بیانیهٔ ✍ حجتالاسلام طبسی پیرامون پیامهای تزریق واکسن ایرانی به رهبر معظم انقلاب (دامتبرکاته)
بسم الله الله الرحمن الرحیم
🔆 دریافت واکسن کرونا توسط رهبر معظم انقلاب دامت برکاته پیام هایی برای جامعه اسلامی ایران و مسئولیت هایی برای تک تک دانشمندان و نخبگان و مسئولین کشور ایجاد میکند:
🔶 1. ممنوعیت قطعی استفاده از هر گونه واکسن نامطمئن از جمله واکسن های آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی و هر نوع واکسنی که ماهیت آن مشخص نباشد چرا که علاوه بر ایجاد انواع بیماری های خطرناک متداول می تواند سبب بیماری های خود ایمنی و سرطان ها شده و نیز در آینده عوارض ناشناخته ای ایجاد کند که راهی برای درمان آن ها نیست و سالها طول خواهد کشید تا این عوارض شناسایی و روش درمان آن ها تعیین شود.
🔸 1_2. واکسن ها عموما از میکروب ضعیف شده، کشته شده، توکسین و سم ضعیف شده، پروتئین آنتی ژن و اجزای پروتئینی نوترکیب، وکتور ها و حامل آنتی ژن، MRNA و ریبونوکلوئیک اسیدها تولید می شوند که در بین تمامی این روشها کم عارضه ترین، مطمئن ترین ، متداول ترین و تجربه دار ترین روش، استفاده از ویروس کشته شده است به همین جهت در چنین شرایطی که ویروس کرونا در حال انتشار گسترده خود بوده و نوعی ترس در جامعه حکمفرما شده است، رهبر جامعه اسلامی برای حفظ آرامش روحی و روانی تک تک مردم عزیز ایران و جلوگیری از خطرات این بیماری همه گیر، کم عارضه ترین و بهترین واکسن را از میان سایر واکسن ها توصیه می کنند که البته اگر واکسنی بهتر و مطمئن تر نیز وجود می داشت آن را توصیه می کردند و این نشاندهنده کم کاری ماست که چنین مواردی را تولید نکردیم و یا اینکه تولید شده اما به آن مجوز نداده اند.
🔷 2. تاکید جدی رهبر معظم انقلاب دامت برکاته بر تولید داخلی و قدرت علمی و دانش بنیان جوانان جمهوری اسلامی ایران و استفاده از تولیدات داخلی مورد وثوق و تزریق امید و نیروی "ما می توانیم " به رگهای حیات علمی دانشمندان جوان کشور و تحریم تولیدات خارجی نا مطمئن
🔶 3. رهبران الهی همیشه پیشرو در عامل بودن به فتوا و حکم حکومتی صادره خویش بوده اند و هستند.
🔷 4. از برترین شئونات رهبر جامعه اسلامی مردمی بودن و با مردم زیستن است نه اینکه خود را برتر بداند. آنچه برای خود می پسندند به دیگران نیز توصیه می کنند و آنچه برای خود نمی پسندند دیگران را از آن نهی می کنند.
🔶 5. جلوگیری از عوارض بسیار خطرناک، ناشناخته و غیر قابل جبران ورود و استفاده از واکسن های خارجی نا مطمئن.
🔷 6. ایجاد امید و شجاعت در تک تک سلول های بنیادی جامعه یعنی خانواده و نابودی سیطره ترس همه گیری کرونا در سطح کشور
🔶 7. اعتماد به دانشمندان جوان ایرانی
🔷 8. دفع ضرر محتمل و حفظ جان از عوارض احتمالی، یک قاعده ضروری عقلی و اجرای آن بر همگان ضروری است.
🔶 9. سیره معصومین علیهم السلام و اولیاء الهی و رهبران جامعه اسلامی همیشه بلا استثنا دعوت و سفارش به خیر و نهی از شر و بدی ها بوده به گونه ای که خود همیشه پیشگام در عمل به خیر و ترک شر و بدی ها بودند و هستند و سیره عملی ان ها قبل از توصیه به دیگران، عامل بودن خود به آن توصیه است. در اینجا شر و بدی واکسن های خارجی نامطمئن است و خیر و معروف در مقابل واکسن های موجود، واکسن تولید ملی با ضریب اطمینان بالاتر است.
🔷 10. چنانچه فایده یک محصول از عوارض آن به مراتب بیشتر باشد به گونه ای که عوارض آن در
قیاس با فوائد آن چیزی به شمار نیاید مطلقا نباید به آن اعتنا نمود هر چند که عوارضی را در آینده ایجاد کند البته این موضوع زمانی مطرح می شود که حفظ جان انسان متوقف بر آن باشد.
از طرفی همانگونه که در مسابقه کتاب خوانی بالاخره تکلیف من چیست؟ بیان شد سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت برای تمامی واکسن های مطمئن و رایج پیامدها و عوارضی را مطرح کرده است، در این میان افرادی که دارای بنیه قوی و سیستم ایمنی قدرتمند هستند با لطف الهی و توسل به معصومین علیهم السلام به راحتی قادرند جلو این عوارض و پیامدها را گرفته و هیچگونه خطری ان ها را تهدید نکند.
🔶 11. همانطور که در مسابقه کتابخوانی بالاخره تکلیف من چیست؟ بیان کردیم واکسن ها به تدریج رشد نموده و نسل های جدید آن ایجاد شده باید گفت قوه " ما می توانیم " در وجود ما ایرانیان به ما می گوید که ما به فضل الهی توانستیم دانش فنی واکسن ها را به دست آورده و واکسن ها را خودمان تولید کنیم آن هم با کیفیت و ضریب اطمینان بالاتر، پس حتما قادر خواهیم بود به توفیق الهی اولین واکسن تخصصی دانش بنیان بر پایه گیاهان دارویی را اختراع، تولید و عرضه نماییم و این بار ما صادر کننده دانش فنی به دنیا باشیم. ان شاءالله تعالی
والسلام علیکم و رحمت الله.
#رهبری_حکیم
© کانال ثمره طیبه
ــــــــــــــــــــــــ
👨🏫 کانال سبک زندگی مصلحین:
https://eitaa.com/joinchat/3583967303C73a53923af
📈 غلبه طبايع منشاء عموم بيمارىها
🔶 از امام صادق (عليهالسلام) نقل شده است که: «عامهٔ دردها و بيماریها از غلبهٔ #صفرا و #سودا و #خون سوختهشده و #بلغم زياد مىباشد، پس بايد كه آدمى تعهد احوال خود بكند، پيش از آنكه اينها بر او غالب شود و او را هلاک كند.» (بحارالانوار، جلد۵۹، صفحه ۲۶۴)
🗂 دسته بندی: #مزاج_شناسی - #حدیث - #روایت
ــــــــــــــــــــــــ
👨🏫 کانال سبک زندگی مصلحین:
https://eitaa.com/joinchat/3583967303C73a53923af
💡 نظر علامه مصباح در زمینه طب اسلامی
آيا پيغمبر اكرم و ائمه اطهار(ع) در زمينه «طب»؛ مطلب جديدي آوردهاند؟ يا آنچه نقل شده [مثلاً در کتابهای طب النبی و طب الرضا]، كم و بيش در كتابهاي پيشينيان و هم دورههاي آنان هست؟
🔻 آيا آنها [ روایات اهل بیت] همان دستوراتی است كه در طبهای قديم باستانی نظير طب يونانی، طب ايرانی، هندی و چينی مطرح بوده است؟! به هر حال نخستين پرسش در اين باب اين است كه بين آنچه در روايات اهل بيت(ع) راجع به مسائل طبی آمده، با آنچه در كتب يونانی يا كتب ايرانی يا ساير تمدنهای كهن وجود داشته، چه تفاوتی است؟
اگر قرار است به مسأله طب اسلامی بها دهيم، و آن را بكاويم و بررسی كنيم
كه در اين ميراث دينی، چه چيزهايی وجود دارد كه میتوان از آن استفاده كرد، بايد طرح تحقيقی عالمانهای برای اين كار طراحی كنيم.
صرف قرائت چند آيه و روايت و نقل یک داستان، مشكل ما را در تحقيق طب اسلامی يا طب نبوی حل نمیكند. روايات در دسترس است، كتابهايی هم نوشته شده و شرحهايی نيز برای آن، نگاشتهاند، اينها اگر كارآيی داشت، تا به حال از آن استفاده میكردند.
🔻 آيا تعريف از طب بوعلی و محمدبن زكريا رازی، مفهوم طب النبی را شرح میكند؟
آيا طب النبی همان است كه آنها گفتهاند؟!
درحالی كه بيشتر مطالب آنان[طب بوعلی و رازی] از #يونانيان گرفته شده، و براساس نظر و روش آنها پيش رفته و تحقيق شده است. مبانی طب بوعلی همان اصول موضوع يونانيان است.
مطالبی از قبيل:
عناصر اربعه و اخلاط اربعه كه در بدن موجود است مثل: خون، صفرا، بلغم و سودا در طب يونانی و طب باستانی وجود دارد.
پس نمیتوان مطالب ذكر شده را #طب_اسلامی ناميد؛ چرا كه در آنها نه از اسلام اثری پيدا است، نه وحی در آن مطالب نازل شده و نه بر تحقيقاتی كه ديگران كردهاند مطلب خاصی اضافه شده است. گاهی مفاهيم براي ما خلط ميشود.
🔻اگر گفتيم طب اسلامی همان طب يونانی است ــ يا چيزي شبيه آن يا با يكي از طبهای باستانی شباهت دارد ـ تحقيق درباره طب اسلامی (به عنوان اسلامی) ديگر جايگاهی نخواهد داشت، و اگر بخواهيم تحقيق كنيم بايد در همان #طب_سنتی تحقيق كنيم.
🔻وقتی میتوانيم طب اسلامی را به عنوان یک موضوع ويژه تحقيق كنيم كه، بر اين باور باشيم اسلام موارد خاصی را در اين زمينه آورده است و اين میتواند پيشفرض تحقيق باشد، يعنی بدانيم كه اسلام مطلب جديدی را در اين زمينه آورده كه بايد آن را كشف كرد.
برای مثال صرف اين كه روايتی را پيدا كنيم كه مسألهای را مورد تأكيد قرار داده كه هم در قانون بوعلی، هم در كتاب جالينوس، هم در كتاب بقراط و... نشانهای از اشاره به آن مسأله ديده میشود، نمیتوان اظهار داشت كه آن را اسلام آورده است.
مرتبه و شأن پيغمبر(ص) هيچ وقت بيان مطالب طبی يا مطالب فيزيكی نبوده، بلكه شأن او #هدايت است.
دليلي كه ما برای نبوت اقامه ميكنيم اين نيست كه نيازهاي مادی بشر را رفع كند.
بشر با تحقيقات علمی خود و به همراه انگيزههای كه در نهان دارد، ميتواند راه زندگی دنيایی و راه تأمين سلامتی خود را كسب كند.
اگر پيغمبر اكرم و ائمه اطهار مطالبی را در اين زمينههایی فرمودهاند، برای اين نبوده كه وظيفه #نبوت و رسالت آنان اقتضاء میكرده است؛ بلكه آن مسائل مصالحی بوده از روی تفضل و كمک به مردم، عنايت میفرمودند، بيان و راهنمایی میكردند.
#وظيفهی اسلام اين نيست كه مطالب طبی بيان كند.
🔻در حقيقت، ما اگر طبی به عنوان طب اسلامی نداشته باشيم، هيچ نقصی در دين اسلام يا در انجام وظيفه پيغمبر نيست.
اگر در اين زمينه میخواهيم تحقيقی كنيم، برای دانستن اين مهم است كه بدانيم پيامبر و امامان علاوه بر وظيفه نبوت و رسالت چه كمکهایی به انسانيت كردند و چه مواريث علمی و گرانبهایی برای ما جهت بهرهگيری برجا گذاشتند. پس اولين اصلی كه ما بايد به عنوان یک اصل و پيشفرض تحقيق درباره طب اسلامی يا طب النبی بپذيريم اين است كه پيغمبر مطالب جديدی آورده باشد.
منبع:
استاد محمد تقی مصباح یزدی، پيشفرضهای طب اسلامی: پرسشهايی برای پژوهش، همايش طبالنبی(ص) _
سالن همايشهای رازی دانشگاه علوم پزشكی تهران ٨۵/١٢/١٠
🗂 دسته بندی: #بررسی_طب_اسلامی - #طب_در_کلام_علما
ــــــــــــــــــــــــ
👨🏫 کانال سبک زندگی مصلحین:
https://eitaa.com/joinchat/3583967303C73a53923af
🌍 تجارب گرانبهای مشرق زمین
🔶 جرج سارتن استاد تاريخ علوم در دانشگاه هاروارد كه يكى از اجله دانشمندان جهان است در كتاب «سرگذشت علم» چندين بار صريحا اعتراف مىكند كه دانشمندان اروپا نسبت به قدما حقكشى كرده و تحقيقات علمى آنان را روى علل و جهاتى ناديده گرفتهاند.
✍ از جمله مىنويسد:« تمام تواريخ عمومى جهد بليغ كردهاند كه كارهاى علمى اروپائيان را جلوهگر سازند. اين كار بمنظور خاص انجام شده و در آن هر چيز حول محور ترقى و پيشرفت اروپا دور مىزند. البته اين نظر بكلى غلط است و اگر تجارب گرانبهاى مشرق زمين در سطح تجربيات غربيان قرار نگيرد تاريخ نوع بشر ناقص خواهد بود. »
📚 کتاب «سرگذشت علم» تالیف جرج سارتن، ترجمه احمد بیرمشک، صفحه ۷۴
🗂 دستهبندی: #نقد_طب_شیمیایی - #نقد_غرب_زدگی
ــــــــــــــــــــــــ
👨🏫 کانال سبک زندگی مصلحین:
https://eitaa.com/joinchat/3583967303C73a53923af
🍎 #شناخت_مفردات: سنجد
🔸 به فارسى بهطور كلى «#سنجد» و در مناطق مختلف ايران داراى نامهاى محلى است در كردستان آن را «سرين چك» در آذربايجان «ايده-ايكده»، در اطراف تهران «پستانك» و در اصفهان «غبيده بادام» گفته مىشود. در كتب طب سنتى با نامهاى «غبيرا»، «چوبدانه»، «نقد» و «بل» نام برده شده است.
💐 گلهاى سنجد بسيار معطر بوده و تا شعاع بيش از پنجاه متر منتشر مىشود و چون نيروى جنسى و ميل و تحريك زنان را زياد مىكند بوييدن آن براى دختران و زنان جوان مجرد جايز نيست.
❄️ زنان سرد مزاج متأهل براى تقويت و تحريك نيروى جنسى خود نيازى به داروهاى شيميايى و هورمونى ندارند، بهترين راه درمان آن بهرهگيرى از بوييدن شكوفهها و گلهاى درخت سنجد است. شكوفهها و گلهاى درخت سنجد موجب تحريك سيستم هورمونى و عصبى بانوان شده و احتمالا سبب ترشح استروژن و پروژسترون آنان و موجبات تحريك جنسى را فراهم مىسازد.
🌳 درخت سنجد به صورت درختچه يا درخت كوچكى ديده مىشود. داراى برگهاى بيضى شكل نيزهاى است روى برگهاى سنجد، نقرهاى كبود و پشت آن نقرهاى است و به همين دليل است كه آن را«غبيرا» مىنامند چون اغبر در عربى به مفهوم [نقرهاىفام] است. در صنعت داروسازى از گلهاى سنجد جهت معطر كردن برخى شربتها استفاده مىشود كه اثر تببر دارد.
👃 بوييدن گل و شكوفهى سنجد براى افراد فلج و مبتلا به لقوه سودمند است. سنجد مقوى معده بوده و قابض(جمعكنندهى معده) است. در اسپانيا از شيرهى گل سنجد براى قطع تبهاى مهلك و خطرناك استفاده مىشود.
💨 سنجد بادشكن و تقويتكنندهى سيستم عصبى و قدرت تفكر و مقوى قلب و ضد يرقان و استسقا و پوكى استخوان مىباشد.
⛰ سنجد از نظر طبيعت طبق نظر حكماى طب سنتى #سرد_و_خشک است و از نظر خواص، عقيده داشتند كه مقوى و نشاطآور است و براى سرفههاى گرم، مفيد و مقوى معده است و قى و آشفتگى را تسكين مىدهد و #صفرا را ريشهكن ساخته و مانع ريختن مواد به معده مىشود. #سنجد خصوصا خام آن براى بند آوردن #اسهال نافع است مقدار خوراك آن تا ٥٠ عدد مىباشد.
📚 دانشنامه طب اهل بیت علیهمالسلام، صفحه ۴۶۰
ــــــــــــــــــــــــ
👨🏫 کانال سبک زندگی مصلحین:
https://eitaa.com/joinchat/3583967303C73a53923af
🔰 جامعهٔ سالم یا صالح؟
اگرچه میتوانی در قسمتهای مختلفی خدمت کنی؛ مثلا طبیب بشوی و یا مهندسی کنی و یا هزار شغل مفید دیگر را به گردن بگیری؛ ولی حساب کن جامعهای که صالح نیست، برفرض سالم بشود، چه حاصل خواهد شد؟ پس صلاح جامعه را بر سلامت آن مقدم بذار و در کنار هر شغل به این نقش بپرداز.
📝 استاد علی صفایی
📚 کتاب نامههای بلوغ
© کانال استاد علی صفایی
ــــــــــــــــــــــــ
توضیح آنکه: هر طبی با هر شعاری آنگاه که از سبک زندگی اسلامی آنطور که بزرگان و علما بیان کردهاند دور باشد، فرقی نمیکند طبش را اسلامی معرفی کند یا سنتی یا شیمیایی، آن طب انسان را به کمال و بندگی نمیرساند! با موصوف کردن هر جریانی به صفت #اسلامی آن جریان اسلامی نمیشود بلکه در مبانی، تفکر، اعمال، اجرا، احترام به علما، احترام به مخالفان، ادب در گفتار، رعایت محرم و نامحرم، پذیرش ولایت فقیه و خیلی خیلی مباحث دیگر باید دقت کرد.
🗂 دسته بندی: #کلام_بزرگان_مرتبط_با_سلامت
ــــــــــــــــــــــــ
👨🏫 کانال سبک زندگی مصلحین:
https://eitaa.com/joinchat/3583967303C73a53923af
🍽 برنج سبوسدار یا سبوسندار؟
🔺 در سبوس و پوست برنج مقداری ویتامینهای «ب و پپ» موجود است، وقتی این سبوس گرفته شود و برنج سفید گردد ویتامینهای خود را از دست میدهد و خوردن این نوع برنج اغلب سبب «پلاگر» و «بربری» میشود مخصوصا در کسانی که فقیرند و غیر از برنج غذای دیگری ندارند.
🔹 برنج برای مبتلایان به سوء هاضمه، قرحه، ورم معده و روده و اشخاصی که اسهال دارند خوب است.
🔸 لعاب برنج در اسهال کودکان موثر است برنج در اشخاصی که مبتلاء به بیماری قند و یبوست مزاج هستند، خوب نیست.
📚 کتاب فواید سبزیها ، میوهها و ویتامینها، سید نورالله ستوده
🗂 دستهبندی: #مفردات
ــــــــــــــــــــــــ
👨🏫 کانال سبک زندگی مصلحین:
https://eitaa.com/joinchat/3583967303C73a53923af
🌙 با شعر مزاجها را بشناسیم
🔺خلط چار است، وزان یکی «خون» است
که بُوَد گرم و تر بهسان هوا
❄️ «بلغم» است آن دگر که آبصفت
سردی و تریاش بُود پیدا
🔥 هست آن دیگری که چون آتش!
گرم و خشک است و نام آن «صفرا»
⛰ دیگری هست سرد و خشک چو خاک
گفتهاند اهل حکمتش «سودا»
🔺افضل خلطهاست «خون» که از او
بیشتر میرسد تنت به غذا
🔻وانگهی «بلغم»است و از پی آن
هست «صفرا» و بعد از آن «سودا»
📚 از سرودههای طبی حکیم یوسف هروی
🗂 دستهبندی: #مزاج_شناسی
ــــــــــــــــــــــــ
👨🏫 کانال سبک زندگی مصلحین:
https://eitaa.com/joinchat/3583967303C73a53923af