💠 نزديكی همزمان با دو همسر
🔹آیا مردی که چند همسر دارد می تواند همزمان با آنها نزدیکی کند؟
پاسخ حجت الاسلام یوسف وند:
مردی که چند همسر دارد روابط زناشویی او با آنها جایز هست، اما زنها نسبت به هم باید حریم شرعی را رعایت کنند چون رابطه آنها با هم در حکم و همانند سایر زنها هست، یعنی می توانند بدون قصد لذت و مفسده به بدن هم نگاه نمایند، اما نگاه به عورت همجنس حرام می باشد.
همبستر شدن مرد در یک اتاق با دو همسر اگر باعث نگاه دو زن به عورت هم باشد، قطعا حرام هست، در غیر این صورت هم اگر دارای مفسده ای باشد، مثلا میل به همجنس را در آنها ایجاد کند، این نیز حرام هست، در صورت نبود مفسده و نگاه و اعمال حرام، همبستری مکروه می باشد، اما حتما باید حریمها حفظ شود که بسیار سخت می باشد و نوعا هم به حرام آمیخته می شود!
لازم به ذکر است لذت بردن زن از زن مثل لذت بردن مرد از مرد حرام بوده و اگر در حد تماس جنسی و عورت به عورت باشد علاوه بر کبیره بودن موجب تعذیر و یا حد سحق خواهد بود، اگر دو زن به ارضاء جنسی و مساحقه بپردازند، حکم شرعی بر آنها ثابت می شود و اگر شوهر در چنین عمل حرامی آنها را تشویق یا وادار کند تعزیر می شود و نیاز هست چنین مردی از جهت روانپزشکی با چنین روحیاتی مورد معاینه و تحت درمان قرار بگیرد!
اگر به این قضیه از جهت اخلاق دینی هم نگاه شود، همبستری مرد با با یکی از دو همسرش در حضور همسر دیگر اصلا رفتار درستی نخواهد بود، آثار سوء عاطفی و اخلاقی را به دنبال خواهد داشت.
رعایت حیا بسیار توصیه شده و این در حالی است که چنین ارتباطاتی تاثیرات سوء اخلاقی به دنبال دارد و در روایات چنین اعمالی ناپسند شمرده شده و از آن نهی شده است.
در روایات از مجامعت مرد با همسر خود در حضور همسر دیگرش نهی شده است. رسول الله (صلی الله علیه و آله ): انه نهی ان توطأ الحرة و فی البیت اخری
پیغمبر (صلوةالله علیه و آله ) از جماع همزمان با دو زن در یک اتاق نهی فرموده اند.
📚 (مستدرک الوسائل،ج۱۴، ابواب مقدمات نکاح، باب ۵۰، ح۲)
امام باقر (علیه السلام ) میفرماید:
لاتجامع الحرة بین یدی الحرة.
مردی که دو زن دارد با یکی از آنها در مقابل دیگری جماع ننماید .
📚 (بحار الانوار،چاپ بیروت ،۱۴۰۳ه.ق، ج۱۰۰، ص۲۹۳، ح۴۲ )
اما باید توجه داشت که از نظر فقهی این نهی در لسان روایات، نهی تنزیهی است نه تحریمی؛ یعنی این روایات حمل بر کراهت می شوند. از این رو در عروه الوثقی چنین آمده است:
و یکره أن یجامع و عنده من ینظر الیه و لو الصبیّ الغیر الممیّز.
(العروه الوثقی مع تعالیق الامام الخمینی، ص۹۶۵، م۱۱) .
و امام خمینی(رحمه الله) در تحریر چنین میفرماید:
…و مکروه است که در وقت جماع کردن کسى نزد او باشد که به او نگاه مى کند حتى پسر بچه و دختر بچه.
📚 ( تحریر الوسیله ( ترجه فارسی) ج۲، ص۲۵۶، م ۸) .
البته باید توجه داشت که دیدن عورت زن بر دیگر زنان حرام است.
#كرونا فرهنگی #رزمايش_همدلي
#كرونا_را_شكست_ميدهيم 💕
@moteeh 🌿
سلام دوستان 🌹
چند روز قبل اطلاع یافتم که شمقدری سازنده مستند انقلاب جنسی، پخشزنده (لایو) در اینستاگرام داشته و در موضوع ازدواج موقت صحبتهایی شده.
با علاقه آنها را دانلود کردم که سر فرصت ببینم و اگر حرفهای خوبی داشت، اینجا نقل کنم.
امروز فرصتی شد و دیدم اما آه از نهادم بلند شد 😤
وی که در مستند سهبخشی انقلاب جنسی، به مترقیبودن حکم ازدواج موقت در اسلام تلویحا اشاره کرده بود (و در این لایو هم خانمی اعتراف کرد که دوستانش بخاطر همین مستند، سراغ ازدواج موقت رفتهاند!) اما در این لایو به شدت نظراتی کجوکوله و شخصی درباره شرایط ازدواج موقت بیان کرد و حرف کسی که به وی اعتراض کرد که نباید ملاکات شخصی را وارد اظهار نظراتش کند و نباید «محرمیت سهساعته» را «فحشای اسلامی» بنامد، قطع کرد و نگاه آن شخص را «افراطی» خواند 😳
تاکید وی در تمامِ این پخش زنده بر «ازدواج دائمِ زودهنگام» بود و از آفات این نگاهِ ناقص و اعورانه حرفی به میان نمیآورد و کل لایو بر همین منوال بود تا اینکه در دقایق پایانی لایو، بحمدالله خانمی وارد صحبت شد و حرفهای بسیار خوبی علیه تفکرات وی زد که در ادامه آن را میشنوید 👇
11.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خواستگاری 👆 یک خانم مجری که شش ماه از همسرش خواستگاری می کرد!
🔻خانم نازنین پیرکاری مجری و تهیهکننده تلویزیون با حضور در برنامه ایرانیوم شبکه سوم با اشاره به شباهت «خانم لیلا» در سریال «پدر» به ماجرای ازدواج وی گفت: در دانشگاه عاشق مردی مذهبی شدم و ۶ ماه روزی ۵۰ بار به او زنگ میزدم و میگفتم با من ازدواج کن! (و الحمدلله عاقبت به خیر شد)
پ.ن :
🔻در قوانین بالنده اسلام، دختر هم میتواند عاشق شود، و اتفاقاً برای عاشق شدن و انتخاب شوهرش محدودیت هم ندارد، چه مرد مجرد و چه مرد متاهل؛ زنِ مجرد آزاد است که انتخاب کند.
❓اما چند سوال :
1⃣ چرا در فرهنگ غلط فعلی ایران، زنان مجرد (ازدواج نکرده، مطلقه یا بیوه) از طرف خود جامعه زنان محدود شده و دچار خود تحریمی شده اند؟
2⃣ چرا معمولا زنان متاهل این زنان مجرد را بعنوان خطر برای شوهرانشان قلمداد میکنند؟
3⃣ در اسلام زنان مجرد برای ازدواج حق انتخاب از میان تمام گزینه ها (مردان مجرد یا متأهل) دارند، اما چرا قانون ایران این #آزادی_دینی را نادیده انگاشته و موانع قانونی بسیار برای تحقق این حق انتخاب زنان محروم مانده از حق تاهل قرار داده است؟
4⃣ برای یکبار هم که شده، چرا مجلس شورای اسلامی قوانین مربوط به تعدد زوجات را از منظر تأمین حقوق زنان مجرد مانده نمیبیند؟ آنهم با وجود بحران بیش از ۴ میلیون زنان مجرد گذشته از سن ازدواج و مازاد بر مردان، و نیز بحران تکثیر نسل در ایران!!
⚠️کمی بیاندیشیم ...
#رزمايش_همدلي
@moteeh 🌿
🔆 حکم #عقیم_کردن به خاطر عدم توانایی بر ازدواج
💠 پرسش :اگر مردى به هیچ وجه قادر به ازدواج نباشد یعنى همیشه در امور زندگیش با شکست مواجه بوده و حتّى قادر به سبکترین نوع ازدواج هم نیست و ازدواج نکردن هم موجب اختلالاتى در بدنش مى شود، آیا مى تواند به وسیله خوردن دارو و یا عمل جراحى، مردى خود را از بین ببرد؟
✅ پاسخ :در فرض سؤال جایز نیست و باید صبر کند تا خداوند گشایشی براى او فراهم سازد.
#احکام #رزمايش_همدلي
https://bit.ly/2XUiY0y
@moteeh 🌿
یکی از رفقای ما که امیرکبیر درس خونده بود میگفت یه روز استادشون سر کلاس گفت یکی از دانشجوها که خارج تحصیل کرده بود وقتی برگشت گفت تو خوابگاه ما 3 تا اتاق نزدیک هم بود اتاق ما 2 تا ایرانی یه اتاق بغل ما 2 تا پسر آمریکایی و یه اتاقی یه خورده اونورتر 2 تا دختر فرانسوی.
میگفت ما هر شب 6 تایی تو یه اتاق جمع میشدیم گپ میزدیم کار درسی میکردیم و ...
بعد میگفت یه روز که خودم تنها بودم دیدم در اتاق دارن میزنن درو که باز کردم دیدم یکی از دخترای فرانسوی هست که ...(همون هیت لک خودمون) میگفت این پسره برام تعریف کرد منم شرم کردم سرمو پائین انداختم بدون اینکه حرفی بزنم از اتاق خارج شدم.
این #استاد میگفت من به دانشجو گفتم خاک بر سرت خب متعه رو برا همچین جاهایی گذاشتن دیگه😂
#عشق
@moteeh 🌿
🤲 توصیههای امام رضا(عليه السلام ) برای روزهای پایانی ماه شعبان
🔸 امام رضا(صلوةالله عليه) به اباصلت فرمودند بیشتر ماه شعبان گذشت، پس تلافی کن در انجام آنچه از این ماه باقی مانده
@moteeh 🌿
#تفکر_مثبت
💠ازدواج موقت يك ضرورت اجتماعى
اين يك قانون كلى و عمومى است كه اگر به غرائز طبيعى انسان، به صورت صحيحى پاسخ گفته نشود، براى اشباع آنها، متوجه طرق انحرافى خواهد شد؛ زيرا اين حقيقت قابل انكار نيست كه غرائز طبيعى را نمى توان از بين برد، و فرضاً هم بتوانيم از بين ببريم، چنين اقدامى عاقلانه نيست؛ زيرا اين كار يك نوع مبارزه با قانون آفرينش است.
🔹بنابراين، راه صحيح آن است كه: آنها را از طريق معقولى اشباع و از آنها در مسير سازندگى بهره بردارى كنيم.
اين موضوع را نيز نمى توان انكار كرد كه غريزه جنسى، يكى از نيرومندترين غرائز انسانى است، تا آنجا كه پاره اى از روانكاوان آن را تنها غريزه اصيل انسان میدانند و تمام غرائز ديگر را به آن باز مى گردانند.
🔹اكنون اين سؤال پيش مى آيد: در بسيارى از شرائط و محيطها، افراد فراوانى در سنين خاصى قادر به ازدواج دائم و همیشگی نيستند، يا افراد متأهل در مسافرت هاى طولانى و يا ماموريت ها با مشكل عدم ارضاى غريزه جنسى رو به رو مى شوند.
اين موضوع مخصوصاً در عصر ما كه سن ازدواج بر اثر طولانى شدن دوره تحصيل و مسائل پيچيده اجتماعى بالا رفته، و كمتر جوانى مى تواند در سنين پائين يعنى در داغ ترين دوران غريزه جنسى اقدام به ازدواج كند، شكل حادترى به خود گرفته است.
🔹با اين وضع چه بايد كرد؟
آيا بايد مردم را به سركوب كردن اين غريزه (همانند راهبان و راهبه ها) تشويق نمود؟
يا اين كه آنها را در برابر بى بند و بارى جنسى آزاد گذاشت، و همان صحنه هاى زننده و ننگين كنونى را مجاز دانست؟
و يا اين كه راه سومى را در پيش بگيريم كه نه دشواری ازدواج دائم را دارد و نه آن بى بند و بارى جنسى را؟
🔹خلاصه اين كه: «ازدواج دائم» نه در گذشته و نه در امروز، به تنهائى جوابگوى نيازمندى هاى جنسى همه طبقات مردم نبوده و نيست، و ما بر سر دو راهى قرار داريم:
يا بايد «فحشاء» را مجاز بدانيم (همان طور كه دنياى مادى امروز عملًا بر آن صحه گذارده و آن را به رسميت شناخته).
و يا طرح ازدواج موقت را بپذيريم.
معلوم نيست آنها كه با جواز الهی(متعه) مخالفند چه جوابى براى اين سؤال فكر كرده اند؟!
#رزمايش_همدلي #همسرانه
@moteeh 🌿