👬 داستان کوتاه (207)
🌷 دوقلوها
نونو:چرا اینقدر دست و پا میزنی؟ راحت باش! فقط بخور و بخواب و لذت ببر!
نی نی: آخه تو اون دنیا قراره با پاهامون راه بریم؛ بازی کنیم. با دستامون غذا بخوریم! دست و پای ما باید کار کنه و ساخته بشه و کامل بشه.
نونو: واقعا تو به زندگی بعد زایمان اعتقاد داری؟ عاقل باش! اینا خرافات قدیمیاست؟
نی نی: آره. حتما بعد زایمان هم زندگی هست.
نونو: امکان نداره. ما با جفت تغذیه می شیم و نفس میکشیم. طنابشم اینقدر کوتاهه که به بیرون نمی رسه. اصلا اگه دنیای دیگه ای هم هست چرا کسی تا حالا از اونجا نیومده بهمون نشون بده؟
نی نی: بعد از زایمان یکی هست ما رو بغل می کنه. نوازش میکنه. بهمون غذا میده؛ کمکمون میکنه. بهش میگن مامان.
نونو: مگه تو به مامان اعتقاد داری؟ اگه هست پس چرا نمی بینیمش؟
نی نی: به نظرم مامان همه جا هست. دور تا دورمونه. هیچ جایی نیست که مامان نباشه. اگه اون نبود، ما هم نبودیم. حالا که هستیم، پس اونم هست.
نونو: من که مامانو نمی بینم. پس وجود نداره.
نی نی: اگه حواست بهش باشه، متوجهش می شی. اگه خوب دقت کنی، حضورشو حس می کنی. خیلی مهربونه. همه وجود ما وابسته به اونه.
🌷 این مکالمه چقدر آشناست. نیاز به استدلال دیگری نیست. عاقل باشیم. برای زندگی دیگر، آماده شویم. آمادگی به #تقواست. #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ #تقوا در قانون اساسی
✍️ توضیح: در فقه شیعه دو کلمه #تقوا و #عدالت، و ترجمه های فارسی آن یعنی #پرهیزکاری و #پارسایی به یک معنی است و هر چهار کلمه، مساوی است با انجام #واجبات و ترک #محرمات در امور فردی و اجتماعی. در قانون اساسی نیز به همین معنی است. این چهار کلمه در بخشهایی از مقدمات و اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی استفاده شده و همین، اهمیت #تقوا و #عدالت در ارکان حکومت اسلامی را نشان می دهد.
🔻 #تقوا در مقدمات قانون اساسی:
1️⃣ #عادل، صفت اصلی تیتر یکی از مقدمات قانون اساسی است با این عنوان:
🔸 ولایت فقیه #عادل
2️⃣ در مقدمه قانون اساسی آمده فقهای #عادل و #پرهیزکار، ناظر حکومتند.
🔸متن قانون:
... با توجه به ماهیت این نهضت بزرگ، قانون اساسی تضمینگر نفی هر گونه استبداد فکری و اجتماعی و انحصار اقتصادی میباشد .... بنابراین نظارت دقیق و جدی از ناحیه اسلامشناسان #عادل و #پرهیزگار و متعهد (فقهای #عادل) امری محتوم و ضروری است ...
3️⃣ در مقدمه قانون اساسی آمده قاضی باید #عادل باشد:
🔸متن قانون:
.... ایجاد سیستم قضایی بر پایه عدل اسلامی و متشکل از قضات #عادل و آشنا به ضوابط دقیق پیش بینی شده است.
🔻 #تقوا در اصول قانون اساسی
1️⃣ ولی فقیه باید #عادل و #باتقوا باشد:
🔸متن قانون:
اصل پنجم: در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه)، در جمهوری اسلامی ایران ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه #عادل و #باتقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است كه طبق اصل یكصد و هفتم عهدهدار آن میگردد.
2️⃣ شرط ولایت ولی فقیه، احراز #عدالت و #تقوا است:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و نهم: شرایط و صفات رهبر:... #عدالت و #تقوای لازم برای رهبری امت اسلام
3️⃣ #تقوا، شرط ریاست جمهور:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و پانزدهم: رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی كه واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبّر، دارای حُسن سابقه و امانت و #تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی كشور.
4️⃣ رئیس جمهور باید قسم بخورد که #پارسا باشد:
🔸 متن قانون:
اصل یكصد و بیست و یكم: متن سوگندنامه رئیس جمهور در مجلس: ...... با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهمالسلام قدرتی را كه ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی #پارسا و فداكار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.»
