفت کند،
مبارزه کند...
💔 این که کودک هميشه حرف گوش كند نشانه سلامتش نیست، اگر فرزند سالم ميخواهيد انتظار نداشته باشيد از شما حساب ببرد و هميشه حرف گوش كند.
♥️ فرزندي تربيت كنيد كه به خاطر عشق و اعتماد به شما با شما همكاري كند.
نتایج امتحانات فرزندان آبروی خانواده نیست!
توقعات نابجای خانواده برای بهترین بودن فرزندشان و گرفتن بالاترین نمره کلاس، دانشجویان و دانشآموزان را در امتحانات دچار استرس و اضطراب میکند. این امر، موضوع یادگیری را تحتتاثیر قرار داده و نگرانی از شکست میتواند باعث عدم اعتماد فرزندان به خودشان شده و اضطراب آنها را تشدید کند.
ازآنجاکه وزنه سنگینی از مسئولیت برای اخذ نتیجه امتحانات است، استرس فراوانی به دانشآموزان و دانشجویان وارد میشود. اخذ نمرات مکفی در امتحانات فقط نشانگر موفقیت دانشآموزان و دانشجویان نیست، بلکه امروزه خانوادهها، اقوام و خویشان هم سهم بزرگی در پیروزی یا شکست فرزندان میبرند.وی با اشاره به این مسئله که در فرهنگ ایرانی و بسیاری از خانوادهها، موفقیت فرزندان فقط از آن آنان نیست، گفت: موفقیت فرزندان میتواند یک سردوشی برای پدر یا مادر به حساب آید. آبروی خانواده در معادلات چشم و همچشمی میان اطرافیان، درگیر کارنامه تحصیلی فرزند میشود.وی افزود: تحت این شرایط، درس خواندن سخت است و محصلان صرفا نتیجهگرا میشوند و اغلب از فرآیند درس خواندن لذت چندانی نمیبرند؛ از این روی، در اکثر اوقات تحصیل طاقتفرسا و چه بسا به اصطلاح دانشآموزان و دانشجویان دقیقه نودی و شب امتحانی، همراه با استرس مضاعف است؛ در این فرآیند ارزش «نمره» به صورت نامتعادلی متورم میشود.این روانشناس درباره وظایف اطرافیان دانشآموز یا دانشجو در دوران امتحانات افزود: در دوران امتحانات، حداقل کمک اطرافیان ایجاد فضایی آرام و ساکت برای درس خواندن محصل است. رفتوآمد و مهمانیها باید به حداقل برسد؛ از ایجاد تنش در روابط بین فردی در محیط منزل اجتناب شود؛ معلم خصوصی و ابزار کمک درسی میتوانند مفید باشند؛ خللی در رفع نیازهای اولیه محصل همچون خواب و خوراک پدید نیاید؛ حس مالکیت حداکثری روی نتیجه مثبت امتحانات برای فرزندان ایجاد شده و نتایج نامطلوب بین اطرافیان تقسیم شود.