☘
🌸 دومین جلسه صمیمیت زوجین با حضور استاد گرانمایه دکتر محمد رضا بلیاد( رئیس سازمان نظام روانشناسی استان البرز و رئیس دانشگاه سما واحد کرج ) در مدرسه علمیه امام صادق علیه السلام کرج با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار می گردد.
🌺 این جلسه به همت مدرسه علمیه امام صادق علیه السلام کرج با همکاری مرکز مشاوره حوزه علمیه استان البرز سه شنبه ساعت ۱۸ ویژه متاهلین برگزار می شود .
@moshavereh_alborz
#خودآگاهی
قسمت 1️⃣
💠شما تا چه میزان نسبت به خود شناخت دارید؟
هم زمان که به پاسخ این سوال فکر می کنید باید بدانید، میزان #شناخت افراد از خود، در افراد مختلف متفاوت است. برخی از افراد شناخت نسبتا خوبی از خود دارند ولی برخی دیگر شناخت چندانی از خود ندارند.
◀️مهارت خودآگاهی تاثیر زیادی در بهبود #زندگی شخصی و اجتماعی انسان دارد. این مهارت اولین قدم اساسی در #کنترل زندگی است و به ما کمک میکند تا بهتر نسبت موقعیت کنونی خود، آگاه باشیم و بهتر برای آینده برنامهریزی کنیم.
🔵برای یادگیری این #مهارت ابتدا باید بدانیم، خودآگاهی چیست.
خودآگاهی یعنی درک نیازها و خواستههایتان، شناخت ضعفها و قوتهایتان و توانایی #ارزیابی دقیق احساساتتان. افرادی که خودآگاهاند، میدانند که در اعماق وجودشان چه کسی هستند و چه چیزی به آنها #انگیزه میدهد و چه چیز مانع پیشرفتشان میشود.
ادامه دارد....
🖋کارشناس مشاور: مهدی گلوردی
@moshavereh_alborz
#خودآگاهی
قسمت 2️⃣
امروز به چند مورد از فواید خوداگاهی اشاره می کنیم:
1️⃣هدفمند کردن زندگی: اگر شما خودآگاهی مناسبی داشته باشید نسبت به علائق، توانایی ها و انرژی خود، اطلاع پیدا خواهید کرد. بنابراین می توانید بهترین #هدف را برای خود انتخاب کنید و برنامهریزی کنید که انرژی خود را چگونه مصرف کنید تا نتیجه ی بهتر بگیرید.
2️⃣ارتباط موثرتر: خودآگاهی برقراری ارتباط در هر جنبه ای از زندگی، خواه با همسر، مدیر یا دوستان را آسانتر میکند. هرچه خودمان را بهتر بشناسیم، برقراری ارتباط قاطعانه و آسانتر خواهد بود. از سوی دیگر هر چه #شناخت کمتری نسبت به خود داشته باشیم، در تعامل با دیگران ضعیفتر عمل خواهیم کرد.
3️⃣تنظیم احساسات و خلق و خو: هرچه خودآگهی بیشتری داشته باشیم، بهتر می توانیم احساسات خود را مدیریت کنیم. مثلا کسی که می داند اگر در فضای سخنرانی قرار بگیرد دچار #استرس می شود، از قبل برای مدیریت این #احساس برنامهریزی می کند.
4️⃣تفکر واضحتر و تصمیم گیری بهتر: تصمیمگیری ضعیف، اغلب ناشی از تفکر مبهم و واکنشهای عاطفی شدید است. وقتی از عادتها، فکر و احساس خود آگاهتر میشویم، میتوانیم راحتتر بین انگیزههای کوتاه مدت یا خواستهها، ارزشها و اهداف بلند مدت تمایز قائل شویم.
ادامه دارد....
🖋کارشناس مشاور: مهدی گلوردی
@moshavereh_alborz
#خودآگاهی
قسمت 3️⃣
چند مورد دیگر از فواید خودآگاهی:
5️⃣آمادگی برای تغییر:
افرادی که خودآگاهی بالاتری دارند برای تغییر نیز آمادگی بیشتری دارند. به عنوان مثال فردی که دچار #خشم زود هنگام است ولی این مشکل را ناشی از عوامل بیرونی میداند، هرگز برای تغییر تلاش نمی کند، چون معتقد است دیگران باید خود را اصلاح نمایند. ولی فردی که می داند این مشکل از عوامل درونی نشأت می گیرد برای #تغییر تلاش می کند.
این #آگاهی را در روانشناسی، بینش (insight) می گویند. در مشاوره هرچقدر بینش فرد نسبت به مشکلش بیشتر باشد، آمادگیش برای تغییر بیشتر است. ولی اگر فرد بینش کمی داشته باشد، روانشناس در چند جلسه باید تلاش کند تا ابتدا این بینش را در شخص ایجاد نماید و سپس برای درمان اقدام کند. در واقع درمان بدون این بینش امکانپذیر نیست.
6️⃣تاب آوری بیشتر:
تحقیقات نشان می دهد که بین خودآگاهی و #تابآوری رابطه مثبت وجود دارد؛ به این معنا که هرچقدر خودآگاهی افراد بالاتر رود، میزان تحملِ مشکل در آنها نیز بیشتر خواهد شد و زودتر می توانند خود را به حالت نرمال بازگردانند.
ادامه دارد....
@moshavereh_alborz
#خودآگاهی
قسمت 4️⃣
1️⃣شناخت توانائی ها و ضعف ها
🔸اولین و ساده ترین راه برای #افزایش_خودآگاهی بررسی و شناخت توانائی ها و ضعف هاست.
شاید برایتان عجیب باشد زمانی که به اکثر افراد می گوییم 5 خصوصیت مثبت و 5 خصوصیت منفی از خود نام ببرید، نمی توانند بدون فکر کردن این کار را انجام دهند. برخی از افراد شاید بعد یک یا دو دقیقه فکر کردن هم نتوانند پاسخ این سوال را بدهند.
🔹علت این مسئله این است که تا کنون هیچگاه به خودشان فکر نکرده اند.
✅ساده ترین کار در افزایش خودآگاهی این است که هر روز به 5 خصوصیت مثبت خود #فکر کنید و آنها را روی یک کاغذ بنویسید.
بعد از 10 روز خواهید دید شما چقدر نکات مثبت در زندگی خود دارید و می توانید در چه اموری موفق باشید.
بعد از این 10 روز همین کار را در مورد ضعفهای خود انجام دهید تا چالشهای زندگیتان را به خوبی بشناسید و برای رفع آن تلاش کنید.
ادامه دارد....
@moshavereh_alborz
#خودآگاهی
قسمت 5️⃣
💠راهکارهای افزایش خودآگاهی
2️⃣شناخت باورها و ارزش های خود:
🔸هر یک از ما بر اساس محیطی که در آن متولد میشویم، خانوادهای که در آن رشد پیدا می کنیم، شرایطی که در آن #تربیت می شویم و بطور کلی در مراحل مختلف زندگی، باورهایی را به دست میآوریم.
این افکار، باورها و ارزشهایی که به صور مختلف کسب کردهایم، در ذهن ما چارچوبها و ساختارهایی را می سازند.
🔹 هر یک از ما بر اساس این چارچوب ها یا ساختارهای ذهنیمان، اطلاعات دریافتی از محیط اطراف را پردازش میکنیم. این ساختارهای ذهنی در افراد مختلف متفاوت است و بر همین اساس، نگاه افراد مختلف نیز به زندگی با یکدیگر فرق می کند.
◀️در اینجا به چند نمونه از #چهارچوب_های_ذهنی اشاره می کنیم:
▪️من باید درس بخوانم تا آیندهی روشنی داشته باشم.
▫️من اگر سخن خود را صریح بگویم دیگران را ناراحت میکنم و آنها دیگر به من احترام نمیگذارند.
▪️همیشه باید با دستورات دیگران موافقت کنم تا آنها من را انسان خوبی بدانند.
▫️و.....
✅برای شناخت چهارچوب های ذهنی می توانید فکر کنید و این ساختارهای ذهنی را روی کاغذ بنویسید.
سپس به بررسی درست یا غلط بودن آن ها بپردازید. ببینید کدام یک از این باورها به شما و خانواده شما آسیب می زند و کدام یک از آن ها برای شما مفید است.
تحقیقات نشان دادهاند که ساختارهای ذهنی و نحوه نگرش افراد به زندگی قابلیت تغییر دارند و افراد میتوانند هر کجا که لازم باشد با تغییر در افکار و باورهای خود به اصلاح و تعدیل ساختارهای ذهنی خود بپردازند.
ادامه دارد....
🖋کارشناس مشاور: مهدی گلوردی
@moshavereh_alborz
#خودآگاهی
قسمت 6️⃣
💠راهکارهای افزایش خودآگاهی
3️⃣مشاهده افکار
یکی دیگر از راهکار های افزایش خودآگاهی #مشاهده_افکار است. شما باید بتوانید افکار خود را مثل یک فیلم ببینید و آنها را مورد بررسی و نقد قرار دهید.
شاید سوال بپرسید که مگر افکار خودمان را می توانیم بررسی کنیم؟
بله دقیقا این اتفاق می تواند رخ دهد. به عنوان مثال زمانی که شما خواب می بینید، در واقع هم رویدادها برای شما رخ می دهد و هم انکه خودتان ناظر آن اتفاقات هستید. و جالب است که شما به این دو موقعیت آگاهی دارید.
به عبارت دیگر شما فیلمی را می بینید که بازیگرش خودتان هستید.
✅برای شناخت افکار، فرض کنید که قطاری در حال حرکت است و شما همزمان دو نقش را بر عهده دارید. نقش اول این است که راننده قطار هستید و قطار را به جلو میرانید و همزمان بر روی پلی ایستادهاید و واگن های مختلف قطار را از نمایی دورتر مشاهده می کنید. فرض کنید هر یک از واگن های این قطار، نماد یکی از #افکار شما هستند. به افکار خود نگاه کنید صرف نظر از اینکه این فکر درست است یا غلط، زشت است یا زیبا و ...
ادامه دارد....
@moshavereh_alborz
#خودآگاهی
قسمت 7️⃣
💠راهکارهای افزایش خودآگاهی
🔸یکی از اموری که بر #افزایش_خودآگاهی تاثیر دارد، داشتن هدف است.
🔹افرادی که در زندگی #هدفمند هستند، هم زودتر و هم بیشتر از دیگران پیشرفت می کنند.
🔹شاید تا به حال برای شما این سوال پیش آمده باشد، چگونه دوستی که همکلاس شما بود و با هم در یک محیط بودید، پس از مدتی رشد چشمگیری کرد و از شما پیشی گرفت؟ گزینه های مختلفی برای پاسخ به این سوال وجود دارد ولی یکی از اصلی ترین گزینه ها، داشتن هدف است. فردی که در زندگی هدف دارد برای رسیدن به آن هدف #برنامهریزی می کند، آسیب ها را پیدا می کند و برای رفع آن تلاش می کند.
🔸برای مثال کسی که می خواهد از تهران به مشهد برود، میزان زمان، هزینه سفر، نیازها و.... را محاسبه می کند و برای ان برنامهریزی می کند.
✅در زندگی هم باید #هدف داشته باشیم. مثلا بنشینید و برای یک ماه آینده، یک سال بعد، دوسال بعد و.... برنامهریزی کنید. ببنید تا دو سال آینده می خواهید به چه موفقیتهایی دست پیدا کنید.
