5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📖 قرآن سیاسی (2)
🔻 تطبیق آیات قرآن با مسائل سیاسی روز
📺 این قسمت : ریزشها و رویشها
💡 شرح سوره مائده آیات 51 تا 54
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 27)
س: نشانه های دوست خوب چیست؟
ج: دوست خوب باید دو نشانه داشته باشد: اهل تقوا و عاقل باشد. اگر تقوا نباشد، انسان را به گناه دعوت می کند و این خطرناک است. اگر عاقل نباشد، می خواهد خدمت کند، اما ضرر می رساند؛ بنابراین باید هم عاقل و هم باتقوا باشد.
س: وظیفه ی ما نسبت به دوست خوب چیست؟
ج: خدای متعال وظائفی را برای ما نسبت به دوست خوب معیّن کرده است: اول اینکه در غیبت او حافظ او باشیم. اگر جایی نشستیم که به او تهمت می زنند، باید از او دفاع کنیم. اگر حرفی می زنند که او ندارد، باید از او دفاع کنیم. اگر به او تهمت می زنند، باید از او دفاع کنیم. باید از حریم و حیثیت او دفاع کنیم، چون اهل تقواست. اگر نیازی داشت که از دست ما برمی آمد، باید آن را تأمین کنیم. به طور خلاصه آنچه را که برای خود می پسندیم و دوست داریم، باید برای چنین دوستی هم بپسندیم و دوست داشته باشیم.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ امر به معروف و نهی از منکر، چرا و چگونه؟ (17)
🌷 روزی پيامبر خدا (ص) چوبدستی اش را نشان داد و فرمود:
بايد امر به معروف و نهى از منكر كنيد، وگرنه همان گونه كه من پوست اين چوبدستى را كنده ام، خدا پوست شما را مى كَنَد.
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات، نهی از منکر یعنی نهی از #گناهان
📖 لتَأمُرُنَّ بِالمَعروفِ و لَتَنهَوُنَّ عَنِ المُنكَرِ أو لَيَلحِيَنَّكُمُ اللّهُ كما لَحَيْتُ عَصايَ هذِه ـ لِعودٍ في يَدِهِ ـ
📚 میزان الحکمه، ح 12852
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا ترک #اطاعت از خدا باعث کفر است؟
🌺 کلام خدای #متقین:
ای محمد! به مردم بگو: از خدا و پیامبرش #اطاعت کنند. اما اگر از #اطاعت، رویگردان شوند، کافرند و خدا کافران را دوست ندارد.
✍️ شرح: #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات. کسانی که به واجب الاطاعه بودنِ خدا و پیامبرش معتقد نباشند، کافرند.
📖 قلْ أَطيعُوا اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْكافِرينَ (آل عمران، 32)
آیه شماره 275
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ دستورالعمل روزهای آخر ماه شعبان:
در آخرین جمعه ماه شعبان خدمت امام رضا (ع) رسیدم. ایشان به من فرمود: ای اباصلت! بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است؛ پس در روزهای باقیمانده کوتاهی روزهای گذشته را جبران کن و:
1️⃣ کارهای لغو و بی فایده را ترک کن
2️⃣ زیاد دعا کن
3️⃣ زیاد از #گناهانت استغفار کن
4️⃣ زیاد قرآن تلاوت کن
5️⃣ از #گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی
6️⃣ هر امانتی از #حقـالناس که به گردنت هست، ادا کن
7️⃣ تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن
8️⃣ هر #گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و #تقوا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن. هر کس بر خدا توکل کند خدا برای او بس است. چون خدا کار او را به سرانجام می رساند. خدا برای همه چیز انداره ای قرار داده است.
9️⃣ و در روزهای باقیمانده ماه شعبان بسیار بگو:
« اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ »
🔹 خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز!
📖 عنْ عَبْدِ اَلسَّلاَمِ بْنِ صَالِحٍ اَلْهَرَوِيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ ، فِي آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ شَعْبَانَ فَقَالَ لِي يَا أَبَا اَلصَّلْتِ ، إِنَّ شَعْبَانَ قَدْ مَضَى أَكْثَرُهُ وَ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْهُ فَتَدَارَكْ فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ تَقْصِيرَكَ فِيمَا مَضَى مِنْهُ وَ عَلَيْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا يَعْنِيكَ وَ تَرْكِ مَا لاَ يَعْنِيكَ وَ أَكْثِرْ مِنَ اَلدُّعَاءِ وَ اَلاِسْتِغْفَارِ وَ تِلاَوَةِ اَلْقُرْآنِ ، وَ تُبْ إِلَى اَللَّهِ مِنْ ذُنُوبِكَ لِيُقْبِلَ شَهْرُ اَللَّهِ عَلَيْكَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لاَ تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِي عُنُقِكَ إِلاَّ أَدَّيْتَهَا وَ لاَ فِي قَلْبِكَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلاَّ نَزَعْتَهُ وَ لاَ ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَكِبُهُ إِلاَّ أَقْلَعْتَ عَنْهُ وَ اِتَّقِ اَللَّهَ وَ تَوَكَّلْ عَلَيْهِ فِي سَرَائِرِكَ وَ عَلاَنِيَتِكَ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اَللّٰهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اَللّٰهَ بٰالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اَللّٰهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً ، وَ أَكْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ هَذَا اَلشَّهْرِ اَللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِيمَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ ، فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ ، فَإِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يُعْتِقُ فِي هَذَا اَلشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ اَلنَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ .
📚 وسائل الشیعة , جلد۱۰ , صفحه۳۰۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (139)
🌷 نیکوکار ناشناس
امام سـجاد (ع) پسر عموي نیازمندي داشت که حضرت نیمه هاي شب به طور ناشناس در خانه او می رفت و مبلغی به او کمک می کرد.
پسر عموي امام سجاد (ع) که در آن تاریکی، حضرت را نمی شناخت به او چنین می گفت: اي مرد نیکوکار! تو به ما یاري می رسانی، اما پسـر عمویم، علی بن حسـین (امام سـجاد ع) به ما رسـیدگی نمی کند و از حال ما خبر نمی گیرد. خدا به او خیر ندهد.
امام سـخن پسـر عمویش را می شـنید. اما چیزي نمی گفت و خود را معرفی نمی کرد. وقتی امام (ع) به شهادت رسید، پسر عموي آن حضرت متوجه شد که چند روزي است که آن مرد نیکوکار دیگر به در خانه او نمی آید.
آن وقت فهمید که آن نیکوکار، امام سجاد (ع) بوده است. او از این که درباره امام اشتباه کرده سخت ناراحت شد و براي جبران خطاي خود بر سر قبر آن بزرگوار می رفت و می گریست.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 117
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 28)
س: آیا اگر کسی از ما تعریف کند، اشکالی دارد؟
ج: ظاهرًا روایت در مکاسب محرمه است که از پیغمبر اکرم (ص) نقل کرده اند که ایشان فرمود: «اُحثُوا التُّرابَ فی وُجوهِ المَدّاحین». به صورت کسانی که از شما تعریف می کنند، خاک بپاشید که دیگر این کار را نکنند. این کار خوب نیست؛ چون نوع مردم در حال نفس اماره هستند. نفس اماره خیلی دلش می خواهد که از او تعریف کنند؛ لذا پول می دهند که از آن ها تعریف کنند. در روزنامه از او تعریف کنند. مدام دنبال این چیزها است. اگر تعریف کنند، باد می کند. وقتی باد کرد، دیگر نمی شود از عهده ی او برآمد؛ لذا گفته اند: «او را باد نکن. سعی کن باد او خالی شود. تعریف کردن خوب نیست.»
امیر المؤمنین (ع) جمله ای یاد داده اند که در مقامی که از انسان تعریف می کنند، این جمله را بگوید و خود را از شرّ تعریف خلاص کند. ایشان فرمودند: «اللَّهُمَّ لَا تُؤَاخِذْنِي بِمَا يَقُولُون وَ اجْعَلْنِي خَيْراً مِمَّا يَظُنُّونَ»: خدایا! مرا از آنچه این ها فکر می کنند، بالاتر قرار بده. «وَ اغْفِرْ لِي مَا لَا يَعْلَمُون». کسی که تعریف می کند، چیزهایی را نمی داند که اگر بداند شاید تعریف نکند. خدایا! آن چیزها را بیامرز.
این را بگوید که خالی شود؛ ان شاء الله.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آرزوی کافران در قیامت چیست؟
🌺 کلام خدای #متقین:
خدا كافران را لعنت كرده و براى آنها آتشی فروزان در جهنم آماده خواهد کرد. آنها تا ابد در آن آتش مى مانند، در حالی که نه دوستی مى يابند و نه کمکی.
کافران در آن روز که چهره هايشان را در آتش زير و رو مى كنند، مى گويند: «اى كاش در دنیا از دستورات #واجب و #حرام خدا اطاعت مى کرديم و همچنین از دستورات #واجب و #حرام پيامبرش اطاعت مى كرديم.»
آنها همچنین خواهند گفت: «پروردگارا ما به جای #اطاعت از تو، از رؤسا و شاهانمان #اطاعت كرديم. در نتیجه ما را از راه به در كردند. پروردگارا، رؤسا و شاهانمان را دو برابر عذاب کن و لعنتشان كن! لعنتى بزرگ!»
📖 إنَّ اللَّهَ لَعَنَ الْكافِرينَ وَ أَعَدَّ لَهُمْ سَعيراً * خالِدينَ فيها أَبَداً لا يَجِدُونَ وَلِيًّا وَ لا نَصيراً * يَوْمَ تُقَلَّبُ وُجُوهُهُمْ فِي النَّارِ يَقُولُونَ يا لَيْتَنا أَطَعْنَا اللَّهَ وَ أَطَعْنَا الرَّسُولاَ * وَ قالُوا رَبَّنا إِنَّا أَطَعْنا سادَتَنا وَ كُبَراءَنا فَأَضَلُّونَا السَّبيلاَ * رَبَّنا آتِهِمْ ضِعْفَيْنِ مِنَ الْعَذابِ وَ الْعَنْهُمْ لَعْناً كَبيراً (احزاب، 64 تا 68)
آیه شماره 276
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ عاقبت دنیا به دست چه کسانی خواهد افتاد؟
🌺 امام خامنه ای:
«و العاقبة للمتّقين»؛ عاقبت اين سير عظيم تاريخى و جهانى، متعلّق به #متقين است. آخرت هم متعلّق به #متّقين است. عاقبتِ همين دنيا هم متعلّق به #متّقين است.
✍️ شرح: #متقین کسانی هستند که در امور فردی و اجتماعی، #واجبات را انجام می دهند و #محرمات را ترک می کنند.
پند 139
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 29)
س: مدتهاست به رفیق بازی مبتلا شده ام و این کار خسران های مادی و معنوی زیادی برایم داشته است؛ چاره چیست؟
ج: عقل نداری؟ چرا؟ وقتی می بینی ضرر دارد، چرا می کنی؟ تصمیم بگیر؛ ان شاء الله برمی گردی.
س: چقدر باید به دوست بها داد؟
ج: دوستی نسبت به همه ی مسلمانان هست، اما هر کدام به اندازه ی تقوایشان.
س: مدتی است به یک پسر علاقه مند شده ام. آیا صِرف اینکه از او خوشم می آید، نگاه کردن به او لذت و گناه حساب می شود؟ برای رفع این علاقه و زیاد شدن محبت به خدا چه کنم؟
ج: شیطانی است. برای رفع آن باید دو کار انجام دهی: اول اینکه دیگر او را نبینی و دوم اینکه صدای او را نشنوی. این گونه کم کم خاموش می شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (140)
🌷 تقوای مستدلّ یوسف در مقابل زلیخا
یوسف هفت سال در خانه عزیز مصر و زلیخا بود که به حد بلوغ رسید. او همواره سرش پایین بود و به زمین نگاه می کرد. از ترس خدا هیچ وقت به زلیخا نگاه نمی کرد. روزي زلیخا به یوسف گفت : چرا به من توجه نمی کنی؟ سرت را بالا بیاور نگاهی به من کن.
یوسف گفت: می ترسم کور شوم و حقیقت را نبینم.
زلیخا گفت: چشمانت چقدر زیبا است.
یوسف پاسخ داد: چشمانم اولین اعضاي بدن من است که در قبر از صورتم متلاشی می شود.
زلیخا گفت: چه بوي خوشی داري؟
یوسف پاسخ داد: اگر بویم را پس از سه روز از مرگم دریابی، قطعاً از من فرار می کنی؟
زلیخا گفت: چرا به من نزدیک نمی شوي؟
یوسف گفت: می خواهم به خدا نزدیک شوم.
زلیخا گفت: فرش ابریشمی گسترده و آماده است. بلند شو خواسته ام را انجام بده.
یوسف گفت: می ترسم سهمیه بهشتی ام قطع گردد.
زلیخا با عصبانیت گفت: تو را به شکنجه گاه می فرستم.
یوسف با آرامی پاسخ داد: در این صورت خدا برایم کافی است.
📚داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 202
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen