🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 5):
✅ ای ابوذر! وقتی خدا برای بنده ای خیر بخواهد، #گناهانش را جلو چشمش قرار می دهد و کاری می کند که #گناهان در نظر او سنگین و بزرگ باشند. و هنگامی که برای بنده ای بد بخواهد، کاری می کند که #گناهانش را فراموش کند.
✍️ نتیجه: وقتی کسی #گناهانش را به یاد داشته باشد و آن را بزرگ بداند، #توبه می کند و #گناه را تکرار نمی کند. اما وقتی #گناهانش را از یاد ببرد، باز هم #گناه می کند. خدا برای کسانی که اهل #توبه و ترک #گناهند، خیر می خواهد و برای کسانی که غرق #گناهند و اصلاً #توبه نمی کنند، شر می خواهد.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَيْراً جَعَلَ ذُنُوبَهُ بَيْنَ عَيْنَيْهِ مُمَثَّلَةً وَ اَلْإِثْمَ عَلَيْهِ ثَقِيلاً وَبِيلاً وَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ شَرّاً أَنْسَاهُ ذُنُوبَهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🏁 یاد مرگ و آمادگی برای مرگ
🔲یکی از مسایل قطعی زندگی انسان، مردن و مرگ است. همه ی زنده ها روزی می میرند. همه ی ما هر روز می بینیم که تشییع جنازه می کنند؛ گاهی قبرستان می رویم و می بینیم؛ گاهی شرح حالش را در کتاب ها می خوانیم.
برخی عوامل باعث می شود چیزی به این نزدیکی از ما دور شود. باید #برنامه منظمی داشته باشیم كه از آن مسأله ی واقعی دور نیفتیم. هر كاری حتی خوب، اندازه دارد. ما کار خوبِ بی اندازه نداریم. نمی شود تمام وقت را به یک كار خوب داد. كار زیاد داریم؛ وقتمان را باید تقسیم کنیم كه اگر فردا مرگ آمد، نگوییم: «آقا زود آمدی!» او زود و دیر نمی آید؛ به وقت می آید؛ ولی اگر ما #آماده نباشیم، می گوییم: «زود آمده ای». او می گوید: «كی بیایم!؟ این روش كه تو داری، تا آخر هم هر وقت بیایم می گویی: زود آمدی. چون آماده نیستی».
✍️ شرح: آمادگی برای مرگ به این است که تا فرصت هست، حق الله ها و حق الناس هایی را که بر عهده داریم، جبران کنیم و در ادامه زندگی، #واجبات را انجام دهیم و #حرامها را ترک کنیم.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست #حرامهای شرعی (بخش اول)
1 - استفاده شخصی از اموال عمومی و اموال دیگران بدون رضایت صاحبانشان.
2 - تصرف در چیزی که مشترک است بدون اجازه شرکای دیگر.
3 - تصرف در ملک میّتی که مدیون به خمس یا زکات یا حقوق مردم میباشد و همچنین تصرف در ملک میتی که بعضی از ورثه او نابالغ هستند (بدون اجازه ولی).
4 - احتکار کالاهای مورد نیاز مردم.
5 - استفاده از درآمدهای نامشروع.
6 - استفاده از اموال ایتام به ناحق.
7 - اسراف کردن؛ یعنی زیاده روی در مصرف به گونهای که خارج از متعارف باشد.
8 - تبذیر؛ یعنی بیهوده مصرف کردن و مصرف نابجای اموال و ثروت.
9 - خرید و فروش خوک و سگ.
10 - خرید و فروش مواد مخدر و توزیع آن.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی (آیت الله عزیز خوشوقت)
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚫 به چادر دست نزن!
🔹 کلیپ سخنرانی آیت الله خوشوقت درباره حجاب چادر
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔸 داستان کوتاه (235)
🌷 پایه هاي دین
امام علی (ع) به جابر بن عبداالله انصاري فرمود: اي جابر! پایداري دین بسته به چهار نفر است:
1️⃣ عالم #باتقوا که به علم خود عمل کند.
2️⃣ جاهلی که در یادگرفتن کوتاهی نکند.
3️⃣ ثروتمندي که در بخشش بخل نورزد.
4️⃣ فقیري که آخرت خود را به دنیا نفروشد.
اما:
🔸 هرگاه عالم به علم خود عمل نکند، جاهل از فراگرفتن دانش سر باز می زند.
🔸 و هرگاه ثروتمند در بخشش بخل ورزد، انسان تهیدست آخرتش را به دنیایش می فروشد.
و این چهار پایه که خراب شد کاخ فضیلت و انسانیت ویران می گردد.
🔹 جـابر! کسـی که نعمتهاي فراوان خـدا به او روي آورد، دست هاي نیاز مردم بیشتر به سویش دراز می گردد. چنانچه او حقوق #واجب الهی را بپردازد، خداوند نعمتها را برای او پایدار می کند.
و اگر حقوق #واجب الهی را نپردازد، خداوند نعمتها را از او می گیرد و به دیگري می دهد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 88
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 انسان، جنس قاچاق
انسان بدون #تقوا جنس قاچاق است. هیچ جا او را راه نمی دهند؛ هیچ جا. فقط در عالم طبیعت در دائره ی شکم و شهوت محبوس است تا بمیرد. اگر #تقوا نباشد، همین است. #تقوا انسان را از این حصار بیرون می کند و ایمان انسان بالا می رود و برای خدا ارزش خاصی قائل می شود و برای حرف خدا احترام خاصی قائل می شود؛ اما برای حرف مادّیین و کسانی که اسیر شکم و شهوتند، حساب دیگری باز می کند. دیگر گول نمی خورد؛ گول نمی خورد؛
اما اگر #تقوا را مراعات نکنیم، حتی وقتی پیر می شویم، باز هم گول می خوریم. اگر مرجع هم بشویم، باز هم گول می خوریم. شیطان، مراجع را هم رها نمی کند. ملعون، سر پیری هم اگر #تقوا نباشد، چراغ روشن می کند.
انسان در هیچ زمانی، نه در جوانی و نه پیری نباید خود را از خطر شیطان در امان ببیند؛ منتهی در جوانی انسان را به گناهان دیگری دعوت می کند که سرِ پیری آن گناهان مقدور نیست. در پیری انسان را به کارهای دیگری که در پیری مقدور است، دعوت می کند؛ اما هم در جوانی و هم در پیری می گوید: «گوش به حرف خدا نده!»
یک عمر از فرمان نفس امّاره #اطاعت کرده و برای او عادت شده است و دیگر به حرف خدا گوش نمی دهد؛ اما اگر #تقوا را مراعات کنیم و ایمان ما بالا برود، این حرف ها را خوب می فهمیم؛ آن وقت به هیچ وجه مایل نیستیم عمر گران مایه را به تلاش اضافه برای دنیا بدهیم.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مستضعفان جهنمی، دلیل جهنمی شدنشان را در چه می دانند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هنگامى که مستضعفان و مستکبران در جهنم با هم نزاع و كشمكش مى كنند، مستضعفان به مستكبران مى گويند: ما در دنيا #تابع دستورات شما بوديم. پس آيا الان مى توانيد بخشى از اين آتش جهنم را از ما دفع كنيد؟
✍️ شرح: مستضعفان اگر از دستورات مستکبران #تبعیت کنند، جهنمی می شوند. آنها در دنیا به جای #تبعیت از دستورات #واجب و #حرامِ خدا، از دستورات مستکبران #تبعیت می کنند و در آخرت از آنها طلبکار می شوند اما فایده ای ندارد.
📖 و إِذْ يَتَحاجُّونَ فِي النَّارِ فَيَقُولُ الضُّعَفاءُ لِلَّذينَ اسْتَكْبَرُوا إِنَّا كُنَّا لَكُمْ تَبَعاً فَهَلْ أَنْتُمْ مُغْنُونَ عَنَّا نَصيباً مِنَ النَّارِ (47 غافر)
آیه شماره 151
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ دیگران را به چه چیزی سفارش کنیم؟
🌹 امام خامنه ای:
عزيزان من! زاد و توشه ى #تقوا را فراموش نكنيد و يكديگر را هم به #تقوا و پرهيزكارى سفارش نماييد. در داخل خانه، پدران و مادران به فرزندان؛ فرزندان به پدران و مادران و خواهران و برادران؛ در محيط كار، همكاران به يكديگر و در محيط جامعه، همه نسبت به هم خيرخواهانه نصيحت به #تقوا كنند. نگذاريد خداى ناكرده بى تقوايى در ما شكل بگيرد، يا در جامعه گسترش پيدا كند. (08/ 08/ 1377)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 48
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 6):
✅ ای ابوذر! به کوچکیِ #گناه نگاه نکن! بلکه به کسی که از او نافرمانی کرده ای، نگاه کن!
📖 يا أَبَا ذَرٍّ لاَ تَنْظُرْ إِلَى صِغَرِ اَلْخَطِيئَةِ وَ لَكِنِ اُنْظُرْ إِلَى مَنْ عَصَيْتَهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش دوم)
11. خرید و فروش شراب و سایر مایعات مست کننده و توزیع آن.
12. خرید و فروش آلات قمار.
13. خرید و فروش مالی که از راه نامشروع به دست آمده است.
14. ربا دادن و ربا گرفتن.
15. رشوه دادن و رشوه گرفتن.
16. فروش سلاح به کفّار.
17. کم فروشی.
18. خودداری کردن از پرداخت اموال و حقوق مردم در صورتی که توان پرداخت آن را داریم.
19. غَش؛ فریب کاری در معامله.
20. دزدی کردن و اختلاس.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔹 داستان کوتاه (234)
✅ معیار دوستی و دشمنی براي خدا
رسول خدا (ص) روزي به یکی از اصحابش فرمود:
اي بنده خدا! محبت کن براي خدا. خشـمگین شو براي خدا. دوستی کن در راه خدا و دشمنی کن در راه خدا؛ زیرا انسان به ولایت و دوستی خـدا نخواهد رسـید و مزه ایمان را نخواهد چشید، اگر چه نماز و روزه اش زیاد باشـد، مگر اینکه دوستی و دشمنی او براي خدا شود.
به راستی که بیشتر برادري و دوستی مردم در این روزگار بر مـدار دنیا می چرخـد. به خاطر دنیا با هم دوستی می کنند و براي آن با هم دشمنی می ورزند. چنین دوستی و دشمنی نزد خدا براي آنها هیچ فایده اي ندارد.
مرد صـحابی از پیامبر اکرم (ص) پرسـید:
چطور بـدانم که در راه خداونـد دوسـتی و دشـمنی کرده ام؟ دوست خـدا کیست تـا بـا او دوستی کنم و دشمن خدا کیست تا با او دشمن باشم؟
پیامبر(ص) اشاره به علی (ع) کرد و فرمود: این مرد را می بینی؟
گفت: آری.
فرمـود: دوسـت او دوسـت خـداست، او را دوسـت بـدار. و دشـمن او دشـمن خـداست او را دشـمن بـدار، دوسـتش را دوسـت بدار گر چه قاتل پدرت باشد و دشمنش را دشمن بدار گر چه پدر یا فرزندت باشد.
📚داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 55
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تکلیف پیامبر اکرم در مقابل دو راهیِ دستورات خدا و خواسته های دیگران چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! ما پس از پیامبران گذشته، دین تو را بر اساس شریعت و قوانینی ويژه قرار داديم؛ پس از آن قوانین #تبعیت كن و از خواسته هاى كسانى كه علم و آگاهى ندارند، #تبعیت نكن.
✍️ شرح: #تبعیت از شریعت و قوانین خدا یعنی تبعیت از دستورات #واجب و #حرامِ خدا. #تبعیت نکردن از خواسته های دیگران، یعنی عدم #تبعیت از خواسته هایی که مخالف دستورات #واجب و #حرامِ خداست. این ، تکلیف پیامبر اکرم بود.
📖 ثمَّ جَعَلْناكَ عَلى شَريعَةٍ مِنَ الْأَمْرِ فَاتَّبِعْها وَ لا تَتَّبِعْ أَهْواءَ الَّذينَ لا يَعْلَمُونَ (18 جاثیه)
آیه شماره 152
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen