✅ مایه سعادت و پیروزی در دنیا و آخرت چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
همه ی شما برادران و خواهران عزیز نمازگزار و مؤمنین حاضر در این اجتماع باشکوه را و خودم را توصیه میکنم و دعوت میکنم به حفظ #تقوا و #پرهیزگاری، که مایه ی سعادت و پیروزی در دنیا و آخرت است. (18/5/1392)
✍️ شرح: #تقوا و #پرهیزکاری یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 254
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 تنها نسخه نجات
خدا می فرماید: «اگر مرا قبول داری، باید به حرفم گوش بدهی. من دو حرف دارم: انجام #واجبات و ترک #محرمات. بقیه ی کارها آزاد! باید این دو را از نفس امّاره بگیری و اجازه ندهی که #واجب را ترک کند و #حرام را مرتکب شود. این را به زنجیر ببند؛ اما مکروهات و مستحبات آزاد است.»
خدا گفته: «حق نداری نظم این دو را به هم بزنی. باید شروع کنی به تمرین. ایمان به خدا از دل مادر با انسان نمی آید. اکتسابی است. طبق دستور خدا باید #تقوا را تمرین کنیم تا به جایی برسیم که هر روز و شب که می گذرد، حتی یک گناه هم نکنیم. این هدف ما در #تقواست. #واجب و حرام؛ چیزهای دیگر، نه. خدا چیزهای دیگر را الزام نکرده و گفته: «اگر مکروه را مرتکب شدی، اشکالی ندارد. مستحب را هم اگر ترک کردی، جهنم ندارد؛ اما آنچه جهنم دارد، ترک #واجب و انجام #حرام است.
این دو را باید تحویل خدا بدهیم. نفس امّاره هم هر روز جلو ما را می گیرد و ما را به گناه و به زیر پا گذاشتن فرمان خدا دعوت می کند. این ما هستیم که باید محکم حواسمان جمع باشد. اگر شل بگیریم، ما را به زمین زده است. به هیچ وجه نمی شود به این نفس امّاره رحم کرد. آنچه انسان ها را به اعدام، به زندان، به آبروریزی و به بیماری وادار می کند، همین نفس امّاره است؛ حتی اگر انسان به حرفش گوش بدهد، انسان را به کشتن هم می دهد.
بنابراین #واجب شرعی است که #تقوا را شروع کنیم. #تقوا #واجب عینی است؛ #واجب کفائی نیست. این درسی که ما می خوانیم، نوعاً #واجب کفایی است. #واجب عینی نیست. «من به الکفایه» بحمد الله زیاد است. اما #تقوا برای فرد فرد مسلمانان است. هر فردی باسواد یا بی سواد، موظف است که #واجب را انجام دهد و #حرام را ترک کند.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (183)
🌷 مناظره خواندنی
مأمون پس از آنکه دخترش ام الفضل را به امام جواد (ع) تزویج کرد، در یکی از روزها که مجلس بزرگی تشکیل یافته بود، خود مأمون و امام جواد (ع) و یحیی بن اکثم و عده بسیاري از اهل تسنن در آنجا حضور داشتند. یحیی بن اکثم مسأله حساسی را مطرح کرد و به امام جواد (ع) گفت: یابن رسول االله! روایت شده است که جبرئیل امین بر پیامبر خدا نازل شده و گفت: یا محمد! پروردگارت سلام می رساند و می گوید: من از ابوبکر راضی هستم. از ابوبکر سؤال کن ببین آیا او هم از من راضی هست یا نه؟
نظر شما درباره این روایت مشهور چیست؟
امام جواد (ع) فرمود: من فضیلت ابوبکر را انکار نمی کنم. ولی کسی که این خبر را نقل می کند، باید خبر دیگري را که رسول خدا (ص) در حجه الوداع بیان نمود، در نظر داشته باشد که پیامبر (ص) فرمود: کسانی که بر من دروغ می بندند، زیاد شده اند و بعد از من نیز زیاد خواهند شد و هر کس عمدا بر من دروغ بندد، جایگاه او در آتش خواهد بود. بنابراین هرگاه حدیثی از من نقل شد، آن را با قرآن و سنت من مقایسه کنید. هر کدام که موافق کتاب خدا و سنت من بود، قبولش کنید و هر کدام که مخالف کتاب خدا و سنت من بود، رد نمایید.
سپس امام جواد (ع) فرمود: این روایت که درباره ابوبکر است، موافق کتاب خدا نیست. زیرا خداوند می فرماید: ما انسان را آفریدیم و از رازهاي درون او آگاهیم و ما از رگ گردن به او نزدیکتریم.
آیا خداوند نمی دانست که ابوبکر از او راضی است یا راضی نیست تا آن را به وسیله جبرئیل از پیامبر اسلام بپرسد؟ این عقلا محال است.
یحیی بن اکثم باز هم گفت: روایت کرده اند که ابوبکر و عمر در زمین، همانند جبرئیل و میکائیل در آسمان هستند. آیا این سخن درست است؟
امام جواد (ع) فرمود: این خبر نیز محل تأمل است و باید درباره آن دقت نمود. زیرا جبرئیل و میکائیل دو ملک مقرب درگاه خداوند هستند که هرگز گناه نکرده اند و لحظه اي از اطاعت پروردگار خارج نشده اند، حال آنکه ابوبکر و عمر، ابتدا مشرك بودند، اگر چه پس از ظهور اسلام مسلمان شدند. اما بیشتر عمرشان را در شرك و بت پرستی سپري کرده اند. بنابراین محال است که خداوند، ابوبکر و عمر را به جبرئیل و میکائیل تشبیه کند! و آنها را با دو ملک مقرب، برابر و همسان بداند.
یحیی باز هم گفت: روایت شده است که ابوبکر و عمر، سروران پیران بهشتند. نظر شما در این باره چیست؟ آیا این روایت درست است؟
امام جواد (ع) فرمود: این روایت نیز محال است که درست باشد. زیرا بهشتیان همگی جوانند و در میان آنها پیري وجود ندارد تا ابوبکر و عمر، سرور آنان باشند. این خبر را بنی امیه، در مقابل روایتی که پیامبر اسلام (ص) درباره حسن و حسین فرمود: حسن و حسین سرور جوانان اهل بهشتند، جعل کرده اند.
یحیی بن اکثم باز هم گفت: روایت شده است که عمر بن خطاب چراغ اهل بهشت است.
امام (ع) فرمود: این خبر نیز از محالات است. زیرا در بهشت، فرشتگان مقرب خدا، حضرت آدم و حضرت محمد (ص) و همه انبیا و فرستادگان حضور دارند. آیا بهشت با نور آنان روشن نمی شود تا با نور عمر روشن گردد؟
یحیی بن اکثم باز هم گفت: روایت شده است که سکینه از زبان عمر سخن می گوید.
حضرت فرمود: من منکر فضل ابوبکر نیستم. اما با اینکه ابوبکر بهتر از عمر بود، بالاي منبر می گفت: من شیطانی دارم که گاهی بر من مسلط می شود و هر وقت دیدید، از راه راست منحرف شدم، مرا به راه راست بیاورید.
یحیی گفت: روایت شده است که پیغمبر (ص) فرمود: اگر من پیامبر نمی شدم، حتماً عمر پیامبر می شد.
امام (ع) فرمود: قرآن کریم از این حدیث، درست تر است. خداوند در قرآن می فرماید: «به یاد آور هنگامی را که از پیامبران و از تو و نوح پیمان گرفتیم.» از این آیه به روشنی معلوم می شود که خداوند از پیغمبران پیمان گرفته است. چگونه ممکن است پیمان خود را تغییر دهد؟ افزون بر این هیچ کدام از پیامبران به قدر یک چشم بر هم زدن به خدا شریک قایل نشده اند. چگونه خداوند کسی مثل عمر را به رسالت مبعوث می کند که بیشترین عمر خود را در شرك و کفر سپري کرده است؟
و نیز پیغمبر اکرم (ص) می فرماید: من پیامبر بودم در حالی که آدم، میان روح و جسم بود. (آفریده نشده بود).
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ ادامه داستان «مناظره خواندنی»
یحیی بن اکثم باز هم گفت: روایت شده است که پیغمبر فرمود: هیچ وقت وحی از من قطع نشد مگر اینکه خیال کردم که بر خاندان خَطّاب (پدر عمر) نازل شده است. (مقام رسالت از من به آنها منتقل شده است.)
امام جواد (ع) فرمود: این هم محال است. زیرا ممکن نیست پیغمبر در رسالت خود شک کند. خداوند در قرآن می فرماید: «خداوند از فرشتگان و انسانها پیغمبرانی انتخاب می کند. لذا چگونه ممکن است نبوت از کسی که خدا او را برگزیده، به کسی که زمانی نسبت به خدا مشرك بوده، منتقل شود (تا پیغمبر در نبوت خود شک و تردید داشته باشد.)
از هم یحیی گفت: پیامبر (ص) فرموده است: اگر عذاب نازل می شد، کسی جز عمر از آن نجات نمی یافت.
امام جواد (ع) فرمود: این هم محال است. زیرا خدا در قرآن به پیغمبر اسلام می فرماید: مادامی که تو در میان آن ها هستی، خدا آنها را عذاب نمی کند و نیز مادامی که استغفار می کنند، خدا عذابشان نمی کند.
در اینجا یحیی بن اکثم کاملاً در برابر امام درمانده و ناتوان شد و همه بزرگان اهل سنت آشکارا دیدند که چگونه امام جواد (ع) با وجود جوانی اش به پرسشهاي قاضی بزرگ شهر بغداد جواب داد و شگفت تر اینکه قاضی از پاسخ به سؤالات امام فرو ماند.
📚 داستانهای بحارالانوار ج 5 ص 143
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا خدا کار خیر کافران را قبول نمی کند اما از گناهان صغیره مؤمنان می گذرد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
كسانى كه كافرند و انسانها را از راه خدا بازمی دارند، خدا کارهای خیرشان را نابود خواهد كرد. اما کسانی كه ايمان آورده و اعمالشان صالح است و به قرآنِ محمّد (ص) که عین حقّ است و از جانب پروردگارشان آمده، ایمان دارند، خدا گناهان صغیره شان را از پرونده شان پاک می کند و حالشان را بهبود می بخشد.
اين بدان سبب است كه کافران از باطل #تبعیت می کنند، و مؤمنان از همان قرآنِ حقّ كه از جانب پروردگارشان است، #تبعیت می کنند. خدا اين گونه براى تنبّه انسانها مثال مى زند.
✍️ شرح: #تبعیت از قرآن یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان کبیره . این باعث می شود، خدا گناهان صغیره انسانها را ندید بگیرد. از طرفی #تبعیت کافران از باطل یعنی ترک #واجبات و انجام #حرامها. این باعث می شود خدا حتی کارهای خیر کافران را نپذیرد.
📖 الَّذينَ كَفَرُوا وَ صَدُّوا عَنْ سَبيلِ اللَّهِ أَضَلَّ أَعْمالَهُمْ * وَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ آمَنُوا بِما نُزِّلَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ هُوَ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ كَفَّرَ عَنْهُمْ سَيِّئاتِهِمْ وَ أَصْلَحَ بالَهُمْ * ذلِكَ بِأَنَّ الَّذينَ كَفَرُوا اتَّبَعُوا الْباطِلَ وَ أَنَّ الَّذينَ آمَنُوا اتَّبَعُوا الْحَقَّ مِنْ رَبِّهِمْ كَذلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ لِلنَّاسِ أَمْثالَهُمْ (محمد، 1 تا 3)
آیه شماره 153
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ چرا شیرینی عبادت را نمی چشیم؟
🌹 امام صادق (ع):
دنبال شیرینی عبادت بودم. آن را در ترک #گناه یافتم.
📖 طلَبْتُ حَلاَوَةَ اَلْعِبَادَةِ فَوَجَدْتُهَا فِي تَرْكِ اَلْمَعْصِيَةِ
📚 مستدرک الوسائل , جلد۱۲ , صفحه۱۷۳
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا تقوا صرفاً مخصوص زندگی فردی است؟
🌷 امام خامنه ای:
همه ی برادران و خواهران را دعوت می کنم، توصیه می کنم به رعایت #تقوا در گفتار، در کردار، در موضعگیری، در حرکتهای گوناگون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی. (18/5/1392)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 255
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 تنها راه رشد ایمان
خواندن رساله هم یکی از #واجبات جدّی است که خیلی ها از آن غافلند و خیال می کنند #واجب نیست. هر روز انسان چهار ـ پنج صفحه رساله بخواند تا #واجب و #حرام را یاد بگیرد تا وقتی #واجب پیش آمد، انجام دهد و وقتی #حرام پیش آمد، ترک کند. اسم این، #تقواست.
به تدریج که انسان در #تقوا پیش می رود، ایمان بالا می رود. ایمان که بالا رفت، وجود و هستی کمالات خدای متعال را بیشتر باور می کند. این باورِ بیشتر باعث می شود که بیشتر حرف او را تصدیق کند و بگوید: «حرف هایی که خدا در قرآن کریم زده، همه به نفع انسان ها است و نفس امّاره و شیاطین و انسان هایی که شیطان صفت هستند، ما را به گمراهی و بدبختی دعوت می کنند و می خواهند عمر ما را تلف و فاسد کنند. حرف خدا برای ما خیر است و به نفع ماست.»
لذا با جدیت بیشتر به حرف خدا گوش می دهد و دیگر عمر خود را در راه اضافه از کسب دنیا خرج نمی کند. اصل هشت ساعت کار هم جزء عبادات است. هشت ساعت کار نانوایی، آهنگری، نجاری و هر کار مشروع که انسان موظّف است انجام دهد، عبادت است؛ عبادت است.
بنابراین اگر بخواهیم به حرف خدا گوش دهیم، باور این مسائلی که خدا زیاد در قرآن کریم گفته، الان مقدور نیست. نفس باور نمی کند. راهش ادامه ی #تقواست. اگر خدا توفیق داد و #تقوا را شروع کردیم و ادامه دادیم، آرام آرام ایمان بالا می رود. ایمان که بالا رفت، اولین اثرش این است که باور می کند خدا هست و بعد اینکه حرفی که خدا گفته، درست است و حرفِ اسیرهای شکم و شهوت درست نیست. آخر این حرف ها معلوم نیست چه می شود.
آن وقت این حرف خدا را گفته: «وَ اعلَموا أنّما الحَیاةُ الدّنیا لَعِبٌ وَ لَهوٌ» باور می کند. خدا گفته: «وَ اعلَموا» یعنی به یقین بدانید و این را باور کنید؛ ولی نفس امّاره این حرف ها سرش نمی¬شود و باور نمی¬کند و می گوید: «پول! همه چیز از دل پول درمی آید. هر چه بخواهی، آنجا هست؛ برو آنجا!» نفس امّاره به حرف خدا گوش نمی دهد.
اگر #تقوا را شروع کردیم و ادامه دادیم، ایمان به خدا و حرف های خدا بیشتر می شود. آن وقت انسان به حرف های خدا عمل می کند و بعد می فهمد و مطالعه می کند که مردم کجا هستند و به کجا دارند می روند؟ در چه راهی هستند و با هم چه می کنند؟ می فهمد که حرف خدا راست است و همه ی این ها دارند بازی می کنند. سرگرم این مسائل شده اند که موجب تفاخر و سایر چیزهایی است که همه ی آن ها از بین می رود.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی بهشتی اند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
1️⃣ کسانی که اهل ایمان باشند و اعمالشان صالح باشد، فقط آنها بهشتی اند و در بهشت، جاودانه می مانند.
2️⃣ قطعاً کسانی که اهل ایمان باشند و اعمالشان صالح باشد، برایشان باغهای پرنعمت بهشتی خواهد بود.
3️⃣ قطعاً کسانی که اهل ایمان باشند و اعمالشان صالح باشد، برایشان باغهایی بهشتی خواهد بود که از زیر درختانش نهرهایی جاری است. این است خوشبختی و موفقیت بزرگ.
✍️ شرح: ایمان یعنی اصول دین را باور داشتن. عمل صالح در قرآن یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامهایی که در قرآن آمده است. پس فقط کسانی که اصول دین را باور دارند و دستورات #واجب و #حرام را رعایت می کنند، بهشتی اند.
📖 متن آیات:
1️⃣ و الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِكَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمْ فيها خالِدُونَ (بقره، 82)
2️⃣ إنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ جَنَّاتُ النَّعيمِ (لقمان، 8)
3️⃣ إنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ ذلِكَ الْفَوْزُ الْكَبيرُ (بروج، 11)
آیه شماره 154
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 2):
✅ عاقل کسی است که حلالها او را از شکر نعمتهای خدا باز ندارد و #حرامها بر مقاومت او غلبه نکند.
📖 إنَّ اَلْعَاقِلَ اَلَّذِي لاَ يَشْغَلُ اَلْحَلاَلُ شُكْرَهُ وَ لاَ يَغْلِبُ اَلْحَرَامُ صَبْرَهُ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
📕 لیست واجبات شرعی (بخش دوم)
11. جدا شدن زن از شوهری که مرتد شده است و بالعکس (بدون طلاق).
12. آمیزش مرد با همسرش در طول چهار ماه (مگر آنکه با اجازه زوجه ترک شود).
13. ختنه نمودن.
14. صله رحم.
15. رعایت عدالت در حقوق زنها برای مردی که چند همسر دارد.
16. روزه ماه مبارک رمضان و قضای آن (قضای روزه ایام ناپاکی بانوان هم واجب است).
17. عده نگاه داشتن زن هنگام طلاق یا مرگ شوهر.
18. غسل جنابت و در صورت عذر، تیمم بدل از آن.
19. غسل حیض و درصورت عذر، تیمم بدل از آن (بر زنان).
20. غسل نفاس و در صورت عذر، تیمم بدل از آن (بر زنان).
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 زندگی دنیا مثل چیست؟
پروردگار متعال مَثلی زده و این زندگی مادی را ـ که انسان ها نوعاً مادی فکر می کنند و توجه تامّی به این زندگی دارند، ـ تشبیه کرده به یک گیاه. وقتی باران بیاید، بیابان ها سبز می شود. اما وقتی تابستان می شود و هوا گرم می¬شود، کم کم خشک می¬شوند. آرام آرام باد و پاییز هم می آید و این خشک¬ها خرد می شوند و می ریزند و از این همه سبزه، هیچ چیزی به جا نمی ماند.
خدا می گوید: «زندگی همین طور است. انسان تا بچه است، با گل و آجر بازی می کند. وقتی که بزرگ می شود یا درس می خواند یا شاگردی می کند. کمی که بزرگ تر می شود، دنبال پول درآوردن، ازدواج، خانه و ماشین می رود. بعد پیر می شود و از کار می افتد. مثل همان گیاه سبزی است که تر و تازه بود و خشک شد و باد پاییزی آن را خرد کرد و بر زمین ریخت. انسان ها هم همه می میرند و زیر خاک می روند.»
وقتی انسان مطالعه کند، می بیند که حرف خدا خیلی خوب است؛ منتهی همان خدا گفته: «روزی هشت ساعت باید کار کنی. یا درس دین بخوانی یا کار کنی. اگر کار کردی، این کار عبادت است. اگر هم درس خواندی، این کار عبادت است.»
بنابراین هشت ساعت کار برای تأمین نیازها #واجب و لازم است و بقیه اضافه است. اضافه را فقط باید به بانک داد و شماره حساب بالا می رود. همین! بعد هم انسان می میرد و تمام می شود. خشک می شود و می ریزد.
بنابراین اگر بخواهیم حرف های خدا را باور کنیم، راهش #تقواست. این حرف ها در قرآن کریم زیاد است و بر خلاف فهم نوع بشر است. انسان ها مادی هستند. می میرند برای زندگی مادی دنیا. دل می گذارند. جوانی می گذارند. زندان می روند. سر همین زندگی مادی اعدام می شوند.
اگر بخواهیم گرفتار آن مشکلات نشویم، خدا یک راه بیشتر معین نکرده است؛ باید #تقوا را شروع کنی. انجام #واجب و ترک #حرام را شروع کنی و این را ادامه دهی. با یک هفته درست نمی شود. باید ادامه دهی.
زمان #تقوا و وجوب و لزوم آن از چه موقع تا چه موقع است؟ از سن بلوغ تا آخر عمر؛ چون دزدی را یک بار هم نمی شود کرد. نمی شود اول عمر دزدی نکنیم و آخر آن بکنیم. یک سره باید گناه را ترک کنیم و همه ی #واجبات را هم هر روز انجام دهیم. در نتیجه ایمان بالا می رود. آن وقت می فهمیم که خدا قبل از اینکه انسان ها به زندگی دنیا بیایند و مشغول لهو و لعب شوند، خوب فهمیده است. خدا این انسان را خودش خلق کرده و خودش خوب می¬شناسد. یک موجود دو پا که به خاطر غرائزی که دارد، دنبال پول و شکم و شهوت می¬رود. آن وقت انسان باور می¬کند؛ اما الان باور نمی کند و مدام به این طرف و آن طرف می رود تا ببیند کجا پول می¬دهند و کجا چه می کنند.
در نتیجه فراموش می¬شود که ما در چه حدی هستیم و هدف ما چیست. آیا آمده ایم که دنبال این مسائل برویم؟ اگر #تقوا نباشد، انسان همین راه ها را می رود. پیر هم که می شود، همین است. اگر #تقوا را مراعات کردیم، از قافله ی شقاوت کنار می کشیم و می فهمیم که این کارها اشتباه است؛ اما شرط آن ادامه ی #تقواست. اگر شیطان بگذارد و نفس امّاره اجازه دهد که ما #تقوا را شروع کنیم و ادامه دهیم، همه ی این مسائل حل می شود. آن وقت می گوییم: «خدا خوب فهمیده است.»
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen