✅ خدا از حضرت ایوب (ع) با چه صفتی یاد کرده است؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
1️⃣ ای محمد! #عبد ما ایوب را به یاد آور! آن جای قصهاش را که اربابش را این گونه صدا زد: خدایا! شیطان مرا دچار گرفتاری کرده و مرا عذاب داده.
2️⃣ ما ایوب را بر سختی های بندگی و دشواری های انجام واجبات و ترک محرمات، مقاوم دیدیم. او خوب #عبدی بود. چون در همه کارها به ما رجوع می کرد تا حکم آن را بداند و برای انجام آن حکم، از ما کمک می خواست.
✍️ شرح: #عبد خدا کسی است که مطیع دستورات #واجب و #حرام خداست.
📖 متن آیات:
1️⃣ و اذْكُرْ عَبْدَنا أَيُّوبَ إِذْ نادى رَبَّهُ أَنِّي مَسَّنِيَ الشَّيْطانُ بِنُصْبٍ وَ عَذابٍ (ص، 41)
2️⃣ إنَّا وَجَدْناهُ صابِراً نِعْمَ الْعَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ (ص، 44)
آیه شماره 241
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ شرط درک کردن حقیقت چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
شما نهج البلاغه را از اوّل تا آخر نگاه كنيد! سرتاپاى نهج البلاغه تحريضِ بر #تقواست؛ دعوت به #تقوا و پرهيزكارى است. تا انسان پرهيزكار نباشد نمى تواند اقامه ى دين خدا كند. آلوده دامانى بد دردى است. آلوده بودنِ دل انسان به گناه، نمى گذارد انسان حقيقت را درك كند، چه برسد به اينكه دنبال حقيقت حركت كند. (30/ 06/ 1381)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 63
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۴۳)
✅ معیار تکالیف واجب و حرام چیست؟
🌹 امام حسین (ع):
خداوند، توان هر کس را که از او بگیرد، #اطاعت از #واجبات و #محرمات را از او برمی دارد.
✍️ شرح: معیار و شرط وجوب تکالیف #واجب و #حرام، استطاعت و قدرت بر انجام آن است. کسی که توان انجام هر کدام از تکالیف #واجب و #حرام را نداشته باشد، تکلیفی ندارد.
📖 ما أخَذَ اللّهُ طاقَةَ أحَدٍ إلاّ وَضَعَ عَنهُ طاعَتَهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 100
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (44)
✅ شناخت خدا به چیست؟
🌹 امام حسین (ع) نزد یارانش آمد و فرمود:
«ای مردم! خداوند بندگانش را آفرید تا او را به خدایی بشناسند و آنگاه که او را به خدایی شناختند، عبد #مطیع او شوند و آنگاه که عبد #مطیع او شدند، با #اطاعت از او، از #اطاعت از غیر او بی نیاز شوند.»
سپس مردی گفت: ای فرزند پیامبر خدا! پدر و مادرم فدای تو! راه شناختن خدا چیست؟
فرمود: «مردم هر زمان، رهبری را که #اطاعتش واجب است، بشناسند».
📖 خرَجَ الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ علیه السلام عَلی أصحابِهِ فَقالَ: أیُّهَا النّاسُ!إنَّ اللّهَ جَلَّ ذِکرُهُ ما خَلَقَ العِبادَ إلاّ لِیَعرِفوهُ،فَإِذا عَرَفوهُ عَبَدوهُ،فَإِذا عَبَدوهُ استَغنَوا بِعِبادَتِهِ عَن عِبادَةِ مَن سِواهُ.
فَقالَ لَهُ رَجُلٌ:یَا ابنَ رَسولِ اللّهِ بِأَبی أنتَ و امّی،فَما مَعرِفَةُ اللّهِ؟
قالَ:مَعرِفَةُ أهلِ کُلِّ زَمانٍ إمامَهُمُ الَّذی یَجِبُ عَلَیهِم طاعَتُهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 64
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (22)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (45)
✅ از نظر امام حسین (ع) راه هدایت چیست؟
🌹 هنگامی که عمر سعد، یارانش را برای جنگ با امام حسین (ع) آماده کرد و آنها را در جایگاه خود، مرتّب کرد و پرچم ها را در جاهای خود نهاد، امام حسین (ع) نیز یارانش را در جناح راست و چپ، مرتّب کرد و آنان، امام حسین (ع) را از هر سو، مانند حلقه ای در میان گرفتند. در این هنگام، امام حسین (ع) از جمع یارانش بیرون آمد و نزدیک سپاه عمر سعد آمد و از آنان خواست که ساکت شوند؛ امّا آنان نپذیرفتند.
امام (ع) به آنها فرمود:
«وای بر شما! چه زیانی می کنید اگر ساکت شوید و به سخن من گوش بسپارید، در حالی که من، فقط شما را به راه هدایت دعوت می کنم؟ هر کس از دستورات من #اطاعت کند، از هدایت شدگان است و هر کس از دستورات من #نافرمانی کند، از هلاک شدگان.
اما همه شما از دستور من #نافرمانی می کنید و به گفته ام گوش نمی دهید؛ زیرا حقوق شما را از مال #حرام پرداخت کرده اند و شکمتان از #حرام پُر شده است و از این رو خداوند بر دل هایتان مُهر زده است».
✍️ شرح: از نظر امام حسین (ع) تنها راه هدایت، #اطاعت از امام است. این یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در عرصه های فردی، اجتماعی و سیاسی.
📖 لمّا عَبَّأَ عُمَرُ بنُ سَعدٍ أصحابَهُ لِمُحارَبَةِ الحُسَینِ علیه السلام و رَتَّبَهُم فی مَراتِبِهِم،و أقامَ الرّایاتِ فی مَواضِعِها،و عَبَّأَ الحُسَینُ أصحابَهُ فِی المَیمَنَةِ وَ المَیسَرَةِ،فَأَحاطوا بِالحُسَینِ مِن کُلِّ جانِبٍ حَتّی جَعَلوهُ فی مِثلِ الحَلقَةِ.
خَرَجَ الحُسَینُ علیه السلام مِن أصحابِهِ حَتّی أتَی النّاسَ فَاستَنصَتَهُم فَأَبَوا أن یُنصِتوا،فَقالَ لَهُم:وَیلَکُم!ما عَلَیکُم أن تُنصِتوا إلَیَّ فَتَسمَعوا قَولی،و إنَّما أدعوکُم إلی سَبیلِ الرَّشادِ،فَمَن أطاعَنی کانَ مِنَ المُرشَدینَ،و مَن عَصانی کانَ مِنَ المُهلَکینَ،و کُلُّکُم عاصٍ لِأَمری،غَیرُ مُستَمِعٍ لِقَولی،قَدِ انخَزَلَت (3)عَطِیّاتُکُم مِنَ الحَرامِ،و مُلِئَت بُطونُکُم مِنَ الحَرامِ،فَطَبَعَ اللّهُ عَلی قُلوبِکُم.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 27
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (46)
☑️ جهاد، سنت پیامبر است یا واجب الهی؟
🌹 از امام حسين (ع) پرسیده شد: جهاد، سنّت پيامبر است يا واجب الهى؟
امام جواب داد: جهاد چهار نوع است : دو نوع آن فريضه الهى است و نوع ديگر آن، سنّتى است كه جز با فريضه، اقامه نمی شود؛ و نوع دیگر جهاد، تنها سنّت است .
امّا آن دو نوع جهاد كه فريضه الهی اند :
1️⃣ يكى جهاد با نَفْسِ است در بازداشتن نَفْس از گناهان. این بزرگترين جهاد است.
2️⃣ نوع دیگر جهاد، جنگ با كافرانى است كه هم مرز شما هستند. این نيز فريضه است .
3️⃣ امّا آن جهاد كه سنّت است و جز با فريضه اقامه نمی شود، جنگ با دشمن است. این نوع بر تمامِ امّت واجب است و اگر آن را ترك كنند، بر آنها عذاب نازل می شود و اين عذاب تمامِ امّت را می گيرد. این جهاد ، بر عهده امام جامعه است و تعريفش آن است كه امام همراه با امّتش بر سرِ دشمن بتازد و با آنان بجنگد.
4️⃣ امّا نوعی از جهاد كه فقط سنّت است، بر پا داشتن هر سنّت نَبَوى است كه انسان آن را بر پا می دارد و در بر پا نگه داشتن و برآوردن و زنده كردن آن مبارزه می كند . پس سعى و عمل در راه آن، از بهترين اعمال است؛ زيرا باعث زنده نگه داشتنِ سنّت است و پيامبر خدا (ص) فرمود : «هركس سنّت حسنه اى را بنيان گذارد ، پاداشش از آنِ اوست و نيز از ثواب همه کسانی كه تا روز قيامت به آن عمل مى كنند، بهره مى برد، بى آنكه از ثواب خودِ آنان چيزى كاسته شود.»
📖 الإمامُ الحسينُ (ع) سُئِلَ عَنِ الجَهادِ: سُنَّةٌ أو فَرِيضةٌ؟ فقالَ: الجِهادُ على أرْبَعَةِ أوْجُهٍ : فجِهادانِ فَرْضٌ وجِهادُ سُنَّةٍ لا يُقامُ إلّا مَعَ فَرْضٍ وجِهادُ سُنَّةٍ ، فأمّا أحَدُ الفَرْضَيْنِ فجِهادُ الرَّجُلِ نَفْسَهُ عن مَعاصِي اللّه وهو مِنْ أعْظَمِ الجِهادِ وَمُجاهَدَةُ الّذين يَلُونَكُمْ مِنَ الكُفّارِ فَرْضٌ . وأمّا الجِهادُ الّذي هو سُنّة لا يُقامُ إلّا مَعَ فَرْض فَإِنَّ مجاهَدَةَ العَدُوِّ فرضٌ على جميع الاُمّة لو تركوا الجهاد لَأَتاهم العَذابُ وهذا هو مِنْ عذابِ الاُمَّةِ وهُوَ سُنَّةٌ عَلَى الإمامِ وحَدُّهُ أنْ يَأتِيَ العَدُوَّ مَعَ الاُمَّةِ فيجاهِدَهم . وأمّا الجِهادُ الذي هُوَ سُنّةٌ فكُلُّ سُنّةٍ أقامَها الرَّجُلُ وجاهدَ في إقامَتِها وبُلُوغِها وإحيائِها فَالعَمَلُ والسَّعْيُ فيها مِنْ أفضلِ الأَعْمال لِأنَّها إحياءُ سُنَّةٍ وقَدْ قالَ رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله : «مَنْ سَنَّ سُنَّةً حَسَنَهً فَلَهُ أجْرُها وأجْرُ مَنْ عَمِلَ بِها إلى يَوْمِ القِيامَةِ مِنْ غَيْرِ أن يَنْقُصَ مِنْ أجُورِهِم شَيْئاً.
📚 تحف العقول : 243 .
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا مسیحیان و یهودیان دلیل منطقی بر نپذیرفتن دین اسلام دارند؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
جدایی یهودیان و مسیحیان از محمد و طریق بندگی، وقتی بود که اولاً دلیل واضح و نشانه روشن بر پیامبری او و منصوب شدنش به جانشینی خدا در زمین به آنها رسیده بود و ثانیاً آنها قبلاً از طرف خدا مأمور شده بودند که فقط #عبد خدا باشند و بدون انحراف از مسیر بندگی که مسیر اعتدال است، فقط از خدا #اطاعت کنند و #اطاعت را مخصوص او کنند و نماز را برپا کنند و واجبات مالی را ادا کنند. این است آیین ملت معتدل و استوار. مسیر بندگی و #اطاعت از محمد و خدای محمد.
📖 و ما تَفَرَّقَ الَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ إِلاَّ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَيِّنَةُ * وَ ما أُمِرُوا إِلاَّ لِيَعْبُدُوا اللَّهَ مُخْلِصينَ لَهُ الدِّينَ حُنَفاءَ وَ يُقيمُوا الصَّلاةَ وَ يُؤْتُوا الزَّكاةَ وَ ذلِكَ دينُ الْقَيِّمَةِ (بینه، 4 و 5)
آیه شماره 242
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پايه همه خيرات در جامعه چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
پايه ى همه ى خيرات در جامعه، #تقواست. #تقواى_فردى؛ يعنى هركس بين خود و خدا سعى كند از جاده ى صلاح و حق تخطّى نكند و پا را كج نگذارد.
#تقواى_سياسى؛ يعنى هركس كه در كار سياست است، سعى كند با مسائل سياسى صادقانه و دردمندانه و از روى دلسوزى برخورد كند. سياست به معناى پشت هم اندازى و فريب و دروغ گفتن به افكار عمومى مردم، مطلوب اسلام نيست. سياست يعنى اداره ى درستِ جامعه؛ اين جزو دين است. #تقواى_سياسى، يعنى انسان در ميدان سياست، صادقانه عمل كند. (05/ 05/ 1381)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها
پند 64
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۴۸)
☑️ در مقابل کسانی که در زمان غیبت امام زمان (عج) مرتد می شوند، چه کنیم؟
🌹امام حسین (ع):
حضرت مهدی (عج) دارای غیبتی است که گروهی در آن دوره مرتد میشوند و گروهی ثابت قدم میمانند و اظهار خشنودی میکنند. اینجاست که مرتدّین به آنها می گویند: «اگر شما راست می گویید، این وعده چه زمانی محقق می شود؟»
اما کسی که در زمان غیبت در مقابل اذیّت و تکذیب آنها اهل #صبر و #مقاومت باشد، مانند مجاهدی است که با شمشیر در کنار رسول خدا (ص) جهاد کرده است.
📖 لهُ غَیْبَةٌ یَرْتَدُّ فیها اَقْوامٌ وَیَثْبِتُ فیها اخَرُونَ فَیَوُذُّونَ وَ یُقالُ لَهُمْ: «مَتی هذَا الْوَعْدُ اِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ». اَما اَنَّ الصّابِرَ فی غَیْبَتِةِ عَلَی الاَْذی وَالتَّکْذیبِ بَمِنْزِلَةِ المجاهِدِ بِالسَّیْفِ بَیْنَ یَدَیْ رَسُولِ اللّه ِ صلی الله علیه و آله.
📚 بحارالأنوار، ج ۵۱، ص ۱۳۳
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۴۹)
✅ چرا قیام علیه یزید بر امام حسین (ع) واجب بود؟
🌹 امام حسین (ع) برای یاران خود و یاران حر سخنرانی کرد و پس از حمد و ثنای الهی فرمود:
«ای مردم!پیامبر خدا فرمود: هر کس فرمانروای ظالمی را ببیند که #حرامهای الهی را #حلال می شِمُرَد و پیمان #اطاعت از خدا را می شکند و با سنّت پیامبر خدا مخالفت می کند و میان بندگان خدا با #گناه و تجاوز رفتار می کند، ولی با عمل و گفتارش علیه او قیام نکند، بر خداوند است که او را به همان جهنمی ببرد که آن ظالم را می بَرَد.
اینها به #اطاعت از شیطان چسبیده اند و #اطاعت از خدا را رها کرده اند و فساد را آشکار و حدود #واجب الهی را تعطیل کرده اند و بیت المال را برای خود برداشته اند و #حرام خدا را #حلال و #حلال او را #حرام شمرده اند و من سزاوارترین کسی هستم که قیام کند.
نامه هایتان به من رسید و فرستادگان شما بیعتتان را به من عرضه کردند که مرا تسلیم دشمن نمی کنید و رها نمی کنید. پس اگر بیعتتان را به پایان برسانید، به راه هدایت رسیده اید.
من حسینم، پسر علی و فاطمه، دختر پیامبر خدا. خودم در کنار شما هستم و خانواده ام با خانواده های شما هستند و من الگویی برای شما هستم.
اگر چنین نکنید و عهدتان را بشکنید و بیعتم را از گردن خود بردارید ـ که به جانم سوگند، این از شما دور نیست، چون همین کار را با پدر و مادر و پسر عمویم، مسلم کردید و فریب خورده کسی است که فریب شما را بخورد ـ در این صورت به نصیب خود نرسیده اید و آن را تباه نموده اید و هر کس پیمان بشکند، به زیانِ خود شکسته است. به زودی خداوند، مرا از شما بی نیاز می کند. و السلام علیکم و رحمة اللّه و برکاته!».
✍️ شرح: اگر حاکم اسلامی، #حرامهای الهی را #حلال بشمُرَد و پیمان #اطاعت از خدا را بشکند و با سنّت پیامبر خدا مخالفت کند و میان بندگان خدا با #گناه و تجاوز رفتار کند و حدود الهی را تعطیل کند، قیام علیه او به شرط داشتن نیرو واجب است.
📖 عن عقبة بن أبی العَیزار: إنَّ الحُسَینَ علیه السلام خَطَبَ أصحابَهُ و أصحابَ الحُرِّ بِالبیضَةِ،فَحَمِدَ اللّهَ و أثنی عَلَیهِ،ثُمَّ قالَ:أیُّهَا النّاسُ!إنَّ رَسولَ اللّهِ صلی الله علیه و آله قالَ:«مَن رَأی سُلطانا جائِرا مُستَحِلاًّ لِحُرَمِ اللّهِ،ناکِثا لِعَهدِ اللّهِ،مُخالِفا لِسُنَّةِ رَسولِ اللّهِ،یَعمَلُ فی عِبادِ اللّهِ بِالإِثمِ وَ العُدوانِ،فَلَم یُغَیِّر عَلَیهِ بِفِعلٍ و لا قَولٍ،کانَ حَقّا عَلَی اللّهِ أن یُدخِلَهُ مُدخَلَهُ».
ألا و إنَّ هؤُلاءِ قَد لَزِموا طاعَةَ الشَّیطانِ،و تَرَکوا طاعَةَ الرَّحمنِ،و أظهَرُوا الفَسادَ،و عَطَّلُوا الحُدودَ،وَ استَأثَروا بِالفَیءِ،و أحَلّوا حَرامَ اللّهِ،و حَرَّموا حَلالَهُ،و أنَا أحَقُّ مَن غَیَّرَ،قَد أتَتنی کُتُبُکُم،و قَدِمَت عَلَیَّ رُسُلُکُم بِبَیعَتِکُم؛أنَّکُم لا تُسلِمُونّی و لا تَخذُلُونّی،فَإِن تَمَمتُم عَلی بَیعَتِکُم تُصیبوا رُشدَکُم،فَأَنَا الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ،وَ ابنُ فاطِمَةَ بِنتِ رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله،نَفسی مَعَ أنفُسِکُم،و أهلی مَعَ أهلیکُم،فَلَکُم فِیَّ اسوَةٌ.
و إن لَم تَفعَلوا و نَقَضتُم عَهدَکُم،و خَلَعتُم بَیعَتی مِن أعناقِکُم،فَلَعَمری ما هِیَ لَکُم بِنُکرٍ،لَقَد فَعَلتُموها بِأَبی و أخی وَ ابنِ عَمّی مُسلِمٍ،وَ المَغرورُ مَنِ اغتَرَّ بِکُم،فَحَظَّکُم أخطَأتُم،و نَصیبَکُم ضَیَّعتُم،و مَن نَکَثَ فَإِنَّما یَنکُثُ عَلی نَفسِهِ،و سَیُغنِی اللّهُ عَنکُم،وَ السَّلامُ عَلَیکُم و رَحمَةُ اللّهِ و بَرَکاتُهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین ، ج 1، ص 315
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (50)
✅ باتقواترین، ثروتمندترین و پارساترین مردم کیست؟
🌹 امام حسین (ع):
شنیدم که جدّم پیامبر خدا به من فرمود:
1️⃣ به #واجبات الهی عمل کن تا باتقواترینِ مردم شوی.
2️⃣ به قسمت خدا راضی شو تا ثروتمندترینِ مردم می شوی.
3️⃣ #حرامهای خدا را ترک کن تا پارساترینِ مردم شوی ...
📖 سمِعتُ جَدّی رَسولَ اللّهِ صلی الله علیه و آله یَقولُ لی:اِعمَل بِفَرائِضِ اللّهِ تَکُن أتقَی النّاسِ،وَ ارضَ بِقَسمِ اللّهِ تَکُن أغنَی النّاسِ،و کُفَّ عَن مَحارِمِ اللّهِ تَکُن أورَعَ النّاسِ...
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ، ج 2 ، ص 58
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۵۱)
✅ توصیه اصلی امام حسین (ع) به یارانش در روز عاشورا چه بود؟
🌹 امام حسین (ع) در روز حادثه عاشورا با یارانش سخن گفت و پس از حمد و ثنای الهی فرمود:
«تمام تعریفها مخصوص خدایی است که بهشت آخرت را مخصوص #متقین قرار داد و آتش و کیفر را برای کافران. به خدا سوگند ما در این راه به طلب دنیا نیامده ایم تا درباره رضای خدا از خود به شک بیفتیم. پس مقاومت کنید که خدا با #متقین است و سرای آخرت برایتان بهتر است».
✍️ شرح: #متقین کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #حرامها را ترک می کنند.
📖 عن حسین بن زید بن علیّ عن آبائه علیهم السلام :أنَّ الحُسَینَ بنَ عَلِیٍّ علیه السلام خَطَبَ یَومَ اصیبَ،فَحَمِدَ اللّهَ و أثنی عَلَیهِ و قالَ:الحَمدُ للّهِ ِ الَّذی جَعَلَ الآخِرَةَ لِلمُتَّقینَ،وَ النّارَ وَ العِقابَ عَلَی الکافِرینَ،و إنّا وَ اللّهِ ما طَلَبنا فی وَجهِنا هذَا الدُّنیا فَنَکونَ الشاکینَ فی رِضوانِ رَبِّنا،فَاصبِروا فَإِنَّ اللّهَ مَعَ الَّذینَ اتَّقَوا و دارُ الآخِرَةِ خَیرٌ لَکُم.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 335
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen