مطول استاد احمدی
#مطول 361 #فصل
پایان باب فصل و وصل و اتمام علم معانی بحمدلله.
با سلام خدمت مخاطبین عزیز
در موقعیت حساسی قرار گرفته ایم
لازم دیدم مطلبی کوتاه عرض کنم.
در تاریخ ۱۷ خرداد امسال قبل از اعلام نتایج صلاحیت ها ، جبهه اصلاحات ایران جلسه ای با حضور نامزدهای اصلاح طلب برگزار کرد و میثاقنامه ای را امضا کردند و نامزد نهایی اصلاحات (که در نتیجه آقای پزشکیان شد ) را موظف کردند که به شکل کتبی تعهد بدهد که به آن میثاقنامه پایبند باشد.
مفاد میثاق نامه را می تواند از سایت ها ببینید. یکی از بندهای اساسی آن پایبندی به اصلاحات ۱۵ ماده ای سید محمدخاتمی است. با مطالعه کامل بیانیه خاتمی به وضوح خواهید دید که اصلاحات به این کشور عزیز منهای دین در شکل واقعی اش فکر می کند و نگاهش به دین غیر از چیزی است که در بنیاد و واقع آن وجود دارد ( یعنی دین مبتنی بر عقائد حقه و فقه جواهری ) . دین موافق با جمهور و آنچه که مردم ایران بخواهند!!!
از این رو برخورد لازم دیدم مخالفت خود را با رای دادن به مسعود پزشکیان که تعهد کتبی بر اجرای میثاق نامه و اصلاحات ۱۵ ماده ای خاتمی داده است ابراز کنم. و به تبع پیشنهاد می دهم به کاندید رقیب ایشان یعنی جناب دکتر سعید جلیلی - که حداقل به لحاظ مبانی فکری موافق با اصول اسلام است و در جزییات امور کشور برنامه هایی دارند- رای داده شود. امیدواریم بتوانند با پیروزی در انتخابات به برنامه ها جامه عمل بپوشانند.
«خادم طلاب ، شیخ حامد احمدی»
الا که ماه عزاداری و غم است محرم
بگو به مردم عالم محرم است محرم
فرشته ها همه گریان، خلایق اند پریشان
که حال عالم و آدم چه درهم است محرم
خلیل و موسی و عیسی و نوح نوحه کنانند
عزای اشرف اولاد آدم است محرم
خدا به حق حسینش گناه خلق ببخشد
بساط توبه دوباره فراهم است محرم
تمام سال برای غم تو گریه نمودم
که در مقابل زخمان تو کم است محرم
#عاصی_خراسانی
#علی_مقدم
#استقبال_محرم
@sheikh_ali_moghaddam
هدایت شده از اقبال الاعمال
اعمال روز آخر ماه ذی الحجه
از کتاب اقبال الاعمال سید بن طاووس (ره)
دو رکعت نماز با یک بار حمد و
10 سوره قل هو الله احد و
10 آیه الکرسی
پس از نماز این دعا بخواند:
اللّٰهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِى هٰذِهِ السَّنَهِ مِنْ عَمَلٍ نَهَیْتَنِى عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ وَنَسِیتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ وَدَعَوْتَنِى إِلَى التَّوْبَهِ بَعْدَ اجْتِرائِى عَلَیْکَ ، اللّٰهُمَّ فَإِنِّى أَسْتَغْفِرُکَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لِى ، وَمَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ یُقَرِّبُنِى إِلَیْکَ فَاقْبَلْهُ مِنِّى ، وَلَا تَقْطَعْ رَجائِى مِنْکَ یَا کَرِیمُ.
خدایا، آنچه در این سال انجام دادم، از عملی که مرا از آن نهی کردی و به آن راضی نبودی و من آن را فراموش کردم، ولی تو فراموشش ننمودی و پس از گستاخیام بر تو، مرا به توبه دعوت کردی، خدایا من از تو آمرزش میخواهم، پس مرا بیامرز و آنچه انجام دادم از عملی که به تو نزدیکم کند، از من قبول کن و امیدم را از خودت قطع مکن، ای کریم.
چون این را بگوید، شیطان فریاد میزند: وای بر من آنچه در این سال علیه او رنج بردم، همه را خراب کرد و سالی که گذشت برای او گواهی میدهد که سالش را ختم به خیر نمود.
و در بعضی کتب دعای دیگری برای بعد از این نماز یافتم و آن اینکه:
اَللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِي هَذِهِ اَلسَّنَةِ مِنْ عَمَلٍ صَالِحٍ وَ وَعَدْتَنِي أَنْ تُعْطِيَنِي عَلَيْهِ اَلثَّوَابَ فَتَقَبَّلْهُ مِنِّي بِفَضْلِكَ وَ سَعَةِ رَحْمَتِكَ وَ لاَ تَقْطَعْ رَجَائِي وَ لاَ تُخَيِّبْ دُعَائِي اَللَّهُمَّ وَ مَا عَمِلْتُ فِي هَذِهِ اَلسَّنَةِ مِمَّا نَهَيْتَنِي عَنْهُ وَ تَجَرَّأْتُ عَلَيْهِ فَإِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ لِذَلِكَ كُلِّهِ فَاغْفِرْ لِي يَا غَفُورُ .
@aleghbal
هدایت شده از دروس و بحوث
کلام مرحوم علامه جامع ذوالفنون میرزا ابوالحسن شعرانی راجع دشواری علم فقه و عظمت فقهاء :
«مشكلترين علوم، علم فقه است يكى به دليل زياد بودن مقدمات آن و ديگرى آنكه يك فقيه امكان ندارد در رشتۀ خود مهارت كافى به دست آورد مگر آنكه از استعدادى جامع بهرهمند باشد كه اين كمتر براى كسى اتفاق مىافتد. كسى كه همواره با تدريس ممارست داشته، و استعداد افراد را بررسى كرده باشد، مىداند كه پارهاى از ذهنها مستعدّ درك مسائل ادبى هستند، و فهم منطق و رياضى بر آنها دشوار است: زيرا آن توانايى لازم براى تحليل مسائل را ندارند و نمىتوانند معانى و مفاهيمى را كه به ذهنشان وارد مىشود، مقدمهچينى كرده، نتيجه بگيرند يا صغرى و كبراى آنها را از هم تميز دهند. و لذاست كه علم كلام مناسب با اين افراد نيست. اينان در بعضى مسائل فقه نيز كند و ديريابند و علم اصول نيز بر آنها دشوار است و تنها به امورى كه نيازمند فكر و تحقيق نيست و به ذوق و نقل مىانجامد، بسنده مىكنند.
بعضى از افراد و اذهان در برخورد با اخبار و تواريخ، هيچ توجهى به قرائن صدق و كذب آنها ندارند و به نقل تنها، و خالى از هر قرينهاى مىپردازند. نزد اينان اخبار «متواتر» مانند «آحاد» و «راجح» مانند «مرجوح» است. آنها سليم النفس، سادهانديش، و خوشگمان نسبت به همه چيز، هستند.
براى اهل تحقيق درك دقيقترين دانشها و مشكلترين مسائل، آسان است. هرچند كه همين ذهن دقيق اهل تحقيق، گاهى از درك لطافتهاى ادبى و زيباييهاى گفتارى، ناتوان مىماند.
اما يك فقيه بايد مستعدّ درك همۀ اين امور باشد؛ زيرا فقه، تمام اين اقسام را دربر مىگيرد؛ برخلاف فلسفه و رياضى و نحو و غيره كه هركدام نياز به يك نوع استعداد خاص خود دارد.
و لذا كمتر كسى، آن مهارت كافى را در فقه مىيابد، با وجودى كه پيشقدمان در اين رشته - برخلاف ساير رشتهها - بسيار زيادند. و چون موضوع فقه، پيرامون «افعال مكلّفين» است و افعال مكلفين هم، مشتمل بر تمام كارها و وابسته به همۀ موجودات است، پس بايد ذهن فقيه به گونهاى باشد كه درك امور ذيل بر او آسان جلوه كند:
* اعداد و مساحتها و حساب.
* تاريخها و سيرهها.
* اخلاق مردم، و عادتهاى آنان در نقل اتفاقات، و نيز چگونگى تأثير اين عادات در تغيير وقايع.
* امراض نفسانى و خلوص نيت در عبادات.
* نحو، صرف، محسّنات گفتار و لغت.
* معاملات و حيلههاى معاملاتى، و عادات تجار در شيوۀ كارشان و نيز چگونگى زيان وارد شدن بر آنها.
* سياستها و غير اينها.
ذهن مستعد براى فهم تمام اين امور گوناگونى كه ذكر شد - و نيز آنهايى كه ذكر نكرديم - اندك است. و اينچنين است كه شخص نامستعد، چهرۀ اين علم را دگرگون مىكند و زمانى آن را به سوى فلسفه مىكشاند، زمانى به سوى ادبيات و در وقتى ديگر به سوى آنچه كه متناسب با انديشۀ او، و در راستاى فهم و ضمير اوست. «و كل ميسّر لما خلق له» (هركه را از بهر كارى ساختند).فقيه بايد حافظۀ قوى، دقتنظر، درك جان كلام مخاطب، را در خود جمع داشته باشد و اينها صفاتى است كه غالبا در يك ذهن گرد نمىآيد. رشتۀ فلسفه را «توانايى حافظه در تحليلگرى» كافى است. در اصول و كلام و منطق نيز اينچنين است. تفسير و حديث را «قدرت به خاطر سپارى و ذوق ادبى» بس است. در علم رجال و تاريخ نيز «ذكات و هوشيارى نسبت به قرائن صدق و كذب خبر و وجوه تعادل و تراجيح» كفايت مىكند.
هدف من از اين زيادهگويى آن بود كه مبادا حسد، تو را بدان سوى كشد كه نعوذ باللّه، بر فقها خرده بگيرى و آن اشتهار ايشان در مشرق و مغرب زمين، و موقعيت مهمشان در دلها را اغراقآميز بدانى و در نتيجه گامهايت بلغزد بعد از آنكه ثبوت يافته بود. فقها در صفات خويش يگانهاند.»
مدخل علم فقه ادوار، منابع، مفاهیم، کتابها و رجال فقه مذاهب اسلامی، صفحه 65
https://eitaa.com/joinchat/2499805228C7c39fe0c0c
باسلام و عرض ادب خدمت اعضای محترم کانال .
✅ بنده در پی همبحث کوشا و منظم برای مباحثه کتاب مطول بودم از ابتدای علم معانی .
اگر مشهد تشریف داشتید حضوری پیش میریم در غیر این صورت مجازی مباحثه رو انجام میدیم .
ان شاء الله پنج الی شش جلسه در هفته مباحثه باشه تا با سرعت مناسبی کتاب که طولانی هم هست رو به پایان ببریم .
لطفا دوستانی که قصد و عزم جدی دارند تشریف بیارین .🙏
@Ub_13t
مطول استاد احمدی
باسلام و عرض ادب خدمت اعضای محترم کانال . ✅ بنده در پی همبحث کوشا و منظم برای مباحثه کتاب مطول بود
پیام یکی از أعزه دنبال کننده درس
برای هماهنگی جهت بحث،به آیدی ایشان پیام بدهید