5️⃣ دولت مأمور ایجاد محیط رشد #تقوا:
🔸 متن قانون:
اصل سوم: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذكور در اصل دوم، همه امكانات خود را برای امور زیر به كار برد: 1- ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و #تقوا و مبارزه با كلیه مظاهر فساد و تباهی
6️⃣ #عدالت، شرط انتخاب فقهای شورای نگهبان:
🔸متن قانون:
اصل نود و یكم: به منظور پاسداری از احكام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها، شورایی به نام شورای نگهبان با تركیب زیر تشكیل میشود:
۱- شش نفر از فقهای #عادل و آگاه به مقتضیات زمان و مسائل روز. انتخاب این عده با مقام رهبری است.
7️⃣ نمایندگان مجلس، مأمورند قسم بخورند که #عادل و #باتقوا باشند:
🔸متن قانون:
اصل شصت و هفتم: نمایندگان باید در نخستین جلسه مجلس به ترتیب زیر سوگند یاد كنند و متن قسمنامه را امضاء نمایند: «من در برابر قرآن مجید، به خدای قادر متعال سوگند یاد میكنم ..... ودیعهای را كه ملت به ما سپرده به عنوان امینی #عادل پاسداری كنم و در انجام وظایف وكالت، امانت و #تقوا را رعایت نمایم ....»
8️⃣ #عدالت، شرط ریاست قوه قضاییه:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و پنجاه و هفتم: به منظور انجام مسئولیتهای قوه قضائیه در كلیه امور قضایی و اداری و اجرایی، مقام رهبری یك نفر مجتهد #عادل و آگاه به امور قضایی و مدیر و مدبر را برای مدت پنج سال به عنوان رئیس قوه قضائیه تعیین مینماید كه عالیترین مقام قوه قضائیه است.
9️⃣ عدالت، شرط استخدام قضات:
🔸 متن قانون:
اصل یكصد و پنجاه و هشتم: وظایف رئیس قوه قضائیه به شرح زیر است: .... استخدام قضات #عادل و شایسته و عزل و نصب آنها ....
0️⃣1️⃣ #عدالت، شرط ریاست دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و شصت و دوم: رئیس دیوان عالی كشور و دادستان كل باید مجتهد #عادل و آگاه به امور قضایی باشند...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ زیرک کیست؟ احمق کدام است؟
🌷 پیامبر اکرم (ص):
#زیرک کسی است که نفس خود را محکوم کرده و پیش از مرگ به حساب (حق الله و حق الناس) خود برسد و برای پس از مرگش کار کند؛ و #احمق کسی است که مدام از هوسهای #حرام نفسش تبعیت می کند و از خدا هم توقّع عفو دارد.
📖 الْكَيِّسُ مَنْ دَانَ نَفْسَهُ وَ عَمِلَ لِمَا بَعْدَ الْمَوْتِ وَ الْأَحْمَقُ مَنْ أَتْبَعَ نَفْسَهُ هَوَاهَا وَ تَمَنَّى عَلَى اللَّه.
📚 مجموعه ورام، ج 1 ص 215
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا به چه کسانی وعده داده که آنها را جانشینانش در زمین کند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا به کسانی که اهل ایمان به اصول دین و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) هستند، وعده داده که اولاً آنها را جانشین خود در زمین کند. همان طور که کسانی پیش از آنها جانشین خدا شدند. ثانیاً در زمین، آن دينى را كه برايشان پسنديده است، به سود آنها مستقر كند، و ثالثاً ترس و ناامنی شان را به امنیت مبدل کند.
📖 وعَدَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دينَهُمُ الَّذِي ارْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَني لا يُشْرِكُونَ بي شَيْئاً (نور، 55)
آیه شماره 188
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 24)
«غَائِباً مُنْكَرُهُ حَاضِراً مَعْرُوفُهُ»
شما از او کار زشت نمی ¬بینید. کار زشت از متّقی غایب است؛ اما کارهای خوبش را می¬بینید که حاضر است؛ یعنی هر کاری که می¬کند، خوب است و کارهای بد انجام نمی¬دهد.
«مُقْبِلاً خَيْرُهُ مُدْبِراً شَرُّهُ»
انسان می¬بیند کار خیر در اقبال به اوست. روبرویش کار خیر قرار می¬گیرد و کار شر، پشتش به اوست؛ یعنی انجام نمی-گیرد. کسانی که کار خیر نمی¬کنند و کار بد می¬کنند، همه از انسان های #بیتقوا هستند و الّا در انسان های #باتقوا این شرایطی که حضرت فرمودند، دیده می¬شود.
«فِي الزَّلَازِلِ وَقُورٌ»
در شدائد زندگی، سنگین هستند. تندبادهای زندگی آن ها را از جا نمی¬کَند. در جامعه اتفاقاتی می افتد که خیلی¬ها را زیر و رو می¬کند. متّقین ثابت قدم هستند و تکان نمی¬خورند؛ چون ریشه ی دین و ایمانشان قوی و قرص است و با این تندبادها از بین نمی¬روند. در خیلی از حوادثی که اتفاق می افتد، خیلی¬ها زیر و رو می¬شوند و جایشان عوض می¬شود؛ اما اهل #تقوا جایشان عوض نمی¬شود؛ چون این نوع بادها آن ها را به حرکت نمی ¬اندازد.
«وَ فِي الْمَكَارِهِ صَبُورٌ»
در حوادث تلخ زندگی، صبور هستند. هوا گرم یا سرد می¬شود یا چیزی کمیاب می¬شود، صبر می¬کنند و مثل دیگران خیلی گرفتار بحران نمی¬شوند.
«وَ فِي الرَّخَاءِ شَكُورٌ»
اگر اوضاع زندگی خوب بود، سپاس گزاری می¬کنند.
«لَا يَحِيفُ عَلَى مَنْ يُبْغِضُ»
به کسانی که با آنها بد است، ظلم نمی¬کند. بعضی از افراد هستند که وقتی به پستی می¬رسند، به کسانی که رابطه شان با او خوب نیست، کار نمی¬دهند و به کسانی که خوب رابطه شان با او خوب است، کار می¬دهند. به کسانی که رابطه شان با او بد است، اضافه حقوق نمی¬دهد و به کسانی که رابطه شان با او خوب است، اضافه حقوق می¬دهند.
#متّقین این جور نیستند و طبق وظیفه عمل می¬کنند؛ نه اینکه بگویند: «چون با من دشمن است، به او کار نمی دهم.» اگر زن و فرزند دارد و می¬تواند کار را خوب انجام دهد، باید به او کار بدهم. پس #متّقی بر کسی که او را دوست ندارد، ظلم نمی¬کند.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش پانزدهم)
141. ساختن مجسمه و بت و صلیب.
142. زینت کردن مساجد به طلا.
143. خواندن سوره هایی که سجده واجب دارد توسط جُنُب و حائض (سوره های نجم، سجده، فصلت، علق).
144. دست زدن به نام خداوند متعال به هر زبانی بدون طهارت و همچنین دست زدن به آیات قرآن کریم و اسامی حضرات معصومین (علیهم السلام).
145. جایز نیست که نمازگزار بعد از شروع سوره «توحید» و یا «کافرون» آنها را رها کند و سوره دیگری بخواند.
146. کوچک شمردن نماز و حج.
147. نواختن آهنگهای حرام و گوش دادن به آن.
148. غنا؛ خواندن و شنیدن آوازهای مناسب مجالس گناه.
149. کمک به گناهکار در انجام گناه.
150. شرکت کردن در هر بازی و مسابقهای که در آن شرط بندی کرده باشند.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 7):
✅ ای ابوذر! انسان به خاطر #گناهش از روزی محروم می شود.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اَلرَّجُلَ لَيُحْرَمُ رِزْقَهُ بِالذَّنْبِ يُصِيبُهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مغفرت و روزی کریمانه ی خدا به چه کسانی می رسد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
کسانی که اهل ایمان به اصول دین و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) باشند، مغفرت و روزی نفیس خدا مخصوص آنهاست.
📖 فالَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَريمٌ (حج، 50)
آیه شماره 189
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ حرف مشترک همه پیامبران چیست؟
امام خامنه ای:
#تقوا، وصيت اول و آخر پيامبران است. در سوره هاى مختلف قرآن مى خوانيد، اولين سخنى كه انبياى الهى به مردم گفته اند، توصيه به #تقوا بوده است.
اگر #تقوا باشد، هدايت الهى هم هست؛ و اگر #تقوا نباشد، هدايت الهى هم به صورت كامل نصيب فرد و جامعه نمىشود. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 1
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 8):
✅ ای ابوذر! قسم به خدایی که جان محمد در دست اوست، اگر دنیا نزد خدا به اندازه بال پشه یا مگسی ارزش داشت، خدا حتی به اندازه یک جرعه آب از دنیا به کافر نمی داد.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ وَ اَلَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ لَوْ أَنَّ اَلدُّنْيَا كَانَتْ تَعْدِلُ عِنْدَ اَللَّهِ جَنَاحَ بَعُوضَةٍ أَوْ ذُبَابٍ مَا سَقَى اَلْكَافِرَ مِنْهَا شَرْبَةً مِنْ مَاءٍ .
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 25)
«وَ لَا يَأْثَمُ فِيمَنْ يُحِبُّ»
اگر کسی را دوست داشته باشد، این دوستی باعث به گناه افتادن این انسان نمی¬شود. خیلی ها هستند به دلیل اینکه کسی از بستگان اوست، مبتلا به گناه می¬شود. کارهایی می¬کند که گناه است و نباید درباره ی او انجام دهد. چون او را دوست دارد و از بستگان اوست، پُست¬هایی به او می¬دهد که لیاقت و صلاحیتش را ندارد. این گناه و ظلم است. نباید این کار را بکند. به هر کس باید به اندازه ی شایستگی و لیاقتش کار واگذار کرد نه به اندازه ی دوستی و رفاقت.
«يَعْتَرِفُ بِالْحَقِّ قَبْلَ أنْ يُشْهَدَ عَلَيْهِ»
امروزه زیاد اتفاق می افتد. همه ماشین دارند. انسان های بد دارند. انسان های خوب هم دارند. اگر یک انسان خوب، غفلت کرد و با ماشینش به ماشین دیگری زد، قبل از اینکه راننده و دیگران شهادت دهند که تقصیر او بوده و او زده است، خودش فوراً بگوید: «اشتباه از من است. من به ماشین شما زده¬ام و حاضرم جریمه¬اش را بدهم.»
انسان خوب این طور است. اما این ها کم هستند. تا از ماشین پایین می¬آید، می¬گوید: «تقصیر تو بود!» خودش زده است ولی به گردن دیگری می¬اندازد. انسان #باتقوا این گونه است که اگر به او می¬گویند: «تو زده¬ای؟» می¬گوید: «بله؛ من زده¬ام. تاوان و جریمه¬اش را هم می¬دهم و حاضرم جبران کنم.» قبل از اینکه دیگران شهادت دهند که تو تقصیر کرده¬ای، خودش اعتراف می¬کند که: «من زده ام.»
در سایر کارها هم همین طور است. اگر اشتباه کرد، می¬گوید: «من اشتباه کردم.» به گردن دیگران نمی¬اندازد. این صفت، صفتِ خیلی مهمی است. به خصوص درباره ی کسانی که پست های اجتماعی دارند و گاهی حرف اشتباهی می¬زنند یا کار اشتباهی می¬کنند که مشکلاتی ایجاد می¬کند؛ فوراً باید اعتراف کنند که تقصیر ما بود و کسی را مقصر ندانند.
«و لَا يَضَيعُ مَا اسْتُحْفِظَ وَ لَا يَنْسَى مَا ذُكِّرَ»
اگر امانتی را به او سپردند، ضایع نمی¬کند. اگر نتواند امانت را حفظ کند، قبول نمی¬کند؛ اما اگر امانت را قبول کرد، حفظ می¬کند. اگر پولی به او داده¬اند یا سندی به او داده¬اند یا چیزی به او گفته¬اند که باید حفظ کند، سعی می¬کند که ضایع نکند و وقتی طرف آمد، امانت را سالم تحویلش دهد.
«وَ لَا يُنَابِزُ بِالْألْقَابِ»
یکی از روش¬های زشت در جوامع بشری گذشته که الآن هم تقریباً رواج دارد، این است که مردم یکدیگر را با لقب های زشت صدا می¬کردند؛ به خصوص این در طبقه ی بی¬سواد و کم سواد رایج بود. مثالش زیاد است. همه شنیده¬اند و دیده¬اند. یکی از اخلاق انسان های #باتقوا این است که اشخاص را با آن لقب ها صدا نمی¬زنند و به اسم خودشان صدایشان می-زنند.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (208)
🌷 مرگ با میله گداخته
امام علی (ع) چشم درد شدیدي داشت و از شدت درد فریاد می زد. رسول خدا (ص) به عیادتش رفت و فرمود: علی جان! فریادت از بی صبري است یا از شدت درد چشم است؟
علی(ع) عرض کرد: یا رسول الله! تا کنون چنین دردي نکشیده ام.
حضـرت فرمود: علی جـان ! هنگـامی که عزرائیل براي قبض روح کافر می آیـد، همراه خود میله ای گـداخته می آورد و به چشمان او می کشد و این گونه جان او را می گیرد.
علی (ع) با شنیدن این سخن از بستر برخاست و نشست و عرض کرد: یا رسول الله! سخن خود را برایم تکرار کن! با شنیدن آن درد چشمم را فراموش کردم! یا رسول الله! آیا کسی از امت شما دچار چنین عذابی می شود؟
پیامبر فرمود: آری. این چند نفر:
1️⃣ کسی که به مردم ظلم کند.
2️⃣ کسی که مال یتیم را به نا حق بخورد.
3️⃣ کسی که شهادت دروغ و ناحق دهد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 54
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تأدیب نکردن یک نوجوان گناهکار، چه اثری در خانواده او دارد؟
🌷 امام صادق (ع):
هر نوجوانی که در خانواده ای زندگی می کند و در مقابل گناهانش توسط آنها تأدیب نمی شود، خدای متعال اولین مجازات آن خانواده را کم کردن روزی شان قرار می دهد.
📖 أيُّمَا نَاشٍ نَشَأَ فِي قَوْمِهِ ثُمَّ لَمْ يُؤَدَّبْ عَلَى مَعْصِيَتِهِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَوَّلُ مَا يُعَاقِبُهُمْ بِهِ أَنْ يَنْقُصَ مِنْ أَرْزَاقِهِمْ.
📚 ثواب الاعمال، ص223
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ عذاب شدید خدا و مغفرت و پاداش خدا مخصوص چه کسانی است؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
عذاب شدید خدا برای غیر مسلمانان خواهد بود. اما کسانی که به اصول دین ایمان بیاورند و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) شوند، مغفرت و پاداش بزرگ خدا مخصوص آنان است.
📖 الَّذينَ كَفَرُوا لَهُمْ عَذابٌ شَديدٌ وَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ كَبيرٌ (فاطر، 7)
آیه شماره 190
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
🚫 لیست حرامهای شرعی (بخش شانزدهم)
151. قتل انسانها به ناحق.
152. خودکشی کردن.
153. خراشیدن صورت و بدن و لطمه زدن به خود در مرگ دیگران.
154. خودداری کردن از شهادت دادن برای اثبات حق یا نفی باطل.
155. شکار کردن حیوانات برای تفریح و خوشگذرانی.
156. کالبد شکافی کردن بدن مسلمان (جز در موارد ضروری).
157. کوچک شمردن گناه.
158. تخلی یا دستشویی کردن رو به قبله یا پشت به قبله.
159. تراشیدن ریش.
160. وسواس.
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 9):
✅ هیچ چیزی نزد خدا محبوبتر از ایمان و ترک #گناه نیست.
📖 ما مِنْ شَيْءٍ أَحَبَّ إِلَى اَللَّهِ مِنَ اَلْإِيمَانِ بِهِ وَ تَرْكِ مَا أَمَرَ بِتَرْكِهِ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 26)
«وَ لَا يُضَارُّ بِالْجَارِ»
انسان #باتقوا به همسایگانش ضرر نمی¬زند. حرمت همسایگی را حفظ می¬کند. یکی از مسائل اسلام، حقّ حرمت همسایه است. افراد از چهل خانه در چهار طرف همسایه¬اند و دارای حقوقند. اگر همسایه ای آمد و چیزی از شما خواست، و خودش نداشت و شما هم داشتی، باید به او بدهی.
آیه ی «وَ يَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ» که در قرآن آمده، همین است. ماعون در آیه ی «وَ يَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ» چیزی است که مورد نیاز اشخاص است و نوعاً تهیه نمی¬کنند؛ چون کم اتفاق می¬افتد که به این نیاز باشد. به او بده و کمکش کن. این، روابط جار و همسایگی را تقویت می¬کند و دل ها را محکم تر می¬کند.
«وَ لَا يَشْمَتُ بِالْمَصَائِبِ»
یکی از علامت ها و آثار انسان های #باتقوا این است که در اثر رسیدن مصیبت به دیگران، آنها را شماتت نمی¬کنند. یکی از صفات بد انسان ها در جوامع بشری این است که وقتی کسی با دیگری دشمن است، مثلاً اگر پدر او می میرد، این فرد اظهار خوشحالی می¬کند؛ یا اگر مادرش می¬میرد، اظهار خوشحالی می¬کند. متّقین با مرگ کسی، یا بیماری صعب العلاج کسی، او را شماتت نمی¬کنند.
«وَ لَا يَدْخُلُ فِي الْبَاطِلِ»
انسان #باتقوا در کارهای باطل وارد نمی¬شود. وارد حزب باطل، جمعیت باطل، فرقه ی باطل و شغل باطل نمی¬شود. حقّ برای او روشن است. در تمام عمر، همه ی قوا و امکاناتش را برای پیش برد حق به کار می¬گیرد و مجاز نیست که هیچ گونه ورودی در باطل داشته باشد.
«وَ لَا يَخْرُجُ مِنَ الْحَقِّ»
هیچ گاه از دایره ی حق بیرون نیست. همیشه در دایره و درون دایره ی حقّ است.
«إِنْ صَمَتَ لَمْ يَغُمَّهُ صَمْتُهُ»
گاهی انسان #باتقوا تشخیص می¬دهد که نباید حرف بزند و باید سکوت کند؛ پس سکوت می¬کند. او از سکوت کردن پشیمان نمی¬شود؛ چون احساس می¬کند وظیفه¬اش نبود که حرف بزند و به وظیفه¬اش عمل کرده است.
«وَ إِنْ ضَحِكَ لَمْ يَعْلُ صَوْتُهُ»
اگر خندید، با صدای بلند نمی¬خندد و قهقهه نمی¬زند. بعضی وقتی می¬خندند، با تمام طول و عرض دهانشان می¬خندند و صدا درمی¬آورند. انسان #باتقوا تبسم می¬کند و هرگز با صدای بلند نمی ¬خندد.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نور هدایت چگونه به دست می آید؟
امام خامنه ای:
خداوند در يك آيه ديگر از سوره حديد مىفرمايد: «يا ايّها الّذين آمنوا اتّقوا الله و آمنوا برسوله يؤتكم كفلين من رحمته و يجعل لكم نوراً تمشون به»: #تقوا موجب مى شود كه خداى متعال نورى را در قلب و زندگى و راه شما قرار بدهد، تا بتوانيد در پرتو آن نور حركت كنيد و راه زندگى را پيدا نماييد.
