جنگ جهانی اول
جنگ جهانی اول که با نام جنگ بزرگ نیز شناخته میشود، جنگی جهانی بود که از ۲۸ ژوئیهٔ ۱۹۱۴ تا ۱۱ نوامبر ۱۹۱۸ میلادی (۵ مرداد ۱۲۹۳ تا ۱۹ آبان ۱۲۹۷ شمسی) رخ داد و در پی آن سربازان بسیاری برای جنگ تجهیز و مناطق بسیاری از جهان درگیر جنگ شدند. تلفات جنگ جهانی اول تا آن زمان در تاریخ جنگهای جهان بیسابقه بود. در این جنگ برای نخستینبار از سلاحهای شیمیایی استفاده و به گونهای انبوه مناطق غیرنظامی بمباران هوایی شد.
در پی ترور آرشیدوک فرانتس فردیناند، ولیعهد امپراتوری اتریش-مجارستان در ۲۸ ژوئن ۱۹۱۴ توسط ملیگرای صرب، گاوریلو پرنسیپ و از اعضای گروه دست سیاه، در سارایوو، اتریش-مجارستان جهت انجام چندین خواسته به پادشاهی صربستان ضربالاجل فرستاد و به دنبال برآورده نشدن آنها این کشور را مورد حمله قرار داد. امپراتوری روسیه به عنوان متحد سنتی صربستان، دست به بسیج نیروهای خود زد که موجب نگرانی امپراتوری آلمان متحد اتریش-مجارستان شد. آلمان برای جلوگیری از یک جنگ دوطرفه به متحد روسیه یعنی فرانسه حمله کرد. برای سرعت بخشیدن به روند حمله به خاک فرانسه، ارتش آلمان برای دور زدن خط دفاعی این کشور، طرح اشلیفن را اجرا کرد که به موجب آن نیروهای آلمانی از خاک بلژیک برای حمله به فرانسه عبور میکردند. تجاوز آلمان به خاک بلژیک باعث شد امپراتوری بریتانیا نیز به عنوان ضامن استقلال این کشور، به آلمان اعلان جنگ دهد.
#جنگ_جهانی_اول
─═ঊঈ🦁شبکه مستند🦁ঊঈ═─
@mostanad_net
رادیو
رادیو (به انگلیسی: Radio) به سامانه و نیز دستگاهی گفته میشود که صدا، پیام، یا در حالت کلی، یک سیگنال را به وسیله امواج رادیویی منتقل (ارسال یا دریافت) میکند. ارتباط رادیویی، ارسال سیگنالها با استفاده از مدولاسیون امواج الکترومغناطیسی و در فرکانسهای رادیویی است. امواج الکترومغناطیسی میتوانند از هوا و خلأ بگذرند. اطلاعات (صدا، تصویر، پیام) با استفاده از روشهای معین و با تغییر بعضی از مشخصههای امواج منتشر شده مانند دامنه، فرکانس، فاز یا پهنای پالس منتقل میشوند. امواج الکترومغناطیسی یا بهطور مستقیم از راه بازتاب یا پراش از محیط (هوا، خلأ) عبور میکنند. شدت امواج الکترومغناطیسی، با افزایش فاصله از منبع انتشار کم میشود و در بعضی موارد هم انرژی آنها توسط محیط انتشار جذب میشود (مانند جذب امواج مایکروویو توسط قطرات باران). پارازیت (تداخل) عموماً موج منتشر شده را دچار تغییر میکند؛ این تداخل الکترومغناطیسی از سوی منابع طبیعی (مانند رعد و برق) یا منابع مصنوعی (مثل دیگر فرستندهها و انتشار دهندههای ناگهانی) ناشی میشود. همچنین در گیرنده، نویز تولید میشود (نویز را نباید با پارازیت یکی دانست). اگر توان نویز یا تداخل به اندازه کافی زیاد باشد، سیگنال مورد نظر دیگر قابل تشخیص و آشکارسازی نیست. این موضوع اساساً باعث محدود شدن گسترهٔ ارتباطات رادیویی میشود.
#رادیو
─═ঊঈ🦁شبکه مستند🦁ঊঈ═─
@mostanad_net
اف-۱۶ فایتینگ فالکن
جنرال داینامیکس اف-۱۶ فایتینگ فالکن (به انگلیسی: General Dynamics F-16 Fighting Falcon)، به معنای شاهین مبارز، جت جنگندهٔ چندمنظورهٔ تک موتورهٔ مافوق صوت میباشد که توانایی عملیات در تمام شرایط آب و هوایی را دارا است؛ این جنگنده توانمند توسط شرکت جنرال داینامیکس به سفارش دولت ایالات متحده آمریکا در دههٔ ۱۹۷۰ طراحی کرد. نخستین پرواز این هواپیما در سال ۱۹۷۴ انجام شده و چهار سال بعد تحت عنوان اسکادران۳۴[۴] وارد فعالیت رسمی در نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا شد. از سال ۱۹۹۳ در پی فروش بخش هواپیمایی جنرال داینامیکس به شرکت لاکهید این هواپیما در لاکهید مارتین تولید میشود.
اف-۱۶ بهعنوان یک جنگنده سبک و ساده و ارزان برای نیروی هوایی آمریکا طراحی شده که بتوان شمار بسیاری از آن را در اختیار داشته و از این طریق برتری هوایی را به دست آورد. تا امروز بیش از ۴۵۰۰ فروند از این هواپیما تولید شده و واپسین خریدار آن نیز عراق است که ۱۸ فروند اف-۱۶ سفارش دادهاست. در مجموع ۲۵ کشور از این هواپیما استفاده میکنند و مدلهائی از آن در ژاپن و ترکیه هم تولید میشود. در سال ۲۰۰۹ در مجموع ۲۳۰۹ فروند اف-۱۶ در کشورهای مختلف جهان عملیاتی بودهاند که این رقم بیشتر از هر هواپیمای جنگی دیگر است و به این معنا است که ۱۵ درصد از کل هواپیماهای جنگی جهان را اف-۱۶ها تشکیل میدهند. این جنگنده در مقایسه با دیگر جنگندههای مشابه، اقتصادی و مقرون به صرفه است.
#هواپیما #جنگنده #اف۱۶
─═ঊঈ🦁شبکه مستند🦁ঊঈ═─
@mostanad_net
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مار و جوجه تیغی
صحنه هایی از مبارزه مار و جوجه تیغی
#مار #جوجه_تیغی #تیغ #نبرد
─═ঊঈ🦁شبکه مستند🦁ঊঈ═─
@mostanad_net