این کار باعث می شود بدانید که چه کار باید انجام دهید و شما را از روزمرگی و بی برنامهگی نجات میدهد.
🔴نکته: باید بین هدف و #آرزو تفاوت قائل شد. آرزو تمام آن چیزهایی است که در ذهن خود داریم و یا بر زبانمان جاری می کنیم اما هدف چیزی یا جایی است که می خواهیم به آن برسیم و در آن توانایی، امکانات و واقعیت را در نظر می گیریم.
ادامه دارد....
🖋کارشناس مشاور: مهدی گلوردی
@moshavereh_alborz
🌹
🔅به نام خدا🔅
♦️مدیریت فضای مجازی در دوران کرونا♦️
امروز که به لطف کرونا تمام فرزندان ما درگیر فضای مجازی شده اند؛ به تبع با توجه به آسیب های این فضا، دل نگرانی های والدین نیز افزوده شده است.
برای مدیریت موفق این شرایط، اول باید شرایط خاص کنونی را درک کنیم. ما دیگر نمی توانیم بر اساس اصول دوران پیش از کرونا، رسانه را در منزل مدیریت کنیم.
به خصوص والدین شرایط فرزندان را در این دوران باید درک کنند، بیشترین فشار در این شرایط بر روی کودکان و نوجوانان است که نیاز بیشتری به فعالیت و روابط اجتماعی دارند.
حال چند نکته کلی خدمت شما والدین گرامی تقدیم می شود:
🔻 قواعد کلی 🔻
1⃣ صحبت با فرزندان
حتما نگرانی های خودتان را با فرزندانتان در میان بگذارید و احساس و دل نگرانی خودتان را با آن ها مطرح کنید.
2⃣ آگاه سازی
آسیب های احتمالی فضای مجازی را با کمک خود بچه ها استخراج کنید و راهکارهایش را بررسی کنید.
3⃣ ایمن سازی
رمزهای مناسب بر شبکه های اجتماعی بگذارید و تاکید کنید که رمز را به هیچ کس نباید داد.
از نرم افزارها و اپلیکیشن های مدیریت تبلت و گوشی استفاده کنید.
از نرم افزارهایی که موقعیت جغرافیایی گوشی رو برای والدین ارسال می کنند، استفاده کنید.
به فرزندان در مورد کلاه برداری و اخاذی و تهدیدهای فضای مجازی اطلاعات بدهید، و آن ها را مطمئن کنید در این شرایط کاملا حامی آنها خواهید بود و آنها می توانند به راحتی به شما اطلاع دهند.
4⃣ همراهی
هر روز حداقل یک مرتبه یکی از والدین حداقل نیم ساعت فرزندشان را در هنگام تحصیل و همچنین در هنگام استفاده آزاد، همراهی کنند و کنارشان با صمیمیت باشند و به صورت اشتراکی استفاده کنند.
5⃣ جایگزین سازی
در شرایطی که بچه ها نمی توانند بیرون بروند، نیاز به سرگرمی دارند. سرگرمی های متنوع فراهم کنید و با آن ها وقت بگذرانید.
مثل: انیمیشن و فیلم دیدن، بازی گروهی موبایلی، بازی های خانگی، بازی های فکری و گروهی چون منچ و ...
6⃣ الگو دهی
اگر شما به صورت افراطی از فضای مجازی استفاده کنید، قطعا امر و نهی هایتان بر روی کودکانتان تاثیر نخواهد داشت.
اول خودتان مراعات کنید.
7⃣ والدگری مجازی مقتدرانه
دو مولفه محبت و نظارت باید به صورت متعادل در ارتباط با فرزندان اتفاق بیفتد.
فشار زیادی موجب پنهان کاری می شود، رها کردن هم آسیب های کوتاه مدت و بلند مدت فیزیولوژیکی و روانشناختی دارد.
در مورد سبک های فرزند پروری مطالعه کنید؛ و سبک تان را تصحیح نمایید.
8⃣ وضع قانون با کمک فرزندان
قوانینی برای استفاده از رسانه با کمک فرزندان وضع کنید و همه تعهد بدهید به آن پایبند باشید.
مراقب باشید قوانین سخت گیرانه و غیر عملیاتی نباشند.
در شروع وضع قانون به ظرفیت بچه ها توجه کنید و به حداقل ها رضایت بدهید.
در زمینه های زیر می توانید قانون وضع کنید:
❇️ میزان استفاده غیر درسی
می توانید در روز چند ساعت به صورت منقطع مثلا صبح و ظهر و شب، ساعات ممنوعیت استفاده از رسانه قرار دهید و برای آن ساعت برنامه ریزی های جمعی داشته باشید.
شب ها نیز ساعت مشخصی را برای پایان استفاده از رسانه و فضای مجازی قرار دهید که در آن ساعت اینترنت خاموش و گوشی ها کنار گذاشته می شود.
❇️ شرایط استفاده درسی
در هنگام تحصیل مجازی، از فرزندتان بخواهید چون یک کلاس واقعی در کلاس مجازی شرکت کند.
لباس مناسب بپوشد؛ مرتب بنشیند؛ حواسش را با چیزهای دیگر پرت نکند؛ استفاده غیر درسی از گوشی یا تبلتش نکند.
🔰نکاتی برای سن زیر ۱۵ سال🔰
1⃣ تلفن یا تبلت باید مالکیت عمومی داشته باشد.
یعنی تبلت خانواده باشد و همه ازش استفاده کنند.
2⃣ در شبکه های اجتماعی (چون اینستاگرام) عضو نشود.
در صورت ضرورت فقط از پیام رسان ها می تواند استفاده کند و بهتر است پیام رسان های داخلی باشد (مثل ایتا و سروش).
اگر مجبور به عضویت شد، حساب کاربری مشترک با والدین ساخته شود.
یعنی حتما درج شود که مثلا پیج منو بابام یا منو مامانم
3⃣ از حساب مشترک مجازی با هم استفاده شود و مالکیت خصوصی نداشته باشد.
🔰نکاتی برای بالای ۱۵ سال🔰
1⃣ با نوجوان زیاد درگیر نشوید و کار را به لج بازی و قهر نکشانید.
2⃣ با فرزندانتان زیاد صحبت کنید و دغدغه هایتان را با آنها در میان بگذارید.
3⃣ آنها را به سمت استفاده صحیح و مفید سوق دهید.
4⃣ آنها را به سمت تولید محتوا سوق دهید تا مصرف کننده صرف نباشند.
5⃣ اعتماد به فرزندتان را در گفتار و رفتار ابراز کنید و به او اطمینان بدهید اگر مشکلی در فضای مجازی برایش پیش آمد، می تواند با شما در میان بگذارد.
6⃣ از فرزندتان بخواهید کتاب تفکر و سواد رسانه ای پایه دهم را به شما درس بدهد.
✅ نکته پایانی
فراموش نکنید، فضای مجازی فقط آسیب نیست، اگر مدیریتش را بیاموزیم و به فرزندانمان از کودکی استفاده صحیح را آموزش دهیم، فواید بسیار زیادی به همراه دارد
@moshavereh_alborz
🌹
💑 ازدواج مثل نهالی می مونه که شما توی گلدون میکارید.
💍با پیوند ازدواج تازه کار و مسئولیت شما شروع میشه.
🌱این نهال نو پا نیاز به اب و نور کافی داره،نیاز به مراقبت داره.
🌸اگر این گلی که کاشتین تغذیه ی مناسبی دریافت نکنه
بیمار میشه و بعد از مدتی هیچ کلینیک درمان گل و گیاهی نمی تونه اون رو احیا کنه...
🌸فرایند زندگیو مرگ یک رابطه هم دقیقا مانند همین 🌱نهال هست...
❤️🍃❤️🍃❤️🍃❤️🍃❤️
@moshavereh_alborz