✅ داستان کوتاه (149)
🌷 مناظره فضال شیعی و ابوحنیفه سنّی
فضال بن حسن کوفی یکی از فضلاي شیعه بود که در زمان ابوحنیفه، بیانگذار مذهب حنفی زندگی می کرد. روزي با یکی از شـیعیان از محلی می گـذشت. دید عده اي در اطراف ابوحنیفه گرد آمده و او از فتواها و حدیثهاي خود به آنان درس می دهد.
فضال با خود گفت: به خدا سوگند از اینجا رد نمی شوم مگر آنکه ابوحنیفه را شرمنده کرده و حقانیت شیعه را بر وي ثابت کنم.
آنگاه نزد ابوحنیفه رفت و گفت: اي ابوحنیفه! من برادري دارم که می گوید: بهـترین مردم بعـد از رسـول خـدا علی بن ابی طـالب است و من می گـویم نه، بهـترین مردم بعـد از او عمر است. شـما چه می گویید؟
ابوحنیفه قدري فکر کرد و گفت: به برادرت بگو ابوبکر و عمر در کنار قبر پیامبر دفن شده اند. دلیلی بهتر از این می خواهی؟
فضال گفت: تصادفاً همین سخن را به او گفتم. او پاسخ داد: اگر آن خانه مال شخصـی پیغمبر (ص) بوده، بـدون تردیـد نه پیغمبر اجازه داده که آن دو در جوار آن حضـرت دفن شوند و نه وارثان پیغمبر (ص). بنابراین دفن بودن آنها در کنار پیغمبر (ص) هیچ گونه فضیلتی برای آنها نیست. بلکه دفن آنها در کنار پیغمبر کار خلافی است.
ابو حنیفه سر به زیر انداخت و بعد گفت: به برادرت بگو عایشه و حفصه از سهم ارث خود استفاده کرده و پدرانشان را در خانه پیغمبر (ص) دفن کردند.
فضال گفت: همین سخن را نیز به برادرم گفتم. اما او پاسخ داد: شما می دانیـد هنگامی که پیغمبر (ص) از دنیا رفت، نه زن داشت و طبق قانون ارث باید یک هشـتم مالش بین نه زنش تقسـیم می شـد. خانه کوچک پیغمبر (ص) را اگر به این کیفیت تقسـیم کنیم، براي هر یک از زنان یک وجب در یک وجب می رسد. چگونه این دو نفر بیشتر از این مقدار تصرف کرده اند؟
وانگهی شما خودتان می گویید پیغمبر (ص) پس از خود چیزي براي ارث نگذاشت و به این بهانه دخترش فاطمه (س) را از ملک فدك محروم کردید. اکنون می گویید عایشه و حفصه از پیغمبر (ص) ارث بردند!!
ابوحنیفه که با این سخنان، خود را محکوم دید و دیگر سخنی نداشت، سخت عصبانی شد و به اطرافیان خود گفت: این مرد را از من دور کنید که شیعه خبیث است ...
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 197
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ رسیدن به طهارت و مقامات معنوی از چه طریقی ممکن است؟
🌷 امام خامنه ای:
باید سعی کنیم خودمان را پاکیزه کنیم، باید تطهیر کنیم خودمان را؛ بدون طهارت باطن نمی شود به مقامات رسید؛ به حریم ولایت این بزرگوارها هم نمی شود رسید؛ طهارت باطن لازم است. طهارت باطن، با #تقوا است، با #ورع است، با ملاحظه است؛ ملاحظه دائمی و #مراقبت دائمی از خود طهارت به وجود می آورد. (11/1/1395)
✍️ شرح: #تقوا، #ورع و #مراقبه یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 228
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ هدف خدا از نقل مَثلها و سرگذشت گذشتگان در قرآن چیست؟
🌹 جواب خدای #متقین:
ما براى مردم در اين قرآن هر گونه مَثل و سرگذشت عبرت آموزى را بيان كرده ايم تا آنها در معرض تذكّر و تنبه قرار گیرند. * به عنوان یک متن خواندنی گويا و روشن بدون هر گونه انحراف و كجى بیان کرده ایم، براى اينكه مردم #باتقوا شوند.
✍️ توضیح: هدف نقل سرگذشت گذشتگان در قرآن، باتقوا شدن انسان ها است و تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📖 و لَقَدْ ضَرَبْنا لِلنَّاسِ في هذَا الْقُرْآنِ مِنْ كُلِّ مَثَلٍ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ * قُرْآناً عَرَبِيًّا غَيْرَ ذي عِوَجٍ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (زمر 28)
آیه شماره 115
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (150)
🌷 پلیدترین
مطرف پسـر مغیر می گویـد: پـدرم نزد معاویه رفت و آمـد داشت و با او به صـحبت می نشـست. به نزد ما که می آمـد، عقل و سیـاست و هوش او را می سـتود. ولی شبی که پـدرم به خانه آمـد، دیـدم بسـیار غمگین است. طوري ناراحت بود که نتوانست غـذا بخورد. خیال کردم پیشامد ناگواري برای او رخ داده است. صبرکردم و چیزي نگفتم.
پس از ساعتی گفتم: پدر! چه شده؟ از اول شب تا کنون غمگین هستی و در فکر فرو رفته اي؟
پدرم در پاسخ گفت: فرزندم! از نزد پلیدترین انسانها برگشته ام.
پرسیدم: او کیست؟
گفت: معاویه است.
گفتم: چطور؟
گفت: نزد معاویه بودم. مجلس که خلوت شد به او گفتم: اي رئیس مؤمنـان! تو به آرزوهـایت رسـیدي و حکومت را به دست گرفتی. سن و سالت بالا رفته است. اکنون اگر به گسترش عدل و داد بپردازي، برایت بهتر است. چه خوب است با بنی هاشم خوش رفتاري کنی و صله رحم نمایی. سوگند به خدا امروز دیگر آنان قدرتی ندارند که تو بترسی.
معاویه در پاسخ سخنان من گفت: افسوس، افسوس! ابوبکر به حکومت رسـید در میـان مردم با عـدالت رفتار کرد و هر آنچه نیکی از دسـتش می آمـد انجام داد. طولی نکشـید که ابوبکر مرد و با مرگ او قـدرت و حکومت او نیز از بین رفت، جز آنکه در گوشه و کنار، گاهی اسـمی از او می برند و می گویند: ابوبکر!
پس از او عمر به حکومت رسـید. ده سال دامن همت به کمر بست و تلاش کرد. با مرگ او نامش فراموش شد و گاهگاهی اسمش را می برند و می گویند: عمر!
بعـد از او عثمان به خلافت رسـید و زمام حکومت را به دست گرفت. کسـی که یک نفر در نسب ماننـد او نبود. هر کار خیري مایل بود انجام داد. او نیز چون از دنیا رفت اسمش هم مُرد و فراموش گردید.
ولی نام محمد (ص) در هر شبانه روز پنج بار در اذان با صداي بلند می برند و می گویند: اشـهد ان محمد رسول الله. با این حال که شـکوه و قدرت و نام خلفای سه گانه فراموش شود و نام محمد بماند، چیزي باقی نمی ماند که تو مرا نصیحت به خوش رفتاري با بنی هاشم می کنی. نه، به خـدا سوگند باید کاري کنم که نامی از محمد باقی نماند و فضائل و مناقب بنی هاشم فراموش گردد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 189
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اولویت اول بسیج چیست؟ برای رسیدن به مقامات معنوی چه ذکری بگوییم؟
🌷 امام خامنه ای:
امروز اولویّتهای بسیج چیست؟ در درجه ی اوّل #تقوا و طهارت؛ #تقوا و طهارت. همه ی کسانی که اهل معنا بودند - بزرگان اهل معنا - که ما گاهی خدمت بعضی از اینها رسیدیم، توصیّه شان این بود که #گناه نکنید.
بعضی ها میگویند آقا چه ذکری را بخوانیم که مثلاً فرض کنید خیلی خوب باشد و به مقامات عالی {برسیم} آنها میگفتند آقا ذکر پیشکش! #گناه نکنید.
قدم اوّل این است و اگر این قدم تأمین شد، خیلی از مشکلات شما - مشکلات روحی، مشکلات معنوی و مشکلات مادّی- برطرف خواهد شد. همه در معرض #گناهیم، همه در معرض لغزشیم؛ عرض کردم.
مراقب باشید. اگرچنانچه این مراقبت را شما داشتید - این مراقبت از خود را که اسم این مراقبت از خود #تقوا است. #تقوا که در قرآن این همه تکرار شده، یعنی همین مراقبت کردن از خود که #گناه نکنید، که خلاف نکنید - خدای متعال به شما کمک خواهد کرد، شما را محکم نگه میدارد. خود این مراقبت موجب جلب رحمت الهی است، موجب برکت دادن به زندگی است.
زندگی انسان، عمر انسان، آنات انسان، ساعات انسان برکت پیدا میکند بر اثر #تقوا. این اوّلین توصیّه ی من است. (4/9/1394)
پند 229
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
💠 س: خداوند در قرآن میفرماید: «اُدْعُونِی أسْتَجِبْ لَكُمْ» و در جای دیگر میفرماید: «إِنَّ اللّهَ لا یُخْلِفُ الْمیعادَ» و همچنین «إِنَّ وَعْدَ اللّهِ حَقٌّ»؛ پس چرا دعا مستجاب نمیشود؟
🔶 ج: شما اشتباه میکنی. خدا نگفته: «دعا کن! من فوراً اجابت میکنم.» اجابت میکنم، اما کِی؟ خدا وقتی تعیین نکرده است. شما دعا کن، اجابت با او است. گاهی فوراً اجابت میکند و گاهی شش سال دیگر. تکلیف معین کردن برای خدا درست نیست.
🔶 اگر شما دعا کردی و خدا اجابت نکرد، باز هم دعا کردهای و آن چیزی که خدا در اثر دعای زیاد به شما میدهد، بهتر از آن چیزی است که میخواستی؛ پس غصه نخور. خدا دیده اگر زود به شما بدهد، فرار میکنی؛ لذا نمیدهد و میگوید: «(نمیدهم) تا تندتند بیایی و دعا کنی تا با هم آشنا شویم.»
🔶 انسان مقداری اینگونه است که اگر حاجتش را زود بدهی، فرار میکند و دوباره تا گرفتار شد، میآید. اما الآن مدام دعا میکند و با توجه دعا میکند و این توجهات برای او بسیار مفید است؛ اما عقلش نمیرسد و میگوید: «خدا باید آن حاجت را بدهد؛ حتماً این (دعا) چیزی نیست.» اما خدا میگوید: «این (دعا) چیزی هست؛ آن حاجت چیزی نیست.»
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ هدف از امر به معروف و نهی از منکر چیست؟
🌺 جواب خدای #متقین:
گروهى از اصحاب سبت كه در برابر گناهان ديگران ساكت بودند، به آمران به معروف و ناهیان از منکر می گفتند: چرا اهل گناه را که خدا هلاك كننده آنان يا عذاب كننده آنان به عذابى سخت است، موعظه می کنید؟ امر به معروف و نهی از منکر، كارى غلط است.
آنان در جواب گفتند: ما امر به معروف و نهی از منکر می کنیم تا اولاً در پيشگاه پروردگارمان درباره انجام این واجب الهی، #حجت و #عذر داشته باشيم و ثانیاً شايد اهل گناه با این امر و نهی، دست از گناه بردارند و اهل #تقوا شوند.
✍️ توضیح: هدف از امر به معروف و نهی از منکر، انجام دستور خدا و #باتقوا شدن است. #باتقوا کسی است که #واجبات را انجام می دهد و #گناهان را ترک می کند.
📖 و إِذْ قالَتْ أُمَّةٌ مِنْهُمْ لِمَ تَعِظُونَ قَوْماً اللَّهُ مُهْلِكُهُمْ أَوْ مُعَذِّبُهُمْ عَذاباً شَديداً قالُوا مَعْذِرَةً إِلى رَبِّكُمْ وَ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (اعراف، 164)
آیه شماره 116
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (151)
🌷 اثر صدقه دادن به نیازمندان مؤمن
مردي خدمت امام کاظم (ع) رسید و عرض کرد: ده نفر عائله دارم که تمامشان بیمارند، نمیدانم چه کنم و با چه وسیله گرفتاریشان را برطرف سازم؟
امام (ع) فرمود: آنـان را به وسـیله صـدقه و احسـان در راه خـدا به نیازمنـدان مؤمن، معـالجه کن که هیـچ چیزي سـریعتر از صـدقه، حـاجت را برآورده نمی کند و هیچ چیزی براي بیمار، سودمندتر از صدقه نیست.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 144
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ کدام عامل معنوی، انسان و جامعه را بیمه می کند؟
🌷 امام خامنه ای:
شما وقتی که #متّقی باشید، از درون مصونیّت پیدا می کنید؛ مثل کسی که واکسن زده و در خود ایجاد مصونیّت کرده، که به یک محیط آلوده ی به میکروب هم که برود، میکروب در او اثر نمی کند؛ #تقوا این جوری است؛ #تقوا نمی گذارد که محیط بیرونی، روی شما اثر بگذارد؛ لااقل نمی گذارد به آسانی اثر بگذارد؛ #تقوای فردی این جوری است.
#تقوای ملّی هم همین جور است؛ اگر یک ملّتی از درون، خود را قوی کند، علم خود را، صنعت خود را، ایمان خود را، فرهنگ خود را تقویت بکند، نیروهای بیرونی نمی توانند رویش تأثیر بگذارند.
این نسخه ای است که امروز همه ی ما بایستی به این نسخه عمل کنیم؛ دنیای اسلام هم باید به این نسخه عمل کند. (27/4/1394)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 230
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
💠 س1: یک کتاب اخلاقی معرفی کنید؟
🔸ج: بهترین کتاب اخلاقی خود #قرآن_کریم و روایات است، بله. اگر ما عمل کنیم، اخلاق اصلاح می شود و الّا با کتابهای دیگر درست نمی شود. رأس اخلاق، ترک #گناه است. اگر ما #گناه بکنیم و برویم دنبال اصلاح، فایده ندارد. اولین اصلاح اخلاق، ترک #گناه است. متّقین به کتابهای اخلاقی خیلی وَر نمی روند. حرفهای دیگر می زنند. خدا به این وَر رفته و گفته گناه نکن.
💠 س2: لطفاً چند کتاب برای سعادت انسان معرفی بفرمایید.
🔸ج: #رساله_عملیه، اولین کتاب سعادتساز شماست. رسالهی مرجع تقلید، اولین کتابی است که بر همهی مسلمانان #واجب است آن را بخوانند و یاد بگیرند و بعد عمل کنند؛ این اولین کتاب است. اگر این کتاب را جا بگذارید و دنبال کتابهای دیگر بروید، از قافلهی سعادت و سلامت عقب ماندهاید؛ اما وقتی عمل کردید، انشاءالله رکن، آماده و درست شده است.
غیر رکن هم این است که انسان کتابهای مفید، کتابهایی را که در سیره و روش زندگی حضرات معصومین نوشته شده است، مطالعه کند. کتابهایی را که در بحث عقاید نوشته شده است، مطالعه کند. تاریخ اسلام و غیره هم بعد از آنهاست. اما اوّلینِ آنها #رساله است که هر روز باید بخوانیم و یاد بگیریم و عمل کنیم.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا بهشت را برای چه کسانی آماده خواهد کرد؟
🌹 جواب خدای #متقین:
به سوى آمرزش پروردگارتان و بهشتى كه پهنايش به وسعتِ آسمان ها و زمين است بشتابيد؛ بهشتى كه براى #متقین آماده خواهد شد.
✍️ توضیح: #متقین کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #حرامها را ترک می کنند.
📖 و سارِعُوا إِلى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقينَ (آل عمران 133)
آیه شماره 117
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (152)
📚 شرط شفاعت از کافر
ابوسـفیان از سـران مشرکین و سرسخت ترین دشمن پیامبر اسلام (ص) در مکه بود و تا می توانست با حضرت مبارزه می کرد. وقتی که احساس کرد توان مقابله با قـدرت پیامبر (ص) را نـدارد از مکه به مـدینه سـفر کرد تا با رسول خدا پیمان صلح ببندد. بدین منظور وارد محضر علی (ع) شد و عرض کرد: یا علی! من براي حاجتی آمده ام.
علی (ع) فرمود: براي کدام حاجت؟
او گفت: همراه من نزد پسر عمویت محمد (ص) برویم و از او خواهش کن که با ما پیمان صلح ببندد.
علی (ع) تقاضاي او را رد کرد و حاضر نشد با ابوسفیان خدمت پیامبر برود. ابوسـفیان متوجه شـد فاطمه زهرا (س) با فرزند عزیزش حسن مجتبی که کودک بود، پشت پرده نشسـته است. به ایشان عرض کرد: اي دختر پیامبر! به این طفل بگو نزد پدربزرگش درباره ما شفاعت کند تا به این وسیله، عرب و عجم را مرهون منت خود نموده و سرور همگان گردد.
امام حسن (ع) جلو رفت. یکی از دستان کوچکش را بر بینی ابوسفیان گذاشت و با دست دیگرش ریش او را گرفت و گفت: ای ابوسفیان! بگو: لا اله الا الله، محمد رسول الله تا از تو پیش پیامبر، شفاعت کنم.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 96
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen