🌹
💠خصوصیات همسر_مناسب💠
خانومها_بدانند🌷
🔅برای آن كه معیارهای مناسبی برای انتخاب همسر در دست باشد ، به پاره ای از ویژگی های یك همسر شایسته اشاره می شود .
🔹 خصوصیات شوهر شایسته🔹
1- دیانت و تقوی : شوهری كه متدین و با تقوی باشد ، حقوق همسرش را حفظ می كند و هیچ گاه در پی هوس های نامشروع نیست ، به او احترام می گذارد و از هرگونه ستم احتراز ( دوری ) می كند .
امام باقر (ع) می فرمایند : " شایستگی داماد در تقوا و دیانت و امانت او نهفته است ؛ هر كس واجد این شرایط باشد درخواست وی را بپذیرید ."
2- حسن خلق : یكی از ویژگی های شوهر_شایسته آن است كه از نظراخلاقی مهربان ، خوشرو و نسبت به همسرش دوستی مخلص باشد .
حضرت رسول ( ص ) می فرمایند : هرگاه فردی به خواستگاری دخترتان آمد كه از نظر دین و اخلاق شما را راضی می كرد دخترتان را به ازدواج او در آورید .
3- فعّال و تلاشگر : شوهر باید برای تأمین نیازمندی های مادی و معنوی خانواده اش كوشش و فعالیت نماید . بدترین شوهر كسی است كه در خانه بنشیند و همسرش را برای تهیه مایحتاج خانه به كار وا دارد .
4- عفّت زبان :
بیان ، یكی از عوامل تشكیل دهنده شخصیت است . كسی كه در گفتار با كلمات توهین آمیز و فحش و ناسزا دیگران را بیازارد، عفت زبان ندارد . چنین فردی قبل از هر كس همسرش را مورد حمله قرار می دهد و در برابر هر چیزی كه مطابق میلش نباشد به ناسزاگویی می پردازد . بنابراین ، داشتن عفت زبان یكی از خصوصیات یك شوهر شایسته است .
5- سخاوت :
فردی كه خِسّت و بخل را بر خود و دیگران روا دارد ، شوهر خوبی نخواهد بود . بخشش و فراهم كردن رفاه و توسعه دادن به زندگی خانواده از طریق مال حلال و دست و دل باز بودن ، از خصوصیات یك شوهر خوب است . تهیه هدیه و كادو برای همسر از اعمالی است كه یك شوهر شایسته به مناسبت های مختلف انجام می دهد .
6- مهمان نوازی :
مردی كه نان خانه اش را كسی ندیده و درِ منزلش را به روی دوستان و اقوام ببندد ، همسر خوبی نخواهد بود . این مرد باید بداند همسرش كه در خانه پدر و مادر بزرگ شده و با خویشاوندانش معاشرت و رفت و آمد داشته ، نمی تواند با آنان قطع رابطه كند . بنابراین مهمان نوازی و معاشرت با خویشاوندان از صفات یك شوهر خوب است .
7- آراستگی :
همانطور كه شوهر متوقع است همسرش آراسته باشد ، خودش نیز باید به وضع ظاهرش برسد و از نظر لباس و نظافت دقت كافی بنماید . خیلی از مردان به وضع ظاهر خود توجه ندارند و همیشه مورد انتقاد و اعتراض همسر خود قرار می گیرند .
8- امین بودن :
مرد باید از هرگونه پنهان كاری یا عدم صداقت با همسرش بری باشد ؛ زن ، امین او و او ، امین زن باشد. در این صورت است كه زندگی ، سعادت و خوشبختی را به دنبال خواهد داشت .
9- اصالت و نجابت خانوادگی :
از ویژگی هایی كه در شوهر اهمیت خاص دارد ، یكی وراثت و دیگری محیط است كه اصالت خانوادگی هر دو را در بر دارد . بنابراین دختران باید در نظر داشته باشند فردی را به شوهری برگزینند كه از یك خانواده نجیب و خوشنام بوده و در یك محیط خانوادگی سالم بزرگ شده باشد .
10- عاقل و خردمند :
یكی از ویژگی های شوهر شایسته ، داشتن هوش و ذكاوت كافی و تخصص است . چنین شوهری آموزش لازم برای اشتغال به كسب حلال را دیده ؛ و هر اندازه علم و كمالش بیشتر ، و هوش و درایتش زیادتر باشد ، شایسته تر خواهد بود .
خلاصه می توان گفت كه زن باید از ازدواج با مردی كه دارای ضد ارزش های زیر است ، خودداری كند .
1- شرابخوار ؛
2- بد اخلاق ؛
3- بد چشم و بی بند و بار ؛
4- بدبین ("سوء ظن" ، نه "غیرت") ؛
5- خسیس ؛
6- بدون احساس مسئولیت ؛
7- تنبل ؛
8- سفیه و ناهنجار ؛
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔴 #گفتگوی_بدون_ویروس
💠 زن و شوهرهایی که در طول روز باهم گفتگو میکنند #رابطه گرمتر و صمیمانهتری دارند.
💠 ضمن اینکه شناختشان از #افکار و روحیات یکدیگر بیشتر شده و در مواجهه با مشکلات و سختیها، #اتّحاد بیشتری برای حلّ مشکل یکدیگر خواهند داشت.
💠 همسران باید تلاش کنند هر روز #بهانهای برای گفتگو پیدا کنند. بهانهای مثل کارهای روزمره خود، موضوعات دینی، امور اقتصادی منزل، تربیت فرزند، حلّ مشکل دیگران و دهها موضوع دیگر.
💠 حتما دقت کنید گفتگوی صمیمانه شما با ویروسهای خطرناکی چون #غیبت دیگران، تهمت، سوءظن و دیگر صفات زشت اخلاقی، آلوده نگردد چرا که #ضربات روحی سهمگینی بر شما وارد میکند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
کارگاه صمصمیت زوجین
مدرس :سرکار خانم مسلمی کارشناس ارشد راهنمایی و مشاوره
سرفصل ها:
مهارت ارتباط شفاف
مهارت حل مساله
مهارت ابراز احساس ها و بیان نیازها
مهارت تقویت دوجانبه
مهارت شناسایی و تغییر تحریفات شناختی
و.....
روزهای برگزاری جلسات : شنبه، دوشنبه، چهارشنبه
ساعت برگزاری : 10 تا 11:30
مهلت ثبت نام : تا 99/09/28
شروع دوره: از 99/09/29
لینک ثبت نام: https://survey.porsline.ir/s/Q7xMiL6/
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔺میگوید «آماده ازدواج کردن نیست»!
شاید شما هم این جمله را شنیده باشید «دوستت دارم اما آمادگی ازدواج کردن را ندارم!» نمیگوییم که مرد مقابل شما این ادعا را به دروغ مطرح کرده اما این جمله به شما میگوید که این مرد جز دوستی یا حتی یک رابطه رمانتیک، به دنبال چیز دیگری نیست. چنین مردی یا قصد ازدواج ندارد یا قصد ازدواج با شما را ندارد. پس بیهوده منتظر ننشینید. بسیاری از دخترها تصور میکنند اگر دشواریهای یک رابطه را تحمل کنند و به قول خودشان این مرد ازدواج گریز را عاشق و وابسته کنند، به مقصودشان میرسند. اما باور کنید حتی اگر نقشه شما عملی شود، این مرد گزینه مناسبی برای ازدواج نخواهد بود.
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
#مجردها_بدانند
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
💠 وقتی خواستگار دیگه نمیاد و نمیدونم چرا نمیاد، دنیا رو سرم خراب میشه...
📝 وقتی فردی زنگ میزند و میگوید جهت امر خیر و یا #خواستگاری میخواهیم خدمت برسیم، برخی از دختر خانم ها متاسفانه فکر میکنند که شخصی او را پسندیده است و او را میخواهد و صرفا قرار است که خودش آری یا نه بگوید.
🔹از این رو زمانی که از مراحل شناخت، توسط آقا پسر و یا خانواده اش متوقف میشود، دختر به حالت افسردگی دست پیدا میکند و از خود میپرسد که "مگه من چِم بود که منو میخواست و دیگه نمیخواد؟؟؟". همه این ها به این دلیل است که نمیخواهیم بپذیریم به کار بردن لفظ خواستگار و خواستگاری در چنین تماس ها و صحبت هایی اشتباه است.
‼️خواستگار کسیست که شخص دیگر رو میخواهد، منتظر جواب است.
‼️خواستگاری مرحله ایست که بزرگان خانواده آقا پسر برای گرفتن پاسخ "بله" از دختر خانم به منزلشان میروند؛ در واقع همان "بله برون" است.
در واقع زمانی که میگویند میخواهیم بیاییم خواستگاری، منظورشان "معارفه" است، نه خواستگاری! یعنی دخترتان را نمیشناسیم، میخواهیم بیاییم دخترتان را ببینیم، بشناسیم، بررسی کنیم، در موردش پرس و جو کنید، نسبت به خانواده ها شناخت پیدا کنیم و در صورت وجود تفاهم و تمایل، بیشتر آشنا شیم!
