به نام خداوند بخشنده و مهربان
فیلمخانه به منظور محلی برای نمایش فیلم های مستندتشکیل شده است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین فیلمهای مستند تاریخ سینما
1.کارگران در حال خروج از کارخانه لومیر عنوان فیلمی است فرانسوی در ژانر مستند، صامت، سیاه و سفید و کوتاه به کارگردانی لوئیس لومیر. این فیلم محصول سال ۱۸۹۵ میلادی است. کارگران در حال خروج از کارخانه لومیر را میتوان نخستین فیلم برادران لومیر به حساب آورد که نخستین فیلم تاریخ سینما نیز بهشمار میآید.
2.پیاده شدن از قایق تفریحی
3. صبحانه خوردن خانواده
4. آبیار آبیاری میشود عنوان فیلمی است فرانسوی با ژانر مستند، صامت، سیاه و سفید و کوتاه به کارگردانی لوئیس لومیر. این فیلم محصول سال ۱۸۹۵ میلادی است. این فیلم اولین فیلم داستانی سینمای صامت است.
5. ورود لوکوموتیو بخار به ایستگاه لسیوته عنوان فیلمی است فرانسوی در ژانر مستند، صامت، سیاه و سفید و کوتاه به کارگردانی لوئیس لومیر. این فیلم محصول سال ۱۸۹۵ میلادی است. این فیلم، یکی از اولین فیلمهای تاریخ سینما میباشد. البته قبل از تولید این فیلم چندین تصویر متحرک چند ثانیهایی توسط دستگاههای متفاوت به دست مخترعینی همانند ادوارد مایبریج، لوئیس پرینس و توماس ادیسون ضبط و آزمایش شده بود.
6. خراب کردن دیوار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آبیار آبیاری میشود
عنوان فیلمی است فرانسوی با ژانر مستند، صامت، سیاه و سفید و کوتاه به کارگردانی لوئیس لومیر. این فیلم محصول سال ۱۸۹۵ میلادی است. این فیلم اولین فیلم داستانی سینمای صامت است.
کارگردان: لوئیس لومیر | تهیهکننده: لوئیس لومیر | بازیگران François Clerc Benoît Duval | فیلمبردار:لوئیس لومیر | تاریخهای انتشار:۱۸۹۵ | مدت زمان: ۴۹ ثانیه | کشور:فرانسه | زبان: فیلم صامت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هفت قصه از بلوچستان نام یکی از مستندهای تلویزیونی گروه جهاد سازندگی است که شهید آوینی همراه با گروه ساخته و گفتار متن آن را عمدتا در قالب شعر نو سروده است. این برنامه در اردیبهشت و خرداد 1360و در روستای زرآباد در حومه ایرانشهر فیلم برداری شده است.
این مستند روایتهایی تلخ و ناگفتنی از محرومیت مردمان بلوچستان که توسط گروه اعزامی جهاد به تصویر کشیده شده است.
▪️نانوک شمالی را از اینجا ببینید
نانوک شمالی
نویسنده؛ تهیه کننده و کارگردان: رابرت فلاهرتی
بازیگران: Allakariallak؛ Nyla؛ Cunayou | موسیقی: Stanley Silverman | فیلمبردار: رابرت فلاهرتی | تدوین:رابرت فلاهرتی Charles Gelb|تاریخهای انتشار:۱۱ ژوئن ۱۹۲۲ | مدت زمان:۷۹ دقیقه | کشور:ایالات متحده آمریکا | زبان:صامت | میاننویس: انگلیسی
این مستند دربارهٔ سرگذشت یک اسکیمو به نام نانوک است که به مبارزه با سرما، باد و دشتهای پوشیده از یخ برخاستهاست.
این فیلم به کارگردانی رابرت فلاهرتی در سال ۱۹۲۲ ساخته شد. او زندگی اسکیموهای کانادایی را در این فیلم به تصویر درآوردهاست.
این شیوهٔ زیستن در وجود فردی مشخص (نانوک) و نه در شکل کلی زندگی در چنین محیطی عینیت پیدا میکند. زندگیای که بسیار تحت تاثیر شرایط زیستمحیطی انسان است و در مبارزهٔ مدام برای بقا میگذرد.
توجه:
این فیلم از شبکه مستند صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در تیرماه 1398 پخش شده است.
▪️آخرین روزهای زمستان را از اینجا ببینید
آخرین روزهای زمستان
آخرین روزهای زمستان فیلم مستندی دربارهٔ حسن باقری است که در سال ۱۳۹۱ خورشیدی ساخته شد.نسخهی سریالی این مستند در ۱۰ قسمت ۵۰ دقیقهای اولین بار از شبکه یک سیما در بازهی ۱۳۹۱/۷/۷ تا ۱۳۹۱/۹/۱۶ پخش شد.
این مستند داستانی به زندگی شهید غلامحسین افشردی (حسن باقری) به روایت خانواده و همرزمانش از بدو تولد تا عملیات آزادسازی خرمشهر می پردازد. همچنین از دیگر موضوعاتی که در این مستند به آن پرداخته می شود می توان به حمله عراق به ایران در 31شهریور1359 و شهیدان این جنگ اشاره کرد.
در این فیلم و مجموعه مهدی زمینپرداز (در نقش حسن باقری)، مجتبی شفیعی (در نقش احمد متوسلیان)، ابراهیم امینی (در نقش محسن رضایی) ، سعید میرزایی (در نقش رحیم صفوی) و سهیل بابایی (در نقش محمد برادر شهید باقری) ایفای نقش کردهاند. نویسنده وکارگردان: محمدحسین مهدویان - تهیه کننده: حبیبالله والینژاد - تیتراژ این مجموعه مستند با صدای علیرضا قربانی و شعری از عارف قزوینی (از خون جوانان وطن لاله دمیده) ساخته شده است. شهید حسن باقری بهعنوان فرمانده قرارگاههای نصر و کربلا نقش بسیاری در موفقیت نیروهای ایران در عملیاتهای فتحالمبین و رمضان و همچنین بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر داشت. باقری در هنگام شهادت سمت قائممقامی فرمانده نیروی زمینی سپاه را برعهده داشت. وی در ۹ بهمن ۱۳۶۱وقتی در منطقه فکه مشغول شناسایی منطقه دشمن و آماده سازی عملیات والفجر مقدماتی بود که در سنگر دیدهبان مورد اصابت گلوله خمپاره قرار گرفت و همراه با مجید بقایی به شهادت رسید.
▪️روز صفر را از اینجا ببینید
روز صفر
"روزهای صفر" به کارگردانی الکس گیبنی در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و به موضوع حملات سایبری آمریکا و اسراییل به برنامه اتمی ایران می پردازد.
خانهٔ خدا
فیلمی مستند به کارگردانی ابوالقاسم رضایی ساختهٔ سال ۱۳۴۵ است. متن روایت گوینده فیلم توسط ابراهیم گلستان نوشته شد و توسط خود او اجرا شد. جلال مقدم در سفر حج به عنوان دستیارکارگردان حضور داشت؛ ولی به دلیل پیچیدگی کار عملاً به عنوان کارگردان دوم و به نوعی ناظر کیفی کار نقش ایفا کرد در تیتراژ فیلم نام ابولقاسم رضایی به عنوان کارگردان قید شده ولی به دلیل شهرت جلال مقدم در یک اشتباه تاریخی بدون دلیل موجه و هیچ نوع مدرکی از نام جلال مقدم به عنوان کار گردان یاد شدهاست.
این فیلم دربارهٔ مراسم حج و مراحل گوناگون آن است. زائرانی با سنین متفاوت و از نژادها و کشورهای مختلف، از راه هوا و خشکی و دریا، به عربستان سعودی میآیند و مناسک حج را به جا میآورند و پس از پایان آن، به کشورهایشان بازمیگردند. فیلم مستندی به نام دربارهٔ خانه خدا توسط احمد ابراهیمی در خصوص این فیلم در سال ۱۳۹۲ ساخته شدهاست.
آبی و رابی
نخستین فیلم سینمای ایران با ژانر کمدی است که در سال ۱۳۰۹ توسط اوانس اوهانیانس ساخته شد و در روز جمعه ۱۲ دی ۱۳۰۹، ساعت ۲ بعد از ظهر در سینما مایاک به نمایش درآمد. هزینه ساخت این فیلم ۵۶۰ تومان بود و توانست حدود ۷۰۰۰ تومان سود نصیب تهیهکننده کند.
فیلم "آبی و رابی" ساخته آوانس اوگانیانس بود. او فارغالتحصیل دانشکده تجارت از تاشکند، حقوق از عشقآباد، آموزشکده فیلم مسکو، دکترای سینما، دکترای علوم و دکترای طب و وی اولین کسی بود که مدرسهای برای تربیت فیلمسازان در ایران تأسیس کرد و برای ساختن اولین فیلم خود یعنی "آبی و رابی" نیز از شاگردان همین مدرسه استفاده کرد.فردریک تالبرگ (طراح نشانه راه آهن) نیز برای این فیلم نقاشیهایی طرح کرد که خانبابا معتضدی با استفاده از آنها، تیتراژ آبی و رابی را ساخت. ناطلاعات کامل فیلم "آبی و رابی" به شرح زیر است:
خلاصه داستان: ماجراهای خندهآور دو مرد بلند و کوتاه قد در موقعیتهای مختلف
بر اساس: فیلمهای موسوم به پات و پاتاشون
سال اکران: ١٣٠٩
کارگردان: اوانس اوگانیانس
فیلمنامهنویس: اوانس اوگانیانس
فیلمبردار: خانبابا معتضدی
بازیگران: محمدخان ضرابی، غلامعلی خان سهرابیفرد، محمدعلی قطبی، امیر ارجمند، ابوالقاسم آشتی، سیرانوش و آوانس اوگانیانس و احمد دهقان
مدیر فنی: خانبابا معتضدی
دستیار: یدالله طالقانی
تدوینگر: آوانس اوگانیانس
چاپ و لابراتوار: خانبابا معتضدی، یدالله طالقانی
تیتراژ: خانبابا معتضدی
با استفاده از نقاشیهای: فردریک تالبرگ
محصول: سینما مایاک (صامت)
سالن نمایش: ۱۳۰۹ - سینما مایاک
گونه: کمدی
تهیهکننده: ساکوالیدزه
روایتِ فتح نام یک مجموعه فیلمهای مستند است که در رابطه با رویدادهای نظامی-سیاسی هشت سال جنگ عراق با ایران در همان دوران توسط گروه تلویزیونی جهاد ساخته شد. تدوین و نویسنده نریشن و صدا گذاری این مجموعه مستند به وسیله شهیدسیدمرتضی آوینی، از اولین سالهای جنگ ایران و عراق شروع شد و تا هنگام شهادت وی ادامه داشت و پخش آن بهطور مستمر از شبکه ۱ سیمای جمهوری اسلامی ایران انجام میگرفت.
این مستند تلویزیونی به بررسی مستند اتفاقات جبهه و مصاحبه با سربازان ایرانی میپردازد. در هر قسمت بنا بر موقعیتهای زمانی به بررسی یکی از فرماندهان ایرانی یا عملیاتهای نیروهای ایران اقدام میشد. مجموعه روایت فتح در قالب پنج مجموعه تولید شد.
مستند روایت فتح، مهمترین روایت تصویری از هشت سال دفاع مقدس است. این مستند از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نمایش داده می شد و روایتی احساسی و ستایش گر از رزمندگان ایران در دوران جنگ بوده است.
آلفرد جوزف هیچکاک (انگلیسی: Alfred Joseph Hitchcock؛ ۱۳ اوت ۱۸۹۹ – ۲۹ آوریل ۱۹۸۰) فیلمساز انگلستانی بود. او که از تاثیرگذارترین چهرهها در تاریخ سینما بودهاست،طی شش دهه فعالیت حرفهای، بیش از ۵۰ فیلم بلند را کارگردانی کرده که بسیاری از آنها هنوز بهطور گستردهای مورد بررسی و مطالعه قرار میگیرند. از او با عنوان «استاد تعلیق» یاد شده و به لطف مصاحبههای فراوانش، نقشهای کوتاهش در اکثر فیلمهایش و میزبانی و تهیهکنندگی برنامه تلویزیونی آلفرد هیچکاک تقدیم میکند (۱۹۵۵–۱۹۶۵) به خوبی شناخته شد. فیلمهایش نامزد دریافت ۴۶ جایزهٔ اسکار شده و توانسته شش جایزه را کسب کند. (خود هیچکاک، هیچگاه برنده اسکار بهترین کارگردانی نشد.)
ژان-لوک گُدار (به فرانسوی: Jean-Luc Godard) (۳ دسامبر ۱۹۳۰ – ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۲) کارگردان، فیلمنامهنویس و منتقد و نظریهپرداز سینماییِ فرانسوی_سوئیسی و یکی از پیشگامان جنبشِ سینمایی موج نوی فرانسه بود. بعضی متخصّصان او را تأثیرگذارترین فیلمساز فرانسویِ دوران پساجنگ بهشمار آوردهاندکه با شیوهٔ خود در روایت، تدوین، صداگذاری و فیلمبرداری، فرم فیلم متحرک را متحولکرد.[۵] وی مؤلف کامل فیلمهای خود بود، اغلب در حال کارگردانی، مشغول فیلمنامهنویسی و دیالوگنویسی بوده و در تدوین فیلمهایش نیز نظارت داشت. او گاهی به عنوان کارگردان ظاهر میشد، گاهی در نقشی کوچک، گاهی نه به عنوان بازیگر، بلکه به عنوان یک سوژه مداخلهگر.
آلبرت و دیوید مِیْزِلْز (انگلیسی: Albert and David Maysles؛ زاده آلبرت ۲۶ نوامبر ۱۹۲۶ دیوید ۱۰ ژانویهٔ ۱۹۳۱ – درگذشته آلبرت ۵ مارس ۲۰۱۵ / دیوید ۳ ژانویهٔ ۱۹۸۷) زوج سرشناس مستندساز تاریخ سینما اهل ایالات متحده آمریکا بود.
آلبرت به خاطر مجموعهای از مستندها دربارهٔ آدمهای عادی، نهادهای سیاسی و اجتماعی و همینطور هنرمندان و موسیقیدانان، که بیشترشان را با همکاری برادرش دیوید ساخته، شهرت داشت، نه تنها سبک مستند را دگرگون کرد، بلکه بر سینمای داستانی نیز تأثیر گذاشت. آلبرت یکی از پیشگامان جنبش «سینما وریته» (سینمای مستقیم) (direct cinema) بود که، به خاطر شکل بیواسطه فیلم، به «سینمای مستقیم» معروف شد.
برادران میزلز یکی از اولین فیلمسازانی بودند که به ساخت فیلم در سبک «سینمای مستقیم» دست زدند، سینمایی که در سلسلهٔ وقایع دخالت نمیکرد و فقط نقش ناظری کنجکاو را داشت. برادران، روش کار خود را به رمانهای غیر داستانی ترومن کاپوتی تشبیه میکردند که بر اساس کنار گذاشتن تمام پیشداوریها و تلاش برای آموختن از آدمها و موضوعات به جای تحت تأثیر قرار دادن و جهت دادن به آنها بود.
– از سال 1358شروع به تمرین و یادگیری هنر ارزشمند عکاسی تاکنون
– سال 1360 تا1362 استخدام بعنوان عکاس در سازمان تبلیغات وهمزمان حضور در میادین جنگ بعنوان عکاس
– سال 1362استخدام درروزنامه کیهان بعنوان عکاس خبری و
– کسب تجربه درصحنه های مختلف بین المللی.جنگ-سیل-زلزله-حج خونین و…….
– 14 سال همکاری با مجله زن روز بعنوان عکاس مجله و تمرکز بر روی افتخارات و مشکلات زنان جامعه
– انتشار عکسها در کتب عکسهای جنگ و تاریخی
– سال 1383 شروع بازنشستگی ازروزنامه بعنوان جوانترین بازنشسته عکاس خبری ایران و با 38سال سن و با عنوان عکاس خبری ارشد.
– مسئولیت بخش عکس فرهنگستان هنر از آغاز تاکنون
– همکاری وعضویت درکمیسیون تخصصی سازمان تالیف کتب درسی با عنوان کارشناس رشته تحصیلی درس عکاسی از سال 91 تا کنون
– شرکت در تعدادی از نمایشگاهها وجشنواره های عکس داخلی وخارجی
– دریافت جایزه نقدی ودیپلم افتخار-یونسکو-ژاپن
– دریافت عنوان عکاس برترازنگاه مردم در جشنواره عکس ورزشی ایران
– برگزاری کارگاهها ونشستهایی با موضوعات عکاسی خبری،مستند و…. (خصوصا اخلاق حرفه ای در عکاسی)در تهران وشهرستانها
– بازرس سابق وعضو فعلی هیئت مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعات ایران
– فعالیت درانجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس-انجمن عکاسان بحران و…..
– داوری جشنواره ها و مسابقات عکاسی استانی و ملی
– دبیر دهمین جشنواره عکس خبری ایران
– مدرس کارگاهی وداور دومین اردوی عکس لامرد
– مدرس فعلی اخلاق حرفه ای و عکاسی روائی در دانشکده خبر وکانون خبر ورسانه دانشگاه علامه
هدایت شده از بلاگرها
43.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند به جز زیبایی ندیدم
کارگردان:؟
نویسنده:؟
تهیه کننده:؟
پخش از شبکه افق
14 مرداد 1402