💢 نقد درون گفتمانی
قسمت دوم: الگو ها و مدل های شفاف، عملی و کارآمد
در ابتدای پاسخ امام خمینی (ره) به نامه حجه الاسلام انصاری مبنی بر شکل گیری دو جریان سیاسی در کشور، ایشان مسئله تفاوت سلیقه بین مسئولین و علماء را امری معمول معرفی می کنند و اشاره می کنند که قبلا هم این اختلافات بوده اما در کرسی های علمی و حالا به واسطه انقلاب اسلامی و رجوع مردم، این اختلافات عمومی شده است و در نهایت نیز تاکید می کنند که حکومت و نظام بایستی بهترین الگو و مدل را انتخاب کند و بر اساس آن اداره شود و تشتت آرا در حوزه اجرا ممکن نیست.
جریان اصولگرایی به دلیل ادعایش مبنی بر استخراج پاسخ سوالات از منظومه گفتمان انقلاب اسلامی، راهی بس پر پیچ و خم در پیش رو داشته و دارد، چرا که جریانات غرب گرای داخلی با مراجعه به الگوهای مدون غربی، صرفا زحمت بومی سازی و پیاده سازی را متقبل می شوند، اما گفتمان انقلاب اسلامی فاصله قابل توجهی با این مرحله از تدوین و استخراج الگوها دارد و این فاصله جز با تبادل نظر، تولید فکر، تجربه مدل ها و اعتقاد به داشته های خود محقق نمی شود.
جریان اصولگرایی در حوزه مدل های برگرفته از گفتمان با چالش جدی رو به روست و اغلب به جای تلاش برای پاسخ به این سوالات بعضا به ورطه های دیگری افتاده است و سایه سنگین مدل های غربی را بر سر خود احساس کرده است.
این وضعیت سبب شده با تشتت در مدل ها یا سلیقه گرایی فردی مواجه باشیم و اصولگرایی از حوزه های عمیق راهبردی مانند مواجهه با قدرت گرفته تا سطوح کاربردی مانند مدیریت و اقتصاد، تکلیفش با خودش روشن نیست و اصولگرایان بر اساس راه حل های مختلف و طرفدارانش تقسیم بندی شده اند!
به جرات می توان گفت علت العلل بسیاری از مشکلات فعلی در جریان اصولگرایی همین ضعف بنیادی است و این نیاز جز با توجه ویژه به مقوله اندیشه ورزی، مدیریت دانش، جوان گرایی، تلاش جهادی و بسط مدل های موفق مانند تجربیات دفاع مقدس و ... مرتفع نخواهد شد و اگر مانند گذشته، روزمرگی غالب شود با توجه به حجم نیازهای روز افزون جامعه و تهاجم گروه های غرب گرای داخلی، این شکاف هر روز عمیق تر خواهد شد.
تولد جریانات لیبرال اصولگرا، محافظه کاران، انواع جبهه و جمعیت های سیاسی و انشقاق ها از یک سو و ضعف در جذب مخاطب عمومی، قشر جوان و راه حل برای عبور از مشکلات از سوی دیگر گواهی بر این ضعف راهبردی است که ریشه در مراکز تولید علم و اندیشه و فاصله جدی آنها با نیازهای واقعی جامعه دارد.
در یادداشت های بعدی برخی رشحات وجود چنین ضعفی توضیح داده خواهد شد.
✅ "دیدبان" دست نوشته های یک جوان👇
❇️ @mostafa_sharif
مصــطفے شــریف 🇮🇷
💢 شش سال 👈 بخوانیدش، حرف دل است، حدیث خون دل است، روایت دلدار است ❇️ @mostafa_sharif
💢 شش سال
شش سال صبر کرد، شش سال تبیین کرد، شش سال پشت شان را خالی نکرد حتی اگر خلاف نظرش گام برداشتند، شش سال خون دل خورد، شش سال جلوی چشمش دستاورد جوانان و شهدای هسته ای را بر باد دادند، شش سال از خط قرمزهایی که گفته بود عبور کردند، شش سال صبر کرد، شش سال نگذاشت جامعه دو قطبی شود، شش سال یادآوری کرد دشمن اصلی آمریکاست، شش سال هدایت کرد، شش سال به هر زبانی گفت که او قلدر و بد عهد است و خرش از پل بگذرد به ریشتان می خندد، شش سال برای بلوغ مسئولی که فکر می کرد دارد خدمت می کند صبر کرد، شش سال صف نفوذی را از خودی جدا کرد، شش سال به احترام رای مردم صبر کرد، شش سال برای عبرت ملت سنگ زیر آسیاب بود، شش سال مراقب بود مذاکره باب نفوذ و سازش نشود، شش سال از ماده و اتم گذشت تا به شعور، بصیرت و باور اضافه کند، شش سال وعده دادند، شش سال به این و آن دلخوش کردند، شش سال کند کردند حرکت قطار انقلاب را، شش سال زمان برد تا برای برخی چدن زیر مخمل هویدا شود، شش سال گذشت تا بدانند لبخند اوباما از جنس گریه گرگ است، شش سال گذشت تا تجربه کنند بی اعتباری وعده های کری را، همان روز اول گفت اجازه مذاکره می دهم برای عبرت، حالا برادران یوسف به دامن یعقوب برگشته اند و با زبان بی زبانی یا ابانا استغفرلنا ذنوبنا را زمزمه می کنند، گرچه دیر گذشتند از غرور و باورهای غلط شان، حالا و بعد از شش سال جملات شش سال پیش او را تکرار می کنند که مذاکره با آمریکا بی فایده است، شش سال زمان برد تا اهالی "نگاه به بیرون" بفهمند کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من! شش سال او صبر استراتژیک کرد تا جامعه را زیر پرچم استکبار ستیزی، استقلال و آزادی جمع کند و نشان دهد آشتی گرگ و گوسفند سرابی بیش نیست، حالا اصلاح طلب تا اصولگرا، لیبرال تا غرب گرا، کودک تا پیر، بی سواد تا تحصیلکرده، می دانند و اگر علنا نگویند در پستو ها واگویه می کنند که آمریکا قابل اعتماد نیست و #برجام یک اشتباه بزرگ بود!
این یعنی فصل بلوغ و عبرت
این یعنی داشتن رهبری حکیم که رشد امت را دنبال می کند
این یعنی شکست پروژه پیچیده برجام که عربده های ترامپ پیشتر خبرش را داده بود، آنجا که می گفت به هدف نرسیدیم و باختیم!
این یعنی #چله_انقلاب و آینده ای که بناست لبخند بزند.
✅ "دیــدبان" دست نوشته های یک جوان👇
❇️ @mostafa_sharif
مصــطفے شــریف 🇮🇷
💢چند نکته که تیتر مشترک ندارد! 👈 اینستاگرامی های انقلابی جمعی از جوانان انقلابی دغدغه مند است. 👈 دو
💢چند نکته که تیتر مشترک ندارد
اول: اینستاگرامی های انقلابی جمعی از جوانان مومن انقلابی است که با دغدغه انجام وظیفه دور هم جمع شده اند، برای آنها اینستاگرام یا هر قالب و ابزار دیگری بهانه است و آنچه مهم است حفاظت و اعتلای انقلاب اسلامی است همان میراثی که از غدیر و کربلا تا شلمچه و طلائیه دست به دست به ما رسیده
دوم: اینستاگرامی های انقلابی مشتی از خروار جوان های مومن و انقلابی است که به دور از سیاسی بازی ها، دلخور از ابزار شدن ها، خسته از قالب های تکراری، کلافه از دسته بندی های سرکاری و دیده نشدن های مختلف، دور هم جمع شده اند تا به این بهانه ظرفی بسازند برای اهالی دهه پنجم انقلاب اسلامی
سوم: اینستاگرامی های انقلابی فصل مشترکشان، اعتقاد راسخ به گفتمان انقلاب اسلامی، قانون اساسی و منافع ایران اسلامی است و اعتنایی به صف بندی های چپ و راست یا اصلاح طلب و اصولگرا ندارند. مسئله ما انقلابی بودن است و هر که بر این سیاق است هم سفره ماست
چهارم: اینستاگرامی های انقلابی فرصت ها و تهدید های رسانه و فضای مجازی را درک کرده اند و باز هم بسیجی وار و با دستان خالی اما اراده های بلند و ایمان های محکم پا به میدان گذاشته اند تا در این نبرد نا برابر، از حق دفاع کنند و دلخوش به مدد الهی هستند همو که گفت ان تنصروالله ینصرکم.
پنجم: برخی از رسانه با بی انصافی این حرکت را در حد یک شو انتخاباتی آن هم برای یک جریان خاص تقلیل دادند! باید گفت ظلم اول را به آن جوان اصلاح طلبی کردید که خود را انقلابی می داند، خودتان اعتقادی به انقلاب اسلامی ندارید، چرا بقیه جوان اصلاح طلب معتقد به گفتمان انقلاب اسلامی را نا دیده می گیرید!؟ چرا برای حفظ دکان سیاسی تان خط کشی ها را پر رنگ می کنید؟
ششم: روزی که این قطار شروع به حرکت کرد چوب های زیادی لای چرخش رفت، یکی گفت فلانی برای خودش ستاد زده، دیگری گفت دکان باز کرده، آن یکی گفت برنامه اصولگراها برای انتخابات است! یکی دنبال آمارمان بود، دیگری جاسوس می فرستاد بین مان و ... خطاب به آن دوستان می گویم زمان می گذرد و پوچ بودن فرضیه های صد من یه غاز تان مشخص می شود، کاش آنقدر منصف باشید که آن موقع خطای تان را بپذیرید.
هفتم: اگر این نهال پر و بالی گرفته حاصل نیت زیبا و مجاهدت بزرگوارانه تک تک جوانانی است که ذره های وجود این گروه را شکل داده اند و مدیون حمایت های بزرگان و عزیزانی که علی رغم سخن چینی ها و نمامی ها، پای کار ایستاده اند و اعتماد کرده اند، همان ها که اسمی از ایشان در میان نیست اما اگر نبودند، کار خیلی سخت می شد.
ارادتمند جوانان مومن انقلابی
#مصطفی_شریف
✅ "دیــدبان" دست نوشته های یک جوان👇
❇️ @mostafa_sharif
مصــطفے شــریف 🇮🇷
💢 تفاوت ها! 👈 به راستی تفاوت در کجاست؟ 👈 مسیر از کجا جدا می شود؟ ❇️ @mostafa_sharif
💢تفاوت ها
هاشمی رفسنجانی از آن شخصیت های اثر گذار در تاریخ معاصر ایران است که چه در جایگاه تصمیم گیر و چه در کسوت تصمیم ساز، تاثیرات مهمی را از خود به جای گذاشته و رد پای او و تفکرش هنوز هم پیداست.
برخی منتقد عملکرد و تفکرات هاشمی هستند و برخی او را به عنوان فردی عمل گرا و توسعه طلب می ستایند!
پس از پیروی انقلاب و آنجا که مسئله مدل حکومت داری مطرح شد، تفاوت سلیقه ها و اندیشه ها نمایان شد.
توصیه های مکرر به امام، زمینه سازی پذیرش #قطع_نامه، برپایی مجمع عقلاء، #مذاکره با دشمن از #مک_فارلین آمریکایی تا اعزام نفر برای مذاکره با اسرائیل، میدان دادن به سرمایه داران، توجیه تجمل گرایی و #مصرف، سیاست درهای باز، آزادی اسیران آمریکایی در لبنان، ژاپنیزه کردن ایران، تلاش برای ورود سرداران به بازار، اسکی در لتیان، توسعه کیش و ارائه سبک زندگی جدید سرمایه سالار، شنا در استخر فرح، دلخوری شدید از دولت نهم و دهم، نامه بدون سلام و... بخشی از عملکرد و مواضع هاشمی هستند که نشانه مبانی فکری متفاوت او هستند.
تفکر هاشمی رفسنجانی در دو محور با #امام راحل و #رهبر_انقلاب تفاوت جدی دارد.
اولین تفاوت بر سر تعریف #انقلاب_اسلامی و #جمهوری_اسلامی است، برای هاشمی رفسنجانی انقلاب اسلامی در بهمن پنجاه و هفت تمام شد و نتیجه آن تاسیس حکومت جمهوری اسلامی بود، لذا جمهوری اسلامی نه بر اساس رویکرد انقلابی که بر پایه شبکه منافع خود باید تصمیم گیری کند! و حرکت بر خلاف شعارهای انقلاب برای حفظ منافع حکومت توجیه پیدا کرد! تلاش او برای مذاکره با آمریکا از مک فارلین تا #برجام، توصیه به خروج از سوریه و نشست و برخواست با سران سعودی، میوه های همین تفکر هستند.
اما از منظر امامین انقلاب، انقلاب اسلامی مسیری بلند است و جمهوری اسلامی به عنوان یک دستاورد باید مرکبی باشد برای تحقق باقی اهداف.
دوم اینکه بر خلاف رهبر انقلاب که معتقد به استحصال پاسخ سوالات از دل گفتمان انقلاب اسلامی است، هاشمی رفسنجانی به دنبال ارائه راه حل یا الگوی موفقیت از بین مدل های موجود در جهان بود، پس سعی کرد ژاپن گونه اقتصاد ایران را باز سازی کند! نسخه او برای اقتصاد، ایجاد هسته های ثروت، مصرف گرایی و بستن با غرب برای ورود تکنولوژی و سرمایه بود و نه #اقتصاد_مقاومتی! و حتی در مسیر ژاپنیزه شدن، ترک موشک را توصیه می کرد!
این تفاوت های مبنایی تفسیر گر تمامی اقدامات و بازی سازی های سیاسی #هاشمی_رفسنجانی در سال های پسا انقلاب تا روز آخر عمرش بود، تفاوت هایی که در سال های اخیر، خبر از نوعی لجاجت، رقابت و تقابل می داد.
#مصطفی_شریف
✅ "دیــدبان" دست نوشته های یک جوان👇
❇️ @mostafa_sharif
مصــطفے شــریف 🇮🇷
💢 مشهد را مشهدالرضا (ع) می خواهیم 👈 حالا که همه بر سر محوری و اولویت جایگاه زیارت توافق داریم، باید
💢مشهد را مشهدالرضا(ع) می خواهیم
در ایام انتخابات شورای شهر، زمانیکه در کسوت یک جوان که کمی هم تجربه مدیریت شهری داشت پا به آوردگاه هزاردستان انتخابات گذاشتم، یک بغل حرف و دغدغه داشتم و صندوقچه ای از تجربیاتی که به واسطه حضور در شورای شهر و شهرداری کسب کرده بودم، وقتی شبکه مسائل مهم مشهد را کنار هم می گذاشتم و ریشه کمبود ها، اختلافات و حتی دعواها را بررسی می کردم، قدر مشترک همه آنها را خلاء تصویری مشترک از مشهد ایده آل می دیدم.
در واقع ما نیاز داریم در لایه های مختلف مردم، از نخبگان تا مدیران، از تصمیم سازان تا تصمیم گیران، تصویری مشترک از مشهد مطلوب داشته باشیم تا در دوره های مختلف مدیرتی هر کدام بخشی از آن را محقق کنیم نه اینکه منابع و فرصت ها را صرف دوباره کاری یا موازی کاری کنیم یا حتی در برخی موارد چرخ را از نو اختراع کنیم.
صد البته برای خلق تصویر مشترک، نیاز به شاخص مشترک داریم و کیست که انکار کند که بهترین شاخص برای مشهد آینده، مکتب رضوی و وجود مطهر امام رضا(ع) است، که همه از هر گروه و جناحی مسکین همین خانه هستیم و در نتیجه مشهد مطلوب، همان مشهدالرضا(ع) است یعنی شهری در تراز فرهنگ و شاخص های رضوی.
شهردار جوان شهر مشهد در ابتدای فعالیت خود، ضمن تمسک و توسل به علی ابن موسی الرضا(ع)، پیشنهاد گفتگو داد و به قول خودش گام اول را برداشت.
حالا که به واسطه طرح دغدغه برخی مومنین انقلابی مبنی بر حفاظت از هویت مشهدالرضا(ع) و پاسخ مثبت و تمام قد شهردار مشهد به این مهم و تاکید بر محوریت هویت زیارتی مشهد، باب بحث باز شده، جا دارد نشست های گفتگو پیرامون شهر تراز رضوی در ابعاد گوناگون شکل بگیرد و اقدامات یا برنامه های مختلف با این تراز سنجیده شود تا سرآغازی باشد بر ایجاد تصویر مشترک مشهد مطلوب و تحقق مشهدالرضا(ع).
.
پ ن:
۱.لطفا این یادداشت را سیاسی نبینید و در آن تامل کنید
۲.برای ساختن آینده می توان فصل مشترک ها را دید و کنار هم ایستاد برای خدمت به مردم ایران اسلامی
#مصطفی_شریف
#مشهد_الرضا (ع)
✅ "دیــدبان" دست نوشته های یک جوان👇
❇️ @mostafa_sharif