🌹
#شادی
👈✅قوانین شاد بودن
🔹مسئله اصلی در تشخیص عوامل شاد کننده و مراعات قوانینی است که خوشی ما را بیشتر کرده و از آفتزدگی حفظ میکند. به برخی از این قوانین اشاره میشود:
1⃣.مسیر مطمئن
🔹بعضیها شعار میدهند: هدف، وسیله را توجیه میکند. معنایش این است که برای رسیدن به هدف، از هر راهی میتوانید استفاده کنید. به عنوان مثال، از هر رفتاری که شما را میخنداند، استقبال کنید. نظر شما چیست؟ آیا این حرف منطقی است؟ فرض کنید تصمیم گرفتهاید برای خندیدن و خنداندن دیگران، دوستی را مسخره کنید و قیافهاش را سوژه نمایید. به نظر شما، در این جا خوشحالی اتفاق افتاده است؟ آیا دوست شما هم از این شیوه استقبال میکند؟
🔹قانون صحیح این است که برای رسیدن به هدف، باید از راههای استاندارد، ایمن و بدون مشکل استفاده کنیم. اگر قرار است کسی با دزدی به هدف پولدار شدن برسد، تصور کنید چه مشکلاتی برای جامعه به وجود میآید. در مدیریت احساسات خودمان هم، لازم است راه صحیح تأمین هیجانات را شناسایی و از آنها استفاده کنیم. مثلا شما در روزهای تعطیل نوروز میخواهید خاطراتی شاد ایجاد کنید و این را با سفرهای تفریحی، ورزشهای جمعی، بازدید از طبیعت و مانند آن به دست میآورید نه با روشهایی که آسیبزا هستند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼به فرزندتان اين جملات را هرگز نگوييد:
"خدا منو بكشه از دست تو راحت بشم"
" تو منو پير كردي "
" آخر از دست تو مي ميرم "
"تقصير تو بود خواهرت خورد زمين،
حواست كجاست؟"
همه اینهارو کودک باور میکنه و تاثیر منفی بر روح و روانش میگذاره.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
💠پیش بینی کننده های ازدواج موفق💠
🔅عوامل پیش بینی کننده مثبت🔅
این عوامل موفقیت یک رابطه و ازدواج را پیش بینی می کنند.
یعنی وجود این عوامل در آشنایی می تواند نشانه موفق بودن ازدواج و کم بودن ریسک اختلاف و طلاق می باشد.
🔻 در این پست ما ۶ پیش بینی کننده مثبت را تقدیم خواهیم کرد.
1⃣ سن طلایی
بهترین سن ازدواج در دختران حدود ۱۸ تا ۲۴ سال و برای پسران حدود ۲۴ تا ۳۰ سال است.
بعضی پژوهش ها در ایران نشان داده اند که ازدواج هایی با اختلاف سنی ۱ تا ۷ سال، مرد نسبت به زن، نسبت به سایر ازدواج ها کمتر به طلاق ختم شده اند.
2⃣ سازگاری با والدین
وامبولدت و رنیس معتقدند رابطه خوب زوجین با والدین خودشان پیش بینی کننده رابطه سالم بعد از ازدواج است.
علی الخصوص رابطه خوب زوجین با پدرشان موجب افزایش کیفیت ارتباط میان فردی می شود.
3⃣ پایبندی مذهبی
والش در پژوهش های خود به این نتیجه رسید که مذهب روی کیفیت رابطه زناشویی نقشی موثر و کلیدی دارد.
سالیوان در مطالعه خود در زمینه نقش مذهب و ازدواج به این نتیجه رسید که باورهای مذهبی بر خلاف سایر ملاک های زود گذر، اثر طولانی تری در تحکیم روابط زناشویی دارد.
4⃣ علاقه مندی متقابل
ایجاد علاقه مندی و تعبیر رایج (به دل نشستن) در نخستین آشنایی، و ثبات و ارتقای آن در برخوردهای بعدی یکی از عوامل پیش بینی کننده ازدواج موفق است.
وجود نگرانی از آغاز آشنایی نیز یکی از عوامل پیش بینی کننده منفی به شمار می آید.
5⃣ حمایت اجتماعی
دریافت حمایت از خانواده و دوستان در روابط و آشنایی پیش از ازدواج می تواند پیش بینی کننده کیفیت زناشویی در آینده باشد.
نتایج پژوهش وایت نشان داد دریافت حمایت والدین، پیش از ازدواج با کیفیت ازدواج در ارتباط است؛ اما مخالفت والدین قبل از ازدواج با مشکلات زناشویی همبستگی مثبت دارد.
6⃣ توافق در مواضع
مواضع فرد در زندگی، بازخوردهایی هستند که فرد بر اساس آنها رفتار و زندگی خود را تنظیم می کند؛ و در ازدواج هم بیشتر به شکل ملاک های انتخاب ظاهر می شوند.
اسکات در پژوهشی نشان داد که توافق در مواضع و احساس تفاهم و درک شدن با میزان نزدیکی زوجین به هم و بقاء رابطه شان، ارتباط مثبت دارد.
🔺 ما در این پست ۶ پیش بینی کننده برای ازدواج موفق به شما آموزش دادیم:
۱. سن طلایی
۲. سازگاری با والدین
۳. پایبندی مذهبی
۴. علاقه مندی متقابل
۵. حمایت اجتماعی
۶. توافق در مواضع
🔸این ۶ عامل را یادداشت کنید، تا فراموشتان نشود.🔸
دکتر مسعود جان بزرگی
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼برای کودک اسم نگذارید...
کودکتان را با واژههایی مثل «کدو» یا «لاکپشت» صدا میکنید و ایرادهای او را با نسبت دادنش به یک موجود زنده به رخش میکشید؟!
گذاشتن اسم بهدليل تحقیر یا نسبت دادن یک ویژگی ناپسند روی کودک، میتواند اثرات مخربی در شخصیت و رفتار کودک بگذارد. درست است که برخی از کارشناسان هم توصیه میکنند در یک رابطه صمیمی، یک اسم لطیف و عاشقانه را برای کودک انتخاب کنید و هر ازگاهی با آن واژه صدایش کنید اما اسمهای تحقیر کننده هرگز در این گروه جا نمیگیرد.
والدینی که خشونت کلامی را در رفتارشان بروز میدهند به جای انتقاد از کار کودک ویژگیهای او را به شکلی تحقیر کننده بیان میکنند و مثل یک برچسب آن را روی کودک میچسبانند.
مهم نیست که این واژهها با آرامش و خنده به زبان بيايد یا با یک لحن تند. این صفتها در هر شرایطی که ادا شوند، به ارتباط شما آسیب میرسانند.
اگر میخواهید دست از این خشونت بردارید در مورد ویژگیهای منفی کودکتان با او صحبت کنید و بهجای اسمگذاری روی او، با هم برای محو کردن این ویژگیها تلاش کنید.
#فرزندپروری
🌹@moshavereh_alborz🌹
بزرگی را گفتند تو برای تربیت فرزندانت چه میکنی؟
گفت: هیچ کار!
گفتند: مگر میشود؟
پس چرا فرزندان تو چنین خوبند؟
گفت: من در تربیت خود کوشیدم، تا الگوی خوبی برای آنان باشم.
فرزندان، راستی گفتار و درستی رفتارِ پدر و مادر را میبینند، نه امر و نهی های بیهوده ای که خود عمل نمیکنند.
تخم مرغ اگر با نیروی بیرونی بشکند پایان زندگیست ولی اگر با نیروی داخلی بشکند آغاز زندگیست.
همیشه بزرگترین تغییرات از درون شکل میگیرد.
درون خود را بشکن تا شخصیت جدیدت متولد شود،
آنگاه خودت را خواهی دید...
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#رفتار_با_نوجوان
بهترین نحوه برخورد با #نوجوان این است که به او در امور مربوط به خودش #مسئولیت بدهید، و نظارت شما بر رفت و آمد و کارهایش غیر مستقیم باشد و از جملات آمرانه و دستوری به او بپرهیزید و کارهایی که از او می خواهید، بهصورت پیشنهاد مطرح نمایید و این پیشنهادات همراه با دلیل باشند.
سعی کنید او را قانع کنید تا نوجوان از این مرحله حسّاس، به سلامت گذر نموده و بتواند به نحو مطلوب هویتیابی کند و خود را برای پذیرش نقشهای آینده آماده کند و #اعتماد_به_نفس و #عزّت_نفس خود را حفظ نماید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#بیان_خواستههای_خود
💠شما حق دارید آنچه را که در رابطهی خود نیاز دارید، درخواست کنید. در واقع شما وظیفه دارید که در مورد خواستههای خودتان و همسرتان صریح باشید چون شما تنها کسی هستید که بیش از دیگران، خودتان را میشناسید. هیچکس دیگر، حتّی همسرتان، نمیتواند ذهن شما را بخواند و بداند که شما به چه چیزی از لحاظ حمایت، رابطهای صمیمانه، نیاز به دریافت کمک، استقلال، دوست داشتن، امنیت مالی و غیره نیاز دارید.
🔸از طرف دیگر، هرکس دیگر، مخصوصاً همسرتان سعی میکند نیازهای خود را برآورده کند. بنابراین نیاز شما خودبهخود ارجحیت ندارند.
🔹البته هرچند شما حق دارید چیزی را که میخواهید، درخواست کنید، امّا این الزاماً بدین معنی نیست که شما استحقاق هر آنچه را که میخواهید، دارید؛ بنابراین باید بین حقّ خود برای درخواست نیازهایتان و حقّ همسرتان برای این کار، توازن ایجاد کنید. گاهی اوقات ممکن است نیازهای شما با هم در #تعارض باشند: شما یک نوع غذا میخواهید و همسرتان غذای دیگر می خواهد؛ شما بچهی دیگری میخواهید و همسرتان فکر میکند که دو بچه کافی است.
✅مصالحه و همکاری کلیدهای اصلی برای حلوفصل نیازهای متعارض هستند.
#ابراز_احساسات #بیان_خواستههای_خود
#احساس
🌹@moshavereh_alborz🌹
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا سفینة النّجاة
🌹
💠 حدیث 💠
💎 دو عملی که هیچکدام به تنهایی پذیرفته نمیشوند.
🔻امام رضا علیهالسلام فرمودند :
لاَ تَدَعُوا اَلْعَمَلَ اَلصَّالِحَ وَ اَلاِجْتِهَادَ فِي اَلْعِبَادَةِ اِتِّكَالاً عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ لاَ تَدَعُوا حُبَّ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ وَ اَلتَّسْلِيمَ لِأَمْرِهِمْ اِتِّكَالاً عَلَى اَلْعِبَادَةِ فَإِنَّهُ لاَ يُقْبَلُ أَحَدُهُمَا دُونَ اَلْآخَرِ
❗️مبادا اعمال نيك را به اتكاى حب و دوستى آل محمد صلّى اللّه عليه و آله رها كنيد و مبادا دوستى آل محمد را به اتكاى اعمال صالح از دست بدهيد زيرا هيچ كدام از اين دو به تنهائى پذيرفته نميشود.
📚 بحارالأنوار (جلد ۷۵) / ترجمه خسروی، جلد ۲، صفحه ۲۹۵
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#غرزدن_ممنوع
غرزدن یک بازی روانی برای خالی کردن انرژی منفی روی فرد دیگر است.
به جای غر زدن دنبال پیدا کردن #راه حل باشید.
در #زندگی با افرادی مواجه میشوی که هیچ تلاشی نمیکنند ، اما مدام در حال غر زدناند، شاکیاند.
از افرادی که کلام آنها فقط بوی #ناامیدی و یأس میدهد دور بمان.
یک سوال مهم:
اگر واقعا از وضعیت فعلی خود ناراضی هستی، پس چرا "هیچ" تلاشی برای تغییر آن نمیکنی؟
شکایت از وضعیت زندگی یعنی شکرگزاری چندانی نسبت به داشتههایت نداری.
من فردی را میشناسم که حاضر است در مقابل مبلغ بسیار قابل توجهی نابیناییاش رو با بینایی تو معاوضه کند!
اگر مخالف این معامله هستی یعنی هنوز با چشمهایت کار داری.
سعی کن آدم فعال و مثبتی باشی.
باور کن برای هر مسئله ای راهحلی وجود دارد. راهحلی که هنوز به فکرت نرسیده است .
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔴 #همسرانه
#گاز_و_ترمز_زندگی
💠 یک ماشین هم نیاز به #ترمز دارد و هم محتاج گاز است. اگر فقط ترمز داشته باشد اصلاً حرکت نمیکند و اگر فقط #گاز داشته باشد حرکت میکند امّا هر لحظه ممکن است تصادف کرده یا در درّه سقوط کند.
💠 اگر بخواهیم در زندگی مشترک نقش گاز و ترمز را مشخص کنیم #صلابت در عقیده و پایبندی به حلال و حرام نقش ترمز را دارد و #صمیمیّت در رفتار و گفتار و خوش خلقی، نقش گاز را دارد.
💠 گاهی زن یا مرد برای امر به معروف و نهی از منکر در خانه فقط از خود #صلابت در عقیده را نشان میدهند و بعضاً با داد و بیداد و بداخلاقی نسبت به رعایت حلال و حرام با همسر خود رفتار میکنند. حتّی گاهی پس از نشان دادن صلابت و پایبندی خود به حلال و حرام با همسر خود #قهر کرده و یا رابطهشان را با همسر، #سرد میکنند.
💠 از آن طرف زن و شوهرهایی هستند که نسبت به حلال و حرام در زندگی و اعمال غیر شرعی و #گناه همسرشان، هیچ صلابت و پایبندی نشان نمیدهند و غیرت دینی ندارند گرچه در ظاهر با همسرشان خوشرفتار و #صمیمی هستند امّا این شیوه نیز بسیار خطرناک است و به تدریج و موریانهوار، پایههای زندگی را تخریب کرده و طبق وعدهی الهی باعث #سقوط زندگی در آتش و فتنههای نامحسوس میشود.
💠 شیوهی #صحیح اسلامی این است که باید اقتدار و صلابت دینی به همراه مهربانی و #صمیمیّت در رفتار باشد. یعنی هر کدام از زن و مرد باید برای همسر خود فرد #مقتدرِ_مهربان باشد.
💠اگر دینداری و صلابت در عقیده به همراه اخلاقنرم، مهربانی و خوشزبانی باشد #لذّت و آرامش را در زندگی چندین برابر خواهد کرد.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔖یک زن از همسرش چه می خواهد؟
آقایان محترم❗️
❣ توجه کنید اگر هزاران هزار ثروت و طلا و جواهرات به پای همسرتان بریزید اما کوچک ترین محبتی را به همسرتان نشان ندهید ارزنی ارزش نخواهد داشت .
❣ یک زن در زندگی به هیچ چیزی به اندازه ی #محبت کردن نیاز ندارد ؛ محبتی که هم به زبان آورده شود و هم به آن عمل شود.
❣ این را مطمئن باشید که اگر شما کوچکترین محبتی را حتی با دادن یک شاخه ی گل به همسرتان اثبات کنید او چندین برابر بیشتر از آن پا جای پای شما خواهد گذاشت.
❣ یک زن هرگز از ابراز عشق های مرد زندگیش خسته نخواهد شد .
❣ به زبان آوردن دوستت دارم موجب می شود که زن به عشق واقعی مرد زندگیش پی ببرد و آن را احساس کند .
❣ زن درست مثل یک موج است ، به هنگامی که عشق در قلبش به ظهور می نشیند ، اعتماد به نفسش در حرکتی مواج به اوج می رسد.
🌹@moshavereh_alborz🌹