بشر نمى تواند با سردرگمى حركت كند. بدون شناختن مقصد و هدف، حركت انسانى ميسور نيست. اين نورى كه مى تواند هدف و سرمنزل و راه را به ما نشان بدهد، ناشى از #تقوا و #پرهيزگارى است. توصيه همه ى انبيا و اوليا به #تقواست. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا و #پرهیزگاری یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ غیر مسلمانان در جهنم از خدا درخواست می کنند از جهنم بیرون آورده شوند که چه کنند؟ جواب خدا به این درخواست چه خواهد بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
غیر مسلمانان در جهنم فرياد می زنند: «پروردگارا! ما را از جهنم خارج کن تا اعمال صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) انجام دهیم نه آنچه مى كرديم.» و خدا پاسخ می دهد: «مگر عمری آن چنان طولانی به شما نداديم كه هر كس كه بايد در آن مدت، عبرت گيرد، عبرت بگیرد؟ ثانیاً مگر براى شما هشداردهنده ای نيامد و هشدار چنین سرنوشتی را به شما نداده بود؟ آمد اما شما گوش ندادید. پس عذاب جهنم را بچشيد.» نتیجه این سرنوشت چنان است که ظالمان در جهنم هیچ ياری کننده ای ندارند.
📖 و هُمْ يَصْطَرِخُونَ فيها رَبَّنا أَخْرِجْنا نَعْمَلْ صالِحاً غَيْرَ الَّذي كُنَّا نَعْمَلُ أَ وَ لَمْ نُعَمِّرْكُمْ ما يَتَذَكَّرُ فيهِ مَنْ تَذَكَّرَ وَ جاءَكُمُ النَّذيرُ فَذُوقُوا فَما لِلظَّالِمينَ مِنْ نَصيرٍ (فاطر، 37)
آیه شماره 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 10):
✅ ای ابوذر! وقتی خدا خیر بنده ای را بخواهد، او را عالم به #احکام دینی می کند و نسبت به مادیات بی اعتنا می کند و عیوبش را به او می فهماند.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِذَا أَرَادَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِعَبْدٍ خَيْراً فَقَّهَهُ فِي اَلدِّينِ وَ زَهَّدَهُ فِي اَلدُّنْيَا وَ بَصَّرَهُ بِعُيُوبِ نَفْسِهِ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 27)
«وَ إِنْ بُغِيَ عَلَيْهِ صَبَرَ حَتَّى يَكُونَ اللَّهُ هُوَ الَّذِي يَنْتَقِمُ لَهُ»
بعضی از دوران ها این گونه بود که خوب ها مورد ظلم و شکنجه قرار می¬گرفتند. در زمان حکومت های فاسد مثل بنی امیه، بنی عباس و شاهانی که پایبند به دین و #تقوا نبودند و هر کاری دلشان می¬خواست می¬کردند، امکان داشت عدّه ی زیادی از خوبان تحت ظلم قرار گیرند. چون خوبان قدرت دفاع نداشتند، ظالمان را به خدا واگذار می¬کردند تا خدا انتقامشان را بگیرد.
«نَفْسُهُ مِنْهُ فِي عَنَاءٍ وَ النَّاسُ مِنْهُ فِي رَاحَةٍ»
کاری نمی¬کنند که دیگران به زحمت افتند و خودشان در راحتی باشند. بلکه به عکس؛ خود را به زحمت می¬اندازند تا دیگران دچار زحمت نشوند و راحت باشند.
«أتْعَبَ نَفْسَهُ لِآخِرَتِهِ وَ أرَاحَ النَّاسَ مِنْ نَفْسِهِ بُعْدُهُ عَمَّنْ تَبَاعَدَ عَنْهُ زُهْدٌ وَ نَزَاهَةٌ وَ دُنُوُّهُ مِمَّنْ دَنَا مِنْهُ لِينٌ وَ رَحْمَةٌ»
خود را برای جلب مراتب آخرت به زحمت می¬اندازد. در تابستان گرم روزه می¬گیرد. در شب هایی که کوتاه است و صبح ها خواب شیرین نمی¬گذارد انسان برای نماز بیدار شود، این ها خود را به زحمت می¬اندازند و اولِ وقت بیدار می¬شوند و نماز واجبشان را می¬خوانند. برای جلب مراتب آخرت و خشنودی پروردگار متعال، خود را به زحمت می¬اندازند.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (209)
✅ عقیده فاسد
شخصی به امام رضا (ع) عرض کرد: صفات خدا را براي ما بیان کن!
حضرت رضا (ع) تعدادي از صفات جلال و جمال الهی را بیان نمود و فرمود: ذات پاك الهی در این اوصاف، یکتا و بی همتا است.
