🌺🌺 یک داستان کوتاه (120)
✅ مزد ترک گناه
امام سجاد (ع) نقل می کند:
مردي با خانواده اش سوار بر کشتی شد که به وطنشان بروند. اما کشتی در وسط دریا در هم شـکست و همه سرنشـینان آن جز همسر آن مرد غرق شدند. او روي تخته پاره ی کشتی چسبید. امواج ملایم دریا آن تخته را حرکت داد تا او را به ساحل جزیره اي آورد. آن زن نجات یافت و به آن جزیره رفت.
اتفاقا در آن جزیره راهزنی بود بسیار بی حیا و بی باك. ناگهان آن زن را بالاي سرش دید. او به آن زن گفت: تو انسانی یا جن؟
آن زن جریان خود را بازگو کرد. اما مرد بی حیا ناگهان قصد #گناه با آن زن کرد. زن لرزید و گریه کرد و پریشان شد. مرد به او گفت: چرا لرزان و پریشان هستی؟
زن با دستش به آسمان اشاره کرد و گفت: از او (یعنی خدا) می ترسم.
مرد گفت: مگر تا کنون چنین #گناهي نکرده اي؟
زن گفت: نه به خدا سوگند.
مرد گفت: تو که تا کنون چنین #گناهي نکرده اي و اکنون من تو را مجبور می کنم، این گونه از خدا می ترسی. من که اهل گناهم، بیش از تو سزاوارم که از خدا بترسم.
مرد از همان لحظه برخاست و توبه کرد و به سوي خانواده اش رفت و همواره در حال توبه و پشیمانی به سر می برد تا اینکه روزي در بیابان پیاده حرکت می کرد. در راه به راهبی مسیحی برخورد که او نیز به خانه اش می رفت. آنها همسفر شدند. هوا بسیار داغ و سوزان بود. راهب مسیحی به آن مرد گفت: دعا کن تا خدا ابري بر سر ما بیاورد تا در سایه آن، به راه خود ادامه دهیم.
آن مرد گفت: من در نزد خود کار نیکی ندارم تا جرئت درخواست چیزي از خدا داشته باشم.
راهب گفت: پس من دعا می کنم و تو آمین بگو.
آن مرد گفت: آري، خوب است.
راهب مسیحی دعا کرد و او آمین گفت. اتفاقا دعا به اجابت رسید و ابري آمد و بالاي سر آنها قرار گرفت و سایه اي براي آنها پدید آورد . هر دو زیر آن سایه، قسمتی از روز را راه رفتند تا به یک دو راهی رسیدند و از یکدیگر جدا شدنـد. ولی چیزي نگذشت که معلوم شد ابر در بالاي سر آن مرد گنهکار قرار گرفت و از بالاي سر راهب مسیحی رد شد.
راهب مسیحی نزد آن مرد برگشت و گفت: تو بهتر از من هستی. آمین تو به اجابت رسید نه دعاي من. اکنون بگو بدانم چه کار نیکی کرده اي؟
آن جوان جریان آن زن و توبه و خوف خود را بیان کرد. راهب مسیحی به راز مطلب آگاه شد و به او گفت: #گناهان گذشته ات به خاطر ترس از خدا، آمرزیده شده است. اکنون مواظب آینده باش که دیگر #گناه نکنی.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۶۹
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (91)
✅ قبرستان، محل عبرت
🌹 امام حسین (ع) چون قبرها را می دید، می فرمود: «قبرها چه ظاهرِ زیبایی دارند و در درونشان چه مصیبتهایی است! بندگان خدا! شما را به خدا سرگرِم دنیا نشوید که قبر، خانه عمل است. عمل کنید و غفلت نورزید و بخوانید:
ای که به دنیا سرگرم گشته
و آرزوهای طولانی، او را فریفته!
مرگ، ناگهان می آید
قبر، صندوق عمل است».
✍️ شرح: عمل برای آخرت یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات. یعنی رعایت حق الناس و حق الله.
📖 قیلَ:کانَ الحُسَینُ علیه السلام إذا رَأَی القُبورَ قالَ:ما أحسَنَ ظَواهِرَها،و إنَّمَا الدَّواهی (4)فی بُطونِها،فَاللّهَ اللّهَ عِبادَ اللّهِ!لا تَشتَغِلوا بِالدُّنیا،فَإِنَّ القَبرَ بَیتُ العَمَلِ،فَاعمَلوا و لا تَغفُلوا،و أنشِدوا:
یا مَن بِدُنیاهُ اشتَغَلَ و غَرَّهُ طولُ الأَمَل
المَوتُ یَأتی بَغتَةً وَ القَبرُ صُندوقُ العَمَل
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 133
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ هنگامی که مرگ حضرت یعقوب (ع) فرا رسید، به فرزندانش چه گفت و چه شنید؟
🌹 کلام خدای #متقین:
آيا شما هنگامى كه مرگ يعقوب فرا رسيد، كنار بستر او حاضر بوديد؟ آن گاه كه او به پسران خود گفت: پس از من چه چيزى را مى پرستيد؟
آنها گفتند: خداى تو و خداى پدرانت ابراهيم و اسماعيل و اسحاق را كه خداى يگانه است، مى پرستيم و #تسليم اوييم.
✍️ شرح: #تسلیم خدا بودن، یعنی مطیع دستورات #واجب و #حرام خدا بودن. این آیین یعقوب (ع) و پسران اوست.
📖 أمْ كُنْتُمْ شُهَداءَ إِذْ حَضَرَ يَعْقُوبَ الْمَوْتُ إِذْ قالَ لِبَنيهِ ما تَعْبُدُونَ مِنْ بَعْدي قالُوا نَعْبُدُ إِلهَكَ وَ إِلهَ آبائِكَ إِبْراهيمَ وَ إِسْماعيلَ وَ إِسْحاقَ إِلهاً واحِداً وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (بقره، 133)
آیه شماره 262
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ داستان کوتاه (122)
#گناهان قبل و بعد
گروهی از مسلمانان به حضور پیامبر اکرم (ص) آمدند و گفتند: اي رسول خدا آیـا کسي از ما به خاطر #گناهـانی که در زمان جاهلیت انجام داده و سپس مسلمان شده، مجازات می شود؟
رسول خدا (ص) در پاسخ فرمود: اگر کسی از شما پس از مسلمان شدن، خوب #تسلیم خدا شود و عقیده اش سالم باشد، خداوند او را به خاطر #گناهانی که در زمان جاهلیت انجام داده، مجازات نمی کند. ولی اگر خوب #تسلیم نشده و ایمانش درست نشده، خداوند او را هم به خاطر #گناهـان قبل از اسلام آوردنش مجازات می کند و هم به خاطر #گناهـان بعد از اسلام آوردنش.
📖 عنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ نَاساً أَتَوْا رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بَعْدَ مَا أَسْلَمُوا فَقَالُوا يَا رَسُولَ اَللَّهِ أَ يُؤْخَذُ اَلرَّجُلُ مِنَّا بِمَا كَانَ عَمِلَ فِي اَلْجَاهِلِيَّةِ بَعْدَ إِسْلاَمِهِ فَقَالَ لَهُمْ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ مَنْ حَسُنَ إِسْلاَمُهُ وَ صَحَّ يَقِينُ إِيمَانِهِ لَمْ يُؤَاخِذْهُ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِمَا عَمِلَ فِي اَلْجَاهِلِيَّةِ وَ مَنْ سَخُفَ إِسْلاَمُهُ وَ لَمْ يَصِحَّ يَقِينُ إِيمَانِهِ أَخَذَهُ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِالْأَوَّلِ وَ اَلْآخِر.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۴۶۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ در ماجرای ذبح اسماعیل (ع) توسط ابراهیم (ع) خدا چه زمانی نمره قبولی به ابراهیم داد؟
🌹 کلام خدای #متقین:
هنگامى كه اسماعیل به سن رشد رسید، ابراهیم به او گفت: پسرم! من در خواب مىبينم كه تو را ذبح مىكنم. با تأمل بنگر و ببین نظر تو چيست؟
اسماعیل گفت: پدر! آنچه به تو دستور داده شده، انجام بده! اگر خدا بخواهد، مرا اهل صبر خواهى يافت.
پس هنگامى كه هر دو #تسليم خدا شدند و ابراهيم، پیشانی اسماعیل را بر زمين گذاشت تا ذبحش كند، به او ندا داديم كه: اى ابراهيم! خوابت را محقق کردى و #تسلیم فرمان پروردگارت شدى. ما به کسانی که خوب عمل می کنند، اين گونه پاداش مىدهيم كه #تسلیم شدنشان را به جاى عمل مى پذيريم.
✍️ شرح: #تسلیم خدا بودن، یعنی مطیع دستورات #واجب و #حرام خدا بودن. این اساس سبک زندگی قرآنی است.
📖 فلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْيَ قالَ يا بُنَيَّ إِنِّي أَرى فِي الْمَنامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ ما ذا تَرى قالَ يا أَبَتِ افْعَلْ ما تُؤْمَرُ سَتَجِدُني إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرينَ * فَلَمَّا #أَسْلَما وَ تَلَّهُ لِلْجَبينِ * وَ نادَيْناهُ أَنْ يا إِبْراهيمُ * قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيا إِنَّا كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنينَ (صافات، 102 تا 105)
آیه شماره 263
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ عامل جلب برکات الهی چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
برادران و خواهران! #تقواست كه لطف و رحمت خدا را به شما متوجه مى كند. #تقوا و پرهيزگارى و جديت در راه خداست كه بركات الهى را جلب مى كند؛ «و لو انّ اهل القرى آمنوا و اتّقوا لفتحنا عليهم بركات من السّماء و الارض». #تقوا، شما را در مقابل استكبار و قدرتهاى ظالم پيروز مى كند. #تقوا، پيام شما را در ذايقه ملتهاى مظلوم شيرين مىكند. تا حالا هم هر چه پيروزى و پيشرفت بوده است، ناشى از #تقواى #باتقواها و پرهيزكاران بوده است. (19/ 11/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 131
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
📖 داستان کوتاه (123)
✅ شرایط قبولی دعا و انفاق
شخصی محضر امام صادق (ع) رسید عرض کرد:
دو آیه در قرآن هست که من هر چه دقت می کنم، محتواي آن را نمی فهمم.
امام پرسید: کدام آیه؟
او در جواب گفت: آیه اول این است که خداوند می فرماید: «اُدعونی اَستَجِب لَکُم: مرا بخوانید تا دعاي شما را مستجاب کنم.»
من خدا را می خوانم و دعا می کنم، اما دعایم مستجاب نمی شود!
حضرت فرمود: آیا گمان می کنی خداوند خلاف وعده کرده؟
او گفت: نه.
حضرت فرمود: پس علت چیست؟
او گفت: نمی دانم.
حضرت فرمود: اکنون من آگاهت می کنم. هر کس خدا را #بندگی کند و به دستورات #واجب و #حرام او عمل نماید و آنگاه دعا کند و شرایط دعا را رعایت کند، خداوند دعاي او را اجابت خواهد کرد.
آن مرد پرسید: شرایط دعا چیست؟
امام فرمود: نخست حمد خدا را به جا می آوري و نعمتهاي او را یادآور می شوي و بعد شکر می کنی. سپس بر پیامبر اکرم (ص) درود می فرستی. آنگاه گناهانت را به خاطر می آوري و اقرار می کنی و از آنها به خدا پناه می بري و توبه می نمایی. این است شرایط قبولی دعا.
امام (ع) پس از آن فرمود: آیه دیگر کدام است؟
او عرض کرد: این آیه: «ما اَنفَقتُم مِن شَی ءٍ فَهُوَ یُخلِفُه وَ هُوَ خَیرُ الرّازقین: هر چه انفاق کنید خدا جای آن را پر می کند. او بهترین روزی رسان است.» اما من در راه خدا انفاق می کنم ولی چیزي جاي آن را پر نمی کند!
حضرت پرسید: آیا فکر می کنی خدا از وعده خود تخلف کرده؟
او در جواب گفت: نه.
امام فرمود: پس علت چیست؟
او گفت: نمی دانم.
امام فرمود: اگر یکی از شما مال حلالی به دست آورد و در راه حلال انفاق کند، هیچ درهمی را انفاق نمی کند مگر این که خداوند عوضش را به او می دهد.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 5 ص 109
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ فرق می کنه شاه باشه یا امام!
پیغمبر خدا (ص) می فرماید:
🔻 هنگامی که:
1️⃣ زمامداران شـما خوبان شما باشند
2️⃣ و ثروتمندانتان بخشنده باشند
3️⃣ و جامعه شما بر اساس مشورت و انتخاب بهترین برنامه ها و گزینش لایق ترین چهره هـا اداره گردد،
در این صـورت روي زمین برایتـان از زیر آن بهـتر است و زندگی تان گوارا خواهد بود.
🔻اما آنگاه که:
1️⃣ زمامـدارانتان اشـرار شـما باشند
2️⃣ و ثروتمنـدانتان بخیل باشـند
3️⃣ و مدیرتتان به دست زنانتان افتد و ظالمانه رفتار کنند،
در آن وقت، زیر زمین براي شـما از روي آن بهتر است، زیرا زندگی شـما دردآفرین می گردد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 30
📱کانال سبک زندگی متقین
@mottagheen
✅ برکات آسمان و زمین را چه عاملی جاری خواهد کرد؟
🌷 امام خامنه ای:
قرآن به ما مى فرمايد كه: «و لو انّ اهل القرى آمنوا و اتّقوا لفتحنا عليهم بركات من السّماء و الأرض»؛ ايمان و #تقوا كه باشد، بركات آسمان و زمين جارى خواهد شد. بركات آسمان، همان فتوح معنوى است، همان رحمت الهى است، همان تقرب إلى اللَّه است، همان استغفار ملائكه ى آسمان و حمَله ى عرش براى بندگان خدا در روى زمين است. بركات ارض، يعنى همه ى آنچه كه به زندگى زمينى انسان ارتباط پيدا مى كند؛ يعنى آزادى، يعنى رفاه، يعنى استقلال، يعنى امنيت، يعنى سعه ى رزق، سلامت بدن و از اين قبيل. اگر ايمان و #تقوا باشد، هم آن بركات و هم اين بركات براى بشر وجود دارد. (14/ 02/ 1387)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 132
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ رابطه عقیدتی و عملی انسان با خدا چگونه باید باشد؟
🌺 کلام خدای #متقین:
ای مؤمنین! عقائد خود را این گونه به کافران اعلام کنید: ما به خدا و آنچه در قرآن به سوى ما نازل شده، ایمان داریم. به آنچه بر ابراهيم و اسماعيل و اسحاق و يعقوب و نوادگان آنان هم نازل شده، ایمان داریم. به آنچه به موسى و عيسى داده شده هم ایمان داریم. به آنچه به بقیه پيامبران هم از ناحيه پروردگارشان داده شده، ايمان داریم؛ ما ميان هيچ يك از آنان [در اينكه از سوى خدا مبعوث شده اند] فرقى نمى گذاريم. ما در برابر خدا #تسليمیم.
✍️ شرح: #تسلیم خدا بودن، یعنی مطیع دستورات #واجب و #حرام خدا بودن. این اساس سبک زندگی قرآنی است.
📖 قولُوا آمَنَّا بِاللَّهِ وَ ما أُنْزِلَ إِلَيْنا وَ ما أُنْزِلَ إِلى إِبْراهيمَ وَ إِسْماعيلَ وَ إِسْحاقَ وَ يَعْقُوبَ وَ الْأَسْباطِ وَ ما أُوتِيَ مُوسى وَ عيسى وَ ما أُوتِيَ النَّبِيُّونَ مِنْ رَبِّهِمْ لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْهُمْ وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (بقره، 136)
آیه شماره 264
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌅راه زيارت امام زمان عجل الله فرجه
💠 س: آيا می شود امام زمان عجل الله فرجه را ديد؟ بعضی می گويند ديدن آن حضرت عجل الله فرجه در زمان غيبت كبری محال است؟
🔸ج: محال نيست؛ نخير. فقط آدم های خوب می بينند. شما #گناه نكن انشاءالله درست می شود.
💠 س: آيا درست است که انسان به دنبال ديدن امام زمان عجل الله فرجه باشد؟
🔸ج: نه؛ بايد به دنبال #ترک_گناه و #بندگی باشيم. حضرت عجل الله فرجه اين را از ما می خواهد.
💠 س: آيا برای زيارت حضرت ولی عصر عجل الله فرجه #تقوا کافی است؟
🔸ج: نه؛ اضافه بر تقوا #اشتياق هم لازم است. چون زمان، زمان ظهور و ملاقات نيست؛ شرايط استثنايی می خواهد؛ استثنا هم همين است؛ آدم باتقوا خيلی دلش لک می زند، آنوقت می شود؛ و الّا لزومی ندارد، همه چيز حاضر است ديگر.
💠 س: چرا زيارت حضرت ولي عصر عجل الله فرجه شوق می خواهد ولي بقيه امامان علیهم السَّلام شوق نمی خواهد؟
🔸ج: حضرت عجل الله فرجه زنده است، آنها از دنيا رفته اند، از لوازم #تقوا و صفای دل اين است که آنها را آدم می بيند اينجا، صور برزخيشان، اما آخری زنده طبيعی است، و بناست از نظر مردم غايب باشد، الّا آن افراد نادری که هم #تقوا دارند و هم اشتياق؛ آنها مستثنی هستند؛ و الّا ديگران بنا نيست ارتباط داشته باشند.
💠 س: درباره ی جايگاه و اهميت مسجد مقدس جمکران مطالبی بفرماييد؟
🔸ج: مرحوم صدوق رحمه الله در کتاب کمال الدين و تمام النعمة روايتی نقل کرده است از کسی که حضرت عجل الله فرجه را در خواب ديد و حضرت عجل الله فرجه به او گفتند: «در اينجا مسجدی با اين شکل بساز انشاءالله». چون به نام ايشان ساخته شده، همين اولين قدم قداستِ آن است. بعد هم اينکه انسان های خوب زيادی به آنجا رفته اند و #عبادت و توسّل کرده اند. بعضي می گويند حضرت عجل الله فرجه را در آنجا زيارت کرده اند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اساس سبک زندگی ارائه شده توسط هارون (ع) در زمان غیبت کوتاه موسی (ع) چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هارون پيش از آنکه موسی از غیبت چهل روزه برگردد، به مردم گفته بود: اى مردم! شما با مجسمه گوساله سامری امتحان می شوید. ارباب و فرمانده شما فقط خداى رحمان است و من پیامبر او هستم. پس از من #تبعیت كنيد و #مطيع فرمانم باشيد!
✍️ شرح: #تبعیت از هارون (ع) و #اطاعت از فرمان او یعنی انجام دستورات #واجب و #حرام رهبر جامعه اسلامی در دوره غیبت. این، سبک زندگی هارون (ع) برای قومش در زمان غیبت موسی (ع) بود.
📖 و لَقَدْ قالَ لَهُمْ هارُونُ مِنْ قَبْلُ يا قَوْمِ إِنَّما فُتِنْتُمْ بِهِ وَ إِنَّ رَبَّكُمُ الرَّحْمنُ فَاتَّبِعُوني وَ أَطيعُوا أَمْري (طه، 90)
آیه شماره 131
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen