قرآن ترجمه المیزان
سوره 7
سوره مبارکه الاعراف
صفحه 157
وَلَقَدْ جِئْنَاهُمْ بِكِتَابٍ فَصَّلْنَاهُ عَلَىٰ عِلْمٍ هُدًى وَرَحْمَةً لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ (52)
و همانا ما کتابى برايشان آورديم که آن را از روى علم تفصيل داده ايم تا هدايت و رحمتى باشد براى مردمى که ايمان نمى آورند. (52)
هَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا تَأْوِيلَهُ ۚ يَوْمَ يَأْتِي تَأْوِيلُهُ يَقُولُ الَّذِينَ نَسُوهُ مِنْ قَبْلُ قَدْ جَاءَتْ رُسُلُ رَبِّنَا بِالْحَقِّ فَهَلْ لَنَا مِنْ شُفَعَاءَ فَيَشْفَعُوا لَنَا أَوْ نُرَدُّ فَنَعْمَلَ غَيْرَ الَّذِي كُنَّا نَعْمَلُ ۚ قَدْ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ (53)
آيا آنان جز در انتظار تحقّق يافتن [تهديدهاى ]آنند؟ روزى که آن [تهديدها ]تحقّق يابد کسانى که قبلا آن را فراموش کرده اند مى گويند: به راستى رسولان پروردگارمان حق را آوردند، پس آيا شفيعانى براى ما هست که به سود ما شفاعت کنند يا برگردانده شويم تا غير از آنچه انجام مى داديم انجام دهيم؟ بى شک آنان [سرمايه فطرت ]خود را از دست داده اند و آنچه به دروغ مى ساختند از دستشان رفته است. (53)
إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ ۗ أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ ۗ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ (54)
همانا پروردگار شما آن خدايى است که آسمان و زمين را در شش روز آفريد، آنگاه بر تخت [فرمانروايى ]استقرار يافت، روز را به شب ـ که شتابان آن را مى طلبد ـ مى پوشاند، و خورشيد و ماه و ستارگان را که به فرمان او رام شده اند [نيز آفريد]. آگاه باشيد که آفرينش و فرمان مختصّ او است. متعالى و والاست خدا که صاحب اختيار جهانيان است. (54)
ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَخُفْيَةً ۚ إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ (55)
پروردگار خود را از روى تضرّع و در نهان بخوانيد [و تجاوز نکنيد، ]همانا او تجاوزکاران را دوست نمى دارد. (55)
وَلَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلَاحِهَا وَادْعُوهُ خَوْفًا وَطَمَعًا ۚ إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِنَ الْمُحْسِنِينَ (56)
و در زمين بعد از اصلاح آن فساد نکنيد، و او را از روى بيم و اميد بخوانيد، همانا رحمت خدا به نيکوکاران نزديک است. (56)
وَهُوَ الَّذِي يُرْسِلُ الرِّيَاحَ بُشْرًا بَيْنَ يَدَيْ رَحْمَتِهِ ۖ حَتَّىٰ إِذَا أَقَلَّتْ سَحَابًا ثِقَالًا سُقْنَاهُ لِبَلَدٍ مَيِّتٍ فَأَنْزَلْنَا بِهِ الْمَاءَ فَأَخْرَجْنَا بِهِ مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۚ كَذَٰلِكَ نُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (57)
و او است کسى که بادها را مژده دهنده پيشاپيش [باران ]رحمتش مى فرستد، تا آنگاه که ابرهاى گرانبار را برداشتند آن را به سوى سرزمينى مرده مى رانيم، پس به وسيله آن، آب نازل مى کنيم و با آن از همه نوع محصول پديد مى آوريم. اينگونه مردگان را [از قبرها ]خارج مى سازيم. [اين مثل را آوريم ]باشد که شما متذکّر شويد. (57)
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۵۷🌷
👈چند شرط مهم برای دعا:
ما و همه ی موجودات جهان، به لطف خدای بزرگ نیازمندیم. البته نیاز ما به خدا، با نیاز ما به یکدیگر تفاوت اساسی دارد؛ ما در تمام امور زندگی و لحظه لحظه ی عمرمان به خدا نیاز داریم. برای هر تپش قلب، هر دم و بازدم، هر بار فرود آوردن پلک و بلند کردن آن و...، به لطف خدا محتاجیم. به همین سبب، خداوند در آیه ی 29 سورهی رحمان می فرماید: «تمام موجوداتی که در آسمان ها و زمین هستند، از او تقاضا می کنند.» آری، همه ی مخلوقات خدا با زبان حال از او می خواهند که لطف خود را بر آنان ارزانی کند. علاوه بر این تقاضای همگانی، خداوند به بندگان خود آموخته است که برای جلب نظر او و برآورده شدن نیازهایشان دعا کنند و نیازهایشان را به زبان آورند و از خدا طلب کنند، و به آنان وعده داده که تقاضای آنان را برآورده کند؛ امّا بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین، استجابت دعا شروطی دارد که بی توجّهی به آن ها، باعث بی اثر ماندن دعا می شود. خداوند در این دو آیه، به چهار شرط مهم که برای استجابت دعا لازم است، اشاره کرده است:
1ـ نخستین و مهم ترین شرط دعا، «وجود حالت زاری و تضـرّع» در هنگام دعاست؛ زیرا اصل دعا، درخواست و تقاضای از خداست و ممکن نیست که شخص محتاج، تقاضای خود را با غرور و بی توجّهی طرح کند؛ بلکه باید حاجت خود را با زاری و التماس، نزد خدا بر زبان آورد.
در روایات آمده است که پیامبر خدا هنگامی که دعا می کرد، دستان خویش را مانند گدایی که غذا ميخواهد، به سوی آسمان بلند می کرد . همچنین در حالات آن حضرت می خوانیم که یک بار در هنگام دعا آنقدر به درگاه خدا زاری کرد و دستان خود را به آسمان بلند کرد که نزدیک بود عبا از دوشش بر زمین افتد.
2ـ دوّمین شرط دعا در این آیات، «دعای پنهانی» است؛ زیرا اگرچه دعا در همه ی حالات مناسب و نیکوست، ممکن است دعایی که در حضور دیگران انجام می شود، به ریا و خودنمایی بیالاید و توجّه به خدا در آن کمرنگ شود. به همین سبب در روایتی می خوانیم که خداوند به حضرت موسی فرمود: «ای فرزند عمران، از چشمانت اشک، از قلبت خشوع و از بدنت فروتنی به من ببخش و مرا در تاریکی شب بخوان تا دریابی که من نزدیکم و پاسخ تو را می دهم.»
3 و 4ـ سومین و چهارمین شرط از شروط دعا، داشتن حالت «ترس» و «امید» در هنگام دعاست؛ ترس از کیفر گناهانی که انجام داده ایم، و امید به لطف و بخشش خدا. ما نه باید چنان از کارهای خود راضی باشیم که خیال کنیم هیچ نقطه ی تاریکی در زندگی مان وجود ندارد و نه چنان مأیوس باشیم که خود را شایسته ی بخشش خدا و پاسخ او ندانیم؛ بلکه باید امیدوار باشیم که خدا ما را می بخشد و دعایمان را مستجاب می کند. آری، حقیقت دعا، خواست و تقاضایی است که از دل سرچشمه می گیرد و تنها لقلقه ی زبان نیست. هنگامی که این درخواست حقیقی با شروطش همراه شود، پاسخ خدا حتمی خواهد بود. به یاد داشته باشیم که پیشوای ششم ما فرموده است:
«خداوند، دعایی را که در پس قلبی فراموش کار باشد، مستجاب نمی کند؛ بنابراین هنگامی که دعا می کنی، با تمام وجود دعا كن، و پس از آن یقین داشته باش که دعایت مستجاب خواهد شد.» درباره ی استجابت دعا و شرایط آن، نکاتی وجود دارد که در جای دیگری به آن اشاره خواهد شد.
💠بسته معنوی روزانه ی کانال منتظر هرگز نمی میرد
🔹
🔸دعای عهد
دعایی که هر روز باید خوانده شود
🔸
🔹 ذکر طلوع و غروب
🔹زیارت امام عصر در هر صبحگاه
🔸سه سفارش امام زمان عج
🔹
🔸تعقیب نماز صبح
🔸دعای غریق
🔸دعای منتظران در عصر غیبت
التماس دعای فرج از همه ی شما اعضای محترم کانال منتظر هرگز نمی میرد
سلااام دوستان عزیز 🌺
عیدتون مبارک باشه 😍
صبحتون بخیر و پر از شادی 😊
تنتون سلامت و دلتون خوش 🌺
#صبحتون_مهدوی 💚
به کانال منتظر هرگز نمی میرد بپیوندید
👇
@motazer_zohor_113
#حدیث
🌷#امام_علی علیه السلام:
بهترينِ مردم ، كسى است كـه در تنگ دستى اش ايثارگر و شكيبا باشد.
📗میزان الحکمه ج۱ ص۲۰
🍃🌸
به کانال منتظر هرگز نمی میرد بپیوندید
👇
@motazer_zohor_113
🌷مهدی شناسی ۱۳۰🌷
🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه🔷
🌹صَلاة🌹
◀️قسمت اول
🌻در كتاب تفسير العنايات الرضويهي مرحوم حاج محمد تقي اصفهاني معروف به آقا نجفي، تعبير زيبايي از وجود يوسف زهرا آمده است. ايشان معتقدند كه: "حقيقت صلاة ولايت حضرت است."
🌻 يعني وقتي بنده در محضر ولي عصر(عج الله فرجه) قرار ميگيرد و به امام زمان نزديك ميشود گويا انسان در نماز است. «خوشا آنان كه دائم در نمازند...» و يا به عبارتي ديگر خوشا آنان كه روز و شبشان را در محضر امام زمانشان سپري ميكنند.
🌻ايشان دلايل متعددي را براي گفتهي خويش ذكر ميكند و ميفرمايد: عبارت "الصلاة معراج المومن" به اين معناست كه ارتباط با امام هر زماني وسيلهي عروج مؤمن است. يعني مؤمن در خدمت امام زمانش از عالم ماده و ماديات جدا ميشود، عروج ميكند و بالا ميرود.
🌻ارتباط با وجود مقدس ولي عصر(عج الله فرجه) معراج است. به اين معناست كه افكار فرد افكار مادي نيست گويا خاك نشينان عالم ماده، افلاكي ميشوند گرچه ظاهراً در عالم ماده به سر ميبرند،اما چنان از اين خاكدان عروج ميكنند كه تنها جسم خاكيشان برجاي ميماند.اين ارتقاء وسعتي به آنان ميبخشد كه سطح فكر و نگاهشان به ارزشهاي زندگي تغيير ميكند.از اين رو گفتهاند، همانطور كه صلوة، معراج مؤمن است؛ مقام ولايت نيز معراج المؤمن است.
🌻وجود مقدس حضرت با تصرف ولايي خويش فكر افراد را از اين عالم پرواز ميدهند و اين امر همان ثمرهي نماز و وصل به محبوب است.
🌻در ادامه اين بزرگوار دومين نظر خود را با توجه به قرآن مطرح ميكند و ميگويد: قرآن در سورهي مباركه طه آيه ۱۴ ميگويد: أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكرِي نماز را بپادار براي اينكه نماز ياد من است.
🌻نماز ذكر خداي سبحان است يعني هر نماز براي مصلي مجلس اُنس و يادآوري نعمتها و محبتهاي معشوق است.از اين رو هرچه فرد بيشتر در مجلس اُنس با معشوق حاضر شود جلوههاي جديدي از محبوب بر او آشكار ميشود. آقاي نجفي ميگويد: وجود مقدس حضرات معصومين جلوهي خاص اين آيه هستند.
ذكر آنها ذكر محبوب است و اگر انسان متوجه ولي خدا شود ذاكر حق ميگردد.
#مهدی_شناسی
#قسمت_130
#اسامی_امام
#صلاة
به کانال منتظر هرگز نمی میرد بپیوندید
👇
@motazer_zohor_113
5.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بر تو درود 🌸
ای که میلادت
نقطه عطف خلقت است!
بر تو درود 🌸
که عشـق، خود را
با نام تو تجلی داد
و خلقت،
بی وجود تو معنایی نداشت؛
میلاد فرخنده پیامبر اکرم 💚
حضرت محمد (صلّىاللهعليهوآله) وامام جعفر صادق علیه السلام بر شما مبارک باد 🌸🍃🌸
به کانال منتظر هرگز نمی میرد بپیوندید
👇
@motazer_zohor_113