#مدیریت_رفتار
قسمت3️⃣
♦️روش برخورد با همسر عصبانی♦️
💠دومین #سبک_پاسخگویی به انتقاد، پاسخگویی منفعلانه است.
🔸در #پاسخ_منفعلانه اعتقاد فرد این است که نیازها و خواستههای من نسبت به نیازهای طرف مقابل، اهمیت کمتری دارد و من استحقاق بیان خواستهی خود را ندارم؛ و برعکس باید از خواستههای خود صرفنظر کنم و تمام تلاش خود را انجام دهم تا دیگران به خواستههایشان برسند.
🔹در این حالت ممکن است صدای فرد ضعیف و ملتمسانه باشد، بیان خواستههایش را کار بدی بداند.
نشانه دیگر این است که فرد تمایل دارد زیاد لبخند بزند، از تماس چشمی خودداری میکند، افکار و احساساتش را بهصورت غیرمستقیم و مبهم بیان میکند و به خاطر چیزهایی که میگوید، بارها عذرخواهی میکند و برای بیان خواستههایش متکی به دیگران است.
ادامه دارد...
🌹@moshavereh_alborz🌹
#مدیریت_رفتار
قسمت4️⃣
♦️روش برخورد با همسر عصبانی♦️
💠سومین #سبک_پاسخ گویی به انتقاد، پاسخ جرأتمندانه است.
در #پاسخ_جرأتمندانه اعتقاد شما این است که من حق دارم خواستههایم را دنبال کنم و دیگران نیز این حق را دارند که خواستههایشان را دنبال کنند.
🔸در این نوع نگرش پیگیری خواستههای خودتان به اندازه توجه به حقوق و احساسات دیگران برای شما اهمیت دارد.
🔹وقتی جرأتمندانه صحبت میکنید، صدایتان قاطع و قابل فهم است و اغلب تماس چشمی را حفظ میکنید. افکار، احساسات و خواستههایتان را به طور مستقیم بیان میکنید و به صحبتهای دیگران مؤدبانه گوش میدهید. اهل مذاکره و مصالحه هستید و در عین حال که اجازه نمیدهید حقوقتان پایمال شود، دیگران را نیز به صرفنظر کردن از خواستههایشان وادار نمیکنید.
🖋کارشناس مشاور: مهدی گلوردی
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#ازدواج
✔️نکاتی چند جهت #انتخاب_همسر💍
✨۱) نسبت به کل ماجرا واقع بین باشید
تابع #احساسات نگردید و به شکل منطقی جوانب کار را بسنجید. در تداوم یک ازدواج ، دوست داشتن و عشق اگر چه شرط لازم است ولی کافی نیست. پس به سایر مسائل مهم نیز بپردازید. رؤیایی نیندیشید.
✨۲) درباره دلیل تمایل طرف مقابل به #ازدواج با خودتان تحقیق کنید.
اگر این تمایل بنا به مصالحی از قبیل پول و ثروت، شهرت، خروج از کشور و غیره است از آن صرفنظر کنید.
✨۳) شریک احتمالی زندگی خود را بشناسید.
در چارچوب آنچه در دین و فرهنگ مجاز می باشد، قبل از تصمیم گیری برای ازدواج ، شریک احتمالی زندگی خود را بیشتر بشناسید. این شناخت یا به واسطه رفت و آمد و پرسش های مستقیم حاصل می گردد و یا از طریق دیگر آشنایان. توجه داشته باشید دوستان فرد ، گاه برخی حقایق را پنهان می کنند. پس شاید بهتر باشد در بعضی مواقع به طور غیر مستقیم به پاسخ برسید . در مجموع شما بایستی در مورد خلق و خو، افکار، عقاید، خواسته ها، عادات، دیدگاه ها، حساسیت ها، نوع برخوردها، توانایی های ارتباطی و... شناخت پیدا کنید.
✨۴) اعتقادات و باورهای مذهبی طرف مقابل را جویا شوید.
عقاید و باورهای #همسر احتمالی خود را در مورد آئین و مذهب جویا شوید و ببینید که آیا با برداشت شما از دین سازگار است یا خیر.
✨۵) برخوردهای همسراحتمالی خود را در موقعیت های مختلف بررسی کنید.
هر چه بیشتر در شرایط متفاوت و متعددی همسر احتمالی خود را ملاقات کرده و مورد مشاهده قرار دهید، نشانه های بیشتری از طرز برخورد او با مردم و در موقعیت های مختلف خواهید یافت.
✨۶) خواسته ها و انتظارات یکدیگر را مورد مطالعه قرار دهید.
شما باید بدانید همسر آینده شما چه انتظاراتی از خودش و شما دارد. شما باید در مورد مسائل مهم زندگی به توافق برسید.
✨7) دلایل متناسبی برای ازدواجتان پیدا کنید و خود تصمیم گیرنده نهایی باشید.
هرگز تحت فشار برای ازدواج متقاعد نشوید. تنها خوب بودن احساسات اطرافیان درمورد طرف مقابل کافی نیست، قلب و منطق شما نیز باید دراین کار رضایت دهد.
✨8) از خداوند کمک و راهنمایی بگیرید.
با ایمان و توکل به خدا از او بخواهید تا در #انتخاب صحیح شریک زندگی ، شما را یاری کرده و مسیر مناسبی را پیش رویتان قرار دهد. چنانچه پس از مطالعه نکات مذکور هنوز در تصمیم گیری خود دچار تردید هستید ، می توانید به مشاورین حاضر در مراکز مشاوره رجوع کرده و با آنها مشورت نمائید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#دختران_بدانند
🔺" دوستت دارم اما آمادگی ازدواج کردن را ندارم!"
👈شاید شما ھم این جمله را شنیده باشید نمی گوییم که مرد مقابل شما این ادعا را به دروغ مطرح کرده اما این جمله به شما می گوید که این مرد جز دوستی یا حتی یک رابطه رمانتیک، به دنبال چیز دیگری نیست. چنین مردی یا قصد ازدواج ندارد یا قصد ازدواج با شما را ندارد. پس بیھوده منتظر ننشینید.
🔹بسیاری از دخترھا تصور می کنند اگر دشواری ھای یک رابطه را تحمل کنند و به قول خودشان این مرد ازدواج گریز را عاشق و وابسته کنند، به مقصودشان می رسند. اما باور کنید حتی اگر نقشه شما عملی شود، این مرد گزینه مناسبی برای ازدواج نخواھد بود.
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
✅ دقت در #انتخاب_همسر
🔰 #دقت در #انتخاب همسر، یک ضرورت است و مسامحه و بی توجهی، پشیمانی را در پی خواهد داشت. معیارها و خصوصیات زیر، در گزینش همسر، لازم است در نظر گرفته شوند:
✨الف) #همسر دیندار انتخاب کنید؛ زیرا دینداری #دختر و #پسر جوان، حفظ حریم عفت، حیا، نجابت و غیرت را در پی خواهد داشت.
پیامبر صلی الله علیه و آله درباره گونه های انتخاب همسر توسط برخی از مردم، چنین بیان داشت:
«برخی برای انتخاب همسر، به مال یا دین یا #زیبایی یا به حسب و نسب او توجه دارند؛ امّا بر شما باد که با دینداران #ازدواج کنید»
✨ب) به اخلاق مطلوب خود توجه کنید؛ چون اخلاق، اساس و شیرازه پایداری و استحکام #زندگی زناشویی است و بی شک، سوء اخلاق، بی احترامی و نامهربانی هایی را در پی داشته و فروغ محبت را خاموش خواهد ساخت. پیامبرصلی الله علیه و آله می فرماید: «هرگاه برای دختر شما #خواستگاری آمد که دین و اخلاقش را می پسندید، قبول کنید و گرنه در سطح جامعه، فتنه و فساد بسیار می گردد»
✨ج) به دلیل تأثیرپذیری دختر و پسر از #خانواده و محیط رشد، اصالت خانوادگی تعیین کننده است. از این رو، در کلام پیامبر صلی الله علیه وآله چنین آمده است: «با فلان گروه ازدواج کنید که مردانشان عفت دارند؛ پس زنانشان هم عفیف هستند؛ و با آن گروه ازدواج نکنید که مردانشان بی عفتی نموده اند؛ زیرا زنانشان هم بی عفت شده اند»
✨د) به #همتایی ( کُفْوِ همدیگر بودن)، توجه کنید. رسول خداصلی الله علیه وآله می فرماید: «به همتایان خود، زن بدهید و از همتایان همسر بگیرید».
✨ه) معیار زیبایی، به عنوان یک امتیاز در شیرینی و صفای زندگی، مؤثر است؛ اما در اولویت بندی معیارها، در رتبه اول قرار ندارد؛ زیرا رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود: «نباید حسن چهره زن را بر حسن دینداری او برتری داد». معیارهایی چون فاسق بودن، بی عفتی، فحاشی، بداخلاقی و حماقت، به عنوان گزینه های ممنوع عنوان شده اند.
دانستنی های #قبل_از_ازدواج
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👌👌 تصمیم عجولانه برای ازدواج ممنوع
اگر حتی در یکی از شرایط زیر قرار دارید، در مورد ازدواج احتیاط کنید
⛔️ شیفتگی و دلدادگی بیش از حد
⛔️ تن دادن به ازدواج برای راضی کردن دیگران
⛔️ ازدواج پیش از کسب شناخت
⛔️ آماده نبودن برای تعهد طولانیمدت
⛔️ عدم تناسب در اعتقادات دینی
⛔️ نارضایتی والدین هر یک از طرفین
⛔️ انتخاب کسی که نیازمند تغییر است
⛔️ تن دادن به ازدواجی جدید درحالیکه زخم ازدواج پیشین بهبود نیافته
⛔️ انکار یا نادیده گرفتن شواهدی دال بر ویژگیهای نامناسب رفتاری و شخصیتی طرف مقابل
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔵 طوری زندگی نکنید که کودکتان پول را مایه خوشبختی بدونه، چون که در آینده حتما پول رو به شما ترجیح میده و اولین قربانی این تفکر خود شما هستید !
🔹نکته بعد، کودک را وارد مسائل اقتصادی نکنید ... سخنرانیهایی مثل: نـداريم، نيست، از پس مخارج برنمیایم،
گرون شده، پولام رو دزدیدن، اختلاس شده، سال بعد میخواد قحطی بیاد و ...
🔹صحبت از نداری كودک را دچهار احساس ناامنی میكند، امروزه دغدغه خيلی از بچهها همينه كه بالاخره بابام پول داره يا نه؟ پول بابام تموم شده؟ اگه تموم بشه، چـه اتفاقی برامون میافته ( اضطراب )؟!
🔹بچهها اصلا نباید درگیر مسائل اقتصادی ما ، بیپولی و ... شوند !
🔹اولين ناامنی اقتصادی در خانواده، ترويج تفكر نداری است. تفكر فراوانی، به معنی خوشخيالی و گول زدن خودمان و فرزندمان نيست، بلكه برای کودک ايجاد امنيت روانی است!
🔹بچهها توان حل مشکلات مالی ما و کشور را ندارند. خودش را ضعیف و ناتوان میبیند و گاه حتی فکر میکند خودش عامل این بدبختی و شرایط خانواده است !
#تربیت_اقتصادی
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔰 تربیت کنترل از راه دور نیست!
🔻 تربیت، کنترل از راه دور نیست. در کنترل از راه دور، مسئلهی زیر نظر داشتنِ عملِ خارجی مطرح است. نه هر عملی، تنها عمل خارجی!
✅ تربیت یک امر بالینی مثل پرستاری است؛ به این نحو که اگر بیمار است، طبق دستورالعمل مراقبت میکنی تا برطرف شود و اگر بیمار نیست، پیشگیری میکنی تا مبتلا نشود. حتی رها کردن هم ندارد.
❇️ مربی نقش پرستار را دارد. چرا که پرستار از مریض جدا نمیشود و کارش پیاده کردن دستور اطبا بر بیمار است. طبیب، دستورالعمل را میدهد و میرود. این از نظر جسمی است، از نظر روحی هم به همین شکل است.
📖حاج آقا مجتبی تهرانی. ادب الهی. جلد دوم.صفحه ۱۹۱-۱۹۳
#کلام_بزرگان
#ویژگی_های_مربی
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔰 رسانهها و اختلالات ارتباطی فرزندان!
🔻 مصرف بیش از حد رسانهها، به تدریج موجب کاهش کنش و واکنشِ انسانی، عاطفی و احساسی انسانها میشود.
✅ البته خانوادهها و مجموعههایی هستند که محتوای مورد استفادهی رسانهای بچهها را تحت مدیریت خود در میآورند. اما باید در نظر داشت تماس با ابزارهای بیروح و بیعاطفه فارغ از اینکه چه محتوایی دارد، موجب میشود بعد از مدتی بچهها ابتداییترین روشهای تعامل با انسانهای اطراف خود، ابراز محبت و دریافت محبت را بلد نباشند.
🎤دکتر خیامی
#تربیت_رسانه_ای
#فضای_مجازی
🌹@moshavereh_alborz🌹
⁉️ هرگاه فرزندتان از شما پرسید؛
چرا⁉️
به او جواب دهید که: خودت چی فکر می کنی؟
✅ این روش چند مزیت دارد:
- پرسیدن اتوماتیکوار چراچرا از سر کودکتان می افتد.
- به شما و کودکتان نشان میدهد بیشتر از هر چیزی که فکر میکنید میداند.
- باعث میشود که کودکتان به جای اینکه برای جواب به شما وابسته باشد، از فکر خودش استفاده کند.
- تفکر و اندیشیدن را به او آموزش دادهاید.
-دلیل اصلی سوال کردن او را یافتهاید و در یافتن جواب درست هدایتش می کنید.
#سوال_پرسیدن_کودک
#فلسفه_برای_کودک
🌹@moshavereh_alborz🌹
✅ از فرزندانتان پول قرض بگیرید، زیرا جابجایی نقشها موجب میشود کودک احساس کند، که دیگران به وی نیاز دارند و او فرد مهمی است.
#عزتنفس_کودک
#پول_توجیبی
🌹@moshavereh_alborz🌹