💠نحوه ارسال در نرم افزار یارینا
1- ابتدا وارد صفحه استاد مورد نظر شوید
2- در صورتی که سوال شما خصوصی هست و امکان استفاده از پاسخ استاد توسط دیگران وجود ندارد از بخش ارسال خصوصی ارسال کنید. (دقت داشته باشید که ظرفیت ارسال سوال خصوصی محدودتر است )
اما اگر احساس می کنید که دیگران می توانند از پاسخ استاد استفاده کنند به صورت عمومی ارسال کنید.
3- بخشی که سوال شما مربوط به آن هست را انتخاب کنید.
4- بر اساس کلید واژه جستجویی در برین سوالات آن بخش بکنید اگر سوالتان را پیدا نکردید مرحله بعدی بروید.
5- روی دکمه ای که در تصویر بالا مشاهده می کنید(دایره که دارای فلش هست) تاچ کنید و سوال خود را مطرح کنید.
برای سوالات متداول دیگر اینجا را مشاهده کنید.👇
https://yarina.ir/faq
لینک دریافت از بازار👇
https://cafebazaar.ir/app/ir.yarina.app
@yarina
💠 من از کسی که گناه می کند بالاترم
❓روایتی شنیده ام با چنین مضمون که می فرمایند: ((اگه شخصی خودش را از برادر مومنش بالاتر بداند همه اعمالش باطل می شود.))
خیلی وقت ها مخصوصاً بعد از توبه
وقتی در یک فضای بی حجابی مثلا در #اینستاگرام افراد را میبینیم یا اینستاگرام نه افراد فامیل و اطرافیانمان به گمانمان چقدر این ها جاهل اند!!!
این خطور ذهنی نسبت به این افراد اشتباه است؟یعنی قضاوت کردن افرادی که تجاهر به فسق میکنند هم اشتباه هست؟ چطور میشود ذهن را در این مساله کنترل کرد؟
❇️پاسخ حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
دربارهی زشتی گناهان اشکالی ندارد که انسان یادآوری کند که این گناه چقدر زشت است.
اما اینجا نباید به گناهکار کار داشته باشد به خود گناه کار داشته باشد و برای آن شخص هم به خاطر این گناه دلسوزی و دعا کند و یا اگر میخواهد واکنش منفی نشان دهد به خاطر همان گناه باشد و در عین حال توجه داشته باشیم که ما هم با گناه فاصلهای نداریم و شاید ما گناهان دیگری باطنی و ظاهری داشته باشیم که از گناهان ظاهری آن فرد بدتر باشد.
پس ما هم باید از گناه نفرت داشته باشیم و هم نسبت به گناهکار محبت و دلسوزی و قصد خیر، مگر اینکه آنقدر غرق در گناه شده باشد که زمینهای برای اصلاح خودش برجای نگذاشته باشد و از طرفی ما نباید خودمان را از گناه با فاصله ببینیم و فکر کنیم که از گناهکار بالاتریم به این معنی که ممکن است ما هم در معرض خطا و اشتباه باشیم و یا گناهانی داشته باشیم که از گناهان آن فرد بالاتر باشد.
#گناه #عجب
https://eitaa.com/joinchat/12386324C2dce7cfdc3
🌹 در #جوانی چگونه میتوان محضر #امام_زمان علیه السلام رسید؟
برای تهیه کتاب طریق سعادت می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید.👇
https://eitaa.com/paranesh_book/3
@seratemostaghim_ir
@yarina
💠 مدیتیشن و فعال سازی چشم سوم روش درستی هست؟
❓سلام. خیلی ممنونم به خاطر طرح مباحث فوق العاده ی آنسوی مرگ و معرفی کتاب «سه دقیقه درقیامت».
سوال بنده این هست که در کنار انجام واجبات و مستحبات و ترک گناه در دین اسلام اگر در روز چنددقیقه ای را هم مدیتیشن کنیم ایرادی دارد؟منظور بنده همان حالت آرامش و سکوت ذهن است.
و سوال دیگر هم اینکه آیا فعال سازی چشم سوم با روش هایی که در غرب آمده کار درستی است و در مجموع نظر اسلام در مورد این قبیل کارها چیست؟
ممنون از پاسخگویی شما
❇️پاسخ حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
سلام علیکم
بهتراست این مباحث را از طریقی که علما و بزرگان طریقت و معنویت در عالم تشیع فرمودهاند طی کنیم . در عالم غرب اساساً دروازهی معنویت و غیب بر روی افراد بسته است به خاطر اینکه توجهی به عوالم فراتر از ماده ندارند و برای آنها همه چیز در عالم ماده خلاصه میشود و مراقبه و چشم سوم و این قبیل کارها هم برای آنها کارکردی بیش از رسیدن به متاعهای دنیوی ندارد. لذا مسیری که بزرگان و علما معرفی کردند که مسیر اخلاص و عبودیت است این مسیر اگر طی شود خیلی نتایج برای انسان خواهد داشت.
توصیه میشود فعال سازی چشم سوم و این قبیل کارها هم پیگیری نشود و اگر این از حقایق باشد برای انسان مکشوف میشود که در عالم غرب سر سوزنی برای کسی کشف نشده.
#مدیتیشن #چشم_سوم
@yarina
💠 زندگی در خارج از کشور
❓زندگی در خارج از کشور مصداق کمک به ظالم است؟ بنده خیلی جستجو کردم بعضی ها زندگی کردن در خارج از کشور را خسران محض می دانند و بعضی هم پایبندی به دین و خدا را مربوط به مرز جغرافیایی نمی دانند.
ما در کشور سوئد زندگی می کنیم ولی همیشه دغدغه برگشتن به کشور خودمان را داریم ولی نگران مسائل شغلی در ایران هستیم.
❇️ پاسخ حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
اگر حضور شما برای خود شما و برای کشور شما مصلحتی داشته باشد، یا بتوانید به کشور مسلمین خیر برسانید، یا به طور غیر ملموس برای حکومت کفار اختلال ایجاد کنید، یا در آنجا در حال ترویج شیعه باشید و فکر شیعه را توسعه بدهید مشکلی ندارد.
اگر این موارد ذکر شده رعایت شده باشد منعی نیست و خیلی هم خوب است. ولی اگر حضور شما صرفاً به عنوان شهروند است و باعث تقویت حکومت آنها باشد و حکومت آنها را با مالیات تایید و تقویت میکنید جای تامل است.
اگر در آنجا فعالیتی دارید که به نحوی میتوانید در اینجا نیز همان فعالیت را انجام دهید حتی اگر شده با سختی، در این موارد شاید حضور انسان مصلحتی نداشته باشد و شاید انسان را هم دچار مشکلاتی بکند.
#خارج_کشور #زندگی_در_دیگر_کشورها
@yarina
💠 منظور از ضربه زدن به کفار در خارج کشور
❓ در پاسخ به سوالی مبنی بر حضور در کشور های خارج یکی از مصلحت ها رو بیان کرده بودین که "یا به طور غیر ملموس برای حکومت کفار اختلال ایجاد کنید" یعنی چه؟
❇️ پاسخ حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
منظور از ضربه زدن و اختلال در حکومت کفار این نیست که نظم اجتماعی را برهم بریزیم که مردم دچار آشفتگی شوند و امور زندگی مردم مختل شود این حق الناس است.
مهم این است که اگر حکومتهای کفار به نحوی به جامعه کفر تزریق میکنند و مردم را بر مبنای کفر پرورش میدهند در این چرخه تولید کفر و تربیت کافرانه اختلال ایجاد کنیم.
تا جایی که میتوانیم نفوذ کنیم و آسیبهایی که به مومنین زده میشود و آنچه را که باعث ترویج کفر می شود را مهار کنیم.
مدل مطلوبی که میشود در مورد این مساله گفت جناب علی بن یقطین هستند که در بحث سیرهی امام کاظم علیه السلام در مورد ایشان صحبت کردیم.
ایشان نماد نفوذ در یک حاکمیت کفر هستند که در حکومت کفر وارد میشوند و به نفع مومنین مسائل را رقم میزنند و مانع نفوذ کفار میشوند.
لذا معنای اختلال در حکومت کفار این است.
#خارج_کشور #زندگی_در_دیگر_کشورها #حکومت
@yarina
خمس- امینی خواه.mp3
8.12M
🔉 | خمس و چگونگی آن
پاسخ صوتی توسط حجت الاسلام مصطفی امینی خواه
❓خمس حق الناس هست یا حق الله؟
سال خمسی فرد از کی شروع می شود؟
خمس چگونه محاسبه می شود؟
اگر چیزی بخریم خارج از شان باشد جزو خرج سال حساب می شود؟
سر سال خمسی یعنی چه؟
آیا کسانی که مستاجر هستند، کارمند هستند و.. خمس تعلق می گیرد؟
❓کسانی که هزینه بیشتر از درآمد هست و بدهی دارد خمس تعلق می گیرد؟
آنچه که خمس به آن تعلق می گیرد چیست؟
احکام کامل خمس 🔻
http://farsi.khamenei.ir/treatise-index?tid=7
#خمس #نشر_حداکثری
@yarina
💠 روش جبران حق الناس های مالی
❓پرسش: اگر کسی حق الناس بر گردنش هست چه کار کند؟
❇️ آیت الله سیستانی:
اگر صاحبان آنها را میشناسد باید مال یا بدهی خود را به آنها ادا کند و اگر نمیشناسد یا دسترسی ندارد و از رسیدن به آنها مأیوس شده است بعد از اجازه گرفتن، از طرف آنها صدقه بدهد.
(سایت مرجع عالیقدر، بخش پرسش و پاسخ/حق الناس.)
❇️ مقام معظم رهبری:
در صورت دسترسى نداشتن به آن ها ـ ولو در آينده و يا از طريق واسطه ـ بايد به ميزان حق مذکور با اذن حاکم شرعى، بنابر احتياط واجب، به فقير صدقه بدهد.
(سایت معظم له، بخش استفتائات، اصطلاحات فقهی)
❇️ آیت الله مکارم شیرازی:
در صورت امکان، معادل حقّ او را به دستش برساند، یا به شکلى با هم مصالحه کنند، و اگر این کار ممکن نیست، توسّط شخص ثالث، یا بوسیله حواله بانکى، یا توسّط پست برایش ارسال نماید. و چنانچه به او دسترسى ندارد، به نیّتش به فقرا صدقه دهد.
(رساله احکام (پسران)/مسائل متفرقه/ مسأله 39)
#حق_الناس
@Jelvehnooralavi
@yarina
💠 فارسی دعا کردن در قنوت نمازشب
❓ آیا می شود در قنوت نماز وتر به صورت فارسی دعا کرد؟
با توجه به معنای دعاها، مناجات یا دعای شخصی، برای خالص کردن (ریا نکردن) و توجه بیشتر در نماز شب چه کار هایی خوب است انجام دهیم؟
طریق دعا کردن برای چهل نفر چگونه است؟ بنده از این عبارت استفاده می کنم (( اللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ )) آیا درست است؟
اگر امکان دارد یک بار طریقه درست خواندن نماز شب را برای بنده حقیر توضیح دهید.
❇️ پاسخ حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
بله، می توان در قنوت به فارسی دعا کنید. در بخش دعا کردن برای چهل مومن می توانید بگویید اللهم اغفر فلانا و به جای فلان اسم و فامیل فرد را بیان کنید.
نماز شب یازده رکعت هست و کیفیت نماز به این صورت است که چهار نماز دو رکعتی مانند نماز صبح به نیت نماز شب، یک دو رکعتی مانند نماز صبح به نیت نماز شفع و یک نماز تک رکعتی به نیت نماز وتر به جای می آوریم.
در قنوت نماز وتر این گونه عمل می کنیم:
دعای قنوت را کامل می خوانیم وهمانطور که دستهایمان درحالت قنوت است، (با انگشتان دست راست یا با تسبیح) چهل بار بگویید ( اَللّهُمَّ اِغْفِر لِلْمومِنینَ وَ اَلْمومِناتْ وَ اَلْمُسلِمینَ وَ اَلْمُسلِماتْ )
و بعد از آن هفتاد بار ( اَسْتَغْفِرُ اللهَ رَبی وَ اَتُوبُ اِلَیه)
سپس هفت مرتبه ( هذا مَقامُ الْعائِذِ بِکَ مِنَ اَلْنار ) بگویید.
سپس سیصد مرتبه ( اَلْعَفو ) «ببخش» بگویید و سپس یک بار( رَبّ اغْفِرْلی وَ ارْحَمْنی وَ تُبْ عَلیَّ اِنَّکَ اَنْتَ التّوابُ اَلْغَفُورُ الرّحیم )
در آخر پس از سلام نماز تسبیحات حضرت زهرا (س) را بخوانید.
#نماز_شب #نماز
@yarina
💠 راهکار ترک گناهی در مرحله صفت
❓ برای کسی که یک گناه خاص از مرحله افعال رد شده باشه و به صفات رسیده باشه چه کار میشه کرد
من خیلی وقته هر تلاشی برای ترک این گناه کردم شکست خوردم
واقعا دیگه نمیدونم چه کار باید انجام بدم کمکم کنید.
❇️ پاسخ حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
اینجا باید فعل مقابل آن کار را سعی کنید مداومت داشته باشید. مثلاً اگر دروغگویی برای انسان ملکه شده است انسان سعی کند خودش را وادار به راست گفتن کند و اینقدر خودش را در شرایط راست گفتن قرار دهد که راست گفتن برایش ملکه شود و در اثر ملکه شدن راست گفتن، ملکه دروغ از بین رود.
به هرحال شرایط طبعاً سختتر است برای کسی که صفت بدی برایش ملکه شده و از اذکار و توسلات و ادعیه و ... نباید غافل بود.
#توبه #گناه
@yarina
💠 شفاعت و بسته شدن خدا در عذاب
❓ بنده از اهل سنت هستم. سوالی دارم و آن اینکه آیا شفاعت باعث نمی شود دست خدا بسته باشد و آنچه مقدر کرده به هم بریزد و قوانین عالم مختل شود ؟
❇️ پاسخ حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
شفاعت اصلا باعث بسته شدن دست خداوند نمیشود اینها قواعدی است که خود خدای متعال قرار دادهاند و جلوههایی از رحمت خدا هستند.
همانطور که ما برای بخشیده شدن گناهانمان استغفار میکنیم و این باعث نمیشود که بگوییم دست خدا بسته است و دیگر خداوند قدرت ندارد ما را عذاب کند.
اصلا خدای متعال رحمتش اقتضای آن را دارد که دائما اسبابی را فراهم کند برای اینکه بندگان به این اسباب متصل شوند و بخشیده شوند. نه تنها دست و پای او را نمیبندد بلکه دست و بال رحمت او را بیشتر باز میکند و اینها همه جلوههای رحمت خداست.
#شفاعت
@yarina
❓ آیا برای سفید شدن پرونده اعمال هر روز زیارت عاشورا خواندن صادق است یا فقط برای این که پرونده از سیاهی وحشتناک در بیاید؟
#شفاعت
#امام_حسین(علیه السلام)
@yarina
💠 تکلیف ما برای عدم اثبات عید توسط مرجع تقلیدمان
❓ ما مقلد رهبر معظم انقلاب نیستیم. برای مرجع تقلید ما عید فطر بودن امروز اثبات نشده. تکلیف ما چیست؟
❇️ پاسخ حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
ما یک "حکم" داریم و یک "موضوع". مثلا حکم نماز خواندن با لباس خونی این است که این نماز باطل است. اما اینکه تشخیص بدهیم لباسمان خونی است یا خیر ، موضوع فقهی است و نه حکم فقهی.
فقها اصطلاحی دارند تحت عنوان "عدم تقلید در موضوعات فقهی". یعنی ما در حکم فقهی از مرجع تقلید ، تقلید می کنیم ولی تشخیص موضوعات با خود ماست.
تشخیص اینکه روزی عید فطر است یا روز آخر ماه رمضان ، حکم فقهی نیست. بلکه موضوع فقهی است. لذا در این مساله خود شخص باید به نتیجه برسد.
برای به نتیجه رسیدن هم یا خودش باید ببیند یا از دو نفر عادل بشنود.
اگر دو نفر عادل به من گفتند امروز ، روز عید فطر است ، من می توانم روزه خود را افطار کنم و خود را در روز عید ببینم.
البته درباره رویت هلال، مبنای مرجع تقلید خود را مبنی بر اتحاد افق و رویت با چشم مسلح یا غیر مسلح باید مد نظر داشته باشد. چون این بخش، مربوط به حکم است و نه موضوع.
#روزه
@yarina
💠 چرا پدر بخاطر کشتن فرزندش قصاص نمی شود؟
❓ شنیده ام اگر پدری فرزندش را بکشد قصاص نخواهد شد آیا این امر درست است و اگر چنین است علت آن چیست؟
پاسخ:
✅ بله یکی از شرائط قصاص آن است که قاتل پدر مقتول نباشد بلکه باید دیه را به وارث فرزند (غیر از پدر) بپردازد.
گرچه علت اصلی این حکم در منابع حدیثی ما بیان نشده است و برای ما روشن نیست، اما برای روشن شدن بعضی از حکمت ها چند نکته را متذکر می شویم:
1️⃣ انگیزه های کیفری در قصاص و غیر آن یکی از موارد زیر می تواند باشد
- تشفی خاطر: خالی کردن عقده و ناراحتی مظلوم
- تربیت و اصلاح شخص مجرم : مانند تادیب دانش آموز تنبل و خاطی توسط معلم یا پدر
- اصلاح اجتماعی: اصلاح جامعه و عبرت گرفتن سایرین مانند اعدام
- احقاق حق: این انگیزه به معنای عام، شامل احقاق حق مظلوم، چه توسط خود وی و چه توسط دیگری می شود
- پیش گیری و عدم ارتکاب دوباره
در مورد قصاص پدر هیچ کدام از انگیزه های کیفری نمی توانند تاثیر گذار باشند .
اولا خود او از اولیاء دم است و نسبت نزدیکی با اولیای دیگر دارد؛ پس تشفی خاطر چندان رنگی در اینجا ندارد.
اصلاح شخص مجرم اصلا در مورد کیفر اعدام قابل تصور نیست چون شخص مجرم با اعدام دیگر وجود ندارد.
انگیزه احقاق هم در اینجا شبیه انگیزه اولی یعنی تشفی خاطر است که خیلی کارساز نیست.
در انگیزه اصلاح اجتماعی و انگیزه پیش گیری از جرم چون رابطه پدر و فرزند و علاقه پدر نسبت به فرزند به قدری زیاد است برای ترساندن نیاز به اعدام نیست
فلسفه مهم قصاص نشدن پدر را می توان این گونه بیان کرد و آن اینکه کیفر اعدام برای پدر در واقع یک نوع تخفیف عذاب است ولی عذاب بالاتر برای پدر همان عذاب روحی و وجدان است.
2️⃣ قصاص کنندگان در اینجا فرزندان یا خویشان دست اول قاتل می باشند که قطعا اجرای قصاص از طرف آنها چه بسا بعدها مشکلات روحی بیشتری را برای آنها فراهم کند. یعنی بعدها خودشان پشیمان گردند و دچار عذاب وجدان و ناراحتی ها و مریضی های روحی گردند.
3️⃣ قصاص به طور کلی حقی است که خداوند به اولیاء مقتول داده است و به معنای قطعیت و لزوم نیست، بلکه بجای قصاص می توانند عفو و گذشت نمایند و یا با رضایت قاتل از او دیه بگیرند. البته در مواردی که قاتل قصاص نمی شود (مانند مورد بحث ما) قاتل باید دیه بپردازد.
4️⃣ اگر پدری فرزند خود را بکشد، در درجه اول خود او و خانواده اش بیشترین آسیب را می بینند، چرا که او ضربه شدید و مهلکی به خود و خانواده خود وارد آوره است و تقاضای قصاص او نیز یک امر احساسی و غیر عقلانی است.
5️⃣ قتل فرزند امري كاملاً نادر است و در عرف عقلا براي موارد نادر قانون وضع نميكنند. و البته چنین اتفاقی در شرایط بسیار استثنایی، احساسی و غیر عادی اتفاق می افتد. یعنی در شرایطی که فرد کاملا غیر عادی و تحت فشار های روحی و روانی شدید که بیشتر شبیه به عدم عمد و اختیار است اتفاق می افتد.
منبع
#قصاص
@yarina
راهکار برای پیدا کردن استاد.mp3
10.66M
💠 ما که به استاد دسترسی نداریم تا ما را راهنمایی کند چه کنیم؟
❓ افرادی مانند عنوان بصری خدمت امام صادق علیه السلام رسیدند یا حضرت امام، علامه طباطبایی و خدمت آقای قاضی رسیده اند و به افرادی که بتوانند آنان را راهنمایی کنند دسترسی داشته اند.
مسیر سیر و سلوک هم نیاز به استاد دارد و مسیر پر پیچ و خم و خطرناکی است.
نقش استاد این هست که راحت آنالیز کند و بگوید اینجا اشتباه کرده ای و باید این کار را بکنی.
ما که الان دسترسی نداریم چه راهکاری پیشنهاد می کنید؟
سوال یکی از دانشجویان ایرانی مقیم هیوستون تگزاس در وبینار تصویری
✅ پاسخ از حجت الاسلام مصطفی امینی خواه
#استاد
@yarina
💠 غم شکستِ عشقی کفاره گناهان هست؟
❓استاد به نظرم هیچ دردی بزرگ تر شکست عشقی نیست و ادم واقعا اذیت میشه،میخوام بدونم که اینطور غم و غصه خوردن گناهه؟ اگه نیست میتونه یه نوع کفاره گناهمون باشه تودنیا؟
✅ پاسخ از حجت الاسلام مصطفی امینی خواه:
معمولاً این شکستههای عشقی محصول روابط بیضابطه،بی قاعده و یهویی که در شرایط استاندارد نبوده است. این علاقههایِ بیدر و پیکر باعث می شود دلشکستگیهایی و فاصله گرفتنهایی رخ بدهد و خیلی اثرات بدی در زندگی ما داشته باشد.
اینها در واقع یک نوع اثر خودکار است چون سنجیده رفتار نشده، دلبستگیها عقلانی نبوده، نوع این رابطه حکیمانه نبوده و همه آن بر اساس احساسات و هیجانات و این فضاها بوده است.
طبیعتاً اثر آن هم این است که ما را با چنین شکستهایی مواجه میکند و طبعاً غم و غصه این ها اثری در رشد معنوی ما ندارد لذا ما باید اصل این ماجراها را کنترل کنیم که دچار این غم و غصهها نشویم.
البته اگر دچار شدهایم این کفاره همان گناه و رابطه نسنجیده است اما اگر رابطه سنجیده بوده و ما گرفتار این غم و اندوه شدیم میتواند کفارهی گناهان ما باشد ولی باز هم اینجا ناراحتی و غم و غصه خوردن خیلی وجهی ندارد پیشنهاد میکنم بحث 3 جلسهای که تا بحال در مورد حق گوش داشتیم را بشنوید، آنجا توضیحاتی در مورد این بحث داده شده است.
#کفاره_گناه #عشق
@yarina