🌹
👼برای تربیت صحیح کودک باید از قاطعیت در رفتار خود بهره مند باشید. اولین تکنیک در قاطعیت این است که ما صداقت داشته باشیم . صادق باشیم و حرف خود را درست بزنیم. خیلی از اوقات ما بچه ها را می پیچانیم. حرف نامفهوم یا نامربوط می زنیم و رد می شویم. نداشتن صداقت در حرف ها باعث از بین رفتن احترام و اعتماد بین والدین و فرزند می شود.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼هرگز به کودک نگویید...
وقتی هم سن تو بودم همه کارهایم را خوب انجام می دادم.
بچه هایی که با این جملات بزرگ می شوند تمام سعی خود را می کنند تا ثابت
کنند که می توانند چقدر خوب باشند. درست است که این مسئله آن ها را در
رسیدن به هدفشان ترغیب می کند اما مشکل اینجاست که آن ها هدفشان این
باشد که نه به خاطر خودشان بلکه بخاطر تحت تاثیر قرار دادن والدینشان
به جایی برسند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#نکته_های_ناب
نوجوانی که در خود احساس احترام میکند، آلودگی را مناسب با خود نمیداند و از ارتباط حرام لذتی نمیبرد.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼بازی های آموزشی و خلاق و فواید آن:
راه رفتن با چشم بسته و حدس زدن جای اشیاء.
1.پرورش دقت
2.تقویت حافظه
3.تصحیح اشتباهات حسی
4.تقویت تن آگاهی حسی
5.تقویت تمرکز کانونی
6.پرورش استحکام تعادلی
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼ترس والدین از مبتلا شدن کودکان به کرونا نباید باعث درونی سازی ذهنی بچه ها و وحشت آنها از محیط و دوستان شود.
👈اخیراً با تغییر الگوی انتقال کرونا و مبتلا شدن کودکان نیز به این بیماری، موجی از نگرانی در بین خانوادهها ایجاد شده است, به طوری که برخی از والدین برای مراقبت از فرزندان خود به جای پرداختن به آموزشهای «خود مراقبتی بهداشتی»، بچهها را از محیط اطراف میترسانند و ناخواسته تلاش میکنند ترس از تماس با اشیا و دوستان را در آنها درونی سازی کنند.
👈بازی فقط برای سرگرمی نیست بلکه بازی کردن جزئی مهم از زندگی و راهی برای رشد کودکان است. از طریق بازی است که کودکان یاد میگیرند به اشیا معنی دهند، روابط را دستکاری و کشف کنند، اجتماعی شدن را تمرین کنند، نقشهای متفاوتی را ایفا و بیاموزند و هویت خود را بسازند. بچهها در تعامل و ملاقات با گروه همسالان, یافتههای خود را به اشتراک میگذارند، فن بیان خود را ارتقا میبخشند و با اجتماع آشنا میشوند به همین دلیل نباید آنها را از مواجهه با محیط ترساند.
👈والدین باید سعی نمایند به فرزندان خود آموزشهایی را ارائه دهند, از جمله تماس با اشیا و وسایل بازی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تعامل با دوستان که البته با رعایت فاصله اجتماعی و یا ماسک میتواند بهترین هدیه و آموزش پدر و مادرها به کودکانشان باشد.
در این میان باید یادآور شد که خانوادههای درونگرا اغلب فرزندانی با همین خلق و خو تربیت میکنند, پس اگر بازی و محیط بیرون از خانه را نیز برای بچهها وحشت آور کنید و آنها اقدام به درونی سازی ذهنی و پذیرش ترس در خروج از خانه کنند، بی شک در آینده با مشکلات شخصیتی بسیاری مواجه خواهند شد.
👈 انطباق و سازگاری دو ویژگی منحصر به فرد در وجود هر فردی است که باعث میشود انسان در برابر محیط و تغییر شرایط, خود را وفق داده و با شرایط جدید به تعادل برسد. از آنجایی که سادهترین و البته گاه مخربترین شیوه رفتاری والدین برای انطباق یافتن فرزندانشان ترساندن آنها است, در این میان برخی از والدین تلاش میکنند به جای فراگیری شیوههای فرزندپروری کارآمد، سادهترین راه ناکارآمد را برای مراقبت از کودکان خود در مقابل مخاطرات احتمالی برگزینند که آن هم فقط روش ترساندن بچهها در برابر موضوعاتی نظیر کرونا است.
🍀استاد: سرکار خانم مسلمی
🌹@moshavereh_alborz🌹
#مناسبتی
#عرفه
#دعا
💫در نهج البلاغه در يكى از وصاياى اميرالمؤمنين به فرزندش چنین آمده است:
« خداى تعالى كليد همه خزينه هاى غيبش را در دست خود تو قرار داد، و آن اين است كه به تو اجازه داد از او مسئلت كنى.
با اين كليد كه همان دعا است هر درى از درهاى نعمت هاى او را بخواهى مى توانى بگشايى، و باران رحمت او را به سوى خود ببارانى.
🌟پس هرگز دير شدن اجابت خدا تو را نوميد نسازد، كه عطيه به قدر نيت است، و چه بسا اجابت دعايت بدين جهت تاخير مى افتد كه اجرش برايت بيشتر باشد، كه بزرگترين عطا همان آرزو و انتظار اجابت داشتن است، و چه بسا چيزى از خدا بخواهى و خدا آن را بتو ندهد، بلكه بهتر از آن را بدهد، حال يا در دنيا و يا در آخرت، و يا بدين جهت مستجاب نكند كه خواسته است بلائى را از تو بگرداند، چون آنچه خواسته اى، بلاى جان تو است، زيرا بسيار مى شود كه از خدا چيزى بخواهى كه مايه نابودى دين تو است، اگر آن حاجتت را برآورند، دينت را از دست مى دهى، پس بر تو باد كه هميشه از خدا چيزى بخواهى كه جمال و زيبائيش برايت بماند، و وزر و وبالش از بين برود، نه مال، كه نه تنها براى تو نمى ماند، بلكه تو هم براى آن نمى مانى».
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👨👩👧👦#والدین و #تحصیل فرزندان
رفتار #متعادل این است که به تمام ابعاد زندگی فرزند اهمیت داده شود.
🔰#کنترل خود،
🔰افزایش مهارتها،
🔰اشتیاق برای یادگرفتن،
🔰#لذت بردن،
🔰سرگرم شدن،
🔰رابطه برقرار کردن و
🔰مشارکت در فعالیتهای گروهی و... مواردی هستند که فرزندان دانش آموز در دوران #تحصیل باید یاد بگیرند.
وعده های طلایی اینکه " برایت فلان موبایل رو میخرم اگر فلان نمره را بگیری یا اگر دانشگاه قبول بشی ماشین میخرم "
یا برعکس تهدید و پیش بینی های منفی مثل "تو آخرش هیچی نمیشی " کارساز نیست.
💡رفتار متعادل یعنی توجه به همه جوانب زندگی فرزند:
🔺توجه به تلاشهای او
🔺 تقویت مهارتهای مختلف برای مقابله با ناکامیها،
🔺کنترل استرس،
🔺انطباق با شرایط و
🔺کنترل فکر و احساس .
برگرفته از کتاب "موفقیت تحصیلی " نوشته دکتر شکوفه موسوی
🖋استاد بخشیان
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔶 #مناسبتی
🍀 #عرفه
🔻روز عرفه ، روز بسيار بزرگي است.
🔶خيلي ازاولياء و بزرگان را زيارت كردم كه به اين روز چشم ميدوختند.
🔶طبق روايت، هركس در ماه مبارك رمضان آمرزيده نشده باشد ، اگر عرفه را درك كند وبه رازو نياز واستغفار بپردازد ، آمرزيده ميشود.
دراين روز، مسير زندگي بايد تغيير كند، عرفه يك راه عجيبي است.
🔶اعمال روز عرفه را به هر مقدار كه نشاط داريد، انجام بدهيد.
🔶دعا خواندن به اين نحو كه انسان دائما ببیند چه مقدار از دعا باقی مانده است و انتظار تمام شدن آن را بكشد و خسته و بي نشاط شود، اثرچنداني ندارد!
🔶درمضامين ومعاني بلند دعاي شريف و عظيم عرفه تامل بفرماييد.
عمده اين است كه معرفت پيدا كنيم ، گاهي تامل در يك جمله ي دعا ميتواند مسيرزندگي انسان را تغيير بدهد.
🔶متاسفانه بعضي از مقدس ها فقط به دنبال كسب ثواب هستند! بارها دعاي عرفه را به قصدثواب ميخواند ولي يك مرتبه درمضامين عاليه ي آن تامل نميكند! عزيز من همه ي دين كه كسب ثواب نيست! اگر دعارا با معرفت وتامل بخوانيم ، ثواب هم در پي آن مي آيد.
🍀 حجت الاسلام سید عبدالله فاطمی نیا
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🌸 با پرخاشگری کودک چه کنیم؟
اگر کودک به هر دلیلی پرخاشگری را انتخاب کند والدین نباید با پرخاشگری به او پاسخ دهند اما باید محکم باشند.
مثلا اگر کودک را بغل کردهاید و او شما را میزند بدون آنکه هیچ بحثی با او بکنید باید خیلی سریع او را زمین بگذارید یا اگر در اتاقش هستید او اسباببازیاش را به سمت شما پرت میکند بدون اینکه گفتمان خاصی با او داشته باشید، از اتاق بیرون بروید.
✅ بیتوجهی و ترک کودک بدون حرف زدن با او نشان میدهد که نه تنها چیزی را به دست نیاورده بلکه توجه مادر را نیز از دست داده است.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🔴از نگاه روانشناختی، کمک کردن دو قانون دارد:
1⃣ فرد واقعاً از عهده کارش برنیاید.
2⃣فرد، درخواست کمک کند.
حتی فقدان یکی از این دو نیز، بهانهای خواهد بود برای پیش نرفتن و کمک نکردن. رعایت این دو قانون به این معناست که دلسوزی مادرانه يا پدرانه محلی از اعراب ندارد.
♨️اگر میخواهید بعدها از اعتمادبهنفس پایین کودکتان ناله نکنید، لطفاً به این نکته مهم عمل کنید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🍀نادیده گرفتن(تغافل)
👈گاهی نادیده گرفتن مسائل جزئی و بی اهمیت، بهترین روش برخورد با کودک است. ممکن است ابتدا حس کنید که کاری برای بهبود وضعیت انجام نداده اید اما با استفاده حساب شده و مداوم از این روش به نتایج حیرت انگیزی خواهید رسید و برخی از رفتارهای نامطلوب کودک را اصلاح خواهید کرد. مثلا زمانی که کودک با رفتار نادرست خود سعی در جلب توجه شما دارد استفاده از این روش معجزه می کند. کودک به خوبی می داند چه رفتاری در چه هنگامی، شما را بیشتر آزار می دهد بنابراین برای جلب توجه شما زیرکانه عمل می کند. مثلا درست موقعی که مهمانان وارد اتاق پذیرایی شدند شروع به دویدن دور اتاق و پریدن روی مبل ها می کند و یا هنگامی که دارید با تلفن صحبت می کنید، بلند بلند آواز می خواند. حال اگر بتوانید این رفتارها را تحمل کنید و آن ها را نادیده بگیرید کودک از آن ها دست خواهد کشید زیرا به هدف خود که جلب توجه شما بوده است دست نیافته. البته در کنار این عمل باید از رفتارهای مثبت او نیز تعریف کنید تا به این نیاز یعنی نیاز به توجه در جای خود پاسخ دهید.
🌹@moshavereh_alborz🌹