🔥و اینجاست که دختر خانمی که متوجه نیست به کار برده شدن لفظ خواستگاری صرفا بخاطر این است که این کلمه جا افتاده است و در واقع معنایش همان معنای خواستگاری در قدیم را نمیدهد، به محض مطلع شدن از منصرف شدن آقا پسر روی خود هزار نوع عیب میگذارد و اعتماد به نفسش را از دست میدهد.
در صورتی که هنگام پرس و جو از دلایل انصراف خود آقا پسر ها، متوجه میشویم خیلی از آنان، دلایلی غیر از خوب یا بد بودن خود دختر خانم، باعث انصرافشان شده است.
🔸چند نمونه از دلایلی که آقایان را از ادامه حضور در جلسات منصرف میکند:
- تفاوت فرهنگی شدید
- تفاوت در تفکرات
- تفاوت مزاج
- تفاوت در اعتقادات
- تفاوت اقتصادی زیاد (چه آقا بالا تر باشد، چه خانم)
- مقدار مهریه
- رسوم خانواده دختر
و هزاران دلیل دیگر که برای هر شخص متفاوت است.
پس خانم های محترم، با کوچک ترین اتفاقی، بدنبال این نباشید که روی خود عیب بگذارید. فقط خود را اذیت میکنید در حالی که جهان چه شما به خود سخت بگیرید چه نگیرید، میگذرد و میگذرد و میگذرد و روزی خواهد رسید که از حرص خوردن های بیجا، از تفکرات اشتباه و بیجا پشیمان میشوید در حالی که فرصت هارا از دست داده اید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
☘ #اعتماد_به_فضای_مجازی برای ازدواج آری یا نه!
💠معمولا نمیتوان از طریق فضای مجازی به ویژگیهای فرد مقابل پی برد. چون هيچ شناختي راجع به افرادي كه توسط اين مراكز معرفی میشوند وجود ندارد و اینگونه انتخابها در فضای مجازی بیشتر جنبه احساسی و عاطفی دارد و قطعاً انتخابی که فقط برخواسته از احساسات باشد، بیشتر در معرض شکست خواهد بود.
✳️ امام علی(علیهالسلام)
درباره درگیر شدن احساسات و عواطف میفرماید: «حُبُّ الشِّیء یُعمی وَ یُصمّ؛ دوست داشتن چیزی، انسان را كور و كر میكند.»
👤 درمیان این همه افراد که فقط چند خطی از آنها میخوانیم یا چند کلمهای را میشنویم، چگونه میتوان ابعاد شخصیتی، احساس، اندیشه و رفتارشان را بشناسیم و باور کنیم؟! آن هم در مهمترین انتخاب زندگی یعنی همسرگزینی و ازدواج، انتخابی که در عالم واقعی هم با مشکل روبرو است. تحقیقات نشان میدهند که بیشتر ازدواجها در فضای مجازی، به جدایی و طلاق کشیده میشوند.
👈چنان چه به دادگاههای خانواده و مراکز قضایی نیز مراجعه کنیم، به سادگی با چند زوج روبرو میشویم که از طریق اینترنت با یکدیگر ازدواج کردهاند و حال برای جدایی به این مکانها آمدهاند.
👌پیشنهاد ما این است که برای بدست آوردن شناخت کافی از طرف مقابل حتما به صورت حضوری و زیر نظر خانوادهها اقدام کنید و تا زمانی که به ویژگیهای شخصیتی فرد مقابل پی نبردهاید، در مورد ازدواج با او اقدام نکنید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
#حدیث
قال رسول اللَّه صلى الله عليه و آله:
«رحم اللَّه والدين حملا ولدهما على برّهما»
خدا رحمت کند پدر و مادری را که به فرزندشان کمک کنند که به آنها نیکی نماید .
سوال کردند : یعنی چه گونه ؟
فرمود : کارهایی که در توان اوست از او بپذیرند و آن چه از عهده اش بر نمی آید از او طلب نکنند.
📚 من لا يحضره الفقيه ج 4 ص 269
🌹@moshavereh_alborz🌹
🍀با عرض سلام و ادب خدمت تمام همراهان گرامی .
👈تمام برنامه های مرکز مشاوره حوزه علمیه استان البرز (مشاوره ، دوره های آموزشی، کارگاه ها و....) در این کانال اطلاع رسانی خواهد شد . از همراهی شما سپاسگزاریم
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔰نوازش خیلی تاثیرگذار است و درست باید وقتی باشد که کودک انتظار ندارد.
⛔️کودک را نوازش نمیکنیم، چون میگوییم لوس میشود.
✅ در حالی که نیاز طرف است. این نوازش اگر به موقع باشد، منطقی و به جا باشد، از صد تا سخنرانی بیشتر تاثیر می گذارد.
📖کتاب از سیادت تا وزارت
#محبت_به_کودک
🌹@moshavereh_alborz🌹