🌹
💢حسرت نخوریم!
👈ماندن در گذشته، نشاط ما را می گیرد و بی حالی را نصیب ما می نماید. یکی از قلاب های جدی در این توقف، موقعیت هایی است که انتظار داشتیم در آن موفق و برنده باشیم ولی به دلایل گوناگون چنین نشده است. این ناکامی در برخی به عنوان یک تجربه و پل برای موفقیت های بعدی تعریف می شود ولی در گروهی دیگر، تاسف و حسرت را تولید می کند. کسانی که عضو تیم دوم ماجرا هستند، از واژه هایی مانند حیف، افسوس، نذاشتند وگرنه ...، اگر می شد چه می شد و مانند این استفاده می کنند. هر کدام از این واژه ها، نشانه ای از میزان حسرت هایی است که روان ما می تراشد و پیامدهای ویرانگری برای سیستم عصبی ماست.
♨️بدتر اینکه با ماندن در گذشته، فرصت های ناب کنونی را هم نادیده می گیریم و تاسف دیگری را رقم می زنیم.
👈با توجه به آنچه گفته شد، به دو سفارش خداوند بیشتر توجه کنیم:
🔻سفارش اول) هیچ گاه غصه آنچه را از دست داده اید نخورید.(حدید:23)
🔻سفارش دوم) چه بسا رخدادهایی که شما دوست دارید اتفاق بیفتد ولی اصلا به نفع شما نیست.(بقره:216)
✅این دو قانون طلایی خداوند، آرامشی عمیق را در وجود ما ایجاد می کنند و سبب می شوند به اکنون و آینده ای بیندیشیم که در آن می توانیم اثرگذار باشیم. در سخن بزرگان دین هم به این سفارش برمی خوریم. امام هادی علیه السلام از ما می خواهند که با اراده آهنین و عزم جدی به جنگ حسرت های گذشته برویم تا آینده ای روشن را رقم بزنیم.
✅دانش روان شناسی هم برای ارتقای بهداشت روان به ما توصیه می کند تمام فایل های ناقص عاطفی مانند کینه، حسرت، اندوه بی جا و مانند آن را دور بریزیم تا سبکبال شویم.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
☑️رفتار جالب انسان
🔸 از کودکى خسته میشود ، براى بزرگ شدن عجله میکند و سپس دلتنگ دوران کودکى خود میشود..
🔸ابتدا براى کسب مال و ثروت از سلامتى خود مایه میگذارد، و سپس براى باز پس گرفتن سلامتى از دست رفته پول خود را خرج میکند و طورى زندگى میکند که انگار هرگز نخواهد مرد ، و بعد طورى میمیرد که انگار هرگز زندگى نکرده است !
🔸بعضا انقدر به آینده فکر مى کنیم که متوجه از دست رفتن امروز خودمون نیستیم، در حالى که زندگى گذشته یا آینده نیست ، زندگى همین حالاست....
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👈برای حفظ #سلامتی_مغز خود کوشا باشیم.
یک زندگی اجتماعی فعال داشته باشید
گذراندن وقت با دوستان و بستگان نه تنها لذت بخش است، بلکه برای مغزتان نیز مفید است. اجتماعی بودن موجب می شود ارتباطات میان سلول های مغزی شما فعال بمانند.
پیشگیری از کاهش چنین ارتباطاتی با در امان ماندن از بیماری هایی همچون آلزایمر و زوال عقل، ارتباط دارد.
حتی اگر به دلیل شرایط زندگی نمی توانید با دوستان خود باشید، این ارتباط را از طریق تلفن و یا حتی فضای مجازی حفظ کنید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
✍ #خواسته_نوجوان_از_شما
نوجوانان از والدين خويش توقعاتي دارند كه برآورده شدن اين انتظارات، مي تواند نقش مهمي در سلامت روان آنان داشته باشد. اين عوامل به اختصار عبارتند از:👇👇
۱ - محرم اسرار: نوجوانان به بزرگسالاني نياز دارند، كه به حرف هاي آن ها گوش نموده و آن ها را درك نمايند و از همه مهم تر اين كه رازدار آن ها باشند. اين اشخاص مي توانند پدر و مادر و يا معلم آن ها باشند.
۲ - مورد اعتماد بودن: زماني كه نوجوان مرتكب خلافي مي شود، بايد به او فرصت توضيح داد. براي يك نوجوان دردمند، هيچ چيزي آرامش بخش تر از وجود والديني كه بتواند آزادانه حرفش را به آنان بگويد، نيست.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#نوجوان
🍀اگر فرزند نوجوان یا نزدیک به نوجوان دارید، باید این حقیقت را قبول کنید که به فرزند شما مواد مخدر یا... تعارف خواهند کرد.
‼️هیچ راه مطمئنی برای اینکه پیش بینی کنید کدام نوجوان به دام اعتیاد خواهد افتاد وجود ندارد.
👈«ولی نوجوان هر چه بتواند با یکی یا هر دو والدینش خوب کنار بیاید، کمتر امکان بدام افتادنش وجود دارد»
✍خوب کنار امدن با نوجوان بدان معنی است که او احساس کند درباره تمام انتخابهایی که در زندگی دارد میتواند «ازادانه با شما صحبت کند»
‼️حتی درباره انتخاب نادرست خود...
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#نوجوان
👈" هویت انسان در نوجوانی شکل می گیرد . در این دوره ، نوجوان سؤالاتی از خود می پرسد مثل اینکه من کیستم ؟ به کجا می روم و چه هدفی دارم ؟ نحوه جوابگویی به این سؤالات ، در رشد هویت نوجوان تاثیر می گذارد . اگر او بتواند به این سؤالات پاسخ مناسب بدهد ، احساس آرامش می کند ، وگرنه دچار اضطراب می شود . در دوره نوجوانی ، هویت یابی مسئله ای حاد می شود . بطوریکه نوجوان روز به روز برای دستیابی به هویت مشخص ، تغییر جهت می دهد . در دوران نوجوانی ، انسان با مجموعه ای از تغییرات شناختی - روانی و احساسی روبروست . نوجوان به این موضوع اهمیت می دهد که در نزد دیگران چگونه جلوه می کند .
✅ نوجوان درتلاش است تا بین تصوری که از خود دارد و تصوری که دیگران از او دارند ، هماهنگی ایجاد کند . گاهی اوقات طرد شدن از سوی اجتماع و یا اطرافیان ، ممکن است باعث شود که نوجوان از هیچ راهی نتواند احساس هویت کند . البته دستیابی به احساس هویت فردی تا حدی به مهارتهای شناختی نيز بستگی دارد .
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🍀چهار اصل ساده که باعث میشود در زمان آشنایی متوجه شوید فرد مقابل واقعا قصد ازدواج دارد یا خیر!!!
🔹 فردی که قصد #ازدواج دارد، در دوره آشنایی تقاضاهای #نامشروع نمیکند.
🔸 فردی که قصد #ازدواج دارد، این ارتباط را از #خانواده اش پنهان نمیکند.
🔹 فردی که قصد ازدواج دارد، زمان آشنایی را بیش از اندازه طولانی نمیکند.
🔸 فردی که قصد ازدواج دارد علاوه بر معرفی شخصیت خود، سعی میکند از طرف مقابل و خانوادهاش شناخت پیدا کند و تنها به تبادل احساسات و بیان #جملات_عاشقانه و #عاطفی بسنده نمیکند.
🌹@moshavereh_alborz🌹