🌹
◀️ اظهار علاقه و ابراز محبت
زوج جوانی که با هم پیمان زناشویی می بندند، معمولا بر مبنای علاقه درونی و عشق پاکی است که به یکدیگر دارند. اما آنچه که در اسلام تاکید شده و بنیان خانواده را تقویت می کند و محبت و الفت را میان زوج جوان افزایش می دهد اظهار و ابراز آن است.
امام صادق علیه السلام می فرماید: «اذا احببت رجلا فاخبره بذلک فانه اثبت للمودة بینکما; هرگاه شخصی را دوست داشتی، دوستی خود را به او اعلام کن، زیرا این عمل انس و الفت را بین شما پایدارتر می کند.»
البته ابراز محبت از طرف خانم ها نسبت به شوهرشان از ویژگی خاصی برخوردار است. امام صادق علیه السلام در روایتی به خانم های مسلمان توصیه می کند که نه تنها به شوهران خود اظهار محبت نمایند، بلکه اظهار علاقه آنان، همراه با دلربایی باشد.
«ولا غنی بالزوجة فیما بینها و بین زوجها الموافق لها عن ثلاث خصال ... و اظهار العشق له بالخلابة والهیئة الحسنة لها فی عینه; 🌸 زن برای موفقیت در زندگی مشترک با همسر خویش از مراعات سه چیز ناگزیر است ... [که از جمله آن ها] اظهار عشق و محبت به همراه طنازی و دلربائی و جلوه گری برای شوهر محبوب خویش است.»
📚 منبع: بحارالانوار،ج۷۵، ص۲۳۷
تحف العقول،ص۳۲۳
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👈بلوغ یعنی رشد کافی
بلوغ را در 9 زمینه باید بررسی کرد:
1. بلوغ جنسی
2. بلوغ عقلی/ذهنی/فکری
3. بلوغ نکاح
4. بلوغ عاطفی
5. بلوغ اجتماعی
6. بلوغ فرهنگی
7. بلوغ اخلاقی
8. بلوغ اقتصادی
انواع بلوغ در ازدواج
1️⃣ بلوغ جنسی
بلوغ جنسی پایان دوران کودکی و آغاز دوران جوانی است . کسی که به این مرحله می رسه نه بچه است و نه بزرگ . بلوغ جنسی یه تولد مجدد هستش . وقتی به این بلوغ می رسیم هم در جسم ما تغییراتی پدید میاد و هم در روح و روان ما و تغییراتی در رفتارهای ما .
بلوغ جنسی
🔸 در خانم ها معمولا بین 9 تا 14 سالگی اتفاق می افته
🔸و در آقایون بین 11 تا 15 سالگی
این که میگیم یکی از معیارهای ما برای ازدواج بلوغ جنسی است ، منظور ما این نیست که مثلا اگه یه دختر 10 ساله یا یه پسر 15 ساله به بلوغ جنسی رسیده بره ازدواج کنه . منظور ما اینه که برای ازدواج حتما باید از بلوغ جنسی عبور کرده باشیم . می دونید چرا ؟
چون بعضی ها هستند بلوغ دیر رس دارند . دختره 18 سالشه ولی هنوز بالغ نشده . این نیاز به درمان داره . نمی تونه بگه چون من 18 سالمه می خوام ازدواج کنم . باید ببینی از بلوغ جنسی عبور کردی یا نه . ولی اشتباه نکنید رسیدن به بلوغ جنسی به منزله ای این نیست که برید ازدواج بکنید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
2️⃣ بلوع ذهنی/ فکری/عقلی
🔸کسی که به این بلوغ رسیده باشه هر حرفی رو هر جایی نمی زنه ، هر کاری رو هر جایی نمی کنه ، با رفتارها و حرفش ایجاد تنش نمی کنه .
امام علی علیه السلام فرمودند: عاقل اول فکر می کند سپس حرف می زند . جاهل اول سخن می گوید سپس فکر می کند . یه چیزی میگه بعد میگه چی گفتم ؟!
🔸کسی که به بلوغ عقلی رسیده نصیحت پذیره . کسی که به این بلوغ نرسیده به نصیحت کسی گوش نمی کنه . توانایی درک شرایط رو نداره . هر چی براش توضیح میدی بازم حرف خودش رو می زنه . انگار اصلا نمی تونه متوجه بشه ، اوضاع از چه قراره ؟
🔸کسی که به بلوغ عقلی رسیده باشه توانایی حل مساله رو داره . کسی که به بلوغ ذهنی نرسیده این توانایی رو نداره . می بینی ده ها مساله ی حل نشده دور و برش وجود داره . وقتی باهاش حرف می زنی ، هزار تا کار نمیه کاره و رها شده داره .
🔸کسی که به بلوغ عقلی رسیده در ارتباط با خودش و خانواده اش مسئولیت پذیره . می بینی طرف دانشجو است . درس نمی خونه و مشروط میشه بعدش هم بی خیاله ! این بلوغ عقلی نرسیده . چنین کسی نسبت به خودش ، روح و روانش ، اتاقش و ... اهمیت نمیده . نه به خودش اهمیت میده نه به دیگران.
مثال:
1.امشب مهمون داریم . همه ی اهل خونه دارن کار می کنن . پسر 20 ساله ی دانشجو جلوی تلویزیون ولو شده داره پیامک بازی می کنه ! این قطعا به بلوغ عقلی نرسیده . از اون طرف برادرش کلاس مثلا ششم درسش رو خونده میاد میگه مامان کاری هست من انجام بدم ؟ اون با 20 سال سن به بلوغ عقلی نرسیده ولی این پسر 12 ساله رسیده . چون این در ارتباط با خانواده خودش رو مسئول میدونه اون نمی دونه .
2. مادر رفته مسافرت ، دختر 18 ساله ی خونه ، چنان خونه رو مدیریت می کنه که آدم کیف می کنه . کاری می کنه که هیچ کس متوجه نمیشه مادر نیست . این دختر قطعا به بلوغ عقلی رسیده . از اون طرف دختر 28 ساله ی خونه تا ساعت 11 که خوابه ، میگه به من چه که اینا چی می خورن ، کوفت بخورن ! 11 که بلند میشه چند ساعت جلوی آینه میشینه . بعد هم مجله رو باز می کنه میگه عکس خواننده ها رو ببرم بذارم تو اتاقم . این قطعا به بلوغ عقلی نرسیده .
یکی از ویژگی های کسانی که به بلوغ عقلی رسیدند اینه که مسئولیت پذیرند و پاسخگوی نتیجه کارهای مربوطه هستند . کسی که نه مسئولیت قبول می کنه و نه پاسخگو هستش به بلوغ عقلی نرسید.
🔸ببین با حق کنار میاد ، روحیه حق پذیری داره یا به دنبال اثبات خودشه . اگه روحیه ی حق پذیری داشت به بلوغ عقلی رسیده.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
3️⃣ بلوغ نکاح
کسی که به بلوغ جنسی و به بلوغ عقلی رسیده باشد به این می گوییم بلوغ نکاح.
خداوند در آیه 6 سوره نساء می فرماید« حتی اذا بلغوا النکاح» بنابراین بلوغ نکاح تلفیق دو بلوغ جنسی و عقلی است.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
4️⃣ بلوغ عاطفی
کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشه ،قابلیت برقراری رابطه ی عاطفی با اطرافیان رو داره . کسی که به این بلوغ رسیده می دونه احساساتش رو کنترل ، ابراز و مدیریت کنه . باید یاد بگیرم که کجا باید بخندم؟ ، کجا باید گریه کنم ؟ کجا باید داد بزنم ؟ ، کجا باید اشک بریزم ؟ کسی که به بلوغ عاطفی رسیده می تونه احساساتش رو مدیریت بکنه . می تونه در شرایط حاد ، بحرانی و عصبانیت به هم نریزه .
کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشه ، در اکثر موارد می تونه خطای دیگران رو ندیده بگیره ، نه این که بخواد با هر خطایی برخورد تند و خصمانه بکنه . کسی که به این بلوغ رسیده باشه توی برخوردهاش انعطاف پذیره . کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشه ، تحمل انتقاد رو داره . تذکرات و حرف های منطقی دیگران رو با جان و دل می پذیره . توی شکست ها و ناکامی ها خودش رو نمی بازه . دست و پاش رو گم نمی کنه . حس فداکاری در او به وضوح دیده میشه . کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشه در بروز احساساتش خیلی آدم بازی هستش . لذت می بری از این که او مدام به تو ابراز احساسات می کنه .
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
5️⃣ بلوغ اجتماعی
👈 کسی که به بلوغ اجتماعی رسیده ، بلوغ فعال و چشمگیری در جامعه داره . نسبت به دنیای پیرامونش احساس مسئولیت می کنه .
سوال : این احساس مسئولیت چه فرقی با اون احساس مسئولیت در بلوغ عقلی داره ؟
اون احساس مسئولیت مربوط به خودش و خانواده اش بود . این جا نسبت به شهرش ، کشورش احساس مسئولیت می کنه . تو خیابون داره رد میشه ، یه نابینا می بینه که می خواد بره اون ور خیابون ، احساس مسئولیت می کنه . اهل همکاریه ، از قوانین و مقررات جامعه پیروی می کنه . مثلا پشت چراغ قرمز می ایسته حتی اگه 2 نصف شب باشه . هیچ ماشین و هیچ افسری هم تو خیابون نباشه . بطری آب معدنی خالی رو دستش میگیره تا یه سطل آشغال ببینه .
کسی که به بلوغ اجتماعی نرسیده ساعت 12 ظهر اگه مامور راهنمایی یه لحظه غفلت کنه از چراغ قرمز رد میشه بعد میگه دیدی قالش گذاشتم ؟!
کسی که به بلوغ اجتماعی رسیده در روابط اجتماعی تعادل داره . مثلا می بینی روزی 10 ساعت رو با دوستاش میگذرونه . چنین کسی در روابط اجتماعی تعادل نداره .
در فعالیت های گروهی شرکت می کنه . فرض کنید یه جایی زلزله اومده ، هر کسی توی دانشگاه یه کاری انجام میده . یه عده دارن کمک های مردمی جمع می کنن . یه عده ی دیگه بیرون دانشگاه دارن کمک جمع می کنن . یه عده دارن پتو و ... میارن و ... . اون وقت یه نفر بی خیال این کارهاست . همین طور میره و میاد . چنین کسی به بلوغ اجتماعی نرسیده .
🌹@moshavereh_alborz🌹
❇️شیرینی
🌸وقتی شیرینی یا نان درست می کنیم طبیعتاً اول خمیرش را درست میکنیم. سپس هر چه را که باید به آن اضافه کنند با آن مخلوط میکنیم بعد خمیر را خوب ورز میدهیم و بعد از ورز دادن با قالب به آن شکل میدهیم.
🌼هفت سال اول زندگی هفت سالی است که ما بچه را مخلوط میکنیم ورز میدهیم و او را آماده میکنیم برای هفت سال دوم که میخواهد شکل بگیرد تا مؤدب شود.
✳️هفت سال دوم هفت سال ادب است جالب است که بدانیم آرامترین مرحله رشد انسان هفت سال دوم است در این دوره بچه کمترین هیجان ذهنی ،جسمی و جنسی را دارد. بهطور طبیعی هفت سال دوم بچهها آرامش خوبی دارند و خیلی راحت شکل می گیرند اطاعت میکنند و با خانواده همراهی می کنند.
🍀متعادلترین مرحله رشد بچه هفت سال دوم است. بچه در هفت سال دوم بسیار مطیع است هر چیزی را به او بگویند انجام میدهد و مطیعترین دوران زندگی را در هفت سال دوم طی می کند.
📚منبع: استاد محمد جعفر غفرانی –کتاب کودک و ادب-ص 9
#تربیت_فرزند
#ادب
🌹@moshavereh_alborz🌹
🔶کتاب شصت پرسش اعتقادی
🔹 کتاب شصت پرسش اعتقادی به سوالات اساسی کودکان در زمینه مسائل اعتقادی پاسخ میگوید. جوابها در سه سطح مقدماتی متوسط کامل هست.
❇️مناسب برای والدین و مربیان
سوالاتی مانند:👇
خدا چه شکلیه؟؛ چرا خدا رو نمیبینیم؟؛ خدا کجاست؟؛ خدا از چه وقت بوده؟؛ پدر و مادر خدا کیه؟؛ چرا خدا بعضی از حاجتامونو نمیده؟؛ هدف خدا از آفریدن ما چی بود؟؛ چرا باید از خدا بترسیم؟؛ چرا خدا مادر بزرگ رو خوب نمیکنه؟؛ چرا خدا بابابزرگو ازمون گرفت؟؛ اگه نماز نخونیم، چی میشه؟؛ چرا خداوند بعضیها رو ناقصالخلقه به دنیا میاره؟؛ چرا خدا بعضیها رو به جهنم میبره؟؛ من دوست ندارم پیر بشم؛ وقتی میمیریم کجا میریم؟ چرا خدا شیطون رو آفرید؟؛ و بسیاری از پرسشهای دیگر کودکان درباره خدا، فلسفه خلقت، علت بیماریها، تقدیر، مرگ و … که حتی ممکن است سوال بزرگسالان هم باشد.
#کتاب
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔰وقتی کودک بازی میکند، ممکن است اتاق خود را نامرتب نماید و حتی ممکن است تا حدّی لباس خود را هم کثیف کند.
👈 در این صورت اگر بخواهیم مدام بالای سر بچهها بایستیم و امر و نهیشان کنیم، هم لذت بازی را از آنها گرفتهایم، و هم آنها را آمادهی قیام علیه خود نمودهایم.
✅ بهترین راهکار این است که بگذاریم بازی کنند؛ و بعد از بازی به آنها آموزش دهیم اطاقشان را مرتب کنند.
بهتر است قانون بازی کردن که بازی و بعد مرتب کردن است را به آنها آموزش دهیم.
#بازی
#قانونگذاری
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
✅✅ قوی شدن قوهی خیال و ضعف در عقلانیت:
⛔️ استفاده زیاد از انواع فیلمهای تخیلی و بازیهای کامپیوتری در دوران کودکی به بعد، این افراد را به افرادی خیالپرداز تبدیل می کند. اینگونه فیلمها و بازیها آنها را از واقعیات دور میکند 👈 چنین کسی توقع دارد خیلی سریع و به صورت فوقالعاده به خواستههایش برسد (همانطور که در فیلمها وبازی نشان داده می شود).
❇️ لذا همانطور که مشاهده میکنیم، جوانان آنطور که باید تن به کار نمیدهند و چون از کودکی به جای انجام کارها و بازیهایی که قدرت و اراده را تقویت کنند، به سرگرمیهای خیالی و تخیلی پرداختهاند، تنبل و بیاراده گشتهاند.
👈لذا هر چه فرد تخیلیتر باشد، ارادهاش هم ضعیفتر میشود.
👌🏻 برای تقویت اراده و قدرت عمل در کودکان و نوجوانان باید به ورزشهایی مثل، کوهنوردی و شنا روی آورد.
✍ دکترمجید همتی
#اراده
#تخیل
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🍀 سبک زندگی خانوادگی شهدا
🌷 سردار شهید سیدعبدالرضا موسوی (☆فرماندهی سپاه خرمشهر
● ولادت: ۱۳۳۵/۰۱/۲۹
○ شهادت: ۱۳۶۱/۰۲/۱۷ عملیات بیتالمقدس)
💌 گزیدهی وصیتنامه سردار شهید به همسرش :
همسر عزیزم!
رنج و درد بزرگ من این بود که برخلاف تو هرچه فکر کردم دیدم هیچگاه در این مدت نتوانستهام همراه و همسر خوبی برای تو بوده باشم. صحبتهایت به من دلداری داد و بر امید و شوقم افزود و از آن طرف به بعد بود که دیگر دوریتان و جدایی از شما برایم سنگین نیامد و میدانم تو با این حرفها و با این همه تأکید از لذت و راحتی در کنار هم بودنمان گذشتی و محرومیت و رنج و فداکاری را پذیرفتی و بیشک شما (تو و فرزندم) که زندگی و لذت و راحتی و همه چیزم هستید باید فراموش میشدید تا من بتوانم رها شوم و به راهی پرافتخار گام بردارم.
و چگونه خدا را سپاس بگزارم در زمانی که امتحان فرا رسیده است و ابتلا و محنت آغاز شده است، با ایمان و اطمینان به تو هر بند و باری را از پا و دوش خویش آزاد و رها میبینم و تو مرا در رستن از چاه و چاله و بیراهه یاری دادهای و اکنون دغدغه از دست دادن هر چیزی را، حتی تو و فرزندم را خود از دلم بیرون کشیدی و ناچارم نساختی که از شریفترین موهبت خدا یعنی شهادت روی برتابم، بلکه یاری فراوانم رساندی.
همسر عزیزم!
تو همیشه برایم مایه امید بودهای و یار تنهایی و غربتم.
اما محبوبم! اگر کسی بخواهد برای خدا، خود را فدا کند باید برای رهایی مردم اسارت و مرگ خویش را بپذیرد و برای برخورداری محرومان باید محرومیت را بر خویش هموار سازد و در این راه زن و فرزند او هستند که نخست فدا میشوند و در اولین قدم این تویی که بار سنگین و شکننده را پس از من بر دوش برداری و من اکنون به داشتن تو خوشحال و امیدوار و سرافرازم.
همسر عزیزم!
صدیقه مهربانم!
اینک که به تو میاندیشم و بیشتر از لحظههای دیگر امیدوارم که همچنان سخت و استوار و با ایمانی لبریز از یقین و اطمینان و دلبندی به وعدههای خداوند مسئولیت فاطمه را که امید و جان و علاقهام بوده و فرصت آن را نیافتم که حتی مدتی او را خوب ببینم و اولین تجربه خویش را شروع کنم بر دوش برداری.
صدیقه عزیزم!
از تو سخن گفتن هیچگاه برایم بس نیست و میدانی که هرگز چنین سرنوشتی را برای تو و فرزندم دوست نمیداشتم.
هیچگاه دوست نمیداشتم نهالی را که هنوز پا نگرفته و غنچهای را که هنوز نشکفته است در تنهایی رها کنم.
اما عزیزم تو خود خوب میدانی من قبل از اینکه به تو و فرزندم متعلق باشم به انقلابم و به راهی که مرا در ادامهاش سخت یاری دادهای متعلقم و تو خود بارها و بارها اسباب رهاییام را از قیدهای نفس فراهم کردی و به راهم داشتی و این است که در عین حال که سخت به تو و فرزندم عشق میورزم و دوستتان میدارم ولی به راهی که رفتهام بیشتر دل بستهام.
آری هر چند دور ماندن و غربت و تنهایی دردناک است ولی در عوض من به یاری خدا در راه طولانی سراسر افتخاری را گشودهام و به لطف خدا و یاری و کمک فراوان تو از دغدغه شما خود را رها حس میکنم.
از خدا میطلبم تا وقتی که در صحنه پیکار حق و باطلم هیچگاه عشق به تو و فرزندمان لحظهای بر انتخابم پرده نیفکند و مرا از صحنه افتخار بیرون نبرد.
اکنون که وصیتنامهام را خطاب به تو به پایان میبرم امیدوارم که نبودن من هیچ کمبودی برای تو و فرزندمان در زندگی پدید نیاورد.
وفای محکم
و دوستی استوار
و روح پر از صداقت
و پاکی تو را فراموش نمیکنم.
خداحافظ
🌴🌾🌷🌴🌾🌷🌴🌾🌷
🍀نثار روح مطهر سردار شهید "سیدعبدالرضا موسوی" و همه شهدا صلوات🍀
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#همسرداری
یک شریک زندگی مناسب تفاوت انسان ها را درک می کند و می داند که هر شخص نقاط ضعف و قوت خود را دارد. بنابراین شما را با افراد دیگر مقایسه نمی کند.
#همسرانه
🌹@moshavereh_alborz🌹
🍀یادمان باشد
صدای عشق و محبت و مهربانی باید در خانه بلند شود تا آن خانه آباد گردد ونه صدای دعوا و اختلاف....
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🍀 سواد زندگی
🌟 سه اصل مهم در زندگی:
👌هیچوقت با کسی بیشتر از جنبه اش؛
⛔ رفاقت نکن،
⛔ درد دل نکن،
⛔ شوخی نکن،
💔 که حرمت ها شکسته می شود.
👌هیچوقت به کسی بیشتر از جنبه اش؛
⛔ خوبی نکن،
⛔ محبت نکن،
⛔ لطف نکن،
💔 که تبدیل به وظیفه می شود.
👌هیچ وقت از کسی بیشتر از جنبه اش؛
⛔ خوبی نخواه،
⛔ کمک نگیر،
⛔ انتظار نداشته باش،
💔 که تبدیل به منت می شود..
🌹@moshavereh_alborz🌹