آن مرد عرض کرد: پدر و مادرم به فدایت! در نزد ما شخصی هست که ادعاي دوستی با شما را دارد و معتقد است که همه این صفات الهی در وجود علی (ع) هست و او آفریدگار جهانیان است.
امام رضا (ع) تا این سخن را شنید، لرزه اندام او را فرا گرفت و عرق از بدنش فرو ریخت و فرمود: سبحان الله! ذات پاك الهی از همه این گفتار ظالمان و کافران، پاك و پاکیزه است. مگر علی (ع) مانند غذا خواران، غذا نمی خورد و مانند نوشندگان، آب نمی نوشید و مانند ازدواج کنندگان، ازدواج نمی کرد و... او در محضر خدا نماز می خواند و نهایت تواضع و خشوع را از خود نشان می داد و در پیشگاه او راز و نیاز و گریه می نمود.
آیا کسی را که داراي چنین اوصافی باشد، می توان خدا نامید؟ اگر علی خدا باشد، پس همه شما که در این اوصاف با او شریک هستید، خدایید.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج ص 5 ص 135
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کسی واقعاً توبه کرده است؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هر کس #توبه کند و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) شود، قطعاً توبه واقعی کرده است.
📖 و مَنْ تابَ وَ عَمِلَ صالِحاً فَإِنَّهُ يَتُوبُ إِلَى اللَّهِ مَتاباً (فرقان، 71)
آیه شماره 192
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📚 کلید بصیرت افزایی!
✳️ امام هفتم حضرت موسی بن جعفر صلوات الله و سلامه علیه فرمودند: «تَفَقَّهُوا فِی دِینِ اللّهِ فَإِنَّ الْفِقْهَ مِفْتَاحُ الْبَصِیرَةِ وَ تَمَامُ الْعِبَادَةِ». در دین خدا #تفقه کنید و دینفهم باشید. مطالبی را که در دین مطرح است، بفهمید. مسائل مربوط به اصول #عقائد را که در دین وارد شده، بفهمید. مسائل #اخلاقی و رفتاری را که وارد شده، بفهمید. #احکام واجب و حرام را بفهمید. در محیط دین، جاهل نباشید. چرا؟ فرمودهاند: «تفقّه، مفتاح بصیرت است.» کلید روشنی در دین، تفقّه است.
اگر انسان در سه بعد مذکور تفقّه کرد و آن را فهمید، آنوقت «وَ تَمَامُ الْعِبَادَةِ»، عبادت او تمام میشود و الّا عبادتش ناقص است و بلد نیست.
از اجزاء عبادت یکی دو تای آن را بجا نمیآورد و ناقص میشود؛ اما اگر فهمید چه چیزی #واجب است و این #واجب چند جزء دارد، آن وقت همه را انجام میدهد و عبادت او تمام میشود.
بنابراین اگر انسان بخواهد عبادتش تمام باشد و ناقص نباشد، راهش این است که بفهمد چه چیزی در دین، #واجب و چه چیزی #حرام است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 11):
✅ ای ابوذر! اهل #تقوا شو! مبادا به مردم نشان دهی که از خدا می ترسی تا به تو احترام بگذارند در حالی که قلبت #گناهکار است.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک گناهان
📖 يا أَبَا ذَرٍّ اِتَّقِ اَللَّهَ وَ لاَ تُرِ اَلنَّاسَ أَنَّكَ تَخْشَى اَللَّهَ فَيُكْرِمُوكَ وَ قَلْبُكَ فَاجِرٌ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ در قیامت چه کسانی خندان و خوشحالند؟
🌷 امام خامنه ای:
{در قیامت} يك عده چهره هاشان خندان است و خوشنود و خوشحال و سربلندند. اين ها چه كسانى هستند؟ كسانى هستند كه در دنيا از پل صراطى كه حقيقت و باطنش در آنجاست و مثال آن در اينجاست، توانسته اند رد شوند. اين پل صراط، پل #عبوديت، پل #تقوا و پل #پرهيزگارى است؛ «و ان اعبدونى هذا صراط مستقيم»؛ (06/ 08/ 1383)
✍️ شرح: #تقوا ، #عبودیت و #پرهیزکاری یعنی یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در زندگی فردی و اجتماعی. این، همان صراط مستقیم است.
پند 109
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ یهودیان و مسیحیان در چه صورتی بهشتی می شوند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! به غیر مسلمانان مژده شکنجه ای زجرآور بده! مگر کسانی از آنها که به اصول دین اسلام، ایمان بیاورند و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) شوند که در این صورت در قیامت، مزدی بی پایان و قطع نشدنی برای آنها خواهد بود.
📖 فبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَليمٍ * إِلاَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ (انشقاق، 24 و 25)
آیه شماره 193
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 12):
✅ ای ابوذر! حق، سنگین و تلخ است و باطل، سبک و شیرین. چه بسا یک لحظه شهوت که باعث غصه ای طولانی شود.
✍️ شرح: شهوت، همان خواسته های #حرام خود است.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ اَلْحَقُّ ثَقِيلٌ مُرٌّ وَ اَلْبَاطِلُ خَفِيفٌ حُلْوٌ وَ رُبَّ شَهْوَةِ سَاعَةٍ تُوجِبُ حُزْناً طَوِيلاً.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ #ولایتفقیه
🌹 امام خامنه ای:
اينكه علماى اسلام و ملت انقلابى ما و دلسوزان جامعه، اينقدر روى مسأله ى #ولايت فقيه عادل تكيه مى كنند و امام بزرگوار ما (رضوان الله تعالى عليه)، آن را آنقدر مهم مى شمردند، به خاطر همين بود كه اگر اين مسأله ى معنوى را از جامعه ى اسلاميمان سلب بكنيم همچنان كه آن كسانى كه دل سپرده به روشهاى غربى بودند و ارزشهاى غربى براى آنها اصل بود، در باب حكومت در جامعه ى اسلامى، مى خواستند در سالهاى اول، به همان شيوه هاى غربى عمل بكنند و اگر ما اين اشتباه را مى كرديم و بكنيم كه در مسأله ى حكومت و مديريت جامعه، ملاك و معيار اسلامى را فراموش بكنيم و به سمت همان فرمهاى رايج دنيايى برويم، معناى جامعه ى اسلامى ما از بين خواهد رفت. اين نقطه، تعيين كننده است. (20/ 04/ 1369)
پند 3
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
💠 س1: فرق عُجب و تکبّر چیست؟
🔸ج: عجب این است که انسان از کار خودش خوشش بیاید و تکبر این است که خودش را از دیگران بزرگتر ببیند. بینشان فرق زیاد است.
💠 س2: مرز بین اعتماد به نفس و عُجب چیست؟
🔸ج: اعتماد به نفس دو جور است؛ گاهی روانشناس های غربی می گویند، خب این مقابل توحید و #خدا_پرستی است. این نفس پرستی است. آدم خودش را ببیند و خدا را نبیند. اما یک اعتماد به نفس داریم که مزاحم با توحید نیست. انسان باور کند که خدا به او یک چیزهایی داده است، چشم داده، گوش داده، مغز داده، دست و پا داده، نیروی بدنی داده، این امکاناتی که خدا به او داده است اینها را ببیند و از اینها استفاده کند، این اعتماد به نفس خوب است ولی باور کند که همه اینها را او داده است.
💠 س3: در اینجا باز عُجب به سراغ او نمی آید؟
🔸ج: آن یک چیز دیگر است. حالا که باور کرد خدا مغز داده است، فکر داده است، گوش داده است، پول داده است همه چیز داده است، ممکن است آنوقت نفس امّاره با دید خصوصی و استقلال نگاه کند عُجب پیش می آید. درست نیست خب شما هر چه هم نگاه کنی باز مال خداست، پشت آن را ببینی، روی آن را ببینی، زیر آن را ببینی، هر طوری بچرخی باز مال خداست، راهی برای عجب نیست الّا جهل و ضعف ایمان.
💠 س4: عُجب برای چه کسی است؟
🔸ج: عُجب برای کسی است که بدیهای خودش را نبیند، آدم وقتی چند تا کمال دارد ببیند و بدیهای خودش را نبیند عجب پیش می آید. نفس اماره که حاضر است بگوید:« بَه بَه»، اما اگر انسان بدی های خودش را ببیند خجالت میکشد و راحت میشود، عُجب نمی آید، عقب ماندگی های و ضعفها و عجزهای خودش را ببیند دیگر هیچوقت غلط می کند بگوید: « بَه بَه و همچنینم». اما اگر آنها را نبینیم نفس امّاره و شیاطین، تنها آن دو سه تا خوبی ها را به چشم ما بیاورند آنوقت آدم گوش به حرف شیطان می دهد و می گوید: «مَن مِثلی».
💠 س5: برای این که گرفتار #عجب نشویم چه کنیم؟
🔸ج: آدم از صفر می آید بالا، از بالا که نمی رود پایین. ما اول هیچی نداریم، مادی خالی هستیم، کم کم می خواهیم بالا بیاییم و بالا. هر روز بدهکاری زیاد است، نواقص زیاد است، بدی های ما زیاد است، تا یکمقدار نماز خواندیم نمی شود که بگوییم دیگر کار تمام شد، حالا حالاها باید خودمان را مُقصّر ببینیم وقتی اینجور شد دیگر عجب نمی آید. پس اگر انسان بدی هایش را ببیند همیشه خودش را بدهکار میبیند، دیگر طلبکار نمی بیند و راحت می شود. عجب بلای بزرگی است نمی گذارد انسان حرکت کند. انسان متوقف می شود و می گوید حالا که من موفق شدم خوب هستم دیگر کجا بروم همینجا خوب است!
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen