🌹
#همسرداری
#محبت
#همسرانه
دعوا،
دلخوری،
وزخم زبان نسبت به همسرتان
را در جمع بیان نکنید...
🔹 افراد یا منتظر دعوای شما هستند
🔹 یا دلسوزی های بیجا می کنند
🔹 یا بعدها برایتان یاد آوری می کنند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
🍀زمانی که زوج ها تصمیم می گیرند بچه دار شوند، باید فضای روانشناختی رابطه را برای پرورش فرزند آماده کنند.
این فضا باید به گونه ای در زوج آمادگی ایجاد کند که بتوانند ضمن پرورش فرزند از ایجاد لطمه به رابطه خود جلوگیری کنند. در این شرایط انعطاف پذیری نقش زوج ها ضروری است زیرا رابطه زوج با به دنیا آمدن فرزند تغییر کرده و شکل جدیدی به خود می گیرد.💞
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
امام سجاد عليه السلام :
🍀نزديكترين شما به خدا كسي است كه
نسبت به اهل منزل خوش رفتارتر و
كسي در پيشگاه خدا بيشتر مورد
رضايت است كه نسبت به
خانواده خود نيكوكارتر باشد.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#همسرانه
#زبان_عشق
❤️توضیح پنج زبان عشق ❤️
✍زبانهای عشق را در ارتباط با همسرتان بیاموزید و با آن زبانها با او سخن بگویید.
✳️زبان کیفی
این زبان بدین معناست که بهترین شیوه ی بیان عشق، "توجه کامل" است. برای چنین شخصی، بودن طرف مقابل در کنارش از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما بودن واقعی طرف مقابل بدون تلویزیون، حین انجام کارِ دیگر، موبایل و مواردی دیگر.
پرت بودن حواس، قرارهای به تعویق انداخته، درست گوش ندادن، می تواند برای چنین شخصی شدیداً آزاردهنده باشد. زبان کیفی همچنین به معنای گفتگوی کیفی و مشارکت در سرگرمی یا فعالیت های کیفی است.
♻️ کمک کردن
آیا جارو کردن و ظرف شستن می تواند ابراز عشق باشد؟ کاملاً! هر کاری که شما برای کاهش بار مسئولیت طرف مقابل انجام می دهید، می تواند شیوۀ بیان عشق باشد. فردی که زبان عشق اش "کمک کردن" است، دوست دارد چنین کلماتی را بشنود: "بزار من این کار رو برات انجام بدم". برای چنین فردی، تنبلی، تعهداتی که عمل نمی شود، و کارها را به دوش دیگری انداختن، مواردِ بسیار آزار دهنده ای ست.
❇️ تماس فیزیکی
این زبان تنها به اتاق خواب خلاصه نمی شود. فردی که زبان عشق اش "تماس فیزیکی" است، بسیار به تماس بدنی علاقه مند است. در آغوش کشیده شدن، دست روی شانه گذاشتن، دستها را گرفتن، همه روش هایی ست که می تواند توجه، عشق، مراقبت و محبت رانشان دهد. حضور فیزیکی و در دسترس بودن بسیار مهم است، در حالی که بی توجهی و سردی می تواند نابخشودنی و تخریبگر باشد.
✅ کلمات تأییدآمیز
رفتار هرگز به بلندی کلمات صحبت نمی کنند. اگر زبان عشق "کلمات تأیید آمیز" باشد، تعریف و تمجید و تحسین برای شما همه چیز است. شنیدن کلمات، دوستت دارم بسیار مهم است. توهین و بی احترامی کلامی می تواند شما را در هم بشکند و به راحتی قابل بخشش نیست. کلمات مهربانانه، تشویقی، و مثبت به معنای دادن زندگی به دیگری است.
✅🎁 دادن هدایا
این زبان عشق را با مادی گرایی اشتباه نگیرید؛ برای گیرندۀ هدیه، عشق، اندیشه و تلاش پشت هدیه مهم است. برای فردی با این زبان عشق، دادن هدیۀ مناسب، نشان دهندۀ توجه و مراقبت و ارزش قائل شدن است.
فراموش کردن تولد، سالگردها، و یا تهیه شتابزده و بدون تفکر هدیه، بسیار ناراحت کننده است. هدیا نمایانگر بصری عشق اند و تا حد زیادی ارزشمندند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
📢📢📢 اگر این ویژگیها را داریدازدواج نکنید و مجرد بمانید!
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
👈اگر در زندگی هدف ندارید ازدواج نکنید و مجرد بمانید.
آیا برای زندگیتان هدف دارید؟ آیا برای آیندهتان برنامهریزی کردهاید؟ داشتن هدف در زندگی بسیار مهم است. کسی که در زندگیش هدف نداشته باشد تلاشی برای بهبود زندگی نخواهد کرد و همه چیز را گذرا میداند. چنین کسانی تلاش میکنند خود را با شرایطی که در آن هستند سازگار کنند و برای بهبود زندگیشان تلاش نمیکنند. برای یک ازدواج خوب باید زندگی هدفمند داشت. پس اگر در زندگی هدف ندارید ازدواج نکنید و مجرد بمانید.
👈اگر مسئولیتپذیر نیستید ازدواج نکنید.
مسئولیتپذیر بودن در زندگی را فراموش نکنید از آغاز زندگی، هر فردی در خانواده نقشهایی را بر عهده میگیرد. نقشهای فرزند، برادر، خواهر، پدر، مادر و همسر نقشهایی هستند که افراد آنها را بر عهده میگیرند. هر نقشی، وظایف و حقوقی دارد. مسئولیتپذیری به معنای این است که فرد، وظایف و حقوق نقش خود را به درستی بشناسد و بر پایهی آنها رفتار کند. کسی که قصد ازدواج دارد باید بتواند مسئولیت نقش همسر را به خوبی به انجام برساند. اگر احساس میکنید برای مسئولیتپذیری آمادگی ندارید بهتر است از ازدواج چشمپوشی کنید.
👈اگر برابری زن و مرد را باور ندارید ازدواج نکنید.
باور به برابری، یک اصل انسانی و اخلاقی است. مرد سالاری و زن سالاری در خانوادهها به شادمانی یکی از طرفین و ناراحتی طرف مقابل میانجامد. شاید همسرتان از روی علاقه و یا ترس در برابر شما ایستادگی نکند و در برابر سلطهگری سکوت کند اما آیا در چنین شرایطی از زندگی خود رضایت دارد؟ سلطهگری زمینه را برای افزایش کشمکش، پرخاشگری، قهر و جدایی فراهم میکند. زناشویی و ازدواج هنگامی زیباست که مرد و زن به برابری باور داشته باشند و بتوانند برابری را در زندگیشان نهادینه کنند. پس اگر به دنبال خوشبختی هستید باید به برابری زن و مرد ایمان داشته باشید.
👈اگر به فرد مقابل علاقه ندارید ازدواج نکنید.
ازدواج بدون عشق و علاقه امری پوچ و بیارزش است. برای زندگی مشترک باید فردی را انتخاب کنید که عاشقانه و صادقانه دوستش داشته باشید. اگر گمان میکنید. علاقه باید پیش از ازدواج نیز باشد و پس از ازدواج تداوم و ثبات بیابد. به یاد بسپارید باید خودتان را دوست داشته باشید تا بتوانید دیگران را دوست بدارید.
👈اگر گمان میکنید از سن ازدواجتان میگذرد، ازدواج نکنید.
برای ازدواج سن و سال تعیین نکنید هیچگاه برای ازدواج کردن دیر نیست. با کسی ازدواج کنید که معیارها و شرایط مناسبتان را داشته باشد و اگر کسی را با معیارهایتان نیافتید عجله و شتاب نکنید. برخی از مردم با کسانی ازدواج میکنند که هیچ کدام از معیارهایشان را ندارند و در پاسخ میگویند که سن ازدواجشان در حال گذشتن بوده است. اما آیا این ازدواج موفق خواهد بود؟ نه. چنین ازدواجی موفق نیست چون به دلیل اینکه فردی را بدون در نظر گرفتن معیارها و شرایط انتخاب کردهاند دچار کشمکش و جدایی میشوند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
💢اگر انگيزه ي شما براي ازدواج موارد زير است و يا متوجه شديد كه انگيزه ي طرف مقابل يكي از اين موارد است اين ازدواج به صلاح شما نيست :
١-لجبازي عليه والدين و يا فرار از خانه
٢-فرار از يك رابطه شكست خورده
٣-صرفا فشار خانواده و اجتماع ( سنت بالا مي رود و ...)
٤-صرفا انگيزه ي اقتصادي
٥-به اسم كسي بودن (مثل اينكه دختر عمو و پسر عمو را از كودكي به اسم هم مي كنند )
٦-احساس گناه يا ترحم ( مثلا چون من با او رابطه ...داشتم حتما بايد با او ازدواج كنم يا مثلا اينكه دلم براش مي سوزه و ...)
٧-انگيزه با عوامل ماورايي ( خواب ديدم كه ما داريم با هم ازدواج مي كنيم يا اينكه پيشگو اين را گفت و ...)
#ازدواج
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👈دوستان عزیز لطفا در انتخاب ها دقت کنید.
لطفا در سن مناسب ازدواج کنید.
حتما مشاوره پیش از ازدواج را جدی بگیرید
در کارگاه های آموزشی که مشاورین عزیز به شما سفارش میکنند حتما و با دقت و جدیت شرکت کنید.
مطمئن باشید اگر درست انتخاب کنید و آگاهانه زندگی کنید این آمار مهار خواهد شد و دیگر خبری از اختلاف و طلاق نخواهد شد.
همه جوانان به امید یک زندگی لذت بخش ازدواج میکنند اما واقعا دردآور است که اینهمه طلاق عاطفی و رسمی را شاهد باشیم
در حالیکه اغلب این مشکلات قابل پیش بینی و جلوگیری است.
#ازدواج
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👈طبق تحقیقات روانشناسان، حس "شکرگذاری" و "قدردانی" می تواند باعث تولید چشم گیر هورمونهای دوپامین و سروتونین در بدن شود که هر دو کلید طبیعی مبارزه با افسردگی هستند
🌹@moshavereh_alborz🌹
کاریکاتور انتخاب همسر
🌸بعضی از دختر و پسرها در هنگام انتخاب همسر، آنقدر روی یک نقطه طرف مقابل توجه میکنند که دیگر ملاکهایمهم را از قلم میاندازند و در نهایت هم به یک انتخاب غلط میرسند❗️
👈در حالی که در انتخاب همسر باید به همه ملاکها و تناسبات لازمه؛ از جمله
➕تناسب اعتقادی،
➕اخلاقی،
➕فکری،
➕فرهنگی،
➕رفتاری و خانوادگی توجه کرد
✔️و نباید صرفا به یک بُعد توجه کنیم.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
#شادی
👈✅قوانین شاد بودن
🔹مسئله اصلی در تشخیص عوامل شاد کننده و مراعات قوانینی است که خوشی ما را بیشتر کرده و از آفتزدگی حفظ میکند. به برخی از این قوانین اشاره میشود:
1⃣.مسیر مطمئن
🔹بعضیها شعار میدهند: هدف، وسیله را توجیه میکند. معنایش این است که برای رسیدن به هدف، از هر راهی میتوانید استفاده کنید. به عنوان مثال، از هر رفتاری که شما را میخنداند، استقبال کنید. نظر شما چیست؟ آیا این حرف منطقی است؟ فرض کنید تصمیم گرفتهاید برای خندیدن و خنداندن دیگران، دوستی را مسخره کنید و قیافهاش را سوژه نمایید. به نظر شما، در این جا خوشحالی اتفاق افتاده است؟ آیا دوست شما هم از این شیوه استقبال میکند؟
🔹قانون صحیح این است که برای رسیدن به هدف، باید از راههای استاندارد، ایمن و بدون مشکل استفاده کنیم. اگر قرار است کسی با دزدی به هدف پولدار شدن برسد، تصور کنید چه مشکلاتی برای جامعه به وجود میآید. در مدیریت احساسات خودمان هم، لازم است راه صحیح تأمین هیجانات را شناسایی و از آنها استفاده کنیم. مثلا شما در روزهای تعطیل نوروز میخواهید خاطراتی شاد ایجاد کنید و این را با سفرهای تفریحی، ورزشهای جمعی، بازدید از طبیعت و مانند آن به دست میآورید نه با روشهایی که آسیبزا هستند.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼به فرزندتان اين جملات را هرگز نگوييد:
"خدا منو بكشه از دست تو راحت بشم"
" تو منو پير كردي "
" آخر از دست تو مي ميرم "
"تقصير تو بود خواهرت خورد زمين،
حواست كجاست؟"
همه اینهارو کودک باور میکنه و تاثیر منفی بر روح و روانش میگذاره.
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
💠پیش بینی کننده های ازدواج موفق💠
🔅عوامل پیش بینی کننده مثبت🔅
این عوامل موفقیت یک رابطه و ازدواج را پیش بینی می کنند.
یعنی وجود این عوامل در آشنایی می تواند نشانه موفق بودن ازدواج و کم بودن ریسک اختلاف و طلاق می باشد.
🔻 در این پست ما ۶ پیش بینی کننده مثبت را تقدیم خواهیم کرد.
1⃣ سن طلایی
بهترین سن ازدواج در دختران حدود ۱۸ تا ۲۴ سال و برای پسران حدود ۲۴ تا ۳۰ سال است.
بعضی پژوهش ها در ایران نشان داده اند که ازدواج هایی با اختلاف سنی ۱ تا ۷ سال، مرد نسبت به زن، نسبت به سایر ازدواج ها کمتر به طلاق ختم شده اند.
2⃣ سازگاری با والدین
وامبولدت و رنیس معتقدند رابطه خوب زوجین با والدین خودشان پیش بینی کننده رابطه سالم بعد از ازدواج است.
علی الخصوص رابطه خوب زوجین با پدرشان موجب افزایش کیفیت ارتباط میان فردی می شود.
3⃣ پایبندی مذهبی
والش در پژوهش های خود به این نتیجه رسید که مذهب روی کیفیت رابطه زناشویی نقشی موثر و کلیدی دارد.
سالیوان در مطالعه خود در زمینه نقش مذهب و ازدواج به این نتیجه رسید که باورهای مذهبی بر خلاف سایر ملاک های زود گذر، اثر طولانی تری در تحکیم روابط زناشویی دارد.
4⃣ علاقه مندی متقابل
ایجاد علاقه مندی و تعبیر رایج (به دل نشستن) در نخستین آشنایی، و ثبات و ارتقای آن در برخوردهای بعدی یکی از عوامل پیش بینی کننده ازدواج موفق است.
وجود نگرانی از آغاز آشنایی نیز یکی از عوامل پیش بینی کننده منفی به شمار می آید.
5⃣ حمایت اجتماعی
دریافت حمایت از خانواده و دوستان در روابط و آشنایی پیش از ازدواج می تواند پیش بینی کننده کیفیت زناشویی در آینده باشد.
نتایج پژوهش وایت نشان داد دریافت حمایت والدین، پیش از ازدواج با کیفیت ازدواج در ارتباط است؛ اما مخالفت والدین قبل از ازدواج با مشکلات زناشویی همبستگی مثبت دارد.
6⃣ توافق در مواضع
مواضع فرد در زندگی، بازخوردهایی هستند که فرد بر اساس آنها رفتار و زندگی خود را تنظیم می کند؛ و در ازدواج هم بیشتر به شکل ملاک های انتخاب ظاهر می شوند.
اسکات در پژوهشی نشان داد که توافق در مواضع و احساس تفاهم و درک شدن با میزان نزدیکی زوجین به هم و بقاء رابطه شان، ارتباط مثبت دارد.
🔺 ما در این پست ۶ پیش بینی کننده برای ازدواج موفق به شما آموزش دادیم:
۱. سن طلایی
۲. سازگاری با والدین
۳. پایبندی مذهبی
۴. علاقه مندی متقابل
۵. حمایت اجتماعی
۶. توافق در مواضع
🔸این ۶ عامل را یادداشت کنید، تا فراموشتان نشود.🔸
دکتر مسعود جان بزرگی
🌹@moshavereh_alborz🌹
🌹
👼برای کودک اسم نگذارید...
کودکتان را با واژههایی مثل «کدو» یا «لاکپشت» صدا میکنید و ایرادهای او را با نسبت دادنش به یک موجود زنده به رخش میکشید؟!
گذاشتن اسم بهدليل تحقیر یا نسبت دادن یک ویژگی ناپسند روی کودک، میتواند اثرات مخربی در شخصیت و رفتار کودک بگذارد. درست است که برخی از کارشناسان هم توصیه میکنند در یک رابطه صمیمی، یک اسم لطیف و عاشقانه را برای کودک انتخاب کنید و هر ازگاهی با آن واژه صدایش کنید اما اسمهای تحقیر کننده هرگز در این گروه جا نمیگیرد.
والدینی که خشونت کلامی را در رفتارشان بروز میدهند به جای انتقاد از کار کودک ویژگیهای او را به شکلی تحقیر کننده بیان میکنند و مثل یک برچسب آن را روی کودک میچسبانند.
مهم نیست که این واژهها با آرامش و خنده به زبان بيايد یا با یک لحن تند. این صفتها در هر شرایطی که ادا شوند، به ارتباط شما آسیب میرسانند.
اگر میخواهید دست از این خشونت بردارید در مورد ویژگیهای منفی کودکتان با او صحبت کنید و بهجای اسمگذاری روی او، با هم برای محو کردن این ویژگیها تلاش کنید.
#فرزندپروری
🌹@moshavereh_alborz🌹
بزرگی را گفتند تو برای تربیت فرزندانت چه میکنی؟
گفت: هیچ کار!
گفتند: مگر میشود؟
پس چرا فرزندان تو چنین خوبند؟
گفت: من در تربیت خود کوشیدم، تا الگوی خوبی برای آنان باشم.
فرزندان، راستی گفتار و درستی رفتارِ پدر و مادر را میبینند، نه امر و نهی های بیهوده ای که خود عمل نمیکنند.
تخم مرغ اگر با نیروی بیرونی بشکند پایان زندگیست ولی اگر با نیروی داخلی بشکند آغاز زندگیست.
همیشه بزرگترین تغییرات از درون شکل میگیرد.
درون خود را بشکن تا شخصیت جدیدت متولد شود،
آنگاه خودت را خواهی دید...
🌹@moshavereh_alborz🌹