🍀با عرض سلام و ادب خدمت تمام همراهان گرامی .
👈تمام برنامه های مرکز مشاوره حوزه علمیه استان البرز (مشاوره ، دوره های آموزشی، کارگاه ها و....) در این کانال اطلاع رسانی خواهد شد . از همراهی شما سپاسگزاریم
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔰نوازش خیلی تاثیرگذار است و درست باید وقتی باشد که کودک انتظار ندارد.
⛔️کودک را نوازش نمیکنیم، چون میگوییم لوس میشود.
✅ در حالی که نیاز طرف است. این نوازش اگر به موقع باشد، منطقی و به جا باشد، از صد تا سخنرانی بیشتر تاثیر می گذارد.
📖کتاب از سیادت تا وزارت
#محبت_به_کودک
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
✅مسئله اصلی در خانواده
🔻 زن در خانه مایهی آرامش است؛ مایهی آرامش مرد و فرزندان. اگر خود زن برخوردار از آرامش روانی و روحی نباشد، نمیتواند این آرامش را به خانواده بدهد.
❇️ زنی که مورد تحقیر قرار بگیرد، مورد اهانت قرار بگیرد، مورد فشار کار قرار بگیرد، نمیتواند کدبانو باشد؛ نمیتواند مدیر خانواده باشد؛ درحالیکه زن، مدیر خانواده است. این مسئلهی اصلی است.
👌🏻این یکی از آن اصلیترین مسائل است، که خب در محیط زندگی ما ؛چه محیطهای قدیمی ما، چه محیطهای جدید ما؛ چندان مورد توجّه قرار نگرفته است و باید مورد توجّه قرار بگیرد.
🎤 مقام معظم رهبری. ۳۰ فروردین ۹۳
#کلام_بزرگان
#مادر
#خانواده
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
◀️دوران کودکی، دوران کودکی کردن و تمرین زندگی است؛ دوران بزرگسالی نیست.
👈وقتی لباسهای گرانقیمت تن کودک می کنیم، دائماً او را تحت فشار میگذاریم که؛ لباست رو کثیف نکنی!!
⁉️چرا لباس بچهها را راحت انتخاب نمی کنیم که اگر کثیف شد حرص نخوریم.
⁉️ چرا بچهها را دستمایه خودنمایی و چشم و همچشمی خود قرار دهیم.
🔹همه چیز در زندگی حول محور رشد (تحول) است، بازیکردن و کثیفکردن به رشد کودک کمک میکند. پس در خریدن و پوشاندن لباس به بچهها دقت کنیم.
#فرزندپروری
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔰عادت دادن بچهها به رفتار خوب
🔆رفتار درست بچهها را تقویت کنید نه بدرفتاری شان را.
🔆درخواستهای مودبانه بچهها را تقویت کنید، نه درخواستهایی که با گریهکردن، فریاد زدن و جیغ زدن همراه است.
🔆در روانشناسی از این تکنیک به تقویت افتراقی نام برده میشود، یعنی در مقابل کار بد کودک، عکسالعملی نشان ندهید، و هر زمانی عکس آن کار که کار خوبی است را انجام داد، به او توجه کرده و تشویقش کنید.
✍س.محمدی
#تشویق
#تقویت_افتراقی
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔴 #رفتارهای_ویروسی
💠 یک ظرف #شیر که میلیونها مولکول دارد با چند #میکروب، سلامت خود را از دست میدهد و کسی نمیگوید چرا میلیونها مولکول شیر را فدای چند عدد #میکروب، میکنید؟
💠 گاهی زن و شوهر ادّعا دارند که ما #وظایف خود را نسبت به همسر خود انجام میدهیم امّا نمیدانیم چرا حسّ میکنیم فضای زندگی برای ما آرامش مطلوب، صمیمیّت و #لذّت دلخواهمان را ندارد.
💠 یکی از عوامل مهم این قضیه وجود برخی #میکروبها در رفتارهای زن و شوهر است که گهگداری فضای زندگی را مسموم میکند.
💠 به فرض رفتارهایی که از آن #سوءظن به همسر برداشت میشود میکروب خطرناکی است مثل رفتار پلیسی و تجسّسی نسبت به وسائل و کارهای همسر و یا رفتار توهینآمیز و #تمسخر همسر در جمع، عدم اطاعت زن از مرد، بیاحترامی به زن، #بددهانی کردن، کینه، خودبرتر بینی، تخریب خانوادهی یکدیگر و دهها رفتار دیگر
💠 راه #شناخت این میکروبها مطالعه نسبت به برخی تفاوتهای مهمّ روانشناسی زن و مرد است، راه دیگر آن #مشاوره دینی است و نیز توجّه و حسّاس بودن به درخواستها و گلایههای #پرتکرار همسر میباشد به فرض اگر بارها بیان کرده که از فلان رفتار، عکسالعمل و گفتار بشدّت #ناراحت میشوم باید نسبت به آنها مراقبت نمود تا همسرمان آزرده خاطر نشود.
💠 #میکروب_زدایی از انجام بسیاری کارها در زندگی لازمتر و ضروریتر بوده و اولویّت بیشتری دارد.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔴 مرد کوتاه بیاید یا زن؟!
✍رهبر معظم انقلاب:
🌺 این طور نیست که بگوییم همه جا خانم باید از آقا تبعیت کند؛ نخیر. چنین چیزی نه در اسلام داریم و نه در شرع. یا مثل برخی از این اروپا ندیده های بدتر از اروپا و مقلد اروپا، بگوییم که زن بایستی همه کاره باشد و مرد تابع باشد. نه این هم غلط است. بالاخره دوتا شریک و دوتا رفیق هستید.
یک جا مرد کوتاه بیاید، یک جا زن کوتاه بیاید. یکی این جا از سلیقه و خواست خود بگذرد، دیگری در جای دیگر، تا بتوانید با یکدیگر زندگی کنید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🍀 تفاوتهای روانشناختی زنان و مردان در زندگی مشترک
۱. میزان اعتماد به نفس زنان با احساس اطمینان آنان از «دوست داشته شدن» رابطه مستقیمی دارد، در حالیکه مردان، زمانی از اعتماد به نفس کافی برخوردارند که بتوانند درخواستهای همسران خود را برآورده کنند.
۲. زنان دوست دارند برای حل شدن یک موضوع درباره آن صحبت کنند(حتی اگر وقت زیادی صرف نمایند)، در حالی که مردان این عمل زنان را پرحرفی تلقی می کنند.
۳. زنان دوست دارند که شوهرانشان محبت خود را ابراز کنند و به آنان بگویند که چقدر دوستشان دارند، اما مردان فکر می کنند که همسرانشان باید بدانند که «من فقط او را دوست دارم، نیازی به گفتن نیست»
۴. وقتی مردان از زنان خود حمایت می کنند، آنان را در حل مشکلاتشان توانمندتر می سازند، و به زندگی امیدوارتر و علاقه مندتر می کنند.
۵. زنان فرمان بردن را دوست دارند ولی معتقدند این فرمان بردن باید عاشقانه باشد، در این صورت حاضر به هر گونه ایثار و فدارکاری خواهند بود.
۶. هنگامی که مردان دیر می کنند، زنان با سؤالهای «چرا دیگر کردی؟ » کجا بودی؟ و …» در حقیقت دلواپسی و نگرانی توأم با عشق و علاقه را به همسر خود ابراز می کنند.
اما شوهران فکر می کنند که همسرانشان می خواهند آنها را زیر سوال ببرند و افراد بی مسؤولیت و غیر مطمئن جلوه دهند.
۷. وقتی شوهران فکر می کنند که برای زندگی و همسرشان مفید هستند، احساس ارزشمندی و توانمندی می نمایند ولی زنان زمانی این احساس را دارند که فکر کنند برای همسرانشان عزیز هستند.
۸. مردان پس از گوش کردن به صحبت های همسر خود بلافاصله می خواهند مشکل را حل کنند، بنابراین به راهنمایی آنان می پردازند، در صورتی که شاید زنان فقط می خواستند احساساتشان را بیان کنند.
۹. زنان میزان ارزشمندی و علاقه شوهرانشان را به خود با میزان برآورده شدن خواسته هایشان محک می زنند.
مردان یا باید سعی کنند خواسته های منطقی آنان را برآورده کنند و یا آنان را با دلایل صحیح متقاعد سازند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
💠پيامبر رحمت(ص) :
💐 هر كه به خاطر خدا ازدواج كند و براى خدا كسى را همسر دهد سزاوار درآمدن در سرپرستى خداست.
📚المحجّة البيضاء : 3/54
#حدیث
🌹@moshavereh_alborz🌹
#ویژه_عقدکرده_ها
#مجردانه
#مهارتهای_انتخاب_همسر
📌قسمت و ازدواج
❓میگویند: «ازدواج، قسمت است و هر کسی را که به نامت نوشته باشند، همان همسر تو میشود». پس این بحثها چه فایدهای دارد؟
🔰قسمت عوامانه، قسمت دینی
⚠️این حرف را ما و شما بسیار شنیدهایم؛ امّا به این راحتی نمیشود آن را پذیرفت. رواج این اعتقاد در میان مردم هم دلیلی بر صحّت آن نیست. البتّه اگر منظور از قضا و قدر، همان است که در روایات آمده، ازدواج هم از دایرۀ قضا و قدر الهی بیرون نیست؛ امّا قضا و قدری که اسلام میگوید، با قضا و قدری که مردم میگویند، زمین تا آسمان متفاوت است و بیشتر اشتراک اسمی دارند.
❌در آنچه مردم «قسمت» میخوانند، اختیار انسان هیچ دخالتی ندارد. میگوید: «قسمت تو این شخص است. خودت را هم که بکُشی، کسی جز او نصیب تو نمیشود».
✅ امّا در قضا و قدری که اسلام میگوید، اختیار از اجزای اصلی است. این گونه نیست که من دست به هیچ کاری نزنم و بگویم: «سرنوشت من این است؛ چه تلاش بکنم و چه بیکار بنشینم». این اعتقاد، هیچ تناسبی با روح اسلام ندارد.
✔️همین که میگویند: همسر خوب، باید این خصوصیات را داشته باشد و آن ویژگیها را نداشته باشد، نشان میدهد که اختیار ما در انتخابمان دخالت دارد وگرنه، این حرفها بیمعنا میشد.
🔶پس ما نباید وظیفۀ خود را فراموش کنیم؛ امّا ممکن است خدا کسی را با همسر بد امتحان کند. این هم مانند سایر امتحانها، مایۀ رشد است.
❇️ اگر کسی تمام وظایف خود را در مسیر ازدواج انجام داد و باز هم مبتلا به همسر بد شد، آن وقت ما هم میگوییم: «قسمتش بوده»؛ امّا این جا بن بست زندگی او نخواهد بود. او در این شرایط هم وظیفهای دارد. اگر آن وظیفه را بفهمد و به آن عمل کند، خوشبخت خواهد بود.
📛به هر حال، «قسمت» به معنایی که اکنون در میان عامّۀ مردم مشهور است، خراب کردن کاسه کوزههای شکسته، بر سر خداست. دقّت نمیکند، همسرش بد از آب در میآید و بعد میگوید: خدا خواست!
📚نیمه دیگرم، کتاب اول،ص ۱۱۵_۱۱۳.
#نیمه_دیگرم
#کتاب_اول
#از_من_بودن_تا_ما_شدن
استاد #عباسی_ولدی
🌹@moshavereh_alborz🌹