─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
#خانه_امن
🔹برای یه بچه، خونه ش امن ترین تقطه دنیا است و پدر و مادر قابل اعتماد ترین افراد هستند.
ولی وقتی این افراد قابل اعتماد هر ازگاهی، خونه امن بچه رو با فریادهای بلندشون میلرزونند، بچه احساس بی پناهی بهش دست می ده. اونوقته که اضطراب و ترس تو وجود بچه ریشه می کنه. شما باید در رابطه با فرزندتان، خودتان را كنترل كنيد.
اين مساله جايگاه شما را در خانواده ارتقاء می دهد و موجب افزایش سلطه و نفوذ شما می شود. آرامش شما باعث ميشود تا به عنوان يك منبع الهام بخش در دسترس فرزندتان باشيد و اين موضوع اعتماد و احترامی عميق بين شما و او ايجاد ميكند.
#همسرداری
مرد وقتی عاشق زنی میشود در دل خود پنهانش میکند مبادا که دیگران او را بدزدند
•<❣
اما زن وقتی عاشق شد آن را جار میزند تا کسی برای نزدیک شدن به آن مرد تلاش نکند.
مرد به خاطر یک عقیده هرکسی را قربانی میکند و زن به خاطر یک نفر هر عقیدهای را.
مرد عقل است و زن قلب... به همین خاطر در هر رابطهای زن بیشتر از مرد اذیت میشود
❣💍❣
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
#فرزندداری
فزق دختر بچهها با پسر بچهها
🔸ساختمان مغز باعث بسیاری از تفاوتهای رشدی میشه. پسرها در مواردی که اعمال، تحت کنترل نیمه راست مغز هست، بهتر عمل میکنن. نیم کره چپ دختران هم قویتره.
👧🏻معمولا دختربچهها زودتر از پسربچهها راه میافتن!
👧🏻 دخترها مهارت بهتری در کنترل تحریکات رودهای و مثانهشون دارن.
👧🏻 دختر بچهها اجتماعیترن و در سال اول تولد بیشتر با اطرافیان رابطه برقرار میکنن و رفتار دوستانهتر و آرومتری دارن!
🧒🏻 پسرها بیش از دخترها به داشتهها و وسایلشون توجه نشون میدن و در این زمینه با کسی شوخی ندارن.
🧒🏻 هماهنگی حرکتی ظریف دست مثل نگهداشتن مداد یا استفاده از قیچی دیرتر در پسرها شکل میگیره. برای همین پسرها بدخطترن و به کارهای هنری کمتر علاقه دارن!
🧒🏻 پسربچهها خدای تصویرسازی و خیالپردازیان و با مرد عنکبوتی تا بالای هزاران برج میرن و پایین میان.
👧🏻 جالبه بدونید شنوایی دخترها قویتره.
👧🏻 دخترها اسباببازیهاشون رو تعارف میکنن و پسرها کمتر اهل تعارفن.
👧🏻 توانایی کلامی دخترها خیلی بالاتره. دخترها در مهارتهای نیم کره چپ مثل صحبت کردن و خوندن بهتر از پسرها هستن.
كودك نيازمند مهر والدين است
نه دلسوزی آنها...
هر چقدر توان داريد به کودک مهر بورزيد ولي دلسوزي نكنيد چرا كه دلسوزي مانع رشد كودك مي شود.
مثلاً اگر كودك شما قادر باشد خودش غذا بخورد ولي شما به او غذا بدهيد دلسوزي كرده ايد، كودك شما بايد بداند كه با گريه كردن نمي تواند به خواسته هايش برسد و اگر شما به درخواست او که با گريه است، توجه كنيد دلسوزی كرده ايد.
از تشویق کردن کار خوب فرزندتان نترسید،
از احترام گذاشتن به فرزندتان و از بخشیدن خطاهای فرزندتان نترسید،
از بی اعتنایی به کار بد اما بی خطر او واز اشتباهاتش نترسید،
از بهانه گیری های گاه و بیگاه فرزندتان، از دادن عشق بی قید و شرط به او نترسید،
از آزادی دادن معقول به فرزندتان نترسید، زیرا فرزندتان لوس نخواهد شد.
اگر به فرزندتان اجازه ندهید به حق کسی تجاوز کند یا به خود و دیگران صدمه بزند، با دادن احترام، عشق، محبت، بخشش، گذشت و تشویق فرزندتان ضعیف و لوس نخواهد شد بلکه فرزندتان خواهد شکفت و حرمت نفس و اعتماد به نفس در او نهادینه خواهد شد.
ساز و کار تربیت
در ساز و کار تربیت دینی، به پدر و مادر توصیه میشود که با فرزند، ارتباط شدید عاطفی برقرار کنند. نتیجۀ این ارتباط عاطفی، تعلّق روحی میان پدر و مادر با فرزند میشود.
به صورت طبیعی، وقتی پدر و مادری که فرزند به آنها تعلّق عاطفی دارد، با او قهر میکنند، از نظر روحی، فشار سنگینی بر فرزند، وارد میشود. پس نباید قهر، طولانی شود تا این فشار، موجب وارد شدن آسیب روحی به فرزند نشود.
تحلیل فرزند از قهر پدر و مادر با او، بسیار مهم و تأثیرگذار است.
(استاد عباسی ولدی)
🛩🌤🛩🌤🛩🌤
#تمثیلات
مثل چتر نجات !
به مسافرین هواپیما اطلاع می دهند که هواپیما در حال سقوط است پس همه به بیرون بپرید✈️
💢 کسانیکه چتر نجات دارند خم به ابرو نمی آورند ولی آنها که چتر نجات ندارند ترس تمام وجودشان را می گیرد !
🔰تمام انسانها درهواپیمای #دنیا مسافرند و روزی به آنها گفته می شود به بیرون بپرید(چون وقت مرگتان رسیده است )
🔺 آنهایی که چتر نجات داشته باشند هراسی ندارند ولی آنها که نداشته باشند سخت ترین لحظه ی عمر خویش را تجربه میکنند !
🌸 تقوا (ایمان و عمل صالح ) چتر نجات در قیامت است !
برای لحظه #مرگ مجهز به تقوا شوید
--------------------------
رایجترین سوالات کودکان؛ از وجود خداوند تا مسئله مرگ 👇
اگر کودکیتان را به یاد بیاورید، حتما سوالات بیشمارتان درباره تولد، خدا، زندگی، مرگ و دهها موضوع اساسی دیگر را که بارها از بزرگ ترها پرسیده بودید به یاد میآورید. شاید هم همین حالا کودکی در کنارتان باشد که دایم از شما سوالات پیچیده و مهمی درباره جهان پیرامونش می کند.
در هر صورت، پرسیدنِ یکسری سوالات فلسفی، بخشی از روند رشد کودکان برای سر در آوردن از زندگی است و پدر، مادر و معلم باید بتوانند تا حد قانعکنندهای به این سوالات پاسخ دهند. از این پرسشهای فلسفی نترسید؛ این سوالات سهل و ممتنع دروازه ورود کودکان به جهان استدلال و تفکر است. لازم نیست به همه این سوالات پاسخ قطعی بدهید؛ کافی است به بهانه این سوالات، شیوه تفکر صحیح را به کودکانتان آموزش دهید. سوالات کودک را جدی بگیرید و قبل از پاسخ دادن به آنها مدتی دربارهشان فکر کنید، چون علاوه بر پختگی جواب، تفکرکردن را هم به کودک آموختهاید.
همواره تأکید کنید که پاسخ کامل سوالاتش را نمیدانید، چون هر تفسیری که از خدا ارائه کنید یا هر پاسخی که به سوالات او بدهید خداوند را در پاسخهای خودتان محدود کردهاید. کودکان بر خلاف تصور ما استعداد زیادی برای تفکر فلسفی و درک استدلالها دارند، البته اگر به شیوه صحیح و مبتنی بر مثال سوالاتشان را پاسخ دهیم.

سوالاتی درباره چرایی زندگی و خدا
چرا من به دنیا آمدم؟
یکی از اصلیترین سوالات کودک پیش از ورود به دبستان، این است که من چطوری به وجود آمدم؟ قاعدتا او آن قدر بزرگ نشدهاست که درباره تولد واقعی برایش توضیح دهید، کافی است یک پاسخ واقعی اما غیر دقیق بدهید. به او بگویید پدر و مادر همدیگر را خیلی دوست داشتند و میخواستند یک خانواده داشته باشند. پس بچه کوچکشان به دنیا آمد.
خدا کیست؟
کودک دو تا شش ساله معمولا براساس مسائل عینی که میبیند، ممکن است سوالهایی کند. در این مواقع بهتر است پاسخهای ساده، قابل لمس و عینی به او داده شود یعنی اگر میپرسد خدا چیست؟ بهتر است جواب سادهای بدهیدمثلا «کسی است که همه دنیا را ساخته است، آسمانها و زمین مال اوست، ما را او به دنیا آورده» و چیزهایی شبیه این که قابل لمس باشد. باید از اوصاف خداوند و مقایسه آن اوصاف با دیگران استفاده کرد: خدا کسی است که مهربانیاش از پدر و مادر هم بیشتر است. او کسی است که از پدر و مادر هم، بیشتر مراقب توست .خدا از قویترین کسی که میشناسی هم قویتر است.
خدا کجاست؟
قطعا پاسخ شما به این سوال این است که «خدا همه جا هست.» اما کودکتان بلافاصله میپرسد چطوری خدا میتواند همه جا باشد؟ باید سعی کنید برای او مثالهای ساده و عینی بزنید. به او بگویید خدا قدرتی دارد که میتواند همه جا باشد؛ مثل سخنران تلویزیون که در همه خانهها او را میبینند.
اگر خدا همه جا هست، چرا او را نمیبینم؟
وقتی به کودکتان بگویید خدا همه جا هست احتمالا بلافاصله از شما میپرسد: «پس چرا نمیبینیمش؟» باز هم از مثال کمک بگیرید. به او بگویید خیلی چیزها مانند هوا، گرما و برق را نمیبینیم اما وجود دارند. یکی از سادهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که لیوانی آب و دو حبه قند بیاورید و جلوی چشم کودک، آن دو حبه قند را داخل آب بیندازید و آن ها را در آب حل کنید؛ بعد از او بپرسید: آیا حبههای قند داخل لیوان هستند یا از آن خارج شدهاند؟ او پاسخ میدهد: داخل لیوان هستند. به او بگویید: آیا تو آن را میبینی؟ قطعا میگوید: نه. بعد برایش توضیح دهید که درست است آن حبهها دیده نمیشوند ولی آنها داخل لیوان هستند؛ چون آب شیرین شده است. خدا هم این گونه است. خدا هم در این عالم حضور دارد و همان لذتهایی که از مشاهده کوه، دشت، طبیعت، خوردنیها و دیگر زیباییها میبری حضور او را نشان میدهد.

اگر خدا همه جا هست، چرا به آسمان نگاه میکنیم؟
ما معمولاً هنگام دعا کردن، به آسمان نگاه میکنیم و برای کودک این شبهه پیش میآید که پس خدا در آسمان است. اگر از شما این سوال را کرد بگویید: برکتهای خدا مثل باران، از آسمان به زمین میآیند. ما آدمها، جاهای بلند را بهتر میدانیم؛ به همین دلیل، نفر اول مسابقه در کشتی، روی سکوی بالاتر میایستد و چون میدانیم خدا بزرگ است، او را در بالاترین جایی که بلدیم تصور میکنیم.
👇👇👇
خدا را چه کسی آفریده ؟👇
این سوال مهمی است، کودک میپرسد اگر خدا همه ما را و همه جهان را آفریده پس خودش را چه کسی آفریده است؟ باز هم از مثالهای ساده کمک بگیرید تا او درک کند. به او بگویید: تا به حال شده که مادرت غذایی درست کند و غذا شور شده باشد؟ کودک می گوید بله. بپرسید: چرا؟ کودک میگوید چون نمک زده است. میپرسیم چرا نمک، شور است؟ کودک احتمالا کمی فکر میکند و میگوید: شوری نمک به خاطر خود نمک است و چیزی نمک را شور نکرده است.در این موقع به او میگوییم، خدا هم همه چیز را خلق کردهاست اما وجود خودش بهدلیل چیز دیگری نیست.
سوالاتی درباره مرگ
پدربزرگ مرده، یعنی کجا رفته؟
باید درباره مرگ صریح و شفاف صحبت کنید. هرگز از تعابیر استعاری مانند پدربزرگ فقط به خواب رفته است استفاده نکنید. این حرف که بهطور شایع از سوی والدین به کار میرود، موجب میشود کودک از خوابیدن بترسد یا دچار کابوسهای شبانه شود. همچنین نباید بگویید که پدربزرگ به جایی رفته است چون اگر پدربزرگ برنگردد، کودک اعتمادش را به شما از دست خواهد داد. ساده صحبت کنید و از گیج کردن او بپرهیزید.
مردن یعنی چه؟
هنگام پاسخ دادن به این سوال، سن و میزان درک او را درنظر داشته باشید. برای مثال، به یک کودک دو تا چهار ساله کافی است بگویید: «وقتی انسان یا حیوانی نتواند نفس بکشد و بدنش حرکت نکند، مرده است.» اما به کودک چهار تا شش ساله لازم است علاوه بر آن، توضیح دهید قلب کسی که مرده، نمیزند و چیزهایی که میمیرند دیگر هرگز برنمیگردند. میتوانید از مثالهایی که کودک تجربه کرده است، برای توضیح مرگ استفاده کنید. یک حیوان خانگی مرده، یک گل پژمرده و خشکیده یا حتی حشرهای که بیجان شده است.
چرا آدمها میمیرند؟
باز هم مرگ یک حیوان یا پژمرده شدن یک گل را به او نشان دهید و بگویید فقط آدمها نمیمیرند هر موجود جانداری که پا به این دنیا میگذارد حتماً یک روز از این دنیا میرود و اگر قرار بود همه موجودات زنده بمانند ، دنیا از فرط شلوغی دیگر مکان مناسبی برای زندگیکردن نبود. همچنین میتوانید از مرگ برگهای درختان در زمستان بگویید تا مفهوم مرگ برایش قابل درکترشود و به این نتیجه برسد که همه چیز فانی است و این یک امر طبیعی است نه یک مسئله ترسناک.
🖤 #امام_على عليه السلام فرمودند:
🍃 زياده روى در سرزنش كردن، آتش لجاجت را شعله ور مى سازد.
🍀 الإِفراطُ فِي المَلامَةِ يَشُبُّ نيرانَ اللَّجاجِ
📖 تحف العقول، ص84
شادی پدر و مادر مخصوصا مادر تاثير زيادی در روحیه كودک دارد.
گفتن نگرانیها، قرضها، بيماریها، مشكلات، بیپولی، خستگی جلوی كودک ممنوع
كودک نبايد نگران اين باشد كه هر لحظه ممكن است پدر يا مادرش را از دست بدهد يا نگران قحطی و بیپولی باشد لطفا مشكلاتتونو جلوی كودک مطرح نكنيد.
🌿🌷
#والدین_آگاه_بدانند
❌هرگز کودکتان را با جمله ی بذار برسيم خونه حسابتو ميرسم، تهدید نکنید...
خانه براي فرزندتان بايد محل امنيت و آرامش باشد.
تهدید شما به مرور خانه را برای کودک تا امن میکند
🌿🌷
#والدین_آگاه_بدانند
❓ آیا سن بچه ها در شاهد بودن دعوای پدر و مادرشان مهم است؟
خیر.
مهم نیست که فرزندتان سنش کم است،
ابتدایی است،
نوجوان است
یا بزرگسال است.
شنیدن دعوای پدر و مادر برای او در هر سنی که باشد ناخوشایند، ناراحت کننده و آسیب زننده است.
🌿🌷
✅ده بازی برای کودکان خجالتی
این بازیها را میتوانید با توجه به سن و توانمندیهای کودکان در فرصتهایی که تمایل به بازی کردن دارند، انجام دهید.
۱ - مسابقه گویندگی
۲ - بازی «مصاحبه تلویزیونی»
۳ - بازی «نقل خاطره، داستان، شعر، معما و لطیفه»
۴ - بازی «چه کسی میتواند دیگران را بخنداند»
۵ - بازی «کامل کردن یک داستان»
۶ - بازی «کامل کردن یک شعر»
۷ - بازی «تکمیل جملات»
۸ - بازی «پاسخ به پرسشها»
۹ - بازی «داستان سازی با تصاویر»
۱۰ - بازی «معلم بودن»
🌿🌷
✅ ما معمولا نگران بچه هایی هستیم که خیلی بازیگوشند در صورتی که باید نگرانیمان را متوجه کودکانی کنیم که بسیار آرام و حرف گوش کن هستن در بیشتر موارد تشخیص داده میشود که این کودکان به ظاهر آرام بیمار هستند...
🎀 چون به خاطر نظم و نظافت، ایجاد احساس گناه، انتقادگری و کمالگرایی افراطی خودمان ، اجازه ندادیم كه آن نيروهای رشد كودک كه بیحد و مرز هستند، با بازی جريان پيدا كند.
🧡
♦️ تصور کن که فرزندت یک نوزاد است؛ حتی وقتی 12 ساله است...
آخرین آمار نشان می دهد که 90 درصد والدین این واقعیت را می پذیرند که در طول یک سال بارها و بارها بر سر فرزندان بین 2 تا 13 سال خود فریاد کشیده اند.
برای جلوگیری از داد و فریاد کردن بر سر بچه ها این روش را به کار ببرید: در اوج عصبانیت فکر کنید فرزند شما یک نوزاد است؛ حتی اگر واقعا این طور نیست.
اگر از شدت عصبانیت بیش از حد سر او داد و فریاد کردید بعد که به آرامش رسیدید کنارش بنشینید و به او یادآور شوید که حرکتش شما را عصبانی کرده اما شما هم نباید آن طور سرش داد و فریاد می کردید و بابت این موضوع متاسف هستید.
🔰 سه روش اثرگذاری بر فرزندان
🔻 چطور میتوانیم روی فرزندانمان بیشتر اثر بگذاریم؟ آیا خوب بودن پدر و مادر کافی است؟ برای اثرگذاری لازم است علاوه بر الگو بودن و محبوبیت، فرزندان، ما را انسانهای موفقی بدانند.
⬅️ مثلاً مادری که اهل نماز است اما به فرزند خود میگوید درسهایت را خوب بخوان تا مانند من بدبخت نشوی! فرزند برای چنین مادری ارزشی قائل نخواهد شد که از او الگو بگیرد. چون خود مادر برای خودش ارزش قائل نیست.
✅ مادرها باید توجه کنند که نباید خودشان را جلوی بچهها تخریب کنند. در مورد پدر هم به همین صورت است. مثلاً پدری که سر سفره غذا آهی میکشد و از قیمت های بالا اظهار ناراحتی میکند، در این حالت بچه نسبت به پدر احساس بی عرضگی خواهد کرد. در این صورت این پدر و مادر نمیتوانند بر روی فرزند خود اثر گذار باشند.