✅ داستان کوتاه (137)
🌷 اعجازي از امام حسن (ع)
پس از شهادت امام علی (ع) عده اي خدمت امام حسن مجتبی (ع) آمدند و عرض کردند: از عجایبی که پدرت به ما نشان می داد شما هم نشان دهید.
امام فرمود: اگر من هم نشان دهم باور می کنید؟
گفتند: به خدا سوگند! باور می کنیم.
امام فرمود: آیا پدرم را می شناسید؟
گفتند: آري کاملاً می شناسیم.
در این وقت حضرت پرده اي را که آویزان بود، بالا زد. دیدند امیر مؤمنان نشسته است.
امام فرمود: آیا او را می شناسید؟
گفتند: آري، این امیر مؤمنان است. اینک شـهادت می دهیم تو ولی خـدا و امام بعـد از پدرت هستی که امیر مؤمنان را پس از شـهادتش به ما نشان دادي. همان گونه که پدرت علی (ع) رسول خدا را بعد از وفاتش در مسجد قبا به ابوبکر نشان داد.
آنگاه امام حسن (ع) فرمود: آیا نشنیده اید سخن خداوند را که می فرماید: «به آنان که در راه خدا کشـته می شوند، مرده نگویید، بلکه آنان زنده اند، ولی شـما نمی فهمید.» وقتی کشـته شدگان راه خدا این چنیند، درباره ما چه می گویید؟
گفتند: شما را باور داریم و تصدیقتان می کنیم.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 92
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (127)
✅ زندان مؤمن و بهشت کافر
روزي امام حسن مجتبی (ع) پس از شستشو، لباسهاي نو و پاکیزه اي پوشید و عطر زد و در کمال عظمت و وقار از منزل خارج شد به طوري که سیماي جذابش هر بیننده را به خود متوجه می ساخت.
ایشان در حالی که گروهی از یاران آن حضرت در اطرافش بودند، از کوچه هاي مدینه می گذشت که با پیرمردی یهودي روبرو شد که فقر، او را از پا درآورده و پوست به استخوانش چسبیده و تابش خورشید چهره اش را سوزانده بود. او مشک آبی به دوش داشت و ناتوانی، اجازه راه رفتن به او نمی داد. جوری که فقر و نیازمندي، شربت مرگ را در گامش گوارا نموده بود و حالش هر بیننده ای را دگرگون می ساخت.
او امام حسن (ع) را در آن جلال و جمال که دید، گفت: خواهش می کنم لحظه اي بایست و سخنم را بشنو!
امام (ع) ایستاد. یهودي گفت: یابن رسول االله! انصاف بده!
امام (ع) فرمود: در چه چیز؟
یهودی گفت: جدت رسول خدا می فرماید: «دنیا زندان مؤمن و بهشت کافر است.» اما اکنون می بینم که دنیا براي شما که در ناز و نعمت به سر می بري، بهشت است و براي من که در عذاب و شکنجه زندگی می
کنم، جهنم است. و حال آنکه تو مؤمن و من کافر هستم.
امام حسن (ع) فرمود: اي پیرمرد! اگر پرده از مقابل چشمانت برداشته شود و ببینی که خداوند در بهشت چه نعمت هایی براي من و همه مؤمنان آفریده، می فهمی که دنیا با این همه خوشی و آسایش، براي من زندان است، و نیز اگر ببینی که خداوند چه عذاب و شکنجه هایی براي تو و براي تمام کافران مهیا کرده، تصدیق می کنی که دنیا با این همه فقر و پریشانی، برایت بهشت وسیع است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 77
🆔 @mottagheen
✅ داستان کوتاه (126)
🌹 معیار ازدواج
مردى براى مشورت دربارۀ ازدواج دخترش نزد امام حسن مجتبی (ع) آمد.
امام به او فرمود: دخترت را به ازدواج یک جوان #باتقوا درآور. زیرا جوان #باتقوا اگر دخترت را دوست داشته باشد، به او احترام مى گذارد و اگر او را دوست نداشته باشد، به او ظلم نمی کند.
✍️ شرح: جوان #باتقوا کسی است که اهل انجام #واجبات و ترک #گناهان است و از آنجا که اهل گناه نیست و ظلم به دیگران، #گناه است، او به هیچ کس ظلم نمی کند. چه برسد به همسرش و لو او را دوست نداشته باشد. پس بهترین گزینه برای ازدواج است. معیار تشخیص فرد باتقوا برای ازدواج این است که واجبات اصلی مثل نماز، روزه و حجاب را رعایت کند.
📖 جاءَ رَجُلٌ إِلَى اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَسْتَشِيرُهُ فِي تَزْوِيجِ اِبْنَتِهِ فَقَالَ زَوِّجْهَا مِنْ رَجُلٍ تَقِيٍّ فَإِنَّهُ إِنْ أَحَبَّهَا أَكْرَمَهَا وَ إِنْ أَبْغَضَهَا لَمْ يَظْلِمْهَا.
📚مكارم الاخلاق، ج 1 ص ۲۰۴
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ کار دنیایی مقدم است یا کار آخرتی؟
🌹 امام حسن (ع):
برای دنیایت جوری کار کن که گویا تا ابد زنده خواهی بود و برای آخرتت جوری کار کن که گویا فردا می میری.
✍️ توضیح: اگر بدانیم که تا ابد زنده ایم، به این نتیجه می رسیم که در کار دنیا عجله نکنیم. چون وقت برای کار دنیا بسیار است. و اگر باور کنیم که فردا می میریم، کارهای آخرتی را هر چه زودتر انجام می دهیم و آن را به تأخیر نمی اندازیم. چون وقت کم است.
پس باید طوری کار کنیم که در کارهای دنیایی عجله نداشته و حرص نزنیم و به خود بگوییم فعلاً وقت هست. اما در کارهای آخرتی باید به خود بگوییم وقت کم است و باید برای آخرت هر چه زودتر آماده شد.
مهمترین کارهای آخرتی، جبران حق الله و حق الناسی است که بر عهده ماست. این، از همه کارهای دنیایی مهمتر است. چون هر لحظه ممکن است بمیریم و بدهکار از دنیا برویم.
البته دنیاگرایان، این حدیث را جور دیگری تفسیر می کنند.
📖 اعْمَلْ لِدُنْيَاكَ كَأَنَّكَ تَعِيشُ أَبَداً وَ اِعْمَلْ لآِخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً .
📚 مستدرک الوسائل , جلد۱ , صفحه۱۴۶
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ ثمرات رفت و آمد به مسجد چیست؟
🌺 کلام امام حسن (ع):
هر كس پيوسته به مسجد برود، يكى از هشت فائده را به دست می آورد:
1️⃣ آيه اى از قرآن می آموزد
2️⃣ رفيق قابل استفاده ای پیدا می کند
3️⃣ علم تازه اى یاد می گيرد
4️⃣ از رحمتى كه در انتظارش بوده برخوردار می شود
5️⃣ سخنرانیى می شنود كه راهنمای راهش می شود
6️⃣ يا آن سخنرانی، مانع گمراه شدنش می گردد
7️⃣ از خجالت، دست از #گناه کردن برمی دارد
8️⃣ يا از ترس، #گناه را ترک می کند.
📖 منْ أَدَامَ اَلاِخْتِلاَفَ إِلَى اَلْمَسْجِدِ أَصَابَ إِحْدَى ثَمَانٍ آيَةً مُحْكَمَةً وَ أَخاً مُسْتَفَاداً وَ عِلْماً مُسْتَطْرَفاً وَ رَحْمَةً مُنْتَظَرَةً وَ كَلِمَةً تَدُلُّهُ عَلَى اَلْهُدَى أَوْ تَرُدُّهُ عَنْ رَدًى وَ تَرْكَ اَلذُّنُوبِ حَيَاءً أَوْ خَشْيَةً.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۲۳۵
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ عاقبت استمرار گناه چیست؟
🌷 امام خمینی:
اگر ديديد كسى مى خواهد #غيبت كند، جلوگيرى كنيد و به او بگوييد ما متعهد شده ايم كه در اين سى روز رمضان از امور محرّمه خوددارى ورزيم. و اگر نمى توانيد او را از #غيبت باز داريد، از آن مجلس خارج شويد؛ ننشينيد گوش كنيد.
مسلمين بايد از شما در امان باشند. كسى كه ديگر مسلمانان از دست و زبان و چشم او در امان نباشند، در حقيقت مسلمان نيست؛ مسلمان ظاهرى و صورى مى باشد؛ لا اله الاّ اللّه صورى گفته است.
اگر، خداى نخواسته، خواستيد به كسى جسارت كنيد، #اهانت نماييد، مرتكب #غيبت شويد، بدانيد كه در محضر ربوبى هستيد؛ مهمان خداى متعال مى باشيد، و در حضور حق تعالى به بندگان او اسائه ادب مى كنيد؛ و #اهانت به بنده خدا #اهانت به خداست. اينان بندگان خدا هستند؛ خصوصا اگر اهل علم بوده در صراط علم و #تقوا باشند.
گاهى مى بينى كه انسان به واسطه اين امور به جايى مى رسد كه در وقت مرگ خدا را تكذيب مى كند! آيات الهى را منكر مى گردد:
ثُمَّ كانَ عاقبةُ الّذين اساؤا السّواى أن كَذَّبوا بآياتِ اللَّه و كانوا بها يَسْتَهْزِؤن.
اين امور بتدريج واقع مى شود. امروز يك نظر غير صحيح، فردا يك كلمه #غيبت، و روز ديگر #اهانتى به مسلمان و ... كم كم اين #معاصى در قلب انباشته مى گردد، و قلب را سياه كرده انسان را از معرفة اللّه باز مى دارد؛ تا به آنجا مى رسد كه همه چيز را انكار كرده حقايق را تكذيب مى نمايد.
📚 جهاد اكبر، ص: 42
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نظر خدا درباره ربا و رباخواران چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
رباخواران، در امور اقتصادی زندگیشان فقط مثل دیوانه جنزدهای عمل می کنند که جن، عقلش را آشفته کرده و کارهایش مثل دیوانهها شده. این تشبیه به خاطر آن است که رباخواران برای توجیه گناهشان این مغالطه جنونآمیز را می کنند که: «معامله هم در سوددهی دقیقاً مثل رباست. در حالی که خدا معامله را حلال اعلام کرده و ربا را حرام. چرا؟»
بله؛ ربا حرام است؛ پس محمد! به هر کس دستور پندآموز حرمت رباخواری از جانب اربابش رسیده و در نتیجه از رباخواری دست برداشته، سودهایی که قبل از نزول این آیه، از رباخواری گرفته، از خودش. کارش هم به خدایی واگذار می شود که سودهای قبلی را بخشیده؛ اما از این به بعد هر کس دوباره به رباخواری برگردد، اهل جهنم است و تا ابد در آن خواهد ماند. *
از طرفی خدا پولی را که ربا داده می شود، به تدریج کمتر و کمتر می کند؛ اما پولی را که بخشی از آن در واجبات اقتصادی انفاق می شود، تصاعدی بیشتر می کند. همچنین هیچ کدام از کسانی را که با ارتکاب ربا و ترک واجبات اقتصادی، کفران نعمت کرده و مدام گناه می کنند، دوست ندارد.
📖 الَّذينَ يَأْكُلُونَ الرِّبا لا يَقُومُونَ إِلاَّ كَما يَقُومُ الَّذي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطانُ مِنَ الْمَسِّ ذلِكَ بِأَنَّهُمْ قالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبا وَ أَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَ حَرَّمَ الرِّبا فَمَنْ جاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّهِ فَانْتَهى فَلَهُ ما سَلَفَ وَ أَمْرُهُ إِلَى اللَّهِ وَ مَنْ عادَ فَأُولئِكَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فيها خالِدُونَ * يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبا وَ يُرْبِي الصَّدَقاتِ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ أَثيمٍ (بقره، 275 و 276)
آیه شماره 357
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خدا به رباخواران چه هشدارهایی داده؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
مسلمانان! از مخالفت با دستورات واجب و حرامِ خدا بپرهیزید و اگر واقعاً مسلمان شدهاید، باقیمانده ربایی را که پیش از این می گرفتید، رها کنید و نگیرید! این دستور است.*
بنابراین هشدار می دهم که اگر به این دستور عمل نکردید و به رباخواری ادامه دادید، به خدا و پیامبرش اعلام جنگ دهید! اما اگر توبه کردید و از رباخواری دست برداشتید، اصل سرمایههایتان از خودتان است و می توانید آن را مطالبه کنید. با رعایت این دستورات نه به کسی ظلم می کنید و نه به شما ظلمی می شود. *
البته اگر کسی که اصل سرمایه را به شما بدهکار است، در تنگناست و فعلاً نمی تواند آن را برگرداند، پس تا زمانی که بتواند پرداخت کند، به او مهلت بدهید. در صورتی هم که اصلاً توان بازگرداندن آن را ندارد، اگر بدانید، بخشش آن برای خودتان بهتر است. *
تأکید می کنم از این دستورات واجب و حرام خدا نافرمانی نکنید و بترسید از روزی که به دادگاهی که قاضیاش خداست، ارجاع داده می شوید و در آن دادگاه هر کس فهرست مکتوب هر کاری را که کرده، تمام و کمال دریافت می کند و هیچ ظلمی به هیچ کس نمی شود.*
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ذَرُوا ما بَقِيَ مِنَ الرِّبا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ * فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِنْ تُبْتُمْ فَلَكُمْ رُؤُسُ أَمْوالِكُمْ لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُونَ * وَ إِنْ كانَ ذُو عُسْرَةٍ فَنَظِرَةٌ إِلى مَيْسَرَةٍ وَ أَنْ تَصَدَّقُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ * وَ اتَّقُوا يَوْماً تُرْجَعُونَ فيهِ إِلَى اللَّهِ ثُمَّ تُوَفَّى كُلُّ نَفْسٍ ما كَسَبَتْ وَ هُمْ لا يُظْلَمُونَ (بقره، 278 تا 281)
آیه شماره 358
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که نزد دیگران، عزتمند و باهیبت شویم؟
🌹 کلام امام حسن (ع):
اگر خواستی بدون فامیل و خاندان، عزتمند باشی و بدون تسلط بر دیگران، دارای هیبت و عظمت شوی، از ذلت #گناه خارج شو و به عزت #اطاعت از خدا وارد شو!
✍️ شرح: #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📖 إذَا أَرَدْتَ عِزّاً بِلاَ عَشِيرَةٍ وَ هَيْبَةً بِلاَ سُلْطَانٍ فَاخْرُجْ مِنْ ذُلِّ مَعْصِيَةِ اَللَّهِ إِلَى عِزِّ طَاعَةِ اَللَّهِ
📚 بحار الأنوار , جلد ۴۴ , صفحه ۱۳۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
س: ذکر عملی چگونه است؟
ج: در روایتی از امام صادق صلوات الله و سلامه علیه نقل شده: «اَشَدُّ الْاَعْمَالِ ثَلَاثَةٌ»: سه عمل، مشکل است:
یک: «إِنْصَافُ النَّاسِ مِنْ نَفْسِكَ». نفس اماره همیشه تیشه به طرف خود می زند و همه ی منفعت ها را برای خود می خواهد و حاضر نیست به دیگری بدهد. اگر بخواهی دیگری را هم سهیم کنی، او نمی گذارد. برایش سخت است. انسان باید ارّه ی دو سر باشد که هم طرف خودش و هم طرف دیگری را ببرد. اما نفس اماره می گوید: «نه؛ فقط طرف خودم!» اگر بخواهی نفس را به این قانع کنی که هم او و هم من، کار سختی است.
دوم: «مُوَاسَاتُكَ الْاَخَ فِي الْمَالِ». اینکه انسان با برادر دینی خود در بُعد مالی سهیم و شراکت داشته باشد؛ مثلاً وقتی شما داری و او ندارد، کمی به او بده. این کار سختی است. نفس می گوید: «آقا! تو پیری داری؛ شکستگی داری؛ بازنشستگی داری؛ برای آن وقت نگه دار.»
سوم: «ذِكْرُ اللَّهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ». اما خود حضرت در ادامه فرمودند: منظورم این نیست که بگوید: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اَكْبَرُ فَقَطْ». اگر چه این هم ذکر است، ولی منظورم ذکر زبانی نیست. منظورم این است که هر کاری خواستی بکنی، اگر حلال است، انجام بده و اگر حرام است، ترک کن. به این می گویند ذکر عملی. اولین مرحله این است. اگر این درست نشود، هیچ کدام از مراحل بعدی روی پایه نیستند و همه خراب می شوند. اما اگر این محکم شد، همه ی آن ها سر جای خود هستند و ثمر می دهند و آثار آن ها مترتب می شود. بنابراین منظور از ذکر عملی این است که هر کاری خواستی بکنی، ببین اگر حلال است، انجام بده و اگر حرام است، ترک کن. انسان بدون این مراقبت نمی تواند تقوا را ملکه کند.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ بهترین عمل بعد از انجام واجبات و ترک حرامها چیست؟
🌹امام رضا (ع):
نسبت به برآورده کردن نیازمندی های شیعیان و شاد کردن آنها و دفع عوامل حزن آنها حریص باشید. چون بعد از انجام واجبات، بهترین عمل، شاد کردن شیعیان است.
📖 احْرِصُوا عَلَى قَضَاءِ حَوَائِجِ اَلْمُؤْمِنِينَ وَ إِدْخَالِ اَلسُّرُورِ عَلَيْهِمْ وَ دَفْعِ اَلْمَكْرُوهِ عَنْهُمْ فَإِنَّهُ لَيْسَ شَيْءٌ مِنَ اَلْأَعْمَالِ عِنْدَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بَعْدَ اَلْفَرَائِضِ أَفْضَلَ مِنْ إِدْخَالِ اَلسُّرُورِ عَلَى اَلْمُؤْمِنِ
📚 الفقه المنسوب إلی الإمام الرضا علیه السلام , جلد۱ , صفحه۳۳۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا توبه دقیقه نود سودی دارد؟
🌷 ابراهیم بن محمد همدانی می گوید:
به امام رضا (ع) گفتم: چرا خدا فرعون را غرق کرد با اینکه او در لحظات آخر به خدا ایمان آورد و اقرار به توحید کرد؟
امام فرمود: چون فرعون بعد از دیدن عذاب بود که ایمان آورد و ایمان آوردن بعد از دیدن عذاب، قبول نمی شود. این حکم خدا در اقوام گذشته و آینده است.
خدا در قرآن فرموده: «وقتی آنها عذاب ما را با چشم خودشان دیدند، گفتند به خدا ایمان آوردیم و چیزهایی را که شریک خدا می پنداشتیم، دیگر قبول نداریم. اما وقتی با چشم خودشان عذاب را دیدند، ایمانشان دیگر سودی برایشان نداشت.»
📖 إبْرَاهِيمُ بْنُ مُحَمَّدٍ اَلْهَمْدَانِيُّ، قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي اَلْحَسَنِ اَلرِّضَا (عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ): لِأَيِّ عِلَّةٍ أَغْرَقَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِرْعَوْنَ، وَ قَدْ آمَنَ بِهِ وَ أَقَرَّ بِتَوْحِيدِهِ؟ قَالَ: «لِأَنَّهُ آمَنَ عِنْدَ رُؤْيَةِ اَلْبَأْسِ وَ اَلْإِيمَانُ عِنْدَ رُؤْيَةِ اَلْبَأْسِ غَيْرُ مَقْبُولٍ، ذَلِكَ حُكْمُ اَللَّهِ تَعَالَى فِي اَلسَّلَفِ وَ اَلْخَلَفِ، قَالَ اَللَّهُ تَعَالَى: فَلَمّٰا رَأَوْا بَأْسَنٰا قٰالُوا آمَنّٰا بِاللّٰهِ وَحْدَهُ وَ كَفَرْنٰا بِمٰا كُنّٰا بِهِ مُشْرِكِينَ `فَلَمْ يَكُ يَنْفَعُهُمْ إِيمٰانُهُمْ لَمّٰا رَأَوْا بَأْسَنٰا ».
📚 البرهان في تفسير القرآن ج ۴ ص۷۷۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ صفات مؤمن
🌹 امام رضا (ع):
مؤمن کسی است که وقتی به دستورات #واجب و #حرام خدا خوب عمل می کند، خوشحال است و وقتی #گناه می کند، استغفار می کند. مسلمان کسى است که مردم از شر دست و زبان او آسوده باشند. از ما نیست کسی که همسایه اش از شرّ او در امان نباشد.
📖 الْمُؤْمِنُ اَلَّذِي إِذَا أَحْسَنَ اِسْتَبْشَرَ وَ إِذَا أَسَاءَ اِسْتَغْفَرَ وَ اَلْمُسْلِمُ اَلَّذِي يَسْلَمُ اَلْمُسْلِمُونَ مِنْ لِسَانِهِ وَ يَدِهِ وَ لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يَأْمَنْ جَارُهُ بَوَائِقَهُ.
📚 وسائل الشیعة , جلد۱۲ , صفحه۱۲۷
🆔@mottagheen
✅ هفت کار مسخره
امام رضا (ع) می فرماید:
هفت چیز بدون هفت چیز دیگر، مسخره است:
1️⃣ هر کس با زبان استغفار کند ولی در قلبش از گناه پشیمان نباشد ، خود را مسخره کرده.
2️⃣ هر کس از خدا موفقیت بخواهد ولی در #اطاعت از دستورات #واجب و #حرامِ خدا کوشش ننماید، خود را مسخره کرده.
3️⃣ هر کس دنبال هوشیاري و احتیاط در زندگی باشد ولی در عمل لاابالی باشد، خود را مسخره نموده.
4️⃣ هر کس از خدا بهشت بخواهد و بر سختی انجام #واجبات و ترک #محرمات صبر نکند، خود را مسخره کرده.
5️⃣ هر کس از آتش جهنم به خدا پناه ببرد ولی خواسته هاي #حرام خود را ترك ننماید، خود را مسخره نموده.
6️⃣ و هر کس با زبان به یاد خدا باشد ولی با ترک #گناه در صدد آمادگی عملی برای دیدارش نباشد، خود را مسخره کرده.
7️⃣ در بحارالانوار هفتمی ذکر نشده است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 135
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ عامل موفقیت ملّتها از نظر امام رضا (ع) چیست؟
🌷 امام رضا (ع):
در مطالعه احوال بشر، هیچ گروه و ملّتی را نمی یابیم که در زندگی، موفق و پایدار و از نعمت های حیات برخوردار باشد، مگر با وجود مدیر و رئیسی که امور دین و دنیای آنان را مدیریّت نماید.
📖 أنَّا لَا نَجِدُ فِرْقَةً مِنَ الْفِرَقِ وَ لَا مِلَّةً مِنَ الْمِلَلِ بَقُوا وَ عَاشُوا إِلَّا بِقَيِّمٍ وَ رَئِيسٍ وَ لِمَا لَا بُدَّ لَهُمْ مِنْهُ فِي أَمْرِ الدِّينِ وَ الدُّنْيَا.
📚 عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج2، ص: 99
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 امام رضا (ع):
مؤمن به منزله برادر مؤمن است كه از يك پدر و مادر باشند.
هر كس به برادرش به نا حق تهمت بزند، #ملعون است.
هر كس به برادرش نيرنگ بزند، #ملعون است.
هر كس خيرخواه برادرش نباشد، #ملعون است.
هر كس بين خود و برادرش مانعى ايجاد نمايد (و با او قهر کند) #ملعون است.
هر کس غيبت برادرش را بكند، #ملعون است.
📖 الْمُؤْمِنُ أَخُو الْمُؤْمِنِ لِأَبِيهِ وَ أُمِّهِ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنِ اتَّهَمَ أَخَاهُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ غَشَّ أَخَاهُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ لَمْ يَنْصَحْ أَخَاهُ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنِ احْتَجَبَ عَنْ أَخِيهِ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنِ اغْتَابَ أَخَاهُ.
📚 وسائل الشيعة، ج12، ص: 231
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (224)
✅ مناظره امام رضا (ع) با یکی از اهل سنّت
امام رضا (ع) به ابن رامین سنّی فرمود: ابن رامین! آن وقت که پیامبر (ص) از مدینه خارج شد، کسی را جاي خود نگذاشت؟
ابن رامین گفت: چرا! علی (ع) را جاي خود گذاشت.
امام رضا (ع) فرمود: پس چرا به اهل مدینه نفرمود خودتان کسی را انتخاب کنید، چون انتخاب شما خطا نمی شود.
ابن رامین گفت: چون پیامبر (ص) نگران بود که اختلاف و درگیري در میان مردم بیفتد.
امام رضا (ع) فرمود: خوب چه عیبی داشت؟ اگر هم اختلافی رخ می داد، هنگامی که از مسافرت به مدینه بر می گشت، آن را اصلاح می نمود.
ابن رامین گفت: البته عمل آن حضرت که خود جانشین تعیین فرمود، با محکم کاري مناسب تر بود و منطقی تر.
امام رضا (ع) فرمود: بنابراین براي پس از مرگ خود نیز حتماً کسی را جاي خود قرار داده است؟
ابن رامین گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آیا مرگ پیامبر (ص) از مسافرتش مهم تر نبود؟ سفر دنیا کوتاه است و سفر مرگ، طولانی و ابدي. پس چگونه شد که هنگام مرگ از اختلاف امت خاطر جمع بود – و جانشین تعیین نکرد - اما در مسافرت چند روزه دنیا خاطر جمع نبود - و جانشین تعیین کرد - با اینکه خود آن حضرت زنده بود و می توانست اختلافات را اصلاح نماید؟
ابن رامین در مقابل سخنان منطقی امام (ع) نتوانست حرفی بزند و ساکت شد.
📚 داستانهای بحارالانوار ج 5 ص 132
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ مجازات اجتماعی شرابخوار از زبان امام رضا!
🌷امام رضا (ع) می فرمایـد:
خداوند شـراب را حرام کرده است.
1️⃣ مبادا با شـرابخوار ازدواج کنی. چنانچه ازدواج کنی، زمینه گناه بزرگی را فراهم کرده اي.
2️⃣ آنگاه که شـرابخوار سـخن می گویـد تصـدیقش مکن و شـهادت وي را نپـذیر.
3️⃣ بر هیچ چیز، او را امین ندان. هرگاه او را بر چیزي امین بدانی، از جانب خدا ضمانتی نخواهی داشت.
4️⃣ با او هم غذا و هم صحبت نشو.
5️⃣ به روي او نخند.
6️⃣ با او دست نده و روبوسی نکن.
7️⃣ اگر مریض شود، به عیادتش نرو.
8️⃣ آنگاه که مُرد، در تشییعش شرکت نکن.
9️⃣ در اطاقی که شراب هست، نماز نخوان.
0️⃣1️⃣ در سفره اي که شراب در آن می نوشند، نه غذا بخور و نه آبی بنوش.
1️⃣1️⃣ با شـرابخوار همنشـین نشو.
2️⃣1️⃣ به او سـلام نده. هرگاه سلام داد، جوابش را نده.
3️⃣1️⃣ در یک مجلس با او ننشین، زیرا هنگامی که بلا نازل شود، همه را می گیرد و تو هم گرفتار آن می شوي.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 168
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (209)
✅ عقیده فاسد
شخصی به امام رضا (ع) عرض کرد: صفات خدا را براي ما بیان کن!
حضرت رضا (ع) تعدادي از صفات جلال و جمال الهی را بیان نمود و فرمود: ذات پاك الهی در این اوصاف، یکتا و بی همتا است.
آن مرد عرض کرد: پدر و مادرم به فدایت! در نزد ما شخصی هست که ادعاي دوستی با شما را دارد و معتقد است که همه این صفات الهی در وجود علی (ع) هست و او آفریدگار جهانیان است.
امام رضا (ع) تا این سخن را شنید، لرزه اندام او را فرا گرفت و عرق از بدنش فرو ریخت و فرمود: سبحان الله! ذات پاك الهی از همه این گفتار ظالمان و کافران، پاك و پاکیزه است. مگر علی (ع) مانند غذا خواران، غذا نمی خورد و مانند نوشندگان، آب نمی نوشید و مانند ازدواج کنندگان، ازدواج نمی کرد و... او در محضر خدا نماز می خواند و نهایت تواضع و خشوع را از خود نشان می داد و در پیشگاه او راز و نیاز و گریه می نمود.
آیا کسی را که داراي چنین اوصافی باشد، می توان خدا نامید؟ اگر علی خدا باشد، پس همه شما که در این اوصاف با او شریک هستید، خدایید.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج ص 5 ص 135
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (186)
🌷 نداي ملکوتی شبهاي جمعه
ابراهیم بن ابی محمود می گوید: به امام رضا (ع) عرض کردم مردم می گویند رسول خدا (ص) فرموده: خداوند هر شب به آسمان دنیا می آید. نظر شما در این رابطه چیست؟
امام رضا (ع) فرمود: خدا لعنت کند کسانی را که سخنان را تحریف می کنند. به خدا سوگند! پیامبر خدا این گونه که می گویند نگفته. بلکه فرموده: خداوند در یک سوم آخر هر شب و در شب جمعه از ابتداي آن، فرشته اي را به آسمان دنیا می فرستد و این چنین ندا می دهد:
«آیا دعاکننـده اي هست تا خواسـته اش را برآورده کنم؟ آیا توبه کننـده اي هست تا توبه اش را بپذیرم؟ آیا اسـتغفار کننده اي هست تا او را ببخشم؟ اي جوینده ي خیر! بیا! و اي جوینده شر! از گناهانت دست بردار...»
او همین طور ندا می دهد تا صبح شود. در این وقت آن فرشته به جایگاه اولش باز می گردد. این سخن را پدرم از پدرش و او از پدرانش و آنها از رسول خدا (ص) نقل فرموده اند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 152
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (227)
✅ اول قرارداد، سپس کار
براي کاري خدمت امام رضا (ع) رفته بودم. وقتی کارم تمام شد خواستم به منزل خود برگردم که امام فرمود: امشب نزد ما بمان!
در محضر امام (ع) به خانه ایشان رفتیم. دیدم غلامان آن حضرت مشغول بنایی بودند. امام در میان آن ها غلامی سیاه را دید که از غلامان آن حضرت نبود. پرسید: او کیست؟
عرض کردند: او به ما کمک می کند و در مقابل به او چیزي خواهیم داد.
امام فرمود: مزدش را تعیین کرده اید؟
گفتند: نه، هر چه بدهیم راضی می شود.
امام برآشفت و خشمگین شد. من، سلیمان جعفری به ایشان گفتم: فدایت شوم! چرا خودتان را ناراحت می کنید؟
امام فرمود: من بارها به اینها گفته ام که هیچ کس را براي کاري نیاورید مگر آن که قبلاً مزدش را تعیین کنید و قرارداد ببندید. کسی که بدون قرارداد قبلی کاري انجام دهد، حتی اگر سه برابر به او مزد بدهی، خیال می کند مزدش را کم داده اي، اما اگر مزدش را قبلاً تعیین کنی، وقتی مزدش را بپردازي از تو خشنود خواهد شد که به گفته خود عمل کرده اي و اگر بیش از مقدار قرارداد چیزي به او بدهی، هر چند کم و ناچیز باشد، متوجه می شود که اضافه داده اي و سپاسگزار خواهد بود.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 130
کانال سبک زندگی متقین
🆔 @mottagheen
✅ چه کنیم که خدا محافظ ما شود؟
🌹 امام رضا (ع):
هر کس باتقوا شود و خود را از #گناه و نافرمانی خدا حفظ کند، از او محافظت می شود و هر کس از خدا #اطاعت کند، باید از او اطاعت کرد.
✍️ شرح: خدا از کسی که #گناه نمی کند، در مقابل بسیاری از حوادث محافظت می کند و حاجات او را برآورده می سازد. اطاعت از چنین کسی، اطاعت از خداست.
📖 منِ اِتَّقَى اَللَّهَ يُتَّقَى وَ مَنْ أَطَاعَ اَللَّهَ يُطَاعُ.
📚 الکافي , جلد۱ , صفحه۱۳۷
🆔@mottagheen
✅ چرا باید از دستورات واجب و حرام خدا اطاعت کنیم؟
🌹 امام رضا (ع):
اگر خدا انسانها را با بهشت و جهنم از نافرمانی اش نترسانده بود، باز هم بر آنها واجب بود كه از دستورات #واجب و #حرامِ او اطاعت كنند و نافرمانى اش نكنند. زیرا خدا به آنها احسانهایی کرده و نعمتهایى داده که آنها اصلاً استحقاق آن را ندارند.
✍️ شرح: اطاعت از خدا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها. همه انسانها به خاطر دریافت نعمتها از خدا، به خدا بدهکارند و این بدهی فقط با اطاعت از خدا تسویه می شود.
📖 و لَوْ لَمْ يُخَوِّفِ اَللَّهُ اَلنَّاسَ بِجَنَّةٍ وَ نَارٍ لَكَانَ اَلْوَاجِبَ أَنْ يُطِيعُوهُ وَ لاَ يَعْصُوهُ لِتَفَضُّلِهِ عَلَيْهِمْ وَ إِحْسَانِهِ إِلَيْهِمْ وَ مَا بَدَأَهُمْ بِهِ مِنْ إِنْعَامِهِ اَلَّذِي مَا اِسْتَحَقُّوهُ .
📚 عيون أخبار الرضا عليه السلام , جلد۲ , صفحه۱۸۰
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خدا چه نیازی به انجام #واجبات و ترک #محرمات توسط ما دارد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هر کس اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) باشد، به سود خود اوست و هر کس اهل بدی (یعنی انجام #محرمات و ترک #واجبات) باشد، به ضرر خود اوست. خدا در دادگاه قیامت به هیچ یک از بندگانش ظلم نخواهد کرد. معیار قضاوت او عملکرد انسانهاست.
📖 منْ عَمِلَ صالِحاً فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ أَساءَ فَعَلَيْها وَ ما رَبُّكَ بِظَلاَّمٍ لِلْعَبيدِ (فصّلت، 46)
آیه شماره 202
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 6):
✅ ای ابوذر! به کوچکیِ #گناه نگاه نکن! بلکه به کسی که از او نافرمانی کرده ای، نگاه کن!
📖 يا أَبَا ذَرٍّ لاَ تَنْظُرْ إِلَى صِغَرِ اَلْخَطِيئَةِ وَ لَكِنِ اُنْظُرْ إِلَى مَنْ عَصَيْتَهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش چهاردهم)
131. سجده کردن برای غیر خدا.
132. ریا کردن در عبادت.
133. شرک ورزیدن به خدای متعال.
134. عبادت کردن غیر خداوند متعال.
135. ناامید شدن از مغفرت الهی.
136. تفکر در ذات خداوند متعال.
137. غلوّ در مورد حضرات معصومین (س).
138. شکستن نماز واجب بدون عذر.
139. شستن صورت و دستها در مرتبه ی سوم به هنگام وضو.
140. شرکت نکردن در نماز جماعت از روی بی اعتنایی.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تکلیف ما در فعالیتهای رسانه ای از جمله رسانه های مجازی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
كسى كه قلم به دست مى گيرد، بايد #تقوا، صداقت، عفاف و انصاف نسبت به ديگران جزو طبيعت ثانوى اش بشود. (09/ 12/ 1379)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 54
📱 @mottagheen
✅ امر به معروف و نهی از منکر، چرا و چگونه؟ (57)
🌷 امام على عليه السلام :
نخستين درجه از جهاد كه از آن باز مى مانيد، جهاد عملی است با دست. سپس جهاد با زبانها و آن گاه جهاد با قلبها. پس، هر گاه كسى در قلب خود معروف را معروف نداند و از منکر بدش نیاید، زير و رو و منحرف می گردد.
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات و نهی از منکر یعنی نهی از #محرمات.
📖 أوَّلُ ما تُغلَبونَ عَلَيهِ مِنَ الجِهادِ، الجِهادُ بِأيديكُم ثُمّ بِألسِنَتِكُم ثُمّ بِقُلوبِكُم ، فمَن لَم يَعرِفْ بقَلبِهِ مَعروفا و لَم يُنكِرْ مُنكَرا قُلِبَ ، فجُعِلَ أعلاهُ أسفَلَهُ و أسفَلُهُ أعلاهُ .
📚 میزان الحکمه، ح ۱۲۹۰۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ حرف خدا به کسانی که گنهکاران را تطهیر می کنند، چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
کور و بینا با هم مساوی نیستند. همانطور که مؤمنانی که اهل عمل صالحند، با اهل گناه مساوی نیستند. البته تعداد کمی از شما متنبه می شوید.
📖 و ما يَسْتَوِي الْأَعْمى وَ الْبَصيرُ وَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ لاَ الْمُسيءُ قَليلاً ما تَتَذَكَّرُونَ (غافر، 58)
آیه شماره 203
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 8):
✅ ای ابوذر! قسم به خدایی که جان محمد در دست اوست، اگر دنیا نزد خدا به اندازه بال پشه یا مگسی ارزش داشت، خدا حتی به اندازه یک جرعه آب از دنیا به کافر نمی داد.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ وَ اَلَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ لَوْ أَنَّ اَلدُّنْيَا كَانَتْ تَعْدِلُ عِنْدَ اَللَّهِ جَنَاحَ بَعُوضَةٍ أَوْ ذُبَابٍ مَا سَقَى اَلْكَافِرَ مِنْهَا شَرْبَةً مِنْ مَاءٍ .
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen