✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
❓ علم چیست؟ (بخش اول)
📖کلمهی علم مشترک بین علوم جدید و علوم قدیم شده و این اسباب اشتباه خیلیها شده است. در زمان نزول قرآن کریم هیچ علمی وجود نداشت. همهی مردم جاهل بودند و در جاهلیت زندگی میکردند. فقط مقداری از علم به وسیلهی خود اسلام به ظهور پیوست. آیاتی نازل شد و فرمود: «باید به خدا معتقد شوید. او سمیع است؛ بصیر است؛ کلیم است.» این صفاتی که در اواخر آیات آمده است، به عنوان عقیده و باورهای اسلامی مطرح شد که مسلمان باید اینها را باور داشته باشند.
همچنین تعدادی احکام نازل شد؛ از جمله نماز بخوانید؛ روزه بگیرید؛ دروغ نگویید؛ حج بروید. اینها مسائلی بود که خدا میخواست مردم، آن را و شرایط، مقدمات و مقارناتش را یاد بگیرند تا بتوانند درست عمل کنند. اینجا بود که علم به اینها #واجب شد و لذا فرمودند: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ». بر زنها هم واجب است مسائل زنانهشان را یاد بگیرند؛ مسائل دینیشان را یاد بگیرند. این #واجب است و اگر یاد نگیرند، چه میکنند؟ نمیتوانند تقوا را مراعات کنند. #تقوا، انجام #واجب و ترک #حرام است؛ پس باید #واجب را یاد بگیرند و انجام بدهند؛ #حرام را هم یاد بگیرند و ترک کنند.
بنابراین این علم بر عموم انسانها #واجب است؛ اما علوم جدید که بر همه #واجب نیست. فردا خدا کسی را به جهنم نمیبرد که بگوید: «چرا نرفتی علوم ارتباطات بخوانی؟ چرا نرفتی فیزیک بخوانی؟» نه! #واجب که نبود. این بحث جدایی دارد که بعداً عرض میشود.
آنچه کلمهی «علم» در آیات و روایات آمده، کلاً ناظر به علم دین و علم اسلامی است. یادگیری این #واجب است؛ بر عموم #واجب است. هیچ علمی انسان را از این علم بینیاز نمیکند. پزشک هم باید این علم را یاد بگیرد. مهندس هم باید یاد بگیرد؛ معمار هم باید یاد بگیرد. چون همه مسلمانند، باید این علم را یاد بگیرند؛ اما بر همه #واجب نیست که مهندس شوند؛ بر همه #واجب نیست که فیزیک یاد بگیرند.
بحث دیگری راجع به علوم جدید خواهیم کرد که اختلاط آن با این علم باعث اشتباهات بزرگی شده است. خیلیها خیال کردهاند منظور از کلمهی علمی که در آیات و روایات آمده، همین علوم جدید است که در آن زمان نبود. این غلط است و خلاف حکمت است که مردم را دعوت کنند به علمی که هنوز نیست و نیامده است.
پیغمبر اکرم میفرمود: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ». اگر مردم به چین میرفتند، مگر در چین علم بود؟ چین بدتر از شبه جزیره عرب در جاهلیت بود. همهی دنیا در جاهلیت بود. آمریکا هم در جاهلیت بود. اروپا هم در قرون وسطی زندگی میکرد. هیچ جا علم نبود و همه جا در جاهلیت بودند. اسلام که آمد، چیزهایی آورد که برای زندگی مسلمانان لازم و مفید بود و گفت: «اینها را یاد بگیرید.» این علم #واجب شد.
🔹 ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
❓ علم چیست؟ (بخش دوم)
📖 علوم جدید پانصد ـ ششصد سال بعد متولد شد. این درست نبود که پیغمبر اکرم در آن زمان بگوید: «علم واجب است و بروید یاد بگیرید!» کجا یاد بگیرند؟ کسی نیست؛ کتابی نیست؛ دانشگاهی نیست؛ از کجا یاد بگیرند. این خلاف حکمت است. اسلام هیچ وقت چنین دستوری نمیدهد. آنچه هست را میگوید: «یاد بگیرید!»
اما تکلیف علومی که بعداً پیدا میشود، چیست؟ امروز بسیاری از علوم متولد شده، رشد کرده و به حد کمال رسیدهاند. بعضی از این علوم، آثاری در ایجاد قدرت مادی و دنیوی دارند و دشمنان اسلام با داشتن همان قدرتها و علوم توانستهاند کشورهای اسلامی را استعمار و استثمار کرده، آنها را ذلیل و خوار کنند؛ نفتشان را ببرند و سایر چیزهایشان را ببرند. تکلیف این علوم چه میشود؟
این علوم، #واجب عینی بر هر فرد نیست. در آن زمان هم نبود. از طرفی مشکلآفرین هم هست؛ یعنی آمریکا با داشتن اتم در دنیا میگوید: «من همهکاره هستم و همه باید بگویید چشم! نوکر تو هستیم؛ هر کاری خواستی بکنی، آزادی!»
این را در اثر داشتن همین علوم میگوید. این علوم واجب کفایی است. در هر زمان ولی فقیه و حاکم اسلام موظف است ببیند دشمن امروز از چه راهی قدرت برتر را به دست آورده و برای نظام اسلامی ایجاد خطر کرده است. بر ولی فقیه #واجب است عدهای را بسیج کند که بروند و این علم را یاد بگیرند تا آن خلأ پر شود. مثلاً امروز علم اتم است. #واجب است که عدهای را بسیج کنند تا دانش اتم را یاد بگیرند و کلاه درست کنند تا هر وقت شیطان خواست اذیت کند، سر او بگذارند.
این #واجب نظامی است؛ یعنی بر نظام اسلامی #واجب است که این نیاز را تأمین کند؛ اما بر همه #واجب نیست.
اگر فردا علم دیگری ظاهر شد، عیبی ندارد. باز هم ولی فقیه مواظب است که عقب نمانیم. باید عدهای را آماده کنند تا بروند آن را یاد بگیرند تا دشمن نتواند با داشتن آن بر ما مسلط شود. این بر ما #واجب نظامی است؛ یعنی نظام اسلام میگوید: «اگر مشکلی پیش آمد، باید حاکم اسلامی آن را تأمین کند.»
امروز این است و باید عدهای این علوم را یاد بگیرند تا دشمن از این طریق بر ما تفوّق و تسلط نداشته باشد. تکلیف این علوم، این است. این #واجب عینی نیست؛ مثل: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ» نیست. بر بعضی #واجب است و به اندازهی کفایت، کافی است. وقتی کلاه را درست کردیم، دیگر از بقیه ساقط است. دوباره اگر چیزی بالاتر از کلاه درست شد، باز هم باید عدهای را بفرستند که آن را درست کنند تا محتاج نباشیم و دشمن فکر نکند که ما نداریم و داشتن آن، باعث تسلط و تفوّق او بر ما نباشد و مدام حرفهایی نزند.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اتفاقات آغاز قیامت چه اثری در مسلمانان #باتقوا خواهد داشت؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
بدون شک مسلمانان #باتقوا که قبلا از جانب ما وعده پاداش به آنها داده شده، فقط آنها از جهنم دور نگه داشته می شوند.*
آنها حتی صدای جهنّم هم به گوششان نمی رسد و تا ابد در خوشیهایی که دلشان خواسته، خواهند بود. *
مسلمانان #باتقوا را صدای وحشتناک شیپور دوّم قیامت هم غصهدار نمی کند و وقتی زنده شده و از قبرها بیرون می آیند، فرشتگان به استقبالشان آمده و به آنها مژده می دهند: «این همان روزی است که در دنیا به شما وعده داده می شد.»
✍️ شرح: مسلمان #باتقوا کسی است که #واجبات را انجام می دهد و #حرامها را ترک می کند.
📖 إنَّ الَّذينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْنى أُولئِكَ عَنْها مُبْعَدُونَ * لا يَسْمَعُونَ حَسيسَها وَ هُمْ في مَا اشْتَهَتْ أَنْفُسُهُمْ خالِدُونَ * لا يَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَكْبَرُ وَ تَتَلَقَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ هذا يَوْمُكُمُ الَّذي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ (انبیاء، 101 تا 103)
آیه شماره 337
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ اول خودمان را موعظه کنیم یا دیگران را؟
🌺 امام خامنه ای:
هركس بايد واعظ خود باشد، خود را مراقبت كند، از تخطّى خود مانع شود، امر به معروف و نهى از منكر هم بكند كه آن امرِ خود به معروف و نهىِ خود از منكر و موعظه كردنِ خود، بر امر و نهى و موعظه ى ديگران مقدّم است. اين، همان #تقواى الهى است كه از ما خواسته اند. #تقوا را مراقبت كنيم و به يكديگر توصيه نماييم. من هم به شما برادران و خواهران توصيه مى كنم كه #تقواى الهى را فراموش نكنيد. (01/ 12/ 1374)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 12
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (219)
🌷 وصیتی به امام باقر (ع)
پدرم امام سجاد (ع) هنگام وفاتش مرا در آغوش گرفت و آنگاه فرمود:
پسـر جان! تو را سـفارش می کنم به چیزي که پدرم حسین بن علی (ع) در هنگام وفات خود، مرا به آن وصیت نمود، و نیز فرمود پدرش علی (ع) به همان چیز، حسینش را سفارش کرده و فرموده:
پسر جان! بترس از ظلم به کسی که جز خدا دادخواهی ندارد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 137
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌺ضرورت موعظه و تلقین به نفس
اینکه انسان وظائفش را بخواند و یاد بگیرد، یک مسأله است؛ اما مسأله دیگر این است که وظائف و حق را به رخ خود بکشد و به خود تلقین کند. این در نفس امّارهی انسان مؤثر است و نفس در برابر سخن حق نرم میشود؛ و الّا غفلتی که انسان در دنیا از خدای متعال دارد و اینکه دائماً در پی پول درآوردن و اشتغال و التفات به مسائل مادی است، باعث میشود دل انسان در برابر پذیرش سخن حق، سفت و سخت باشد و قساوت پیدا کند.
پشت سر هم موعظه کردن، دل سنگ را در مقابل سخن حق نرم میکند و او میپذیرد؛ لذا فرمودهاند: «یکی از مسائل ضروری در موضوع تربیت، موعظه کردن و یا گوش دادن به موعظه است.»
انسان فراموش میکند. موعظه به انسان تذکر میدهد و چیزهایی را که به یاد او نیست و فراموش کرده و لازم بوده، به یاد او میاندازد و نوعی تصمیم به او میدهد که به دنبال انجام وظائفش برود و کوشا باشد.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «زیاد موعظه کن!» هم او باید مجموعهی زیر دست خود را موعظه کند و هم مردم باید خودشان در مقام گوش دادن به موعظه باشند؛ لذا خود خاتم انبیاء (ص) مکرر موعظه میکردند. امیر المؤمنین (ع) مکرر موعظه میکردند. خدای متعال در قرآن کریم مکرر موعظه کرده است.
دل سفت و سخت و سنگ مردم را که در اثر فراموش کردن خدا و غفلت از یاد خدا در برابر پذیرش حرف حق کُند و سُست است، با موعظه نرم میکردند. به برکت موعظه، انسان آمادگی بیشتری پیدا میکند که به حرف خدا عمل کند؛ لذا مسألهی موعظه مسألهی مهمی است. .
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ با چه کسی دوست شویم و با چه نه؟
🌷 امام صادق (ع):
از دوستی با کسی که تو را به طمع چیزی می خواهد یا از روی ترس یا خواهشی با تو دوستی می کند و یا تو را به خاطر خورد و خوراک می خواهد، دوری کن و در پی دوستی با اهل #تقوا باش هر چند برای پیدا کردن آنها در اعماق زمین فرو روی یا عمر خود را در این راه صرف کنی. چون خدا بر روی زمین، بعد از پیامبران، مخلوقی بهتر از اهل #تقوا نیافریده.
✍️ شرح: اهل #تقوا کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #حرامها را ترک می کنند.
📖 احْذَرْ أَنْ تُؤَاخِيَ مَنْ أَرَادَكَ لِطَمَعٍ أَوْ خَوْفٍ أَوْ مَيْلٍ أَوْ مَالٍ أَوْ أَكْلٍ أَوْ شُرْبٍ وَ اطْلُبْ مُؤَاخَاةَ الْأَتْقِيَاءِ وَ لَوْ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ وَ إِنْ أَفْنَيْتَ عُمُرَكَ فِي طَلَبِهِمْ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمْ يَخْلُقْ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ أَفْضَلَ مِنْهُمْ بَعْدَ النَّبِيِّينَ.
📚 مصباح الشريعة، ص: 151
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چرا فقط خدا باید دستور بدهد و انسانها باید مطیع او باشند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
این دستور دادنهای خدا بدان سبب است که فقط خدا حق است و فقط فرماندهی او حق؛ و چیزهایی غیر از او که دیگران می پرستند، خودِ باطل است؛ ضمن اینکه مولای برتر و بزرگ جهان، فقط خداست.*
محمد! مگر ندیدهای که این خداست که از آسمان، بارانی بر زمین می فرستد که در نتیجهی آن، زمین خشکیده، سرسبز می گردد؟ بدون شک خدا هم بسیار دقیق است و هم از همه چیز باخبر. پس فقط او حق فرماندهی و دستور دادن دارد.
از این بالاتر، تمام آنچه در آسمانها و تمام آنچه در زمین است، مِلک اوست و از طرفی بینیازِ مطلقی که واقعاً شایسته تعریف و ستایش است، فقط اوست. پس فقط او حق فرماندهی و دستور دادن دارد.*
مگر ندیدهای که این خداست که تمام آنچه را در زمین است، در اختیار شما گذاشته، و این خداست که کشتیها را که به فرمان او بر روی آبِ دریا روان است، رامِ شما کرده، و این خداست که کرات آسمانی را نگه داشته تا جز با اجازه او بر زمین نیفتند؟ واقعاً که خدا نسبت به انسانها هم دلسوز است و هم مهربان. پس فقط او حق فرماندهی و دستور دادن دارد.*
ضمن اینکه او بوده آن کسی که به شما حیات داده و بعداً جانتان را می گیرد و پس از آن دوباره زندهتان می کند. پس فقط او حق فرماندهی و دستور دادن دارد. با این حال، انسان در مقابل خدا و این همه نعمت خدا واقعاً ناسپاس است.*
محمد! علاوه بر همه این دلایل، ما پیش از تو هم برای هر امّتی، مجموعهای از دستورات واجب و حرام وضع کردهایم و همه آنها مأمور به اجرای آن بودهاند. پس اوّلاً مخالفان تو نباید در پذیرش این دستورات واجب و حرامی که از جانب ماست، با تو نزاع کنند؛ ثانیاً تو همگان را فقط به اطاعت از دستورات اربابت دعوت کن. تو خودت در مسیر معتدل اطاعت از اربابت و هدایتشدهی این صراط مستقیمی.
📖 ذلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَ أَنَّ ما يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ هُوَ الْباطِلُ وَ أَنَّ اللَّهَ هُوَ الْعَلِيُّ الْكَبيرُ * أَ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَتُصْبِحُ الْأَرْضُ مُخْضَرَّةً إِنَّ اللَّهَ لَطيفٌ خَبيرٌ *
لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ وَ إِنَّ اللَّهَ لَهُوَ الْغَنِيُّ الْحَميدُ *
أَ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ سَخَّرَ لَكُمْ ما فِي الْأَرْضِ وَ الْفُلْكَ تَجْري فِي الْبَحْرِ بِأَمْرِهِ وَ يُمْسِكُ السَّماءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ إِلاَّ بِإِذْنِهِ إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَؤُفٌ رَحيمٌ *
وَ هُوَ الَّذي أَحْياكُمْ ثُمَّ يُميتُكُمْ ثُمَّ يُحْييكُمْ إِنَّ الْإِنْسانَ لَكَفُورٌ *
لِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنا مَنْسَكاً هُمْ ناسِكُوهُ فَلا يُنازِعُنَّكَ فِي الْأَمْرِ وَ ادْعُ إِلى رَبِّكَ إِنَّكَ لَعَلى هُدىً مُسْتَقيمٍ (انبیاء، 62 تا 67)
آیه شماره 338
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خطر بی توجهی به #گناه!
🌹امام خامنهای:
یکی از مشکلات ما این است که #گناههای خودمان را نمی شناسیم. آن کسی که مثلاً به غیبت کردن؛ دروغ گویی؛ ایذاء مردم؛ شهوات گوناگون جنسی و حیف و میل بیت المال یا اموال مردم عادت کرده، توجه ندارد که چه #گناه بزرگی مرتکب می شود. (۱۳۶۶/۰۳/۰۷)
پند 14
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ با تکبر بزرگ می شویم یا با تواضع؟
🌷 امام صادق (ع):
خداوند دو فرشـته را مأمور بندگان خود قرار داده که به حالات آنها رسیدگی کنند.
اگر دیدند کسی نسبت به دیگران تواضع و فروتنی نشان می دهـد، مأمورنـد که او را بالا ببرند و در جامعه مطرح و بزرگش کنند و اگر دیدند تکبر می کند و خودش را بزرگ نشان می دهـد، وظیفه دارنـد او را به زمین بکوبنـد و خوار و ذلیلش کننـد.
این یکی از کارهاي خداونـد است که آدم متکبر در همین دنیا ذلیل، و آدم متواضع، سربلند شود.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص146
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔻 داستان کوتاه (220)
✅ در قیامت، مردم به مقام چه کسانی غبطه می خورند؟
🌷 روزی پیامبر اکرم (ص) فرمود:
آيا براى شما از کسانى بگويم كه با آن كه پيامبر يا شهيد نبوده اند، اما در روز قيامت به خاطر مقامى كه نزد خدا دارند و بر روى منبرهايى از نورند، مردم به آنان غبطه میخورند؟
از ایشان پرسیده شد: اى رسول خدا! آنان چه کسانی هستند؟
فرمود: آنان كسانى هستند كه خدا را در نظر مردم و مردم را در نظر خدا محبوب میسازند.
پرسیده شد: اينكه خدا را در نظر بندگان، محبوب میسازند، روشن است، اما چگونه بندگان خدا را در نظر خدا محبوب میسازند؟
فرمود: آنان را به #واجبات که خدا دوست دارد، امر می کنند و از #حرامها که خدا از آن بدش می آید، نهی میكنند.
وقتى مردم از آنان اطاعت كنند، خدا هم آنها را دوست خواهد داشت.
📖 أ لَا أُخْبِرُكُمْ عَنْ أَقْوَامٍ لَيْسُوا بِأَنْبِيَاءَ وَ لَا شُهَدَاءَ يَغْبِطُهُمُ النَّاسُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِمَنَازِلِهِمْ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى مَنَابِرَ مِنْ نُورٍ قِيلَ مَنْ هُمْ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ هُمُ الَّذِينَ يُحَبِّبُونَ عِبَادَ اللَّهِ إِلَى اللَّهِ وَ يُحَبِّبُونَ اللَّهَ إِلَى عِبَادِهِ قُلْنَا هَذَا حَبَّبُوا اللَّهَ إِلَى عِبَادِهِ فَكَيْفَ يُحَبِّبُونَ عِبَادَ اللَّهِ إِلَى اللَّهِ قَالَ يَأْمُرُونَهُمْ بِمَا يُحِبُّ اللَّهُ وَ يَنْهَوْنَهُمْ عَمَّا يَكْرَهُ اللَّهُ فَإِذَا أَطَاعُوهُمْ أَحَبَّهُمُ اللَّه.
📚 بحار الأنوار، ج79، ص: 170
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌺 قرآن، هادی متّقین
قسمت اعظم علائم و نشانههای انسانهای #باتقوا که در خطبهی متّقین معرفی خواهد شد، و از آن میفهمیم که انسانهای #باتقوا دارای چه علائم و نشانههایی در طول زندگی هستند و بیاناتی که امیر علیه الصلاة و السلام دربارهی متّقین فرمودهاند، در سایهی بیاناتی است که پروردگار متعال دربارهی #تقوا و متّقین در قرآن کریم بیان کرده است.
در قرآن کریم آمده: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ * الم * ذلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ»: این کتاب بزرگ آسمانی که از مقامی شامخ و منیع نازل شده و در دسترس انسانها قرار گرفته، هدایتگر انسانهای با#تقواست. در قرآن کریم چنین جملهای داریم که هدایت مخصوص انسانهای #باتقواست.
از طرفی خود قرآن میگوید: «هُدًى لِلنَّاسِ»: قرآن کریم هدایتگر همهی انسانهاست؛ کافر، مؤمن، ستاره پرست، خورشید پرست، معتقد به خدا، منکر خدا و هر کس که انسان است، قرآن کریم به دنبالش راه میافتد و میگوید: «تو چون خلقتت خلقت انسان است، مسیر زندگیات باید این گونه باشد.»
بنابراین خدا اول همهی انسانها را دعوت میکند و میفرماید: «هُدًى لِلنَّاسِ». اما باز هم اینها مورد دعوت قرار میگیرند و خدا رهایشان نمیکند؛ چون هدایت با اعمال تحقق پیدا میکند. با صِرف قبول خدا کافی نیست و انسان هدایت نمیشود. خدا کسانی را که مسلمان شدهاند و هنوز اهل عمل نیستند، دوباره به عمل دعوت میکند.
کسانی که خدا را قبول دارند، دو دسته میشوند: عدهای به فرمان خدا عمل میکنند و عدهای عمل نمیکنند. کسانی که عمل میکنند، جزء متّقین میشوند. اینها از هدایت بهرهمند میشوند و تمام آثار #تقوا، آثار متّقین و هدایت، نصیب این افرادی است که دعوت را در عمل کردن به دستورالعملها پذیرفتهاند.
بنابراین اینکه قرآن کریم فرمود: «هُدًى لِلْمُتَّقِينَ»، یعنی هدایت مخصوص کسانی است که #تقوا را مراعات کردهاند و با فرمان خدا مخالفت نکردهاند. اینها هدایت میشوند. بنابراین متّقین به کسانی میگویند که اضافه بر باور کردن اصول اسلام، به دستورات زندگی اسلام هم عمل کرده باشند. به اینها متّقین میگویند. اینها حتماً هدایت شدهاند. یعنی وارد راهی شدهاند که پروردگار متعال در زندگی برای انسان مشخص کرده است.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen