🌹
#شناخت_احساس
💠گاهی برای شما اتفاق افتاده است که بعد از شنیدن یک خبر یا انجام یک رفتار از سوی دیگران در خود احساسی داشته باشید که نمی دانید این حس چیست؟ آیا این #احساس، احساس خوبی است یا خیر؟
🍀مثلاً «فرزندتان به شما اطلاع می دهد در شهر دیگری در دانشگاه پذیرفته شده است» یا «همسر شما به شما اطلاع داده که صاحب فرزندی شدهاید» یا «یک دوست قدیمی به شما زنگ زده و به شما گفته است می خواهد به خانه شما بیاید». در همه این حالات حس شما تغییر می کند. ممکن است ضربان قلب شما کمی تندتر شود اما نمی دانید این تند شدن ضربان قلب، از خوشحالی است یا از روی ناراحتی؟ نمی دانید این حس را باید تقویت کنید یا از آن دوری کنید؟
💠 در این مواقع برای شناخت احساس خود باید چند کار انجام دهید:
🔸اولین قدم این است که بدانید، شما از این حس، حال خوبی پیدا کرده اید یا خیر؟
روی احساس خود متمرکز شوید. ببینید از اینکه فرزندتان در کنکور قبول شده است، حال خوبی دارید یا خیر؟ آیا این مسئله برای شما جذاب است یا خیر؟
ممکن است در ابتدا خوب بودن یا بد بودن احساستان را درک نکنید ولی با کمی تمرکز متوجه خوب بودن یا بد بودن حستان میشوید.
🔹دومین قدم برای شناخت احساس این است که بررسی کنید الان با شنیدن این خبر می خواهید چه رفتاری انجام دهید؟ فریاد زدن، گریه کردن، در آغوش کشیدن، ضربه زدن و.... رفتارهایی است که ممکن است در آن لحظه بخواهید انجام دهید. از این رفتارها میتوانید بفهمید حستان چیست؟ اگر می خواهید کسی را در آغوش بگیرید، شاید حس همدلی یا دوست داشتن دارید. اگر میخواهید گریه کنید یا تنها باشید، احتمالاً احساس غم یا افسردگی یا اضطراب دارید.
🔸سومین قدم برای شناخت احساس این است که دنبال یک الگوی تکراری در زندگیتان باشید.ببینید قبلا در زندگی، چه زمانی این حس را داشتید؟
♦️برای مثال مریم #احساس_بیماری و آشفتگی می کرد. همسر او برای ماموریت به شهر دیگری رفته بود و مریم در خانه کارهای زیادی داشت که باید انجام میداد، اما توان یا انگیزه انجام آنها را نداشت. او به بررسی احساسش پرداخت و به یاد آورد در دوره دانشجویی وقتی میخواستم از هماتاق هایش جدا شود، همین احساس را داشت. مریم فهمید این حس #آشفتگی در واقع همان حس تنهایی و جدایی است.
🌷🌷🌷🌷🌷
#ابراز_احساسات #بیان_خواستههای_خود
#احساسات
🌹@moshavereh_alborz🌹
🔴 #دعوای_پیامکی_ممنوع
💠 بحث و #مجادله به وسیله #پیام نوشتاری، بدترین نوع بحث کردن است. زیرا طرفین نمیتوانند لحن و #حالت صحبت کردن یکدیگر را ببینند و این مسئله در اکثر موارد باعث #سوءتفاهم میشود!
💠 اگر گاهی مجبور شدید مطلبی را در مواقع دلخوری، با پیامک انتقال دهید حتما منظور خود و یا حالت درونی خود را بیان کنید مثلا بیان کنید که این پیامم #شوخی بود و یا از روی علاقه و یا عصبانیت و ... بود.
💠 اما سعی کنید #حضوری و یا تلفنی مسئله را حل کنید.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼راههایی برای تقویت رشد هوش کودک:
فرزندتان را دوست داشته باشید و تا می توانید به او محبت کنید. به او حق انتخاب و تصمیم گیری بدهید. وقتی شکست می خورد ، به جای اینکه او را سرزنش کنید، راههای غلبه بر مشکلات را به او یاد بدهید. به حرفهایش گوش کنید. به او کمک کنید تا خودش راه آموختن را یاد بگیرد. جاذبه های دنیا را به او نشان دهید. مثلا کودک خود را به پارک، موزه، باغ وحش، کوه و غیره ببرید. همیشه تشویقش کنید. نظم و انضباط را به او یاد دهید. به توانایی های او اعتماد داشته باشید تا فرزندتان تمام تلاشش را برای انجام کارها بکند. با فرزندتان حرف بزنید و زبان را به شکل درستی به او آموزش دهید. کودک را تشویق به آموختن کنید و وسایل اینکار را برایش فراهم کنید. همیشه با او سوال و جواب کنید تا عادت به فکر کردن و جستجو برای پیدا کردن جواب کند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼محبت کردن بهترین راه تربیت فرزند:
این كه یك كودك چقدر تربیت پذیر باشد، در درجه اول بستگی به این دارد كه احساس كند چقدر مورد محبت قرار دارد و چقدر به عنوان یك انسان و عضو خانواده او را به حساب می آورند. راهنمایی كردن توأم با دلسوزی و مهربانی، قدم مهمی از مراقبت كودكان به حساب می آید و به آنها كمك می كند كه نسبت به افراد خانواده و جامعه مهربان بوده و افرادی قابل احترام و دوست داشتنی باشند. پس بزرگترین وظیفه ما این است كه كاری كنیم كه فرزندمان احساس كند دوستش داریم و به او احترام می گذاریم.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
💫شناسایی کمبودها و تلاش برای تأمین
⭕️در لغزشها معمولا ردپایی از کمبودها دیده میشود.
نوجوانی که از بازار آزاد و سیاه احساسات استفاده میکند، پیام نیازمندی را با رساترین صدا به خانوادهاش رسانده است.
♨️ هچنین نوجوان نیازمند توجه و اثبات خود در چنین گردابی خواهد افتاد.
پسران و دخترانی که عزت نفس کافی ندارند و خودباوری خود را باختهاند، در گردونه همرنگی با جماعت، با دیگران مسابقه سرعت میدهند و خود را به توفانهای زندگی میسپارند تا شاید از دل آنها شخصیتی دوست داشتنی بیابند؛ غافل از آنکه گردبادها ریشهکن و دودمان براندازند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#حدیث همسرانه
💫 #پیامبر_اکرم (ص) فرمودند :
وقتی مرد به همسرش نگاه محبتآمیز نماید
و زن نیز در مقابل چنین نگاهی کند؛
خداوند به هر دو با نظر رحمت مینگرد...🌺🍃
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#محبت
❤️توی خونه برای همسرتون
لباس شیک و مرتب بپوشید
و
سعی ڪنید همیشه معطر باشید✔️
🔸شیک پوشیدنتون فقط واسه مهمونی و بیرون رفتن نباشه😏
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#سیاست_های_زنانه
جواب «نه» را داخل ساندویچِ عسل بپیچید!!
با یک عذرخواهی کوچک و بیان دلیل به طرفتان «نه» بگویید.
مثلا از طرف همسسرتان به یک مهمانی دعوت شده اید ولی به هر دلیلی نمی توانید در آن شرکت کنید.
سعی کنید از تکنیک ساندویچ استفاده کنید. یعنی شما یک ساندویچ درست می کنید و کلمه «نه» را در آن قرار می دهید. خیلی مختصر، به صورت رودررو یا تلفنی به شوهر خود می گویید که:
«می خواستم درباره دعوتت صحبت کنم. من از تو خیلی ممنونم اما این بار واقعا نمی توانم به مهمانی بیایم.از اینکه فکر من بودی بسیار متشکرم.
امیدوارم بتوانم در میهمانی های دیگر شرکت کنم .»
این می شود یک عذرخواهی کوتاه و خلاصه که هیچ اشکالی ندارد
اما اگر بیش از اندازه توضیح بدهید، ممکن است به دردسر بیفتدید.
البته حواستان جمع باشد که در همین لحظات هم لحنتان صمیمانه و در عین حال جدی باشد.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#همسرداری
#محبت
#همسرانه
دعوا،
دلخوری،
وزخم زبان نسبت به همسرتان
را در جمع بیان نکنید...
🔹 افراد یا منتظر دعوای شما هستند
🔹 یا دلسوزی های بیجا می کنند
🔹 یا بعدها برایتان یاد آوری می کنند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🍀زمانی که زوج ها تصمیم می گیرند بچه دار شوند، باید فضای روانشناختی رابطه را برای پرورش فرزند آماده کنند.
این فضا باید به گونه ای در زوج آمادگی ایجاد کند که بتوانند ضمن پرورش فرزند از ایجاد لطمه به رابطه خود جلوگیری کنند. در این شرایط انعطاف پذیری نقش زوج ها ضروری است زیرا رابطه زوج با به دنیا آمدن فرزند تغییر کرده و شکل جدیدی به خود می گیرد.💞
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
امام سجاد عليه السلام :
🍀نزديكترين شما به خدا كسي است كه
نسبت به اهل منزل خوش رفتارتر و
كسي در پيشگاه خدا بيشتر مورد
رضايت است كه نسبت به
خانواده خود نيكوكارتر باشد.
🌹@moshavereh_alborz🌹